Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Krabak 

všechny recenze uživatele

Po neuvěřitelných 14ti letech se vrací super-rodinka a vrátila se opravdu ÚŽASNĚ. Po šíleně dlouhé době mohu říct, že se zrodil film, u kterého pokračování dosahuje bez problémů kvalit jedničky. Možná dokonce ji i o něco překonává. Jsem nadšený, že tvůrci nezahodili potenciál Jack Jacka a jeho postavu do filmu skvěle zasadili. V podstatě filmu nemám co vytknout a v mém osobním žebříčku animáků se bude dělit o skvělou první pozici s Jak vycvičit draka. Klobouk dolů před B. Birdem, že filmem dokáže zaujmout i starší publikum, pro které animáky nejsou prvotně určený. V žánru animovaných si tento film zaslouží plný počet bodů! --->100% ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Asi není úplně dobře, že jsem odhadl, kdo je padouch po 15 minutách filmu. Na Pixar takový horší průměr, ty děti byly občas mega otravné. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

První díl byl nemasnej, neslanej, druhej je (možná podle očekávání) úplně stejnej. Nuda, nuda, šeď. Není to vyloženě špatnej animák, spíš je strašně tuctovej, obyčejnej, zkrátka jeden z mnoha... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako jednička je mírně lepší, ale zase to tu zachraŇuje skvělý Jack-Jack se svými 17 schopnostmi, z nichž některé jsou úplně boží...Přistihl jsem se jak si říkám, že jsou to takoví avengers pro děti- ale! toto bylo chvílemi více napínavé a rozdováděné, takže nevím, jestli spíš Úžasňákovi nejsou pro rodiče a Avengers pro děti (myslím docela vážně)...Film má dlouhou stopáž, ale zároveň spád, takže se člověk ani chvilku nenudí...Padouch je skvělý/á ... Taky to má potřebnou gradaci navíc se zapojují děti úžasní, takže je to důstojné pokračování, i když přišlo možná až příliš pozdě, takže jestli je to právem nejvýdělečnější animák (do roku 2018 v USA a Kanadě) všech dob, si udělejte obrázek sami...viděno v kině ve 2D..80% ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Úžasňákovi nikdy nebyli moje srdcovní záležitost, zejména se jednalo o animák, který jsem si ve své době užíval ještě jako malé škvrně. Přesto mě do kina vábilo nejen skvělé hodnocení, ale také abych s čistým svědomím z této rodinky v DVD sekci rozfoukal několik let usazený prach. Hned úvodní scéna dávala najevo, že obnova této oldschool Pixarovky po více než dekádě proběhne daleko ve větším stylu, než nedávné Hledá se Dory. Rodinka se totiž ve druhém díle opírá nejen o dalšího platného člena super-rodiny, ale i o početnou skupinku superhrdinů a účinného záporáka, jenž navádí Mrs. Incredible do v posledních letech u Pixaru úspěšného subžánru detektivky (viz. Zootropolis, Coco). Ne vše ale klape na výbornou, jak by se mohlo na první pohled zdát. Zaprvé se zde kromě úvodní scény neobjevil Podkopávač, o němž si všichni mysleli, že bude ústředním záporákem druhého dílu, ale scénáristé zřejmě nevymysleli příliš dobrý plot na to, aby se dostatečně ujal. Což dělá úvodní scénu víceméně zbytečnou a slouží jen jako plynulý spoj mezi oběma díly. Zadruhé, nevím jestli jsem byl sám, ale skupina superhrdinů z celého světa v čele s lesbickou teleportačkou mi přišla až příliš často otravná než aby důstojně stáli po boků rodiny Parrových. Takže žádní animovaní Avengers se nekonali. No a zatřetí, už bývá v posledních letech u Pixaru zvykem, že do scénáře zakomponují výrazný plot twist, na což jsem tentokrát (napotřetí za poslední dva roky) neskočil (také díky stejnému dabingu, jako záporák v jiném animáku). I přesto jsem si sledování filmu užíval a to nejen díky inteligentnímu scénáři, který kombinuje neobyčejné problémy superhrdinů v reálném světě s všedními problémy pětičlenné rodiny, ale zejména díky skvělé nostalgické náladě, za kterou jsem byl nesmírně vděčný. Patřit do věkové skupiny, která má největší potenciál si druhé Úžasňákovi užít (díky tomu, že první film jsme viděli jako děti a druhý už jako dospělí), byl pocit, který dodával filmu mnohem větší feeling. Když jsme s kamarádem v kině sledovali všechny ty malé děti, říkali jsme si, že je obrovský rozdíl, když oni jedničku viděli teprve nedávno, zatímco u nás dekáda dospívání udělá z filmu úplně něco jiného. Nezbývá než těmto dětem přát, aby se za další dekádu dočkali podobných pocitů. Tak přeji Bradu Birdovi, aby mi okolo mé třicítky nadělil další, přinejmenším stejně dobré pokračování. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Už to není ono. Za prvé je to prakticky kopie jedničky, s žádnými extra novými nápady (vyjma nápadů na poli efektů) a za druhé, až moc mi to začalo připomínat X-Meny, protože dějem to bylo prakticky totožné. Hlavní záporák neměl správné "zázemí" pro to, aby z něho šel pořádný strach a hlavně, opět se nevyřešil problém s Podkopávačem! ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání po takové době se zrodí pokračování a děj je sotva z půlky tak dobrý jak u prvního dílu , jediné co bylo lepší tak grafika a animace ale asi nejlepší na celém pokračovaní byly děti a hlavně Jack Jack. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 200 miliónov dolárov // Tržby_ 1.241 miliardy dolárov // Tržby v ČR_ 47 937 227 KČ // Diváci v ČR_ 331 319 // Tržby v USA_ 608.5 milióna dolárov ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nemohu tomu odepřít opravdu sympatický humor. Nuda to rozhodně nebyla. Ale je to prostě na mě až zbytečně hr. Ulítané, divoké a na to, jak moc to moralizuje, ve spoustě věcí neodtažené až naivní. Bavil jsem se, několikrát zasmál, kladně hodnotím i český dabing. Škoda té zápletky, která je jedno velké klišé... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Zúfalo chýba poriadny príbeh, ale zato o to viac je to prešpikované akciou, čo u mňa nie je žiadne plus. Nepáčilo sa mi ani precpanie rôznymi superhrdinmi, čo je až príliš okatá inšpirácia Avengermi a tiež X-menmi (ilegalita superhrdinov). Oproti jednotke výrazný kvalitatívny pokles. ()

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem že je to v téhle době ještě možné, ale The Incredibles 2 jsou opravdu incredible! Jelikož poslední desítky animáků co jsem viděl v kině za posledních 5-10 let byli fakt absolutní blbosti jako např: "Home" (2015) což je ten nejodpornější a nejdebilnější animák všech dob.. tak až na několik vyjímek, jako např. "How to train your dragon", "Big Hero 6" Nebo návrat Monsters Inc.. Pro mě šli animáky do kopru.. ale pak O PATNÁCT LET POZĎÉÉ se vynořili postavy z mého dětství v nafrajerovaných elasťácích a já mohl jen doufat, že se z toho taky nestane parádní námět zkažený dnešní dobou vyeskalovaný do žumpy kde humoru vládne to obecně nejvtipnější: mimino (mě to přijde jako nejméně vtipný a nejvíce trapný humor [až na ten fekální Michaele bayi]) Ale dostat tohle? NEČEKAL JSEM TO! The Incredibles 2 má tu stejnou ne-li lepší atmosféru jak jednička, samozřejmá je o 15 let lepší CGI (překrásně retexturovaná Helen >=D), Jen se mi zdálo že Dash byl celý film tak trošku křoví.. Soundtrack stejně Bondovsky triumfální a heroický jak jsme zvyklí, postavy se vyvíjí což mě opravdu těší, a musím říct, Jack mě dostával každým záběr co jsem se na něho kouknul (a že já mimina obecně nesnáším celým svým srdcem) Dámy a Pánové, TAKTO MÁ VYPADAT DOBŘE UDĚLANÝ FILM! PS. jsem rád za návrat Úžamobilu a za to že Edna si ani po 15-ti letech nezměnila heslo xD ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Má dětská duše plesá. Čtrnáct let trvalo, než se Úžasňákovi dočkali tolik slibovaného pokračování, a ta dlouhá čekací doba jim ve výsledku velmi prospěla. Nazvat dvojku jen "důstojným nástupcem" je lehce pejorativní, protože v tomto případě jde o naprosto vyrovnaný souboj. Navázalo se přesně tam, kde se minule skončilo - animace je opět tím nejlepším, co lze v současnosti vidět, film má pohádkový humor, ale i vypjaté akční scény, které si s klasickým akčňákem v ničem nezadají. A český dabing opětovně posouvá Úžasňákovi do další hodnotové roviny. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie. Nedá sa povedať, že som na film vytúžene čakal ako milióny nadšencov predo mnou, no som veľmi rád, že som ho videl. Ešte radšej, že som si predtým opakovane pozrel jednotku, lebo bez nej by som trochu tápal. Skvelý humor a energia robia z filmu jeden z najlepších animákov. Hoci hlavný záporák bol celkom predvídateľný. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Stejně zábavné jako první film. Vlastně mě ani nepřekvapilo že v kině sedělo víc dospělých než dětí. Rodina se sice malinko zadrhávala než se pořádně secvičily, a scény z Jack-Jackem mohly být méně ztřeštěné ale i tohle mě nakonec bavilo. Úžakluk se naštěstí neoběvil takže poplašné zprávy zaplaťpánbůh lhaly. Pokud dáte alespoň trochu pozor tak záporáka odhadnete poměrně brzo a budete se rozhodovat jestli jsou dva nebo jen jeden (já myslela že v tom jedou oba) Taky se ukáže že hrdinů je plný svět a mají zajímavé schopnosti. Jen si mohly odpustit hloupého hromotluka a nekňubovskou holku která mi přišla až přehnaně nervózní a vystresovaná. Závěr na lodi byl svižný a nenudil. Za mě v krátké době další velmi povedený animák. 4 úžasné hvězdy. I když bych scény z miminem trochu omezila, tak zápas z mývalem byl geniální. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Parádní akční animák, který potěší jak děti, tak rodiče. Každý z rodiny dostane prostor a Jack-Jackovo objevování schopností je fakt prča. Příběh funkční a akce pěkně našlapaná. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama