Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nemrzí mě tolik ten politický podtext jako rezignace nebo jen oddalování toho, co se stalo v prvním díle. Možná ty sequely opravdu fungují jen u Toy Story. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Incredibles 2 sa konečne po 14-tich rokoch dostalo do kín a jednoznačne hovorím, neostal som sklamaný. Film presne doručuje všetko, čo potrebujeme, má výbornú energiu, staré dobré postavy, hudba sa nezmenila a myslím si, že film je o niečo dospelejší ako bol jeho predchodca. Kým prvý film by som ohodnotil ako dobrý film so superhrdinami so skvelou akciou a hlavnou myšlienkou, ktorá ma skutočne potešila a funguje skvele. Sú tu ale aj veci, ktoré zvládol predošlý film lepšie. Minimálne čo sa týka zloducha. Nemyslím si, že niekedy zabudnem na Syndróma. To bol jeden skutočne silný, schopný zloduch a najlepšie na tom všetkom bolo, že to bolo maximálne osobné. To z neho robilo vynikajúceho zloducha so skutočne dômyselným plánom postaviť sa na miesto svojich bývalých idolov. Obrazovkár je podľa mňa okey. Schopnosti sú okey, myslím si, že technika boja je dobrá, no mám tu dva veľké problémy. V prvom rade je podľa mňa veľmi ľahko odhadnuteľné, kto je za jeho maskou, neponúka toho moc a myslím si, že dôvody, ktoré má nie sú tak veľmi zaujímavé. A hoci sú tu skvelé techniky bojov, inteligencia a aj nebezpečenstvo z jeho strany, nejde podľa mňa o najlepšieho zloducha, ktorého som mal možnosť vidieť, popravde je to celkom ďaleko od toho. No inak ma toho moc negatívneho nenapadne. Toto je asi jediný výraznejší problém, ktorý som s filmom mal. Teraz teda prejdime na tie pozitívne stránky. Elastína je úžasná. Vidíme viac jej schopnosti, jej boje a kreatívne spôsoby, akými môže využiť svoje elastické telo. Najmä na jej elasticykel je úžasný. Jack Jack si pre seba ukradne asi každý moment. Je to vtipné, je to kreatívne a funguje to bravúrne. Tak dobre som sa už dávno nezasmial. A jeho schopnosti sú tu skvele využité. Plus je tu aj pár prekvapení. Pán Úžasný je rovnako skvelý. A mám pocit, že pôsobí ako skutočný otec, ktorý sa snaží zvládnuť situáciu. Scénka, kde nechá Jack Jacka u Edny a bude sa rozprávať so svojou dcérou Violet je asi jedna z najlepších. Je v tom veľká dávka srdca. Plus musím pochváliť ešte aj záver, kde sa ukáže, že aj deti môžu pomôcť svojim rodičom a nemusia sa o nich neustále len báť. To je podľa mňa veľmi silné, schopné a pekne povedané. A možno to niektorí ani nebudú vo filme hľadať, ale je to tam. A je to podané skvele. Ak chcete ale len akčný film, ktorý má dobrú energiu, humor a skvelé postavy, tak toto vás nesklame takisto. Pixar, dokázali ste to. Stále ste obrovskí páni a držím Vám palce na Vašom ďalšom projekte. Koniec koncov, bude to jeden z najväčších. Ako sa bude dať pokračovať v sérii, ktorá pôsobila po treťom filme skvele zakončená? Uvidíme budúce leto. Dovtedy mi ostáva čakať. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Největším problémem Úžasňákových se stalo, že nový film se superhrdiny máme minimálně jednou za měsíc. Takže dvojka je prostě nejlepší, když řeší čistě rodinné záležitosti, ale samotná záchrana před dalším superpadouchem mě navzdory dobře zpracované akci tolik nebavila. Zato grotesková rvačka Jack-Jacka s mývalem nemá chybu a je takovým předčasným vrcholem filmu. Celkově tedy pořád spokojenost, ale takový úžas jako před čtrnácti lety už to prostě není. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička. Hodně mě mrzí ten nehorázně předvídatelný příběh, nicméně i tak jeden z nejzábavnějších animáků poslední doby. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na jedničce jsem žral zaporaka. Takžeee...vtipu to moc nepobralo, děj předvídatelnej.. ty fighty na konci byly fajn, ale celkově se točí kolem toho zklamání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejlepších filmů od Pixaru, které mělo vzniknout někdy před 10 lety a hned by se vnímalo jinak. Pokračování Úžasňáků už nepůsobí tak svěžím a zábavným dojmem, jako tomu bylo v prvním díle a všehovšudy je zde hodně podobný příběh jako v prvním díle, jen naruby. Vizuálně je film samozřejmě dokonalý a je zde několik scén, které dokážou strhnout. Jen tomu chybí ta hravost a nápady jako tomu bylo poprvé. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Luxusní animák. Důstojná dvojka, přestože Elastička dostala zbytečně moc prostoru... Já ty gender-rovné záležitosti moc nemusím, čili tento tah mi neseděl. Ale když to pominu, perfektní zábava od A-Z. Jack Jack a mýval- řehot jako dávno ne... :))) ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Rodinka úžasných” (kap. 2), pamätáte si ešte, ako na konci jednotky čelili ďalšiemu naničhodníkovi, zvanému - "Tunelátor" , a tak sequel priamo na túto sekvenciu naväzuje, keď majú všetci Parrovci zase plné ruky práce. Tento lotor zanechal po sebe v meste hotovú spúšť, a k tomu vykradol i banky, aj vzal nohy na plecia a utiekol. Super-hrdinovia sú opäť v nemilosti, znovu sú nelegálni ! Žijú v moteli, program sa zastavil. No i napriek tomu sa im ponúka neuveriteľná príležitosť začať odznovu, zároveň sa zlegalizovať. Tým človekom, ktorý im podáva pomocnú ruku, je Winston Deavor, manažér DEFTECHU, čo znamená - svetová telekomunikačná spoločnosť. Jeho idea spočíva v tom, že super-hrdinov musia začať ľudia vnímať úplne inak, než bolo tomu doposiaľ, t. j. do super-dresov sa im vložia kamery, aby tak „publikum” "zdieľalo" komplet celé dianie, čo takáto jedna akcia vôbec všetko obnáša, aká je strašne zložitá, a nie vidieť len samú deštrukciu, ktorá sa potom už automaticky dostaví. Práve Elastina (Helen) sa chopí veľkej výzvy, z čoho Bob nie je zrovna dva krát nadšený, ale rešpektuje to. Ostáva doma s Jack-Jackom (disponuje so zrejme najlepšími schopnosťami, až aj svojich súrodencov zľahka predčí !) na materskej dovolenke, s Dashom a s Violet to nebude mať taktiež úplne jednoduché. Zo žienky domácej sa stáva ŽENA neohrozená, čeliaca novému protivníkovi - "Obrazovkárovi" , za ktorým sa skrýva nejedno prekvapenie. Sú odlúčení, od seba vzdialení, ale tentokrát je to postavené len výhradne na Elastine, aspoň hodne dlhú chvíľu to tak vyzerá, kde s pribúdajúcim časom sa to začne trošku meniť, dramatizovať, lebo rodičia sa ocitnú v ohrození na extra mohutnej, výletnej lodi, ktorá si to mieri skrz-naskrz, cez všetky prekážky, rovno do prístavu... Asi toľko k hlavnej dejovej línii. _ Teraz niečo kúsok k Bradovi Birdovi, ktorý sa ale riadne pochlapil, je to dobrý vták, tento režisér a scenárista v jednej osobe, čo má (THE) INCREDIBLES doslova v malíčku, je to jeho srdcová záležitosť, pričom je to všade naprosto vidieť, ako je oddaný tejto úžasnej pixarovke, ktorá ešte predčila prvú časť, pred 14. rokmi ! Je prepracovanejšia, zaujímavejšia, strhujúcejšia, razantnejšia, vycibrenejšia, scenáristicky-atraktívnejšia, skrátka, je takmer dokonalo-vyvážená. Ja som mával počas sledovania taký zvláštny pocit, akoby som sa ocitol v klasickom, hranom filme s ozajstnými, živými hercami a celým prostredím, extra. Tá animácia je dynamická, akčná a priebojná. P I X A R má stále svoju, nespochybniteľnú váhu, ktorú si zakaždým cením, aj keď sa na ich snímky už pozerám trochu inak. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Průměr, neurazí, nenadchne, párkrát se člověk zasměje, ale tento animák mě citově trochu bohužel míjí. 50% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých čtrnácti letech jsme se dočkali pokračování jedné z nejlepších pixarovských klasik: Úžasňákovi jsou zpátky a stále v ráži! Dvojka nabízí řádnou dávku svižné akce, solidní animace a nejednoho vtipného momentu, o který se postarali zejména malý Jack-Jack a stará dobrá Edna. Co se krimi-zápletky týká, tak byla poněkud průhledná, což by v rámci jiného žánru možná mohlo vadit, ale zde jde o film, který byl primárně vytvořen pro průměrně náročného diváka. I když je fakt, že člověk po zhlédnutí scenáristicky vyumělkované Coco očekává i trochu víc od současných animáků - což však není výtka jako spíše připomínka. Především jde ale o příjemně strávené dvě hodiny v kině s "červenou" rodinkou, která se vesměs hravě zvládá vypořádávat jak se zloduchy, tak se strastmi rodinného života. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější je na tom snad opravdu ta podvratnost myšlenky hlavního záporáka. O to víc mě mrzí, že poslední desítky minut filmu patří nekonečné záplavě akce, tolik podobné všem otravným superhrdinským filmům posledních let. Bird jakoby tím vlastně vše popřel a pointu myšlenky o potřebě superhrdinů tím znegoval. A to je velká škoda, protože Úžasňákovi 2 mohli tak trochu plavat proti proudu. Ve výsledku se jím naopak unášejí a ještě přesvědčují diváka, že je to tak správně. 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Emancipace jedné pružné ženy vedla k emancipaci celé rodiny a nakonec i k emancipaci jedné společenské skupiny. Hezká myšlenka a přes svou plakátovitost vtipně natočená. Roztomilý je hlavně prcek a jeho nepřeberné množství zvláštních schopností, z nichž jednu každou bych chtěla mít. Fantastický souboj s mývalem! SHRNUTÍ: Skloubit kariéru a péči o rodinu je složité i pro superhrdinky. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Elasticka jako spiderman se mi moc nelibila, ale pubertalni Violet a hlavně JackJack ten byl fakt boží,zpracovane moc hezky, pribeh vpohodě, ale mohl byt lepsi:D Kazdopadne jack jack to tam tak extremne neskutecne tahal na vysoky levl zabavy, ze za neho dam tu pátou hvězdu, dlouho jsem se takhle nenasmál:DD ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Kam se vytratila všechna sranda? Od kdy se v animovaném filmu pro děti řeší většinu času dospělácké věci? Jediné vtipné scény jsou s malým prckem. Nevěřil jsem, že zrovna u Úžasňáků budu zívat nudou nad předvídatelným dějem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bylo to na pět hvězdiček? Sám nevím, možná jsem měl hodnotit jen čtyřmi kousky, ale protože jsem se dnes už podruhé moc dobře bavil u animáku, ze samé radosti jsem přitlačil na pilu. Myslím, že si tvůrci mohli trochu pohrát s předvídatelností příběhu, aby mě udrželi trochu v nejistotě, ale přimhouřil jsem nad tím oči, protože mě fakt moc bavily Jack- Jackovy superschopnosti, je to prostě fajn pocit, když se můžu chechtat nad takovými prkotinkami:-) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Je to již 14 let, kdy jsme naposledy mohli vidět rodinku Úžaňákových a jejich dobrodružství. Režisér Brad Bird tehdy namíchal brilantní animovaný akční koktejl, na který se mohu dívat pořád dokola. Povedlo se to samé i v tomto pokračování? Po zhlédnutí snímku Incredibles 2 musím konstatovat, že ano, byť s několika výhradami. První věc, která Vás na snímku zaujme je jeho výborná animace, což dokonale lícuje s barvitým soundtrackem, který dává vzpomenout na staré filmy Agenta 007. Co se příběhové linie týče, je sice poněkud předvídatelná, nicméně pokud se nad tento fakt dokážete povznést, snímek si adekvátně užijete. Když se totiž všechny tyto atributy spojí v jedno a navrch se ještě přidá špetka skvěle nasnímaných akčních scén společně s hravými scénami Jack-Jacka, vytvoří to dohromady výbušnou akčně/komediální animovanou záležitost, kterou šéfkuchaři Pixaru mohou servírovat bez sebemenších obav. A fakt, že první díl je lepší už pak nebude tolik podstatný. Skvělá práce! „The Screenslaver interrupts this for an important announcement...“ ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama