Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Kushina 

všechny recenze uživatele

14 let jsem čekal na pokračování. Už od dob, co jsem byl dítě jsem doufal v to, že někdy bude druhý díl a teď? v mých 24 letech jsem se konečně dočkal a upřímně? Neskutečné to předčilo mé očekávání, bylo to prostě skvělý. Nevím, jestli to bylo lepší než 1. díl, ale i v mém věku jsem si tuhle "pohádku" neskutečně užíval jako bych byl opět dítě. Vtip, akce, napětí.... nic filmu nechybělo a snad někdy bude další díl, protože bych rád viděl, jak se bude Jack-Jack a jeho schopnosti vyvíjet a pokud by byl třetí díl stejně tak dobrý jako tento, tak si na něj klidně dalších 14 let počkám. 90% ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Trochu zamrzí, že námět je naprosto totožný s jedničkou, a tak je to dost předvídatelné. Taky je tam pár dost okatých nelogičností a sneslo by to i agilnějšího "střihače", protože stopáž je malinko delší, než by musela být. Ale jinak fajn zábava, paradoxně si to možná víc užijou ti, kteří neviděli jedničku . ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Pixaru začal v posledních letech trochu docházet dech, jedna z posledních originálních a kvalitních pixarovek byla V hlavě. Studio se asi díky absenci originálních nápadů vrhlo na tvorbu sequelů svých nejúspěšnějších hitů (Auta 3, Univerzita pro příšerky, Hledá se Dory), ale žádnému z těchto pokračování se nepodařilo přiblížit kvalitám původních filmů. Podařilo se to až druhým Užasňákům. Už první díl považuji za nejlepší pixarovku vůbec, proto to pokračování nemělo lehké. Nicméně z toho vyšlo ze ctí a opět jde o skvělou rodinnou zábavu. Příběh sice není zas tak originální a jde o klasické prochození postavení titulních hrdinů, nicméně obsahuje nejspočet vtípků a napadů, že to lze neoriginálnímu příběhu odpustit. Velkým plusem je fakt, že film necíli jen malé pubklikum a užijí si ho i dospělí. A opět film působí jako opravdový film, který snese srovnání s většiny hrané produkce. Jedničku se překonat nepodařilo, ale jde určitě o nejlepší pixarovku za poslední roky. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Sotva se Úžasňákovi vypořádali se zlounem Syndromem, tak začne v jejich okolí řádit Underminer a hlavně padouch nejpadouchovatější, zlotřilý Screenslaver. Dvojka rodinky Incredibles přichází po bezmála patnácti letech od parádní jedničky a opravdu není o nic horší. Dokonce bych řekl, že naopak, retro cartoon svět dvojka povýšila na samostatnou kapitolu historie animáků, je to opravdu pokoukání. Svět začíná zachraňovat mamka Elastička a s pubertou dcerky Violet, rozjíveností Dashe, trápícího se se školní matikou a probouzejícími se superschopnostmi nejmladšího člena rodiny, batolete Jack-Jacka se musí v domácnosti vypořádat taťka silák. Jak už víme z jedničky, Jack-Jack není to jen tak obyčejné nemluvně (vždyť vyřídilo Syndroma, to si to fakt nikdo nepamatuje?) a do rodinného byznysu s ochranou obyčejných lidí se ve dvojce v pravou chvíli zapojí, až budou oči přecházet. Všechno v tomhle filmu je správně. Je to akcí přehuštěná kreslená bondovka, kombinovaná se supermanstvím, dynamická, s parádní retro muzikou a vcelku logickým (podle pravidel světa kde se odehrává) dějem. Dávám 90% …je to opravdu osvěžující oddychovka. Na třetí pokračování klidně počkám dalších patnáct let, vymazlit tenhle film se vyplatilo. ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

Uuu, zklamání. V mém případě jakoby se úplně ztratilo kouzlo jedničky. Kromě animace a "kamery" je všechno o stupeň níž. Předvídatelné, opakující věci z minula. JackJack vs.mýval je top! ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Feministická stránka (či jak to mám nazvat) je jediná intenzivnější vada na celé téhle pixarovské "úža-show". To, že téměř po celou dobu se v pořádné akci nachází jen "dokonalá" elastička, hodně zklamalo. Ano, všichni se nakonec předvedou ve vší parádě, ale když už na place koluje tolik superhrdinů, nechat Úžasňáka měnit plíny, dost zamrzí! ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že by dvojka byla horší než první díl, u mě jde v podstatě o to, že jednička byla naprosto úžasná, ale už je okoukaná a u filmu jde také o to, aby přinášel nové příběhy a nové zážitky, což se v tomto neotřelém snímku podařilo na sto procent, i když první polovina byla spíš takové tápání v tak trochu nových vodách, ale poslední půlhodinka to rozjela naplno a vysloužila si ode mne plné hodnocení. Brad Bird opět dokázal, že je výjimečný génius animovaného filmu. ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Vubec si nepamatuju jednicku a ani se mi na to nechtelo znovu divat, takze druhy dil hodnotim jako samostatny film. Bylo to povedene a linka s batoletem tahla cely dej. Fakticky to taky byla jedina vtipna linka. Cely film se totiz nese v prilis vaznem duchu na to, aby byl bran jako film pro deti. Nevim, jaka byla v tomto pripade cilova skupina Pixaru. Mne se to libilo, ale deti bych na to nevzal. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

U animáků dnešní doby je to tak, že buď jsou super nebo se nepovedou. Třetí možností je to, že to lidi nepochopí. Tohle je animák, co se povedl, stejně jako jednička. Takže za mě 4* a DOPORUČUJU ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 7/10 ... Celkový dojem: 7/10. ()

james11 

všechny recenze uživatele

Po velmi dlouhé době pokračování jednoho z nejlepších animáků a naváže se přesně tam, kde se posledně skončilo. I když jednička nasadila laťku hodně vysoko, ani druhý díl nebyl tolik pozadu. Trošku předvídatelný děj, protože mám pocit, že opisovali z předchozího dílu, ale vynahrazuje Bobovo válčení s rodinnými úkoly a především Jack-Jackovo superhrdinská všestrannost. Určitě se nebojím znovu hodnotit 5 hvězdami. ()

JayHa 

všechny recenze uživatele

Za mě nejslabší animák od Pixaru vůbec, přiběh je tak předvídatelný že to ani víc nejde. Ale rozhodně je Pixar stále navrcholu co se animace týká (hlavně ta práce se světlem!!). Ostatní "supráky" museli snad vymýšlet děti ze školky. 60% (kraťas Bao jsem nepochopil, a podle reakce v kině nás bylo více) ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama