Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (319)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Docela mě zaujal už trailer, akorát jsem si říkala, takže jsme teď viděli to nejlepší z filmu a zbytek bude pitomost. Avšak byla jsem hodně mile překvapena, když jsem se pak na celý film podívala. Teenageři v hlavních rolích nebyli otravní (jak to většinou bývá), ale občas se jim podařilo i zahláškovat (nejlepší byl ovšem ten "nejlepší" kamarád hlavního hrdiny). Romance tam být musela, i když bych jí oželila, ale dalo se. No a zbytek byla docela sranda. Samozřejmě se dalo předpovědět kam film směřuje a jak to dopadne, ale já jsem se v průběhu dost bavila. Fanoušci příšer si tu přijdou fakt na svoje, je tu pestrá škála všeho možného a já si nemůžu stěžovat. 4* ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Skôr horor pre tých menších. Nikto neumrie nikomu sa nič nestane a vlastne sa predstavia temer všetky potvory R.L. Stinea, ktorý strašil hlavne malé deti. Komicky nedotiahnuté, strašidelnosť pre nás väčšie deti nulová. jediné čo poteší je schopné CGI a hlavne sa to moc neťahá. Inak škoda, už by som aj uvítal nejaký film s Jack Blackom, pri ktorom sa aj pobavím ako za starých časov. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malé mesto, deti/tínedžeri, hrôzostrašné monštrá... Goosebumps je príspevok do žánru, ktorý je dnes v klinickom stave, ale v osemdesiatych rokoch valcoval každý rok kiná. Celé je to osviežené meta-námetom a fantastickým zvratom s jednou z hlavných postáv. Len škoda, že to skončilo na pomedzí retro amblinovky a korporátneho produktu s generickou akciou. Chcelo to režiséra so srdcom. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Husí kůže je nenáročná rodinná podívaná, která je svižná, pěkně odsýpá, obsahuje několik účelně humorných scén a má líbivý vizuál, ze kterého člověka nebolí oči. Herecké obsazení je vesměs sympatické, i když je fakt, že Blacka zrovna dvakrát nemusím, ale role spisovatelského pošuka mu kupodivu celkem sedla. Vedle toho snímek obsahuje i jeden inteligentně podaný příběhový twist, který mě osobně mile překvapil. Zkrátka přiměřeně hororová fantasy jednohubka s (v jistém slova smyslu) charismatickým hlavním antagonistou, která se perfektně hodí na volný večer k odreagování. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pohodička. Určite by som zniesol aj starších hrdinov, ale aj napriek príliš teen obsadeniu, parádna jazda plná známych hororových kreatúr. K filmu som sa dostal náhodou a keďže som čakal skôr prieser, bol som milo prekvapený. Samotný nápad fajn, scenár má dokonca pár prekvapivých momentov, všetky klišé scény (nedôvera rodičov, trapas na plese...) sú zosekané na minimum. Ale prodvšetkým je tu tá atmosféra, spád a nadhľad ako kedysi pri GREMLINS, CHUCKIEM či PRÍZRAKOCH, čomu značne pomáha Elfmanova hudba... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když Zach (Dylan Minnette) jde s Hannou (Odeya Rush) v noci do lunaparku, má ve scéně u domu jasně opálený krk zezadu. Během scény v lese ale krk spálený nemá, a když se vrátí zpět k domu, opět má krk spálený. (jujec)
  • R.L. Stine, tvorca knižnej predlohy, sa vo filme objaví v jednej scéne ako pán profesor Black. (figliar)
  • Když Zach (Dylan Minnette) poprvé vstupuje do Stineova sklepa, vyděsí jej hodiny s kukačkou. Filmařům se do této scény však vloudila chyba při audiovizuální synchronizaci, jelikož kukačka zakuká čtyřikrát, přestože hodiny ukazují pouze 2 hodiny. (hansel97)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama