Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Jednotku som moc nemusel, ale táto dvojka ma dostala. Je viac temnejšia oproti predošlej časti a aj viac zábavnejšia. Scenár je omnoho viac prepracovanejší a neskutočne ma bavil. Nebyť toho zbytočne moc zdĺhavého sitcomového počínania si Boba v domácnosti, tak neváham s plným počtom. Už si ani nepamätám, kedy ma nejaký nový animák takto bavil. Supeer! ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Podľa mustra "raz toľko toho, čo fungovalo minule" druhí Incredibles určite nesklamali. Je obrovská škoda, že sa v rámci kreativity (dobrých nápadov sú mraky) pozabudlo na nejaký ten humor a vo výsledku tak dostávame "len" rodinný film. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Sledovali sme dva samostatné príbehy. Oba zaujímavé, oba iné. Jeden viac akčný a vážny, jeden viac vtipný a tak trochu prepletený s reálnym trápením rodičov. Oproti jednotke to malo nápad, humor, bolo to skrátka fajn. Po jednotke som nemal očakávania a možno aj preto spokojnosť na mojej strane. Aj tej superhrdinskosti bolo poviacej. Proste toto stálo za pozretie. Taký komiks v animovanom šate. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Jack-Jack. To je hlavný ťahúň dvojky. Samozrejme super sú aj ostatní, ale Jack je proste špica. Tvorcovia sa jednoznačne vybláznili a to je super. Deti robia stále nejakú neplechu, je to sranda. Elastina tiež celkom šlape, ale nie až tak výrazne ako by som chcel, skôr bola máličko otravná. Bob bol skvelý, nenormálne som sa smial, keď strážil Jack-Jacka a nestíhal ani prdnúť. Celý príbeh opäť jednoduchý, s množstvom joke-ov, občasné zvraty a tak, neboli na škodu. Akcie je nadostač, tiež vizuál veľmi potešil, samozrejme pixar. Celkovo veľmi vydarená dvojka, som rád že som si na ňu musel 14 rokov počkať :D, aspoň to stálo za to. Vôbec si nemyslím, že sa pokračovaním niečo domrvilo, skôr naopak. Ja som veľmi spokojný. 100% ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Sice trochu těžší a dospělejší sousto, ale pořád perfetkně zábavný a nadupaný akcí. Hrozně se mi líbí, že tady není schéma "o 14 let později", ale film začíná přesně tam, kde ten první končí a to je strašně super... 85% ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Je to podstatně méně nápadité než jednička, s naprosto předvídatelným příběhem. Na druhou stranu, zábavnost zůstala zachována, ať už se jedná o skvělou akci (Elastigirl na motorce předčí jakoukoliv akci z jedničky, což je naopak vyváženo tím, že hromadná bitka celé rodinky vs záporáci je ukrutně nudná, na rozdíl od jedničky), šílené kombo Jack Jack a Edna (Jack Jack je celkově neoficiálním středem zájmu celého filmu a funguje nádherně), Violet a Dash skvěle plní funkce pubertálních dětí (přestože dabérka Violet už zní tak na 40, ne na 15). Do toho je tam ještě Pan Úžasňák jako bezradný rodič, který se musí starat o své dítě, které je de facto bohem, a občas tam zahláškuje i ten S.L. Jackson. Škoda toho naprosto očividného a nudného záporáka a slabé závěrečné mlátičky, jinak by to mohlo být na úrovni geniální jedničky. ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě slabší než po mém soudu zcela bezkonkurenční a nepřekonatelná jednička, ale stále mimořádně hravé, vkusné a nadmíru zábavné dílko. Nevyužít potenciálu, který vytvořená atmosféra z prvního dílu nabízí, by byl velký hřích, a jsem rád, že Brad Bird nezklamal. Po mém soudu se jedná o nejlepší pixarovku od Ratattouille a o pěti hvězdičkách nemá cenu vést sebemenší pochybnosti. ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Malo to fantasticky retro vibrácie......rozprávky s takýmto vyžarovaním a sebeironickým podtónom sú vzácne. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Skvělej, skoro až temnej animák v nolanovsky batmanovským stylu, s avengerskýma akcema a bondovskou hudbou. První půlhodina mě sice nechávala poměrně chladným a já si začal říkat, že už budu na nový animáky asi starej, ale pak se to začalo hodně slušně rozjíždět a nakonec to vyrostlo do prvotřídní akční pecky převyšující výbornou jedničku a to i díky dokonalýmu vizuálu, kterej je fakt dotaženej do puntíku přes detaily na oblečení, stíny, maličkosti v pozadí až po neuvěřitelně reálnou podobu vody. Za mě každopádně nejlepší animák za poslednich 8? let spadající do mojí žánrový top desítky. Jen jsem dost dobře nepochopil, proč Dash při seznamování podává levou ruku. 92%. ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička to neni, nemá to například stejný tempo, ale i tak jsem rád že jsem se dožil nadprůměrného pokračování, dabing zvládnut na výbornou. ()

tartan 

všechny recenze uživatele

Točí lepšie superhrdinské filmy Marvel alebo DC? Odpoveď je jednoznačná - najlepšie superhrdinské filmy točí Pixar! Po 14 rokoch prichádza pokračovanie Rodinky Úžasných, doteraz bezkonkurenčne najlepšej pixarovky. Dvojka začína presne v tom istom okamihu ako prvý film skončil a ponúka presne tú istú, dokonale vyváženú porciu superhrdinskej rodinnej zábavy, zábavného strieľania si zo sveta superhrdinov (všetci tí noví týpkovia), mohutnú dávku dychberúcej akcie, ale aj celkom seriózny a zároveň vtipný pohľad na rodinné vzťahy. Samozrejme, malý Jack-Jack mocne vládne. Na filme sa teda výborne zabavia nielen deti, ale (v istých ohľadoch možno ešte viac) aj ich rodičia. ()

Sutiman 

všechny recenze uživatele

Čaro jednotky tam už samozrejme nie je, ale stále výborné. Súboj malého Jack-Jacka s medvedíkom čistotným je vrcholom filmu a jedným z najlepších superhrdinských súbojov vôbec. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

50% Moc mě tahle skoro kopie jedničky nepobavila. Superhrdinská linka je strašlivě předvídatelná a bohužel jen kdesi na pozadí vykukují zajímavé otázky týkající se našeho bezpečí/pohodlnosti. A do té rodinné se zase cpou třeba otázky úlohy ženy v rodině/společnosti. "Ideální" řešit tohle v animáku. Nebýt nemluvněte Úžasňákových a třeba jeho "souboje" s mývalem, byla by to nuda. PS: Dabing nevadil. ()

teba 

všechny recenze uživatele

Akční scény jsem moc nevnímala, protože mě zaměstnávaly obavy, jestli mi 4D efekty nerozlijou pepsi a nevysypou popcorn... Nicméně Jack-Jack a Mr Reflux to hravě vytáhli na 5 hvězd :o) (Jen mi pořád vrtá hlavou, co to mělo bejt za existenciální záležitost, ten předfilm???) ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po dlouhém čekání mám konečně za sebou pokračování rodinky Úžasňákových a mohu s klidem říct, že se povedlo. Nejedná se totiž o pokračování, které vzniklo jen za účelem zisku, ale je vidět, že režisérovi Bradu Birdovi ná této značce záleží a tak dokázal natočit více než důstojné pokračování, které u mě dokázalo velmi živě oživit vzpomínky na to, jak jsem ještě jako kluk s nadšením sledoval první díl. Na ten se každopádně dvojka bohužel nedotáhla a to převážně kvůli celkem předvídatelnému příběhu, který mě zde opravdu nijak zvlášť neoslnil. Jinak ale co zůstalo opravdu kvalitní, tak to je určitě propracovanost postav, jejich chemie, samozřejmě akce a samotná animace, o jejíž detailnosti tu ale snad ani nemusím hovořit. Abych to shrnul tak druhý díl na mě působí velice podobně jako díl první, akorát má horší příběh, což z něj dělá toho krapet horšího z dvojice. 80% ()

Larry12 

všechny recenze uživatele

Příběh je ve svém jádru identický s prvním dílem, což je ohromná škoda po takovém dlouhém čekání. Film je jinak velmi záživný, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že vznikl jenom kvůli momentální šílenosti po filmech o superhrdinech. Proto taky recyklovaný příběh v novém kabátě. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc akční, předvídatelné a nepříliš vtipné. Zábavné jsou vlastně jen trable s mývalem a otcovy zničené nervy z hlídání Jack-Jacka. Tři hvězdy jen taktak. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Přidám se k neoriginálním klišé komentářům a řeknu: "Nikdy bych nečekal, že dvojka bude skoro tak dobrá jako jednička." Já moc oceňuji snahu zaujmout diváka širokým spektrem situací. Tvůrci nám dali vše, co jsme od filmu chtěli - zábavné rodinné momenty (zvláště, když Bob hlídal děcka), pořádnou akci a relativně obstojnou, i když jednoduchou zápletku. Čekal jsem na Ednu a dočkal jsem se jí, i když to byl jen kratičký moment, stejně jako v jedničce, a to se mi na tom líbilo nejvíc. Příjemně mě překvapilo, že tvůrci zvolili relativně zastaralou technologii animace, čímž se opět jen přiblížili předchozímu dílu, jehož animace je na dnešní poměry možná žalostná, ale právě proto tak zábavná. Dvojka je zkrátka plnohodnotným sourozencem jedničky a na oba díly se určitě budu rád dívat znovu. 85%. PS: Edna jede. ()

KillHurt 

všechny recenze uživatele

V půlce mi došlo, že se asi nedívám na film pro děti. Dvojka ztrácí na zábavnosti a přidává momenty k zamyšlení nad rodinným životem a jeho krizemi. Spousta témat ve filmu je dost dospělácká, přesto se jedná o zdařilý animák, který sice nedosahuje kvalit prvního dílu, ale rozhodně pobaví. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama