Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Recenze (432)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Od skvelej prvej časti sa to líši tým, že je to omnoho menej hravé a takmer to zabúda na detského diváka. Všetko fajn, ale akosi sa zabudlo na radosť a zábavu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem podobné jako v jedničce, jen jsem měl pocit, že tvůrci chtějí najít v postavách Úžasňáků parafrázi někoho utlačovaného ze skutečného světa, třeba jako v X-Menech téma jinakosti a moc mi to sem, do té hravé skoropohádky, nesedlo. Ovšem všechny méně povedené zápletky zachraňoval Pan Úžasňák při trablech s rodinou a ponejvíce s Jack-Jackem. 70%. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jednička je lepší. Ale asi jsem ani nečekal, že by ji dvojka mohla překonat, přesto jde o jednu z nejzábavnějších pixarovek posledních let a rozhodně nejlepší sequel. Brad Bird servíruje v kině skutečně monumentální akční scény a navíc jich není málo. Umí být dech beroucí a velkolepé, když jde o osud celého města, i hravě zábavné a legrační, když se do akce pouští Jack-Jack. Scénář navíc dává dost prostoru jak hrdinskému blbnutí Elastičky, tak panu Úžasňákovi a jeho boji s otcovskými povinnostmi. A dohromady se to skvěle doplňuje. Opět je to výborná rodinná akční comicsovka, která se nesnaží jít na sílu naproti dětským divákům. Trochu tedy zamrzí, že samotná zápletka je zbytečně průhledná a nepřekvapivá. Ale ne tak, aby to člověku v kině zkazilo zážitek. Pixar odvedl dobrou práci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $608,581,744Tržby Celosvetovo $1,241,891,456 Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,123,119Tržby za predaj DVD v USA $20,616,930║ Brad Bird je v tomto čo ponúka ako doma, rodinná zábava pre celú rodinu, kde si každý nájde niečo svoje. Okrem dobre vygradovaného príbehu a nevyhnutných účelových rodinných hodnôt, tu máme opäť nadupanú akčnú jazdu, kde to fakt lieta s každej strany. V podstate to krásne naväzuje na prvý diel. Dejovo to pekné nakŕmi ale i zabaví. Jack Jack tu jasne vládne a kradne si pre seba čo sa dá. /videl v kine 3D a 2D verziu: 90%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kdyby Úžasňákovi 2 neměli tak extrémně předvídatelný příběh, byl bych asi nadšený úplně. Zrealizováni jsou totiž skoro dokonale, ať už jde o vytěžení akce, humoru nebo jednotlivých postav. Zatímco Dory byla jen průměrným dodatkem Nema, tady se vytasil plnokrevný hlavní chod, jenž (stejně jako parádní jednička) šlape v každém ohledu. Po trailerech jsem se docela bál klišovitých mantinelů - a bohužel zcela oprávněně. Brad Bird v nich ale pracuje na 120%, takže jsou i ty nejpředvídatelnější scény dostatečně zábavné, oslnivé nebo dojemné. Vlastně mám pocit, že to je oproti zbylým animákům, které jdou automaticky na ruku dětem, opět jiná liga. O to víc mě tak mrzí, že se nešlo ještě o krok dál a nepracovalo se "dospěleji" i se záporáckou stranou a se zvraty. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

To samé co jednička; možná až moc. Nejde sice o vyloženou rutinní sázku na jistotu a reklamu na merch jako v případě Aut, ale o posunutí totožného konceptu o úroveň výše à la Příběh hraček se rovněž nejedná. A tak se i nadále řeší skloubení rodiny s kariérou a strasti dospívání s akcí a předvídatelným dějem. Tentokrát je rozbita symbióza rodinného filmu; a tak jsou tu pasáže pro rodiče a pasáže pro potomky, ale jen málo pasáží pro obě skupiny. Stěžejní je trio mamka-taťka-dcerka, oba synátoři jsou vyloženě do počtu. Jack-Jack dostal sice více prostoru, ale jedinou pořádnou úlohu má v groteskové eskapádě s mývalem (sama o sobě je naprosto dokonalá), která však působí, že původně šlo o pokračování onoho mozartovského kraťasu, ale nakonec se jí rozhodli na sílu naroubovat i do celovečeráku. A tak ve vší té (v rámci možností) seriózní linii působí její ztřeštěnost jako pěst na oko. Co by se chtělo pochválit jsou našlapané adrenalinové akční pasáže, jenže jakkoli jsou časté a dobré, tak památná je vlastně pouze hned ta úvodní. A tak jediným aspektem, který je výrazně lepší, krom technické stránky, je stylizace a celkové pojetí; tvůrci umí nabídnout kompozičně nejeden čarukrásný výjev. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák roku. Úžasňákovi 2 se vrací po 14 letech a kouká se na to báječně. Animace je prvotřídní, akce je fenomenální, postavy zábavné a jack-jack je příjemně vtipný. Měl jsem pocit, jako bych sledoval Marvelovku pouze v Anime módu. Nečekané překvapení s dobrým záporákem i fajn zvratem. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby se tvurci vykaslali na detskyho divaka, forky stahli na minimum a proste si natocili superhrdinskej film, jen animovanej. Nerikam, ze to je spatnej pristup, dej svizne odsejpa, akce strida akci a moc pekne se na to kouka a sem tam se precijen objevi i nejakej ten forek (sestava super hrdinu v cele s Refluxem je skvela), jen to proste neni nic zasadniho, co by clovek mel potrebu videt znova a jako pokracovani super prvniho dilu to je vice mene zbytecny. Ale i tak jeden z tech lepsich animaku minulyho roku, za me v zasade spokojenost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, jak se v prvních vteřinách jednou větou zahodí celý smysl prvního dílu a všechny postavy se resetují do statutu quo, aby mohly zopakovat všechny svoje chyby a dojít ke stejným ponaučením (s tím rozdílem, že jsou hrdinové z nějakého důvodu mnohem malichernější, sobečtější, zapšklejší, aniž by to ale bylo jakkoliv reflektováno, a děj dává mnohem menší smysl), je smutné. Pixar je mrtvý. Tyhle "v pořádku" filmy jsou... no prostě smutné. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jedničku si vůbec nepamatuju a koukám, že jsem ji ani nehodnotila, ale tohle byla sranda. Jednohubková, ale sranda. Akorát mě teda znervózňovalo, jak všechny postavy znějí mnohem starší, než vypadají. Zvlášť na Violet je prostě slyšet, že ji mluví dospělá žena. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totéž co minule, jen bez momentu překvapení, zato bavící zrcadlovým převrácením rolí (do akce tentokrát vyráží Elastička a kde v jedničce akce s vlakem postavila supehrdiny mimo zákon, tady je naopak legitimizuje aj.) a odkazováním na jedničku. Ta přece jen příběhově fungovala líp, ale i tak spokojenost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,241 miliárd $ | Kúzlo animákov z počiatku milénia je pre mňa definitívne preč. Je to už nejaký piatok, čo som nevidel naozaj inovatívni, a scenárom podmanivý počin v tomto žánru, ktorý vie vyžmíkať emóciu aj z dospelej duše. Aj obrazovo sú už aj Pixarovky len kvalitne prepracovanou rutinou, než hurikánom nápadov. Absencia iskry bola len otázkou času. Myslím si, že žánru by prispela nižšia frekvencia výroby, podobne, ako to cítim aj u komixových adaptácií. Posledné roky ich už jednoducho pozerám menej, pretože na nich nemám chuť... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Místy lepší než jednička, ale místy i malinko slabší, takže plichta. Příběh je sice předvídatelný, ale opatřený takovou spoustou fantastických kudrlinek, že to nevadí. S temným záporákem se rodič snadno ztotožní, neb tne do živého když se snaží dětem po svém (děsivě) vysvětlit, že bedna není všechno. Brad Bird po čtrnácti! letech hravě navázal na vynikající jedničku a soustředil se na současnou roli žen ve společnosti a muže posílá na mateřskou. Nastavuje zrcadlo kde jen může. Celému filmu ovšem vévodí Jack-Jack, který to může na plno rozjet. Giacchinova hudba je snad ještě vymazlenější než minule. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

První Úžasňákovi jsou pro mě nefalšovanou Bondovkou, kde všem jde o život a dětští hrdinové se podílí na solidním bodycountu. V porovnání s nimi je dvojka film pro celou rodinu, kde se trochu víc kecá, padouch je naprosto zoufalý a o život jde možná jedomu mývalovi. Zklamání roku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejsem fanoušek Úžasňákových (ačkoliv mě zastihli ve správném věku), vždycky jsem měl oblíbenější Pixarovky (Up, Příšerky, Příběhy hraček) a vytoužené pokračování jsem nijak nevyhlížel. Naproti tomu je Brad Bird můj velmi oblíbený režisér a přál jsem mu tento obří úspěch v pokladnách kin (ač je mi toto renomé u režisérů celkem proti srsti a nevím, proč se nepříhlíží pouze a jen na kvalitu jejich filmografie). Ovšem první půlhodinu jsem se docela nudil, příběh mi nepřišel ničím oslnivý, pouze patřičně korektní a inklinující (účelově) ke sympatizaci s girl-power, což mě jakožto moderní fenomén velmi míjí, ale v této době už holt žijeme. V druhé polovině jsem se konečně začal bavit a dospěl k souhlasu s většinou pár měsíců starých recenzí, které se vesměs shodovaly v tom, že příběh není zrovna objevný, ale v jeho realizaci Pixar stále exceluje. Trojku si za pár let samozřejmě rád dám, ale s tou zjevnou Disney-fikací už to zkratka nikdy nebude ono. Ačkoliv na jedničce úplně neujíždím, i tak je o stupeň výše. A Samuel je boží i když je jen slyšet! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

20. celovečerní Pixar Za 14 let se (filmový) svět samozřejmě změnil a zatímco jednička byla vcelku vizionářská, dvojka už nepůsobí tak svěže, vzhledem k tomu přesycení superhero subžánrem ve všech odvětvích. Rodinka je pořád milá, ale to je asi tak všechno. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě trochu mrzelo, že Pixar nevyužil čtrnáctiletou pauzu k tomu, aby nechal hlavní hrdiny zestárnout, a že navazuje přesně tam, kde minule skončil. Jenže nakonec jsem mile překvapen, jak se to navázání podařilo. Zrovna tak se mi líbí, že se druhý díl nedrží toho nechvalně známého prokletí některých dvojek a nemusí být za každou cenu větší v každém směru. Naopak, prvnímu filmu se docela podobá a je skoro i stejně dobrý. Skoro. Ohromně mě bavila celá ta sitcomová část s Bobem v domácnosti, protože pohled na bezradného a vyřízeného superhrdinu je milionový a Jack Jack je coby hlavní zdroj zábavy skvělý. Bohužel tahle celá legrace tak nějak přebila (obstojnou) padoušskou zápletku, ze které mi v paměti utkví hlavně dokonalá animace a ta skupina velmi podivných hrdinů. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Málo (naprosto výborné!) akce, moc keců a přestřelená stopáž. Čekal jsem teda mnohem víc než jen filmový výklad slovního spojení "generické pokračování". ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama