Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

mm13 

všechny recenze uživatele

Od prvej chvíle je všetko jasné, takže ukrutná, otravná zívačka, najodpornejšia odkazmi na geniálnu jednotku, pretože na ňu prebúdza spomienky... a to bolí, strašne bolí. Dokonca sa vo finále neštítili urobiť z inak inteligentnej a pohotovej Violet hlupaňu. V záujme čoho? To netuším, ale fackal by som rad radom celý Pičixar až by plakali. P.S.: Svojho času išli takto "kvalitné" pokračovania úspešných rozprávok rovno na videokazety a jeden vedel, že sa im môže pokojne vyhnúť. Kde tie férové časy sú? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Brad Bird znova dokazuje že vie skvelo skĺbiť akciu so zábavou. Rodinku Úžasných mám rád. Je to iný Disney. Na dvojku som sa tešil a nie som vôbec sklamaný. 14 rokov spravilo svoje. Má to lepšie akčné scény a krajší vizuál. Na príbeh naskakujeme pár sekúnd po skončení prvej časti a nezastavíme sa až do konca. Jediné čo mi tam naozaj vadilo bol záporák. Aj napriek dobrej motivácií, mi to zase pri súčasnom trende komiksových filmov prišlo príliš family friendly. Finále je ale chuťovka rovnako ako Giacchinova hudba. Veľmi by som si prial aby prišla ešte tretia časť, ktorá by konečne mohla priniesť zomknutie rodiny od prvej po poslednú minútu. A trošku upustiť od statusu žena a muž v domácnosti. Po Coco druhý najlepší animák od Disney za posledných päť rokov. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dvojka přichází překvapivě po hodně hodně letech, kdy jednička patří stále mezi jednu z nepřekonatelných Pixarovek. Zápletka vlastně nepřekvapí ničím převratným, je předvídatelná až na půdu a rozhodně se nevyrovná propracované jedničce. Na druhou stranu se Úžasňákovi vyhýbají scénám, které až moc cílí na malé publikum a dokážou si držet zábavný standart v každé scéně. Souboj s mývalem nemá chybu. Od dvojky jsem čekal hodně a nejsem si úplně jistý, zda jsem dostal to, co očekávám od takové značky, jako jsou Úžasňákovi......7/10 ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná zábava. Nejvíc samozřejmě irituje ten důraz na rodinu a změnu ženské role, ale s tím se tak nějak musí počítat. V těchto mantinelech výborně zvládnuté. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je rovnako dobra ako jednotka. V nicom mi nepripadala slabsia. Dokonca hned priamo nadväzuje na prvy diel. Najviac ma znova bavili sceny v ktorych rodinka riesila rodinne problemy. Akcia a cela zapletka s odhadnutelnym zaporakom ma zase prilis nebavili. Trochu ma stvalo len to moderne feministicke pretlacanie zien do popredia. Uz to trepu aj do rozpravok. Komu sa pacila jednotka, tak by mal byt spokojny aj s dvojkou. Pre mna je to znova len mierny nadpriemer a dufam, ze Bird natoci zase nejaky hrany film. 6/10. ()

SEVERUS22 

všechny recenze uživatele

No hurá!!! Takmer 15 rokov čakania na pokračovanie môjho najobľúbenejšieho animáku mám teda za sebou.Zostarol som,zošedivel,stal som sa otcom,ale Rodinku úžasných som si jednoducho nemohol nechať ujsť. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Dvojka Úžasňáků nabídla více než příjemné pokoukání. Některé dějové zvraty šlo sice snadno předvídat, přesto film působil (na animák) až nezvykle napínavě. Pochlubit se může, ale i spoustou originálních nápadů - například není úplně obvyklé, aby hrdinu do víru dobrodružství zatáhl marketing a třeba Hypnotizérova (v originále výstižněji Screenslaver) myšlenka zla, přicházejícího z televizních obrazovek je pořád málo zpracovaná, o to však v dnešní době aktuálnější. Hlavní devízou je ale samozřejmě velká spousta legrace a také pan Úžasňák, kterému jsou jeho super-schopnosti při řešení každodenních starostí vcelku k ničemu a oprávněně tak sklízí náš soucit a pochopení, ale zároveň nás jeho počínání baví. Možná proto, že se v něm my všichni tak trochu vidíme. Zkrátka - takhle nějak by měl vypadat rodinný film a mně nezbývá než doufat, že nebudeme na další dobrodružství této neobyčejné rodinky čekat dalších čtrnáct let. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Prakticky to samé, co jednička, jen mi to přišlo ještě o fous dospělejší. Celkově je to vlastně spíše pro dospěláka, než pro dítě, což neberu určitě jako zápor. Po stránce rodinné dynamiky a komediálních dialogů to je super, se samotným superhero dějem už je to ale výrazně horší. Záporák mě tu opět příliš nebavil a daleko víc jsem si užíval civilní podzápletky členů rodiny. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Velkolepá jízda díky super akčním scénám, sranda díky Bobovu starání se o domácnost, ale je tam stejně překroucená message jako v jedničce. Film zase dává celkem špatný příklad dětem, všeprostupující feminismus ani komentovat nebudu (a to mu fandím, ale už je těch hlavních hrdinek a mužů v domácnosti možná trochu moc. Ok, možná jsem ho trochu okomentovala :) ). Skvěle jsem se bavila, ale nesmím se nad tím hlouběji zamýšlet. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

14 let. 14 dlouhých let jsem čekal na návrat jedné z mých nejmilovanějších pixarovek. A voni mezitím vydali ne jeden, ale hned dva sequely na podělaný nudný Auta. A jak nakonec slavný návrat dopadl? Inu, Úžasňákovi 2 jsou bezesporu velice zábavným a vtipným filmem, ale zároveň je fakt citelně slabší než jednička. Problém je, že film si až příliš nechává ty nejlepší věci na konec, v rámci čehož dochází k utahanějším a průměrným sekvencím, především ve druhé třetině filmu, které příliš velkým vzrůšem nejsou. Na vině může být i slabý hlavní záporák, jehož motivy jsou jsou takové ... "meh" (čti: laciné). Když se ale akce rozjede, tak je to parádní. Snímek má plno skvělých nápadů, úžasných interakcí mezi členy rodiny, plus z animátorského hlediska je to vyložená slast pro oko, obzvlášť práce se světly je tu nadpozemská. Rovnováha mezi rodinnou komedií a superhrdinskou akcí, byť maličko kolísavá, je stále na slušné úrovni. Všichni členové rodiny tu jsou totiž furt skvělí. V případě jiného pixarového pokračování bych to asi nechal na 3*, ale jelikož mám Úžasňákovi fakt hodně rád, budu hodný strýček Honzíček a smiluji se. Jako dobrý. Ale pokud bude někdy nějaké příště, tak zabrat, mladej, zabrat! Slabší 4* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

A je to tu! Politika sa valí už aj do ( prevažne ) detských snímkov a chrlí pre deťúrence pokrytecké reči. Dívať sa na ´´obrazovky´´ je zlé, ale my sme niekto iný, takže nás sledovať môžte a hlavne nech to trhá rekordy. Wau! A čo snímok? Ak vylúčim motiváciu zapáčiť sa za každú cenu, je to opäť jazda ako hrom ( ale iba pri akčných scénach ) a...vlastne nič viac. Čaro je ta tam a ostáva iba pozlátko, ktoré možno časom začne nenápadne ukazovať svoju nedokonalosť. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi milé pokračování, které možná považuji i za zdařilejší než jedničku, což jsem před shlédnutí absolutně nečekal. Příběh dokázal skvěle navázat. Animace jsou přímo neskutečné. Příběhově (až na předvídatelnost padoucha) skvělý, hravý a hlavně velmi vtipný pro obě strany barikády. Délka úměrná, předfilm též skvělý. Pro mě strašný zážitek v kině, opravdu. Pixar opět ukazuje, že je v tomto bezkonkurenční jedničkou a že pokračování umí podat jako málokdo...80%. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Sakra, vůbec jsem nečekala, že se mi to bude líbit tak jako jednička, a že to bude tak dobrý film. 14-ti leté čekání se rozhodně vyplatilo, Brad Bird je zpátky ve skvělé formě. Schopnosti většiny superhrdinů a ústřední téma o jejich působení jsou sice okopírované z jiných superhrdinských filmů (takže jako originální film označit nelze, každý, kdo má trochu nakoukáno, ví), ale všechno je to poskládané do dobře odvyprávěného příběhu s moc dobrou hudbou a akcí tak dobře, že jsem nestačila žasnout a nenechala si zkazit zážitek ani jedinými dvěma neustále vykřikujícími dětmi, které ten film evidentně nezajímal (věk max 4 roky, nevydržely sedět deset minut a koukat na plátno ani pět) a já nevím, proč na něj vůbec chodily (?!), když i jejich matky byly celou dobu na mobilech s jasem displeje na max a jediný, kdo ze skupiny na film koukal, byl otec jednoho z těch dětí. Jsem zvyklá, že na dabovaném animáku jsou děti, co občas promluví, ale tihle to fakt přehnali. P.S.: Ten kraťas před filmem (jmenuje se Bao), byl nádherný a z trailerů vede jednoznačně dvojka Raubíře Ralpha. 8/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo chodí na Úžasňáky kvůli záporákům, ten nevím, proč na ně chodí. I Syndrome a celý jeho tým v jedničce byl jen prostředek k vystavění napětí v rodině a vytvoření dobrodružných situací, i když jeho motivace taky nebyla k zahození. Není tomu jinak ani tady. Hlavní hvězdou jsou tu jako vždy dvě věci - komiksově akční souboje a pohled do rodinných vztahů celé rodiny Parrů. Tam mě zamrzelo zatajení Jackových schopností před zbytkem rodiny. Postavy mimo rodinu byly bez výjimky výborně napsané, namluvené a naanimované (ať už to bylo sourozenecké duo nebo noví superhrdinové), dramatický i komediální aspekt se povedl na jedničku. Krom toho všeho je vidět, že animace pokročila zase o krok dále, což se projevuje hlavně na kvalitě textur a osvětlení. Asi se těžko někdo dozví, co na tvorbě scénáře trvalo tak dlouho, ale jestli bude někdy trojka a jestli se na ni bude muset zase čekat 14 let, tak se těším na rok 2032. Klidně bych se ale obešel bez klasického "záporáka". Vím, že to Pixar dokáže. Protože už to dokázal minimálně dvakrát. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Já jsem zklamaná a můžu si za to sama. Mým velkým očekáváním film prostě nemohl dostát. Ale bavila jsem se, to ne že ne. Jack-Jack byl samozřejmě vynikající a neuvěřitelně vtipný. Bohužel to je to jediné, co si pořádně po prvním vidění pamatuji. Záporák a celá ta Screenslaver zápletka mi byli dost nesympatičtí. Animace, hudba a vše okolo super ale budu si film rozhodně muset pustit znovu, abych si pořádně vytvořila názor. Zatím 4* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Parádní animovaný film, který mě překvapil ve všech ohledech. Za nějakého závratného fanouška jedničky se sice nepovažuji, ale vždy se na ní rád podívám, a to hlavně kvůli bezchybnému českému dabingu. Tudíž doslova mé srdíčko zaplesalo, když jsem se dozvěděl tu novinu, že i dvojka dokázala sehnat všechny originální dabéry prvního dílu (hlavně Meduna v roli Boba alias pana Úžasňáka podal precizní a dokonalý výkon). U pokračování je těžké se zavděčit fanouškům, proto se často hraje na větší bombastickou akci. Té se zde člověk nabaží habaděj, po této stránce mě film doslova ohromil. Ale hlavně se zde nezapomnělo i na vtipné situace, kde ve většině případů v centru figuruje malý Jack-Jack. Jak mnozí již vyřkli, tak si on krade snímek sám pro sebe, ať už se jedná o scény s mývalem nebo i ty dokonalé sekvence, kde se dostává pozornosti i Edně. Brad Bird opět ukázal, že vyvážené animáky umí na výbornou a pořád je schopen přichystat skoro až bezchybnou zábavu. To skoro jsem tam napsal schválně, záporákovi podle mě něco chybělo k absolutní špičce. Proto jednoduše nemohu bez výčitek svědomí filmu napálit pět hvězd. I tak uděluji silné čtyři hvězdy a všem mohu jen doporučit na film zajít do kina. Vyplatí se to. Za mě dávám 86 % ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Dvojka Úžasňákov je naozaj úžasná. Nejen, že se povedlo navázat na perfektní jedničku, podařilo se přijít i s něčím originálním. Propracovaný děj a vypiplaná animace do nejdrobnějších detailů zajišťují parádní podívanou. Přičtu-li k tomu skvěle využitý potenciál Jack-Jacka, který si pro sebe krade pozornost kdykoliv je na plátně, vzniká z dvojky Úžasňáků asi nejlepší animovaný sequel, který si vybavím. Vtipný a i přes téměř dvou hodinovou stopáž svižný film pro celou rodinu, který ani okamžik nenudí, díky příjemnému humoru a vybroušeným akčním scénám, kterých je zde opravdu spoustu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dle dosavadních ohlasů, jsem se těšil a nebyl jsem opět! zklamán. Je sice pravda, že po 2. už to prostě nemůže být stejně tak geniální jako 1.film, ale to neznamená jakoukoli devalvaci hodnotného scénáře aj. Jak jsem v drtivé většině odpůrcem dabingu, tak tohle byl snad jediný film (s vyjímkou University pro Příšerky) na který jsem kdy šel a u kterého jsem dabing vyžadoval a je naprosto skvělé, že až na vyjímky, zůstal zachován, což je prostě incredible, když uvážíte, že uběhlo 14 let. Stálo to čekání za to? No, za mě...jednoznačně. Sice jsem zaregistroval 2 menší nesrovnalosti vůči 1, ale to nekazí celkový dojem. Za nejslabší (byť stále zábavné, jen ne pro mě, tak nosné) považuji domácí rodinné sequence, kde mi bylo Boba P. vyloženě líto, že nemůže do akce, zatímco jeho žena je tváří i tělem nové kampaně za znovu povolení superhrdinů (odmítám používat slovo supráci, zní to fakt blbě). Geniální byl už začátek, kdy jsem dostal tak těsné pokr.1 ,že jsem si chrochal. Už díky tomu, že jsem se dočkal mého snu a sice...podívat se podrobněji na i do Podkopávačova vozidla(?). No,a posledních zhruba 25min. bylo naprosto úžakluk:))) Akce, ve které bylo to, na co jsem čekal (krom výstupů pro mě hl.hvězdy obou těchto filmů, Edny Módní s geniálním hlasem Jiřího Stracha, který by měl dostati cenu Františka Filipovského) a sice...celá rodina a ne jen Elastička, které si rozhodně užijeme v 1. polovině. A na závěr se zmíním o hl. záporákovi jm. Hypnotizér, jehož názory které ve filmu zazní a se kterými se plně ztotožňuji, byly pro mě svým způsobem dosti radikální na ´´dětský´´ film. Možná byl poněkud slabším prvkem ale aniž bych spoileroval, jeho motivace a činy prostupují celým filmem a proto ho nepovažuji za vyloženě slabý prvek či nedůležitý. Za mě 4.5*. Brno, Velký Špalíček, ve kterém si poněkud spletli klimatizaci s chladícím boxem.:) P.s. po závěrečné části jsem rozhodně dostal přímo obrovskou chuť na 3. Až mě to překvapilo. Hl.díky tomu, že se v tomto filmu vyřeší 1 dost důl. záležitost. Až uvidíte, možná pochopíte proč. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Brad Bird je pořád nejlepší Pixarovský režisér. Jednička je kult, ale dvojka mohla být o něco lepší. Příběh za moc nestojí. Záporák je sice v prvních scénách poměrně děsivý a má potenciál. Ale jeho odhalení je nejenom předvídatelné, ale hlavně dětinské a hloupé. Skoro jako z nějakého dílu Scooby-Doo. Dějová linie s Bobem a jeho rodičovskými starostmi je dost dobrá, ale dalo se z ní vytěžit ještě malinko víc. To retro už taky není tak silné jako v jedničce, Ale s Jack-Jackovými schopnostmi si Bird vyhrál. Celkově je ve dvojce Jack-Jack nejzábavnější postavou a fakt mě bavil. A v akci a animaci dvojka dokonce překonává první díl. Za těch čtrnáct let se prostě ledacos změnilo, vyvinulo. Všechny 3 akční pasáže jsou velmi dobré a řádné našlapané. Ve 3D musí být zážitkem. Nejlepší je ta první, která si v ničem nezadá s hranými filmy a naladí na zbytek filmu, který i přes své chybičky má velmi svižné tempo na rozdíl od rozvleklého Coca a určitě není nudný. Skoro dvouhodinová stopáž mi utekla jako nic. Jako akční animovaná oddechovka k návštěvě multikina dvojka Užasňáků funguje a je mi sympatičtější než různé jiné přeceňované Pixarovky. A snad taky z úcty k jedničce a Bradu Birdovi budu mírně nadhodnocovat a dám čtyři. P.S. Film jsem viděl minulou sobotu, komentář píšu už asi pošešté. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama