Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemůžu říct, že by nejnovější Úžasňákovi za to stáli. Mě teda už ani jednička před těmi čtrnácti lety moc nebavila, a myslim že sem byl zhruba cílovka, protože mi bylo 14 a byl sem strašně zhulenej, ale tohle je prostě... postrádám tam duši. Je to dokonalá velkolepá zábava (hlavně první půlka) ale najednou si člověk uvědomí že u toho nemá ten feeling jakoby viděl něco neopakovatelného a neokoukaného jako třeba u Příšerek s.r.o. nebo u (imho) hodně nedoceněnýho Vall-Iho. Chybí tam ten uměleckej prvek navíc, ten co dělá pixarovky pixarovkama, ten co mi vžene slzy do očí a donutí mě se nostalgicky zasnít nad fantasticky animovaným a vizuálně udělaným světem. Úžasňákovi 2 určitě není nějaká hrůza srovnatelná s Alvin a Chipmunkové nebo něčim podobným, pořád se jedná o kvalitní zábavu, ale prostě TO STRAŠNĚ NESTOJÍ ZA TO. 5/10. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

5/5 Hodnocení dětí. Ušetřené peníze za můj lístek padly na popcorn v ceně chateaubriandu v restauraci s minimálně jednou michelinskou hvězdou... ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Dětská píčovina. Ne příliš zábavný film. Horší než první film. Předvídatelný děj. Nesnesitelné postavy (emočně nestabilní super holka a otravně roztěkanej super kluk)...kromě dobré animace tu není nic nijak zvlášť dobře. Nároky lidí na animáče jsou tak nízké, že pak tu absolutně podprůmerný film má 85%. Achjo. Ale co bych měl čekat od národa, který si zvolil Babiše a 2x Zemana. Takový národ sotva bude vědět, co jest dobré. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlenkovité a prázdné pokračování, navíc ještě otrávené feminismem. Dívat se na to dalo, ale bylo to průhledné až běda a většina vtípků byla převzatá odjinud. Ten čas jsem mohl využít něčím zajímavějším. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Ja som cakal trochu lepsi zazitok. Prislo mi to ako kopia Marvel komixov, s tym rozdielom ze tu som zapletku odhadol velmi rychlo. Jednotku si nepamatam, ale nemyslim si, ze by dej bol az tak podobny realnemu svetu. Na zaver bolo tej akcie vela, podobne ako vo farbickovych marvelovkach. Miestami som mal pocit ze pozeram hrany film, co mi miestami az vadilo. Ked pozeram animak, tak chcem vidiet svet s vlastnymi pravidlami. Vizualu tazko nieco vytknut, animacia zaujimava. V zasade s tym filmom nemam vyrazny problem, ale nebavilo ma to pozerat, pre mna to bol nezazivny pribeh. Co s hodnotenim? 5* je vela, ale 3* asi malo. Na trojku si kludne pockam dalsich 14 rokov. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Je možné, že jsem se bavila víc než při jedničce? Na vině je nejspíš dokonalejší animace, rychlejší příběh a větší prostor pro Jack-Jacka. Jen s postavou Mražouna si stále nevím rady - je to sympaťák, o tom žádná, ale tak nějak postrádá důvod v tomhle universu existovat (hlídání kámošových dětiček fakt není životní poslání). ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, zklamání... Tvůrcům filmu ani po čtrnácti (!) letech nedošlo, že nelze dvakrát vstoupit do stejné řeky, což je i případ zbytečného pokračování Úžasňákových. A to bylo rozhodně dost času promyslet si originální příběh a vyvarovat se scénáristických lapsů. Jack-Jack se superschopnostmi na úrovni zbraní hromadného ničení si neporadí s jedním mývalem? A kde se zčistajasna vylíhli všichni ti superprotivníci s úža-schopnostmi a mutantí vizáží, kterou by nedokázal zakamuflovat žádný z pověřených agentů? Tato pixarovka není ani vtipná ani napínavá, koneckonců to asi nelze od nastavované kaše pod neblahým vlivem The Walt Disney Company očekávat. Mimochodem, nechápu proč má Elastička v tomto dílu prdel jak pivovarský valach. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Návrat suprácké rodinky z Metrovilleu po čtrnácti letech se povedl! Přesto, že pokračování začíná tam, kde první díl s Podkopávačem skončil pokračujeme v "zběsilé" akci. První díl se zaměřoval spíše na Pana Úžasňáka, který řešil vymakanější bakugany. Druhý se zaměřuje na jeho polovičku Elastičku, která opouští pohodlí domova, aby hájila zrušení zákona, zakazující "superhrdismus". Když se nám takhle role hezky vyměnily, na egoistického hrdinu nám zůstala domácnost se třemi dětmi. Hlavní záporák Hypnotizér je dobrý, ale přesto, že mi na Syndromovi něco nesedlo pro mě stále vede. Hypnotizér není rozhodně špatný záporák a zvraty, které díky této záludné postavě dostáváme minimálně zajímavé. Když jsem na tomto webu řešil první díl, zapomněl jsem podotknout animaci, která mi u prvního dílu přišla místy až nedotažená. Tady se nic takového neděje a animace je nádherná a zpříjemňuje už tak dobrý film. Když pominu mínusy jako je nejspíš záporák a místy tempo, tak dostáváme pokračování, které si tahle Pixarovská famílie jedině zasloužila. Snad se za dalších 14 let dočkáme pokračování, které by završilo zatím, nebojím se říct, dokonalou duologii. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi si drží fazónu i po tolika letech... Za to jim samozřejmě smekám, přesto jednička měla své kouzlo, tím nechci říct že bych se nudil... Naopak na boj s mývalem asi jen tak nezapomenu a celkově se humor držel po celý film, takže to Bird zase zvládl :-) Animace je stále úžasná :-) ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Více akční, méně osobní a osobité, nicméně zábavné i dojemné obdobně jako první díl. Velké plus spatřuji v absenci laciných odkazů na předchozí díl ("Member berries") v kontrastu se Star Wars a většinou dalších pokračování poslední doby. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Již to nějak postrádalo nabitou atmosféru a jako v prvním dílu. Hlavní "záporák" byl poněkud nemasný, neslaný, zkrátka absolutní opak Syndromu z jedničky, alespoň základní myšlenka, to jest "make superheroes legal again" byla zachována. Možná své hodnocení změním k lepšímu, pakliže se na to někdy ještě jednou podívám. Ani famózní Samuel L. Jackson mé zklamání nezachránil. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi se vrací po dlouhých čtrnácti letech a přesně tenhle snímek je důkazem toho, že když se nějaký dobrý scénář nechá uležet, pokračování může být úplně stejně kvalitní, ne-li lepší. Opět se nám dostavuje skvělých starých (i nových) postav, krásného zpracování (prostě se na to kouká s úžasem) a v neposlední řadě super hudby v pozadí. První díl mi přišel lehce podceňovaný, protože měl v "golden éře animáků" opravdu velkou konkurenci, ale tohle pokračování bude spíše vyčnívat v dnešní době (v dobrém slova smyslu). Jinak rozhodně nejlepší věcí na celém filmu je maličký Jack-Jack, který kde se objevil, tak já se řezal smíchy. S tím souvisí i nejlepší část filmu, kde bojoval s mývalem. Brad Bird je prostě borec a jeho animáky jsou i po letech stále výborné. Lepší 4* ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování úspěšné jedničky nám opět nabízí skvělou akci, spletitý příběh nám mimo jiné popisuje "multifunkční" schopnosti malého Jack-Jacka, pan úžasňák zde není tahounem filmu, ale jeho žena Helen dostává prostor, a je to skvělá akce. Animace opět pokročila, a je to vidět. Celkově 80%. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Pixar si až na vyjímky drží vysoký standard prakticky od začátku své existence a pokračování Incredibles není vyjímkou. Návrat po 14 letech k osvědčené značce se vyplatil. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

opět mě @cinestar_cz velmi příjemně překvapil svým Úža Meníčkem a dalším skvostem do sbírky a co hlavně nedělní předpremiérou Úžasnákovi 2. Než se dám na hodnocení musím říci že rodiče dětí se na mě moc netvářili když viděli sedět potetovaný monstrum a ještě s figurkou Pana Úžasňáka mezi kvanty malých špuntů, snad si nemysleli nic zlého. 😁 Každopádně co se týče filmu samotného byl prostě "Úžasný", nostalgie z dětství se dostavila okamžitě po shlédnutí loga a melodie od skvělého @m_giacchino. Je to pěkně zpracovány animák a volně navazující na jedničku. Kvalitní příběh jaký divák očekával se dostává ještě ve větším měřítku. Zápletka je promyšlená a zároveň udělaná tak aby i malý diváci hned pochopili oč se jedná. A samozřejmě takovou zápletku mohou vyřešit jen Úžasnákovi! Dozvíme se i jak funguje Robert jako matka což bylo velmi zábavné a uvolňující (obzvláště při starání se o malého Jack-Jacka). Na závěr tedy doporučím jak malým tak velkým "dětem" a rodinám ať zajdou na tuhle zcela výjimečnou a úžasnou rodinu a pohodovou popcornovku na zpříjemnění dne.... Těš te se tedy na.... ÚŽASNÁKOVI 2 Mé hodnocení : 9/10 ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama