Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Křeč. Ale děsná. Jako kdyby u Pixaru zapomněli na vše, co dělá jejich filmy výjimečnými a spíchli jen ordinérní animovanou rychlokavšku, jakých se ročně urodí dvanáct do tuctu. Ani tomu sedmiletému prckovi se to nějak nezamlouvalo, přitom u jedničky si pravidelně čechráme bránice. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Film sice nedosahuje kvalit, zábavnosti a hravosti prvního dílu, ale vyvažuje to klasickým nešvarem dílů druhého. Všeho je víc, všechno je větší a bomabastičtější, což někdy nemusí dopadnout dobře. V tomto případě to ale rozhodně nedopadlo špatně a já se po většinu dvou hodin bavil... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Rodince Úžasňáků za těch 14 let trochu utekla zajímavost, ale pořád je to kvalitní Pixarovka pro dospěláky. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Budu v menšině, ale pro mě ještě lepší než první díl. Sequel Úžasňákových jde totiž mnohem více do hloubky v rodinných otázkách a hlavně se nebojí do děje zasadit ještě komplikovanější zlo než v předchozím díle. Ústřední zápletka je sice předvídatelná, nicméně postava hlavního záporáka příznačně reflektuje rizika a nepřehlednost dnešní doby, kdy tím zdaleka největším nebezpečím je virtuální prostředí a neomezené možnosti zneužití informačních technologií pro vlastní zájmy. Do vysokého nadprůměru mezi animovanými snímky film posouvají opět velmi slušné akční scény a samozřejmě Úžasňákovic rodinka v plné parádě, kde si nicméně skoro všechnu pozornost pro sebe krade brutálně roztomilý Jack-Jack. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Úžasňáků krásně navazuje na první díl a rozjetou zápletku s Podkopávačem, kterou fanoušci chtěli tolik let vidět dokončenou. Nakonec z toho vyšla jen krásná úvodní scéna, ale nevadí. Film opět skvěle boří do superhrdinské standardy a dělá si z nich legraci. Vidět siláka čelit existenční krizi je prostě velká legrace a hlavně Jack-Jack vás pobaví během celého filmu. Zbytek nových hrdinů může mít sice super skvělé schopnosti, ale jejich kostýmy jsou vážně otřesné. Hlavní padouch (identitu jsem odhalil už na začátku) zase krásně ukazuje na manipulaci médii, ale nefunguje tak dobře jako Syndrom. Ve výsledku jsou Úžasňákovi 2 pořád fajn filmem, ale trpí "sequelovým paradoxem", kdy se jim jedničku nepodařilo překonat. A pokud se už rozhodnou udělat trojku, tak radši ať udělají časový skok, vidět mladé Parrovy čelit jiným problémům může být opravdu zajímavé. 80% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Konečně animák, který má koule! Akční scény strčí do kapsy ledajaký hraný film, Jack-Jack si krade celý film pro sebe, nejvíc mě ale dostalo vykreslení pana Úžasňáka v nové roli. Bývalý superhrdina se místo své ženy musí postarat o domácnost a výchovu tří dětí a sledovat ho, jak se strništěm a kruhy pod očima vysvětluje Edně Módní, že jim doma došla vajíčka, patří k vrcholům filmu. Myslím, že se při sledování budou bavit víc starší diváci (to potvrzuje i kinosál, ve kterém v premiérový den výrazně převládali dospělí nad dětmi). Animace už v dnešní době možná nikoho neohromí, ale například interiér nového domu Úžasňákových (vodopád a řeka v obýváku) rozhodně lahodí lidskému oku. Budu se teď asi rouhat, ale nadchlo mě to víc než jednička (ta je sice fajn, ale nikdy jsem si ji neoblíbila tolik jako jiné pixarovky). Skoro 5*. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava bez jediného hluchého miesta - ale bezpečná stávka na istotu idúca dávno vyšľapanými cestičkami, podobne nepotrebný prívesok prvému dielu akým bol Trainspotting 2. 3,5* ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Asi jsem animákům odrostla, nebo nevím (a přitom se mi nelíbí ta premisa, že animák rovná se film pro děti). Úžasňákovi 2 nejsou špatný snímek, po technické stránce jim není co vytknout, ale chyběl mi tam nějaký "dospělácký" přesah či co... Je to zkrátka standard, co potěší, neurazí, ale rozhodně nenadchne. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Přijde mi, že kouzlo „původních“ filmů studia Pixar bylo o zasazení milionkrát viděných postav/motivů do naprosto netradičních situací a kromě pokračování Příběhu hraček, jejichž výhrou byly změny žánrů filmu, ty sequely vůbec nefungují nebo spíš vyzní jako nastavená kaše, která v mých očích pošlapává „svatý“ originál. U druhého dílu rodiny Úžasňákových je znovu vidět „chemie“ mezi postavami, skvělá retro výprava a zajímavé akční scény, ale to hlavní (příběh) je vágní až nezajímavé. Právě to, proč se se z výše zmíněných ingrediencí podařilo uklohnit zajímavý film/příběh byla neotřelá motivace hlavního záporáka, která nejde jen tak lehce opakovat, a celkový zážitek z dalšího dobrodružství Boba Parra a jeho rodiny ve mně strašně lehce vyšuměl. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Nejsem moc velký příznivec prvního dílu, ale toto bylo super! Asi jsem s odstupem času schopná na to nahlížet i jinak. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší než jednička, ale stále výborné, jen jsem z těch animáků trochu vyrostl. Nejvíc mě rozesmálo mimino. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jestli se to kouzlo prvního Nema a Wall-E a Wreck-ti Ralpha někam vytratilo, zestárl jsem, nebo co, ale poslední dobou mi ty pixarovky připadnou takové ploché. Jasně, je to vizuálně krásné, má to vtipné fóry a trochu přesahu do života, ale celek působí jako odlitý podle formy. Mnohem víc než celí Incredibles 2 mě dojal předfilm Bao o asijské paní, co si udělala panáčka z knedlíčku. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

-- OBSAHUJE SPOILERY -- Celý Úžasňákovi 2 jedou na stejné vlně jako jejich první díl s malým rozdílem, doslova malým. Jack Jack zde získal mnohem větší prostor. .. Ale i když filmový čas spojený s rodinou Inc. a přítelem Luciusem (Mražoun) je vtipný, tak hlavní záporák mě přišel od začátku dětsky jednoduchý, což asi dává smysl, když je to ten film pro celou rodunu, ale už od začátku bylo jasné, že záporák bude mít příjmení Deavor. ... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

14 leté čekání se vyplatilo...druzí Užásňákovi jsou sice slabší než jednička,ale alespoň u mě těží z výhody,že si první díl prakticky nepamatuju,protože už to bude pár let co jsem ho viděl.Druhý díl těží primárně z fajnové zápletky,kde sice rozuzlení není neodhadnutelné,ale děj po celou dobu letí kupředu závratnou rychlostí a přímo překypuje nápady.Samozřejmě nechybí ani notná dávka humoru jehož strůjcem je hlavně okouzlující Jack-Jack a ty fórky fungují.Zbytek je překvapivě spíše pro dospělejšího diváka,ale to neznamená,že by se děti nudily.Pixar opět ve formě...85% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Víte co je úžasný na rodině úžasňáků? Především to, že si jedou pořád tou svojí cestou, nesnaží se nic vylepšovat mega smrští gagů a hlášek, prostě si jen tak stále v klídku zachraňujou svět! Tentokrát se nám Elastička ukázala víc jako chlap a Bob zase jako ženská - opravdu mi toho chlapa bylo chvílema líto a viděl jsem v něm sebe, když na mě doma padne šichta "TÁTA" :). Akce i zábavy jsou hory a diváka baví od začátku do konce. A kino v 3D otce s dcerou - k nezaplacení! 90% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Zabrnkalo to na strunu nostalgie, kdy jsem jako malý první díl Úžasňáků sjížděl snad pořád. To je ale vše. Už to nefunguje jako předtím a lehce to zapadá mezi ostatní rodinné animáky. Možná chyba, že jsme navázali hned tam, kde jsme před lety skončili. Netuším. Nebo je to tím, že už jsem na to asi taky možná starý. Ale bylo to fajn, vidět své oblíbené hrdiny po letech znovu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování prvního dílu. Zpočátku jsem se trochu obával, že hlavním padouchem bude "krtek", ale byl jsem mile překvapen. Dokonce i motivace protivníka superhrdinů byla nadmíru pochopitelná, byť jeho schopnosti stály a padaly s jedinou vychytávkou. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Problém filmu je, že všichni očekávali pokračování jedničky. A to se jim očividně také dostalo, ale pouze z jednoho pohledu. Z toho druhého se lidem dostal film, který se jedničce podobá velmi málo - například se vlastně už nejedná o příběh o superhrdinské rodině, ale spíš o světě plném superhrdinů. Ale hlavně, zatímco první díl měl naprosto ojedinělý příběhový rámec, dvojka je sice kvalitní, ale neoriginální animák se známým rámcem. To je také příčina toho, že příběh je v některých místech dost předvídatelný - například skrytá identita zaporáka je už od první chvíle jasná. Záporák je také v tomto filmu dost upozaděn a není ani zdaleka tak propracovaný jako v původním filmu - motivace není ani zdaleka tak zajímavá, charakter je téměř nulový, nějaká backstory vůbec neexistuje. Při takovýchto podmínkách byste ale očekávali, že film se bude tedy soustředit na hlavní postavy, na které jste se tak dlouho těšili. Ty ale nedostávají dostatek prostoru, jelikož velkou část dostávají postavy nové - noví superhrdinové atd., kteří se však postavám starým nemůžou ani zdaleka rovnat. Ale i přes toto množství výtek se stále jedná o nadprůměrný animák s množstvím skvělých momentů, dělaný však ve stylu dnešních animáků, a tak se nemůže svému předchůdci, který před 14ti lety ukázal úplně nové možnosti animované tvorby, ani zdaleka rovnat. 76% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování Úžasňáků mi přijde srovnatelné s prvním dílem, takže proto dávám stejné hodnocení. Zápletka příběhu je průhledná více méně od začátku, takže proto o jednu hvězdičku méně. Líbilo se mi, že více prostoru dostal Jack-Jack, který si krade největší pozornost a postaral se o nejvtipnější scénky, hlavně s Ednou. Elastička a Úžasňák jsou stále incredible jako v prvním díle. Akce je dostatek, vtipu je nadmíru a oblíbené postavy, stále oblíbené. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama