Reklama

Reklama

Úžasňákovi 2

  • USA Incredibles 2 (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Úžasňákovi 2 se vrací oblíbená rodina superhrdinů. Avšak tentokrát je hlavní hvězdou Helen, zatímco Bob zůstal v domácnosti a pomáhá Violet a Dashovi zvládat každodenní nástrahy „normálního“ života. Pro všechny je to těžká změna, a těžší je o to víc, že si nikdo z rodiny neuvědomuje superschopnosti malého Jack-Jacka. Když se objeví nový padouch, který se chystá uskutečnit ďábelsky geniální plán, tak rodina a Mražoun musí najít způsob, jak se dát zase dohromady a spojit síly – což se lehko řekne a těžko udělá, i když jsou všichni doslova úžasní. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (25)

  • Mražoun předává rodině vizitku Winstona Deavora a na ní je adresa 1200 Park Avenue, což je adresa, kde sídlí Pixar. (SONY_)
  • Při rodinné večeři Dash zapne televizi a v ní běží film s Godzillou. Godzillu však filmaři museli lehce poupravit, protože na ni neměli práva. (SONY_)
  • Když rodina večeří v motelu, všimněme si známých krabiček od čínských nudlí, které se poprvé objevili v Životě brouka (1998). (SONY_)
  • Obraz na zdi hotelu, ve kterém si Helen volá s Bobem během svého návratu do role populární hrdinky Elastičky, reprezentuje její odloučenost od zbytku rodiny. [Zdroj: filmozrouti.cz] (CrypzzXD)
  • V době filmu se rovněž odehrává krátký film Auntie Edna, ve kterém Edna hlídá Jack-Jacka a šije pro něho oblek. (pilarius)
  • Ve dvou různých scénách sledují hrdinové skutečné televizní seriály. V té první se Bob (a pak Jack Jack) dívá na klasickou sci-fi sérii The Outer Limits (od r. 1963). Později se objeví seriál Jonny Quest (od r. 1964). Tyto dvě ukázky nabízejí také stopu o tom, do jaké doby je film situován. Za předpokladu, že se jedná o originální vysílání a ne reprízy či záznamy, se film musí konat v roce 1964 nebo 1965, jediné roky, kdy byly tyto dva seriály současně vysílány. (vojacekr)
  • Dodávku „Pizza Planet“, která se objevuje ve všech filmech od Pixaru, je možné vidět na konci boje Elastičky s falešným Hypnotizérem po dopadu na ulici. (vojacekr)
  • Na konci filmu jde Violet s Tonym do kina na film „DementiA 113“, kde se nejedná pouze o odkaz na film Dementia 13 (1963), který zapadá do časové osy 60. let, kdy se film odehrává, ale lze si všimnout i známého easter eggu Pixaru, kde „A113“, což odkazuje na číslo učebny kalifornského institutu umění, odkud vzešlo spoustu animátorů Pixaru. (vojacekr)
  • Pozorný divák mohl zaznamenat, že padouch z úvodu filmu s trefným jménem Podkopávač, prchl i s penězi a zůstal nepotrestán. (luka4615)
  • Před filmem si mohli diváci přečíst varování, že film Úžasňákovi 2 obsahuje sekvenci blikajících světel, které mohou ovlivnit diváky, kteří jsou citliví na fotosenzitivní epilepsii nebo jiné fotosenzitivity. Toto varování už neplatí v Británii, protože byla vydána upravená verze, kde tyto efekty už nehrozí. (petr.koca)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2018 v Los Angeles (Kalifornie). (Varan)
  • Úžasňákovi 2 jsou třetím filmem z dílny studia Pixar, kterému se podařilo překonat hranici celosvětového výdělku 1 miliardy amerických dolarů. Předtím na tuto metu dosáhly snímky Toy Story 3: Příběh hraček (1,067 miliardy) a Hledá se Dory (1,028 miliardy). Současně jde o první film od Pixaru, který na domácím trhu v USA přesáhl hranici půl miliardy dolarů a dostal se tak dokonce do TOP 10 nejvýdělečnějších filmů ve Spojených státech (bez započtené inflace). (Tashi)
  • Před snímkem byl v kinech promítán krátký film Bao (2018). (CrypzzXD)
  • Úžasňákovi 2 jsou teprve druhým filmem od studia Pixar, který má pouze jednoho autora příběhu a scénáře. Tím je Brad Bird, který je současně také režisérem. (Tashi)
  • Film Úžasňákovi 2 zaznamenal jeden z nejlepších startů v amerických kinech. V rámci takzvaného opening weekendu (první tři dny v kinech) se stal nejen nejúspěšnějším snímkem od studia Pixar, ale také vůbec nejúspěšnějším animovaným filmem v amerických kinech. Během tří dnů inkasovali Úžasňákovi 2 v USA přibližně 180 milionů amerických dolarů. Ve větším srovnání je to ke dni uvedení 8. nejvyšší částka za opening weekend v historii mezi všemi filmy. (Tashi)
  • Jedná se o první sequel na vlastní film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Jedná se o celkově 20. film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Motocykel s elektrickým pohonom, ktorý vo filme používa Elastigirl (Holly Hunter), bol vytvorený na základe reálneho motocykla Ducati Hypermotard. (MikaelSVK)
  • Vo filme sa mnohokrát spomína časový interval 14 rokov. Toľko ubehlo od vydania prvého filmu do vydania tohto. (lukyno40)
  • Brad Bird sa v priebehu rokov vyjadril, že sa postaví za pokračovanie jedine v prípade ak by prišlo s rovnako dobrým, alebo lepším scenárom než jeho predchodca. To príde s vôbec najdlhšou štrnásťročnou medzerou medzi prvým filmom a pokračovaním od Disneyho / Pixaru. Takáto pauza si vyžiadala aj preobsadenie Dasha, ktorému po novom prepožičia svoj hlas Huck Milner. Jeho predchodca Spencer Fox za ten čas skrátka dospel. (WalterIK7)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (více)

Reklama

Reklama