Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

reky 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování, příběhově i záporákem mi to přišlo slabší než jednička, která mě tenkrát bavila o něco víc. (otázkou je, jak by bavila dnes, pár let jsem ji neviděl). Nejvíc pobavila opět Edna a pak Jack-Jack. Solidní 4 hvězdy. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Avšak Incredibles 2 po toľkých rokoch neprinášajú žiaden posun v deji. Nič nové. Postavy sa okrem Jack-Jacka (ktorému by som kľudne dal aj vlastný film), s ktorým sa tvorcovia vtipne vyhrali, nikam nevyvíjajú. Každopádne Incredibles 2 nič nepokazili. Dúfajme, že sa nebude špekulovať s trojkou. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Od prvního dějství jsem vyrostl a uvědomil si, že nemám sebemenší ponětí o tom, o čem že byla právě dějství. Nicméně nutno říci, že dvojka je parádně řemeslně zpracovaná a nebýt ubohého scénáře, tak by byl každý nejspíše spokojenější. 71% Celosvětový příjem k 6. 1. 2019: $1,242,598,825 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Jednička kdysi nastavila lat'ku hodně vysoko, ale energii a styl má i pokračování s jemnějším příběhem o otočení tradičního modelu rodičovství. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Energické a vtipné, avšak ten zvláštny, hrejivý pocit, ktorý mám ešte aj dnes, keď si pozriem prvý diel, tomu chýbal. Ale možno je táto výčitka nespravodlivá a problém tkvie predovšetkým vo mne a v očakávaní neopakovateľnej nostalgie, akú vo mne dokáže vyvolať iba štrnásť rokov starý predchodca, ktorý sa mi nevyhnutne spája s detstvom. Tak či onak, nájdu sa aj určité objektívne výhrady, ktoré so žiadnou clivou náladou nesúvisia - ústredná zápletka, okolo ktorej Bird dokázal aj na obmedzenom priestore zaujímavo rozobrať osobné problémy väčšiny hlavných postáv, ide príliš na istotu a motívy predvídateľného záporného hrdinu sú zúfalým klišé. Na ďalšiu plešatú sošku do zbierky to Pixaru asi bude stačiť, no osobne som po dlhých rokoch čakania na pokračovanie príbehu (super)rodinky čakal niečo viac. (75%)Slovenský dabing bohužiaľ utrpel ťažkú ranu už nútenou absenciou nenahraditeľného Jána Kronera v hlavnej úlohe (hoci jeden z trailerov stihol pred premiérou vyvolať plané nádeje) a ani kostrbatý preklad mu na výslednom dojme príliš bodov nepridal. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dlouho připravovaná a neméně očekávaná dvojka rodinky Úžasňákových se zajisté nezaryje do dějin tolik jako její předchůdce, třebaže já jsem se královsky bavil a to čekání se absolutně vyplatilo. Nějak extrémně mi nevadí, že jsem nestihl kino koncem léta a musel vydržet celé 4 měsíce na dabing, který navodil tu nádhernou nostalgii při vzpomínání na první díl. Ústřední příběh je typicky klišovitý v rámci superhrdinských snímků, ale vtipu i inovace je tu požehnaně a já jsem spokojený. Souboj Jack-Jacka s mývalem je filmovou scénou roku! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Dobře, už první Úžasňákovi mě nechávali chladným, ale sledovat se jakž takž dali. Jednou. Myslím, že máme dost Batmanů, Avengerů a jiných superhrdinů na to, aby se do toho musel cpát i Pixar. Nepochopitelně si dychtiví diváci doslova vyžebrali pokračování, které dopadlo úplně očekávaně - neinovativně, dějově nepřekvapivě a nelogicky. Hlavně o superschopnostech dítěte se vědělo na konci jedničky, ale tady se to řeší jako nová věc. Trochu víc nedomyšlená skutečnost, ne? Zbytek - jak říkám, neinovativní ztřeštěnost plná absurdních superhrdinů, nudné, průhledné zápletky a k tomu všemu úmorné stopáže. A tlačení na dospělejší publikum? Hokusy pokusy. Ale ne, budeme Pixar dál oslavovat, co? Kvůli takovýmto zbytečným snímkům se ruší nápady typu Newt, nebo pokus o nový pohled na klasického Jacka a fazoli. Přidávat hvězdy jen za to, že to dobře vypadá? Ne, za to utrpení mi to nestojí. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh rodiny Úžasňáků byl naprosto fantastický. Už od začátku jsem žasla nad tou dokonalou animací a detaily, se kterými si tvůrci dali práci. A že jsem se smála víc, než všechny děti v sále? Inu, co dodat :) Vrátila jsem se do dětství a vychutnávala si každý okamžik filmu. Jack Jack si víceméně ukradl plátno pro sebe a bylo to jedině dobře. Pohrávám si s myšlenkou, jestli tohle dobrodružství nebylo o malinko lepší, než jednička. Možná bude lepší nesrovnávat a prostě si užít podívanou. Protože to za to stojí a na chvíli jsem díky Mražounovi (i jeho obrysů svalů pod oblekem) zapomněla, že je venku tak úmorné horko. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Po odchodu z kina nám došla jedna věc – první Úžasňákovi se stali už před čtrnácti lety. Taková doba ovlivní jakýkoliv sequel, ale o to víc ten, který rozvíjí závěrečnou scénu z posledního filmu. Krátké střetnutí s Underminerem, které bylo naposledy jen jakýmsi „mock-up“ naznačením pokračování, je vlastně perfektní pro in medias res začátek. Připomene klima, rozehraje témata, a především nasadí zběsilou a nekonečně zábavnou akci. A sakra práce, že se na ty animované akční scény kouká lépe než na jakýkoliv jiný akční snímek současnosti, jsem si uvědomil při první misi Elastičky. Ono je asi něco na tom mít tu dokonalou svobodu světa, kterej není příliš vázanej realističností a fyzikálníma zákonama. Nově se pak dává větší prostor superhrdinství obou dospělejších dětí, Jack-Jack (s tetičkou Ednou) je jedním z hlavních zdrojů humoru, a Bob se musí poprat s problémem, který nepřepere. Nejdojemnější mi přitom právě přišly scény Robertova nastupujícího superotcovství, a jeho přijetí téhle role. Když k tomu všemu připočtu na místech báječně psycho záporáka (byť jeho identita byla značně předvídatelná, nakonec stejně tak jako jeho motivace), přijde mi kritika přílišné podobnosti jedničce trochu vybíravá. Jasně, jsou to pořád ti samí Úžasňáci, ale to je právě jejich výhoda. Tenhle film mi dal všechno, co jsem od něj chtěl, a ještě něco navíc. Ani v současné záplavě superhrdinských blockbusterů neztrácí svou unikátnost. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Prvnímu dílu jsem dal 3 hvězdy druhý díl je na tom ještě hůře. Zápletka a záporačka stojí za starou belu a postavy jsou nemastné neslané (kromě elastičky všechny absolutně nevyužité) . Z 118 minut je tam zajímavých jen tak zhruba 35 (úvod s podkopávačem škoda, že nedostal více prostoru a celý konec) jinak zbytek tvoří feministické pindy ve stylu ženská je lepší než chlap kdyby si šla do akce sama bez chlapa dopadneš ho a podobné sračky korunu tomu nasazuje konec kdy chlápka, který pozná desítky superhrdinů zaujme pouze jedna ženská. 40 procent P.s. baví mě komentáře ve stylu zklamalo mě to a hodí tam 4 hvězdy , když mě film vyloženě zklamu dám třeba 2 a ne 4. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(97/2018) / Trošku taká poviná jazda sa mi zdalo. A hlavne pri pretlaku superhrdinov Marvelu a DC mi proste Incredibles neprídu už dostatočne atraktívny. Tak aspoň potešili dva známe hlasy z Better Call Saula - Jonathan Banks a Bob Odenkirk. (6/10) ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Dvojka před jedničkou vlastně v zásadě nijak nezaostává, ale to kouzlo se v mém případě vytratilo. Uspokojila mě akce a parádní animace, překvapila dospělost filmu, jako kdyby ani nebyl určen dětem (možná odtud pramenní ta ztráta kouzla originálu), zklamala absence nějakého většího duševního posunu postav a celkové hloubky. Prvnímu dílu neškodí, ale ani jej nijak zásadně neobohacuje, prostě takový pomyslný pixarovský standard posledních několika let, tedy v žádném případě slabý, jen ne tak dobrý jako jiné. 70% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 14 let jsme museli čekat na pokračování. A já se ptám, proč tak dlouho?! Stálo to dlouhé čekání za to? Řekl bych že jo, stálo. Na jedničce jsem vyrostl a považuju ji za jednu z nejlepších animáků. Bohužel jsem si pokračování neužil v kině a po shlédnutí dvojky mě to mrzí. Líbí se mi že film nám začíná tam kde jednička skončila. Poté co Elastička půjde spravovat reputaci hrdinů, dostává Bob na starost děti. A to je něco. Jack - Jack si to krade celý pro sebe. Tvůrci vsadili na jistotu, a tak nám servírují spoustu odkazů na jedničku, a to mi dělalo úsměv na tváři. Edna si v pokračování moc neohřála, to stejný Dash. V jedničce nám předvedl tolik sprintů. Scéna v džungli odpovídá za vše. Ale tady? Asi jen jednou. Violeta dostala trošku více prostoru, ale v jedničce opět předvedla víc. Nejspíš je to proto že tvůrci chtěly dát prostor jiným. Okej ale tohle v jedničce fungovalo skvěle. Finále je svižné, k tomu výborná hudba Giacchina. Jednička ale měla 2x lepší finále. Už bylo dost těch porovnání, teď ještě k zaporákovi. Byl zajímavý to jo, ale příliš předvídatelný, takže většina lidí to pozná už v půlce filmu, nebo dříve. To mi ale vůbec nevadilo. Pokračování jsem si užil. Pokud bude trojka a dle mého bude, protože to vydělalo přes miliardu tak doufám že tvůrcům to nebude trvat dalších 14 let. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Úžasná rodinka teď už s malým Jackem tu nakráčela po 14-ti letech znova. I když to byl odfláknutý příběh, tak se mi to líbilo a více elasticity by neuškodilo. Dávám 80% ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Ne lepší než jednička, ale rozhodně důstojné pokračování. A bavit se budou i dospělí, jak u nápadité a výborně natočené akce, tak u většiny humoru (najdou se tam i infantilnější vtipy, ale není jich zase tolik). Giacchinův soundtrack s důrazem na žestě je výborný a potěší i to, že společenský komentář je podáván spíš mimochodem než polopaticky. Zamrzí jen velice jednoduchá a předvídatelná zápletka bez většího zvratu a zdaleka ne tak dobře motivovaný záporák jako v jedničce. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pořád to tam je. Na Úžasňákovi 2 se čekalo hodně dlouho, a jsem rád, že mohu napsat, že to čekání stálo za to. Pixar odvádí opět fenomenální práci a je radost na to koukat. Retro stylizace, hravé akční scény, desítky nápadů, přesah, rodinné hodnoty, to všechno tady je a ještě spoustu dalšího. Největším problémem se, ale ukazuje, že se komiksové filmy hodně posunuly, změnila se i laťka u animovaných filmů, a i přestože je film nadstandardní, tak mu bohužel něco chybí. Něco co by film povýšilo na stejnou úroveň jako je jednička, něco dojemného co chytne za srdce, a ukáže nám že sledujeme více, než jen animovaný film, tak jak se to povedlo starším filmům od Pixaru. Pořád, ale mluvím o skvělém pokračování, které mě nezklamalo a dostal jsem od něho skoro všechno co jsem chtěl. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Žádná paráda se nekoná, jen řemeslný animák s trochou humoru, akce a naprosto bez jakéhokoli přesahu své málé žánrové šablony. Škoda. Možná bych byl trochu shovívavější, ale tohle je Pixar. To studio, co umí dělat animáky zároveň pro malé i velké, s chytrými vtipy na několika úrovních, s dobrými nápady a perfektně propracované. Což, bohužel, není případ Incredibles 2 ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama