Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (432)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Kdo chodí na Úžasňáky kvůli záporákům, ten nevím, proč na ně chodí. I Syndrome a celý jeho tým v jedničce byl jen prostředek k vystavění napětí v rodině a vytvoření dobrodružných situací, i když jeho motivace taky nebyla k zahození. Není tomu jinak ani tady. Hlavní hvězdou jsou tu jako vždy dvě věci - komiksově akční souboje a pohled do rodinných vztahů celé rodiny Parrů. Tam mě zamrzelo zatajení Jackových schopností před zbytkem rodiny. Postavy mimo rodinu byly bez výjimky výborně napsané, namluvené a naanimované (ať už to bylo sourozenecké duo nebo noví superhrdinové), dramatický i komediální aspekt se povedl na jedničku. Krom toho všeho je vidět, že animace pokročila zase o krok dále, což se projevuje hlavně na kvalitě textur a osvětlení. Asi se těžko někdo dozví, co na tvorbě scénáře trvalo tak dlouho, ale jestli bude někdy trojka a jestli se na ni bude muset zase čekat 14 let, tak se těším na rok 2032. Klidně bych se ale obešel bez klasického "záporáka". Vím, že to Pixar dokáže. Protože už to dokázal minimálně dvakrát. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,241 miliárd $ | Kúzlo animákov z počiatku milénia je pre mňa definitívne preč. Je to už nejaký piatok, čo som nevidel naozaj inovatívni, a scenárom podmanivý počin v tomto žánru, ktorý vie vyžmíkať emóciu aj z dospelej duše. Aj obrazovo sú už aj Pixarovky len kvalitne prepracovanou rutinou, než hurikánom nápadov. Absencia iskry bola len otázkou času. Myslím si, že žánru by prispela nižšia frekvencia výroby, podobne, ako to cítim aj u komixových adaptácií. Posledné roky ich už jednoducho pozerám menej, pretože na nich nemám chuť... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Místy lepší než jednička, ale místy i malinko slabší, takže plichta. Příběh je sice předvídatelný, ale opatřený takovou spoustou fantastických kudrlinek, že to nevadí. S temným záporákem se rodič snadno ztotožní, neb tne do živého když se snaží dětem po svém (děsivě) vysvětlit, že bedna není všechno. Brad Bird po čtrnácti! letech hravě navázal na vynikající jedničku a soustředil se na současnou roli žen ve společnosti a muže posílá na mateřskou. Nastavuje zrcadlo kde jen může. Celému filmu ovšem vévodí Jack-Jack, který to může na plno rozjet. Giacchinova hudba je snad ještě vymazlenější než minule. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekání se tentokráte vyplatilo. I když jednička zůstává nedostižná, většina animovaných sérií by pro takhle kvalitní sequel vraždila. Druhé Úžasňákovi si možná překvapivě užijí více dospělí než děti, protože infantilních vtípků je jako šafránu a do popředí se cpe vydařený příběh, který zvládá zábavně skloubit pracovní a osobní linii pětičlenné rodinky a vedle nápaditých akčních scén tak ještě mimoděk servíruje superhrdinskou verzi ženské společenské emancipace. Možná jsem to čekal vtipnější a místy ještě vizuálně odvázanější, ale jsem moc rád za konečný výsledek a rovnou prohlašuji, že pokud by zůstal u kormidla svědomitý Brad Bird, další pokračování vítám všemi deseti. Minimálně Jack-Jack nebo Frozone s tradičně delikátním Samuelovým dabingem se ještě rozhodně neokoukali... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokračování jednoho z nejlepších filmů od Pixaru, které mělo vzniknout někdy před 10 lety a hned by se vnímalo jinak. Pokračování Úžasňáků už nepůsobí tak svěžím a zábavným dojmem, jako tomu bylo v prvním díle a všehovšudy je zde hodně podobný příběh jako v prvním díle, jen naruby. Vizuálně je film samozřejmě dokonalý a je zde několik scén, které dokážou strhnout. Jen tomu chybí ta hravost a nápady jako tomu bylo poprvé. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (25)

  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)
  • Jedná se o celkově 20. film studia Pixar. (Tomas_TM)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama