Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Folky 

všechny recenze uživatele

Jedničce to nesahá ani po kotníky, ale zábava pořád dobrá. Rozhodně to šlo líp (mohlo se alespoň trochu upozornit jak se za 14 let změnilo vnímání superhrdinů) ale nenudil jsem se ani minutu a humor funguje výborně, i když je místy až moc dětinský. Nakonec dokážu s klidem odpustit neuvěřitelně předvídatelnou zápletku a překousnout i blbosti ve scénáři. Až tak dobrá zábava to je. ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Když uhodnete pointu filmu dřív, než přijde první dobrý vtípek, nebo vůbec cokoli originálního, tak je něco špatně. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Slabinou druhých Incredibles je (jak už zde bylo mnohokrát zmíněno) předvídatelný příběh. I když téměř od začátku neomylně predikujete pointu, což samozřejmě ubírá snímku na napínavosti, naštěstí zbývá ještě spousta povedených akčních scén, dokonalý vizuál a kupa humoru, kterému vévodí eskapády superhrdinského mimina... 75% ()

HH 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když se nechrlí jedno pokračování za druhým každý rok, ale námět se nechá pěkně uležet, jde vyrobit pokračování minimálně stejné úrovně. Ale hlavní postavou je pro mě bezkonkurenčně Jack-Jack :-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Je fakt neskutočné, že príbeh rodiny Úžasných pokračuje presne (ale presne) tam, kde sa to pred 14 rokmi skončilo. A ešte k tomu v rovnakej (keď nie ešte trošku v lepšej) kvalite. Jedine čo postrácam, je mierne menší počet zábavnejších scén. Ale proste B. Bird to opäť dokázal a k slávnej jedničke „natočil“ dôstojné pokračovanie. Pokojným srdcom môžem odporúčať. Osobné hodnotenie: 88% (****) ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se to příliš soustředilo na akci, takže rodinka ztratila své kouzlo. Po týdnu nebudu vědět, o co tam vlastně šlo. Po technické stránce si snímek drží kvalitu, ale to už dneska platí o 80% superhrdinských popcornech. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Úžasňákových se myslím vyplatilo si počkat. Dvojka je pro mě stejně úžasná, zábavná, nápaditá, zajímavá, vtipná, dojemná i napínavá jako první díl. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Úžasňákovi 2 jako sequel neurazí, ale jedničce se vyrovnat nedokáže. Za celý film jsem se zasmál jednou, akce je méně než v jedničce, zvrat je jasný od začátku a divák se nedozví po úvodním fightu nedozví, co se stalo s Underminerem, protože jim upláchne. Záporák v podobě Screenslavera je skvělý jen do doby, než dojde k jeho odhalení, což souvisí s twistem, který zmiňuju výše. Animace jako vždy na vysoké úrovni, postava Jack-Jacka bavila z celé rodiny asi nejvíc. Disney s Pixarem vsadili na jistotu a vyrobili nadprůměrný animák, který sice kultovní status jako jednička nezíská, ale i tak snímek rozdrtil pokladny kin a vydělal 1,2 miliardy $. Disney se tím alespoň zahojilo po slabých tržbách Sola. 4* ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Skvělý sequel k původním Úžasňákům se povedl. Humor pobavil i mne, ačkoli nejsem cílovka publika. Animace povedená, scenérie se více než povedly a celkově se na to dobře koukalo. Nemůžu si na ten film stěžovat. Geniální záležitost. ()

caramell 

všechny recenze uživatele

Úžasný, v kině jsem se tetelil blahem. Kéž by všechny dvojky byly takhle zdařilé! Vrcholem filmu je pan Úžasňák na "mateřské". ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Trvalo to síce viac než dekádu, ale dočkali sme sa pokračovania. Myslím si, že nebudem preháňať keď poviem, že pre väčšinu z nás bola jednotka ako „ Svätý Grál ” animákov. Povedal by som, že kvôli tomu, že sme to videli ako deti a boli sme opantaní čarom, ktorým prvá časť oplýva, čo samozrejme neubúda na jej kvalite. Dvojka sa už zameriava na dospelejšie publikum ( netvrdím však, že sa deti nebudú baviť ), možno trochu kopíruje jednotku, pozmieňa pár detailov, pridáva trochu ženskosti do vnímania hlavných postáv, kde žena zvládne viac ako muž. No všetci poznáme tie typy filmov, kde je postava záporáka zjavná už od začiatku, ale snaží sa byť kamuflovaná. Postupom času je to viac ako očividné a dalo by sa povedať až klišé, ale kebyže sa to tak nakoniec nestane, ostali by sme zaskočení a až pobúrení. Ukazuje to len ako zaujímavo vplýva psychológia, ktorú nám servírujú dnešné filmy, na vnímanie celkového deja. Ja som sa veľmi bavil, akcia bola samozrejme perfektná, Jack Jack bol skvelý a ja by som sa prípadnej ( časovo nie tak vzdialenej ako bola druhá časť, ale dejovo viac posunutej v čase ) tretej časti absolútne nebránil. 80 %. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Prvý diel považujem za jeden z top animákov, ale pokračovanie za ním ostalo ďaleko vzadu. Pritom ale mám problém vypichnúť konkrétne dôvody prečo tomu tak je. Dvojka ma jednoducho nebrala, nepodarilo sa jej vtiahnuť ma do seba. Príčiny by som hľadal v príbehu, ktorý sa dosť podobá prvému dielu a jeho vývoj je ľahko predvídateľný. Taktiež mám pocit, ako by to bolo až príliš seriózne a film ako taký nie je veľmi zábavný. Je to vysoko profesionálne odvedená práca - vybrúsený, ale pritom chladný produkt. 6+/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Začíná se přesně tam, kde se minule skončilo. Nápadů je opět dost od Boba v domácnosti přes dospívající Violet nebo projevujícího se Jack-Jacka. Záporák mi tentokrát přišel o něco slabší než minule, ale možný zklamání zase odvrátilo účinkování mnoha novejch superhrdinů. Takhle nějak by mělo vypadat ideální pokračování povedenýho bijáku - kvalita se drží na podobný úrovni jako u předchůdce a přidá se pár novejch nápadů, aby nevypadalo uplně stejně. Jen bych uvítal vzhledem k pokroku techniky detailnější animaci - nevim, jestli šlo o záměr, aby i "obrazově" dvojka seděla k jedničce, ale detailnější "pozadí" mi častokrát u scén opět chybělo. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama