Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný animák, který neztrácí tempo a humor. Možná i nejlepší animák roku, ale to uvidím, až po Spider-man: Paralelní světy. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Kopie na druhou. Jediný rozdíl je v tom, že Elastička hraje prim a taťka ji jde zachránit. Záporák byl skvělej, oproti prvnímu dílu obrovský posun, ale bohužel již v půlce filmu to bylo dost průhledné a poznal jsem, kdo to je. Takže tohle bylo také zklamání. Jack-Jack byl prima, ale po chvilce se taky okoukal. Suma sumárum, tohle není špatné pokračování, ale raději bych viděl rodinku nějaký ty roky po prvním dílu, nikoliv několik dnů nebo týdnů. Celkově 75% ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Výborný dospělý animák, který si sem tam vzpomene i na ty dětské diváky a těm předhodí pár gagů s Jack-Jackem. Jinak je to chvílemi dosti mrazivé a scény s hypnotikem až děsivé. Tedy na rodinné animáky... Nelíbilo se mě klišé s otcem neschopným se postarat o děti a tupí superhrdinové. Naopak se mi líbilo pár vtipů a trochu paradoxně tupý superhrdina reflux. Každopádně zábava celé dvě hodiny. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsané postavy zaujmou okamžitě a je moc fajn je znovu vidět (samozřejmě v u Pixaru dokonalé technické kvalitě i audio-vizuální "bondovské" retro-stylizaci). Scénář až nečekaně do hloubky stojí na stírání tradičních rolí / stereotypů otce a matky - ženy a muže (nejen v konfliktu s kariérou), stejně jako na relativně seriózní otázce (opětovné) legalizace "supráků" skrz veřejné mínění - a aby se neřeklo, obé občas "násilně" proloží dětskými vtípky (puberťácké trable, Jack-Jackovy multi schopnosti) či velkolepou komiksovou akcí. Emancipační tendence ale prosazuje nepokrytě hrubě, podobně nepotěšil neposkytováním indicií oddalovaný, přesto očekávaný zvrat rezultující v prostoduché, veškerou rozporuplnost ignorující finále. ()

Mr.Dogman 

všechny recenze uživatele

Musím brát v potaz to, že první Úžasňákovi mě nemohli zaujmout ničím jiným, než jen svou zábavností a hravostí, protože mi bylo devět. Ale i tak, Úžasňákovi 2 excelují nejvíce po technické stránce--a ne, nemluvím o animaci, ale hlavně o střihu, kameře, a hudbě. Příběh trošinku pokulhává, ale i tak je zábavný. A scéna Jack-Jack vs mýval je pravděpodobně nejvtipnější scénou, kterou jsem dosud v animáku viděl. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, ale překvapivě koukatelné jako jednička. Vlastně to byl jeden z těch lepších animáků poslední doby. Hlavní hvězdou je mrňous Jack-Jack. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že to o dvojce Úžasňáků napíšu, ale pro mě je to opravdu zbytečné pokračování. Akce dobrá, ale to je tak všechno. Bohužel. 60 % ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Po hodině a půl neuvěřitelné nudy konečně odhalili identitu záporáka a začalo se něco dít. Bohužel já tu identitu odhalil asi po dvaceti minutách. Žádná velká šifra to vskutku nebyla. Bohužel závěrečná akce je velice podobná té ze začátku filmu a její řešení je v podstatě totožné. Co považuji za obrovské mínus je nevyužití Dashe, který ve filmu neudělal vůbec, ale vůbec nic. Jeho straši sestra Violet se taktéž moc nepředvedla. Bohužel celý film se vůbec nenese v duchu jaký byste očekávali. Místo akčního superhrdinského filmu tu máme film o hlídání malého Jack-Jacka, který je sice vtipný a jeho schopnosti jsou povedené, ale dvacet minut by stačilo. Bohužel z jeho hlídání se stala hlavní zápletka filmu. Kamkoliv totiž Úžasňákovi šli, vždy jim ten malý prďola utekl a oni ho naprosto nesmyslně naháněli po celém okolí. Celou dobu sledování jsem čekal na nějakou zapamatovatelnou scénu nebo akci. Bohužel nic takového nepřišlo. Místo toho jsem sledoval souboj Jack-Jacka a vačice, protože dítě co se mlátí s vačicí a u toho vše svými schopnostmi ničí, je asi hrozně cool nebo já nevím. Jedno z největších kino zklamání vůbec. Hodně zoufalé 2* 35% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Po více jak čtrnácti letech se opět setkává. Trochu jinak, ale přesto vlastně v rámci příběhu na minutu přesně poté, kde vlastně předtím skončila. Člověkem vlastně lomcuje nostalgie. Je v tom něco speciálně kouzelného, a i když jsem si myslel, že nebudu hodnotit vyloženě pozitivně nakonec se povedl opak. Nastíním proč. Uvědomil jsem si, že mám určitý vztah k jazzové muzice a nikdy jsem asi nevěděl proč. Tohle je samozřejmě čistě hypotéza, ale v kině mě i při tomto zážitku silně chytil soundtrack. A ten přeci jen trochu něco společného s jazzem má. Taky musím uznat, že Pixar nezklamal. Z příběhu, který v traileru vypadal dost slabě, se vyklubal vtipný, napínavý a plnohodnotný příběh plný humoru a opětovnou lásku k hrdinům a s tím, co se s nimi vlastně stane. Hvězdy září skrz animované postavy a perfektně spolu pracují. Prostě nepřišlo žádné zklamání. To se nedá nic dělat. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Čakal som 14 rokov na pokračovanie. Je to takmer to iste ako jednotka. niektoré momenty sú ale lepšie a niektoré slabšie. Ale pomalšie tempo filmu neprospelo. Záporák dej a hlavne stopáž takmer 2 hod ujdú ako nič. Animák roku to zrejme ale bude. 4* ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Človek by možno čakal nejaký radikálny kvalitatívny prepad, ale nič také sa nekoná. Prvý diel to samozrejme neprekonáva, avšak stále je to vtipné, akčné, plné odkazov a v dobe, keď sa komiksové adaptácie hrnú zo všetkých smerov neskutočne aktuálne. Skvele som sa bavil. 80% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránkou doslova: úžasné (!) ale ten příběh ..už dlouho jsem nic tak předvídatelného neviděl. Úžasňákovi byly u mě vždy takový, lehký -pixarský- nadprůměr a beze zbytku to platí i pro pokračování. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Teda po skoro patnácti letech natočit znovu jedničku s hezčí grafikou mi přijde docela sprosté. Takže mi to dost připomnělo "Hledá se Dory", tedy film, který v podstatě v hezčím kabátku okopíroval první snímek. A přidal uřvanost a prázdné dialogy. Úžasňákovi 2 jsou na tom ale přeci jen lépe než Dory, a to díky zábavným Jack-Jackovým proměnám. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Stále skvělé, i když znatelně méně vtipné a hravé. Příběh není příliš originální, ale postavy a drobné animované radosti jsou stále fajn, vizuálně je to opět na jedničku. Trochu se to scénáristicky rozmělnilo, ale není to taková hrůza. Jeden z nejlépe uvěřitelných animovaných světů vůbec. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Jednička je jinde. Má lepší snad uplně všechno. Hlavně záporáka, příběh, postavy ... A mě to vlastně ani moc nebavilo. Narozdíl třeba od Univerzity pro příšerky mám tady pocit odfláklosti a tuctového pokračování. Říkal jsem si, a to je jako všechno? Neříkám, že to nebylo fajn - dost se mi líbila dějová linka pana Úžasňáka. Ale je to zklamání. Jdu si pustit tu jedničku. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Udivujem ma ,že som sem ešte nenapísol svoj komentár. Po asi štrnástich rokoch sa znovu objavujú "Úžasňákovi". Dej druhého dielu začína tam kde končí prvý -zato palec hore. Príbeh je rovnako super a v prvom dieli a znovu sa nam vracajú staré postavy. Len ma mrzí absencia Syndróma ajkeď viem ,že je mŕtvy. Bezpochyby je to ,ale jeden z najlepších sequelov ,čo kedy vyšli. Film je jeden obrovský digitálny masterpiece! 90% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Film spíše pro dospělé, jehož hlavní zápletka je celkem originální, ale ve výsledku obyčejná a předvídatelná. Hlavní devízou tak zůstávají vtípky na účet Bobovy rodičovské role a řádění malého Jack-Jacka. Jako poměrně čerstvý rodič musím ocenit spoustu trefných a vtipných momentů. Bavil jsem se dobře a o tom to je. (kino Cinema City, orig.) ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Incredibles zestárli společně s fanoušky, což je pro nás dospěláky super, pro děti už to asi taková bomba nebude. Screenslaver je velmi sympatický záporák, který ač páchá zlo, tak na jeho pohledu na svět ( stejně jako u Thanose ) přeci jen je něco, co Vás donutí se zamyslet nad celým tím boomem superhrdinů. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama