Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

JADIM 

všechny recenze uživatele

Nejako to nedokázalo pútavo spojiť ten dobrodružný svet maminky a domáce starosti otca. Poriadne ma nezaujalo ani jedno a nejaký záverečný boj s Obrazovkárom išiel úplne mimo mňa. Pripomína to takú odfláknutejšiu Marvelovku, ktorá pútavo začne, ponúkne dobrú akciu a superschopnosti, ale ten príbeh nakoniec za moc nestojí. To by som skôr očakával od Dreamworksu ako od PIXARU. 4/10 (Videné 28.11.2020, SK dabing) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Úspěšně pokračování Úžasných pokračuje, ale pro mě tentokrát už definitivním rozhodnutím 3 hvězdiček. Což o to, film se mi hrozně líbil, hypnotizér byl velice nečekaný a celkem záludný soupeř, ale pozor... neměl tento film být hlavně o podkopávačovi, který byl jen prvních 5 minut ve filmu? Další věc, když ten hypnotizér odpálil bombu při útěku, tak tam byli lidi. Panelák vybuchl a co jako? Co se stalo s lidmi? Další věc, moc mi tam neseděly na random vytvořené postavy, které mají taky nejenom zajímavé schopnosti, ale i cosplay masky. Film plný nevyřešených otázek... za to ale plný obrovských překvapení. První? Při uvědomění, že auto stále je v pořádku se pan Úžasňák vyznamenal slovem: Dop**i. Velkým plusem je to, že mě pokračování možná bavilo daleko více než první díl, ale kvůli té nostalgii jsem dal 4. Dále to, že se uchovala ta stejná podoba postav a jelo se na pokračování z prvního dílu. Spousta úžasných honiček, triků, zachraňování, zmarů a bojů. Určitě ale doporučuji. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 14 letech přichází pokračování téhle superrodinky. Je to už tak dávno, že mně možná některý asociace unikaly, ale zase je to film pro děti (rodinu), takže nelze očekávat nějaký složitosti. Naopak, je to přímočarý, žádný moc velký zvraty nebo překvapení nepřichází a hlavně - je to neskutečně dlouhý. Stopáž se mně zdála přehnaná už před shlídnutím, po něm to pak bylo ještě horší. Když z kina v průběhu odchází rodiče s dětma na záchod, takže vlastně kus filmu nevidí, není to dobře. A nebylo jich málo. Klidně bych 20-30 minut ubral, především pak ze začátku, kterej se hrozně táhnul. Vtipný scény se najdou, ale není jich moc, jednička mně přišla v tomhle ohledu lepší. A i to je důvod, proč dávám jenom dvě, odvařenej jsem z toho nebyl. P.S.: Ano, v rámci dnešních trendů "GRLPWR" je jasně nastolená situace - maminka jde do práce, zatímco tatínek zůstane doma s dětma, aby vyšlo najevo, že to ženský doma nemají vůbec jednoduchý. ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Čekalo se dlouho. A možná proto diváka, co jako já vyrůstal s prvním dílem, dvojka nenadchne tolik jak by měla. Nicméně co nedodá Úžas (I see what you did there) dodá nostalgie takže je to více než uspokojivý film a těším se až se na něj podívám znova. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Jack Jack pecka, pán Úžasňák ako starostlivý otec tiež pecka, Elastička až tretia. Skvelá akcia, humoru tak akurát, nadväzuje presne na koniec prvej časti, super. Trojku by som ešte zvládol. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se jak při sledování "jedničky", bohužel to má o něco slabší příběh a průhlednou zápletku. 4* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Stejné jako #1 a to ve všem. Pusťte si je hned za sebou a budete mít jeden 230 minut dlouhý film. Věřím, že to byl záměr (sázka na jistotu) a proto si dvojka s sebou táhne všechny neduhy prvního filmu. Stále na sebe řvou jako debilové, Dash je stále protivný fracek a opět jsou Helen a Bob v názorech na opačných stranách barikády. Škoda, že v té snaze nevybočit, došly scénáristům mozkové buňky, protože se ve filmu objevují doslova nelogické hlouposti (př. Proč si tu masku sundávala? To nešlo sledovat tu jednokolejku po trati rovnou? Co takhle ty brýle někomu sundat, když už je KO? Na Helen působí přetížení a na nepřipoutaného pilota ne? atd...). Díky tomu mám o něco horší pocit než u jedničky (ne o moc.. ale mám pocit, že tentokrát půjde při druhé projekci hodnocení spíš dolů). Největší peckou a vrcholem filmu není paradoxně závěrečný souboj, ale souboj Jack-Jack vs mýval (který je někde uprostřed a je opravdu fenomenální). ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi více než první díl a to asi hlavně díky dětským postavám supráků, kterým jednoznačně velí Jack-Jack :-) Scény s Bobem, jak se snaží řídit domácnost a starat o děti, jsou excelentní. Jo a pak nesmím zapomenout na Ednu...jejíž účinkování nebylo dlouhé, ale i tak boží :-) ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

Screenslaver interrupts this program for an important announcement. Don't bother watching the rest. Elastigirl doesn't save the day; she only postpones her defeat. And while she postpones her defeat, you eat chips and watch HER confront problems that you are too lazy to deal with. Superheroes are part of your brainless desire to replace true experience with simulation. You don't talk, you watch talk SHOWS. You don't play games, you watch game SHOWS. Travel, relationships, risk; every meaningful experience must be packaged and delivered to you to watch at a distance so that you can remain ever-sheltered, ever-passive, ever-ravenous consumers who can't bring themselves to rise from their couches, break a sweat, and participate in life. You want superheroes to protect you and make yourselves ever more powerless in the process; while you tell yourself you're being "looked after", that your interests are being served, and your rights are being upheld. So that the system can keep stealing from you, smiling at you all the while. Go ahead, send your supers to stop me. Grab your snacks, watch your screens, and see what happens. You are no longer in control. I am. ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Pixarovský cit pro pokračování je jasný, a většinou dostatečně jiný oproti prvnímu dílu, kdy se vlastně ukazuje, jak hodnotné postavy stvoří do těch vedlejších rolí, aby po letech mohli té vedlejší postavě dát přednost jakožto protagonistovi. Tady to tak úplně nevyšlo. Vlastně jedna z nejzajímavějších a nejoriginálnějších pixarovek dostává sequel, který v podstatě dělá bezpečně to samé, jako první díl, jen využívá současné doby a upřednostňuje ženskou hrdinku Elastičku. Co se ani v prvním díle ovšem nestalo je, že Pan Úžasňák tady dostal jeden velký odlehčený rodinný příběh o hlídání dětí, a zabírá cca půlku stopáže, jakožto comic relief, a prostě se zdržuje ve stínu manželčiny zápletky. Takhle divně rozdělené to v prvním díle nebylo, a necítil jsem z příběhu Elastičky takové vedlejší housle, ale jen čekání na to, až přijde její chvíle. Plus hodně zajímavá motivace záporné postavy je upozaděna za fakt, že je to prostě záporná postava a hotovo. Skvělá akce a postavy, a celková pixarovská/birdovská režie, je to, co tu najdete, ale tentokrát v bezpečných kolejích, nikam se neposouvajíc. Je to škoda vzhledem k sérii, která si pokračování určitě zasloužila, a stále si zaslouží. Takže hurá na další, ale už fakt trošku jinak. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Všechno, v čem jednička oslnila, je i ve dvojce. Pouze s tím rozdílem, že je toho víc a je to kvalitnější, což je vzhledem k časovému odstupu obou dílů - a tudíž nevyhnutelnému technologickému pokroku - logické. Máme zde plno zábavných momentů, spektakulárních akčních scén a hlavně dechberoucí animaci, která je vyšperkována u některých postav natolik, že působí až neuvěřitelně realisticky. Více v mé ext. recenzi. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Neoriginální námět k navázání, kde se objeví nový padouch a superhrdinové se proti němu musí spojit a dát mu pěstí, je dle zkušenosti žánrových filmů z poslední doby od Disney jen laciná sázka na komerční jistotu. Možná je to subjektivní, ale tento druh zábavy jde už dost mimo mě, vymývání mozku dětem nepodpořím. 45 % ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Těch čtrnáct let čekání se vyplatilo. Jedničku to v mých očích sice nepředčilo, ale i tak se jedná o velmi důstojné pokračování. Příběh sice není nic nového ani nadprůměrného, ale to člověk snad ani nemůže chtít. Hlavní hvězdou je stejně Jack-Jack a už kvůli němu pod čtyři prostě nemůžu jít. 75% ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Tak nějak smíšený pocity... největší slabinou je určitě scénář, nejlepší gagy předvádí jednoznačně Jack-Jack a Edna by si zasloužila vlastní film (proč tu sakryš byla tak málo?). Ale co se týče děje, tak určitě nejsem první, kdo to tu píše, že tohle bylo opravdu extrémně předvídatelný, což je škoda. První díl už asi navždy zůstane nejlepším filmem ever od Pixaru. Ale protože dneska se chrlí animáky jak telenovely v 90. letech, tohle bude stále dostatečně nad tou hromadou sr...hovadin vyčnívat. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme přesně v momentě, kde jsme skončili v prvním díle. Příběh se nám dál rozvíjí a ukazuje stále boj superhrdinů s politikou a tátu jak se snaží přežít výchovu dětí. Jack-Jack byl super a staral se o kouzelné a zábavné chvíle. Komu se líbil první díl, tak bude opět spokojen. Pár scén mi přišlo vypujčených z jiných filmů, jako třeba Batman a Spider-man. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Dnes nebudu uplne objektivni. Mam doma take mimino a film jsem musel kvuli nemu asi trikrat prerusit a krmit a uspavat, uspavat a uspavat. Takze do linky s panem Uzasnakem a Jack Jackem jsem se opravdu dokazal vcitit. I kdyz nase mimino zatim nema superschopnosti i tak to je hrozna drina. Hlavni linka s pani Uzasnakovou a Screenslaverem byla take fajn. A dala vzpomenout na stare bondovky v tom nejlepsim svetle. Fakt jsem se bavil skvele celou dobu. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama