Reklama

Reklama

Hologram pro krále

  • Velká Británie A Hologram for the King (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když je americký obchodník (Tom Hanks) vyslán do Saúdské Arábie, aby zde, jak doufá, uskutečnil nejlepší obchod svého života, naráží zde na značné kulturní rozdíly. Navzdory počátečnímu překvapení místními zvyky a neprůhlednou byrokracií se mu nakonec s pomocí upovídaného taxikáře (Alexander Black) a krásné saudské doktorky (Sarita Choudhury) začíná dařit v neznámém světě orientovat. (Falcon)

(více)

Recenze (105)

markyzgero 

všechny recenze uživatele

tom tykwer je starej, vyprázdněnej chlap, co umí řemeslo, ale už ničim nezaujme. tom hanks je starej chlap, co umí...nebejt tam tý romantický linky, možná bych mluvil jinak ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Obyčejný film, nebýt exotické lokace Arábie a Toma Hankse, který tomu dával "noblesu" a lehký humor. Kvalita hezky pozvolnu stoupala. ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý film o střetu dvou odlišných kultur, o rozdílném chápání, o změně pohledu na svět a život vůbec. Krásně natočeno, až pohádkově, v magickém a neznámemém prostředí vyprahlých dálek, tepla a písku. Příjemný soundtrack podbarvující podmanivou atmosféru, která vás postupně pohltí, stejně jako Toma Hankse. Příjemní herci, i chemie mezi nimi. I vtipu tu bylo dost. Nenudila jsem se ani chvilku. Nečekaně skvělý zážitek. Tom Tykwer prostě umí zaujmout a udělat film tak, aby se na něj jen tak nezapomnělo (viz Atlas mraků). Nevím, jestli je to přímo na jasných 5*, ale pro originalitu filmu, vážně příjemný pocit po shlédnutí a taky pro až nepochopitelně nízké hodnocení si to tento film myslím zaslouží. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem příběhově otřepaný film o krizi středního věku v kulturně odlišné krajině. Dostal jsem příběhově otřepaný film o krizi středního věku v kulturně odlišné krajině. Jenže je to dobře natočený, pohodový, emocionálně funkční, audiovizuálně nemálo působivý a zábavný film, který jsem si prostě a jednoduše užil, především i díky tradičně skvělému Hanksovi. ()

Pravek007 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si proč ne... Slibný začátek rozehrává vtipnou komedii o střetu dvou naprosto odlišných kultur. Je velká škoda, že to u toho nezůstalo. Snímek do své poloviny míří někam a pak najednou začne mířit úplně na opačnou stranu. Jako kdyby přišel Tom Tykwer, po 70ti stranách scénáře se mu začalo chtít spát a poprosil svého nejlepšího kamaráda, ať to za něj do píše. Tak nějak to na mě působilo. Kdyby si film udržel počáteční drive, měl by určitě na víc, než 3*. ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Kniha byl neskutečný zážitek. Byla napsána velmi depresivně, prakticky žádné zábavné momenty, jak je vylíčeno ve filmu. V knize vůbec nejde o střed odlišných kultur, jedná se o nedůležitou součást příběhu. Film se vůbec nevěnuje tomu hlavnímu o čem je kniha - přenášení výroby z původních míst (v tomto případě Amerika) do Asie a prostě levných krajin. V knize se tomuto tématu věnuje opravdu hodně prostoru, ve filmu prakticky nic. Scénárista vůbec nepochopil, že hlavní hrdina je vlastně jen průvodce příběhem a vůbec nejde o to co v SA zažívá. Doporučuji všem přečíst knihu. Jak si vlastně někdo může dovolit hodnotit film aniž by četl předlohu? Většina komentářů je úplně mimo realitu a myslí si, že jde o odlišnosti kultur... Konec opět měkký (stejně jako u The Circle) a prostě Hollywoodský. Ještě aby se někdy scénáristi drželi předlohy, že? ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Američan Alan rieši v Saudskej Arábii biznis, odlišnú kultúru a nádor na chrbte. Film sa mi zapáčil najmä ku koncu, jeho vzťah s doktorkou, scéna potapania a príjemný pocit co vo mne ostal. Ešte jeho šofér bol moc vtipný. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Takový divně neoriginální film zaobírající se střetem kultur. První polovina byla lepší, zábavné bylo hlavně to, jak se normální věci v těchto zemích liší a jaké mají postupy. Druhá polovina byla spíš romantická. Jinak nevím proč se děj zaobíral i hledáním svého já v osobě Alana Claye. Přišlo mi to zbytečné a depresivní. Jinak nevím přesně, co si o filmu mám myslet a jak má skutečně na diváka zapůsobit. Mně přišlo na film všechno až divně reálné, ale možné v tom je i síla tohoto díla, protože jsem se vůbec nenudil a příjemně uklidnil. Hodnotím 65%, tři hvězdy, ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Příjemný film se spoustou vtipných momentů na střet kultur, ale konec je jakoby z jiného žánru a typu filmu a nějak k tomu nesedí. ()

Gangsta 

všechny recenze uživatele

Výborný film, Tom Hanks v hlavní roli je zaručeným receptem na dobrý film. Ale i herci ve vedlejších rolích se nemuseli za nic stydět. Alexander Black v roli vtipného taxikáře byl dokonalý a dokázal velmi dobře odlehčit situaci, Sarita Choudhury jako doktorka která zajištovala tu romantickou složku filmu hrála také velmi dobře. Film dokonale vystihuje "jak se to dělá na blízkém východě" pro nás naprosto absurdní řešení a plýtvání penězi. Tento film bych označil jako takovou "light" romaci s kapkou humoru, který musím podotknout byl velmi vkusný a rozhodně to není žádná stupidita typu babovřesky. Možná bych to srovnal s pasažéry kteří byli takovou typickou romancí z Sci-Fi prostředí, ale pro mě je Hologram pro krále o dva "levely" výš. Prostě to funguje, neptejte se mě jak ale funguje. Pokud bych měl film zhodnotit z toho "řemeslného" hlediska tak za mě 5* protože scéář byl velmi dobrý a u tohoto snímku musím pochválit i střih protože film nebyl nijak "roztahaný" nezačal jsem se nudit, udržel si mou pozornost a to se už moc filmům nedaří. 5* 87% ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozbeh, skvelý záver. Celý film šiel kvalitou vzostupne, nechýbali vtipné i vážne momenty. Určite postava, ktorá Hanksovi sedí. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Hodně lehký film, na mne asi až moc. Ačkoli se to dalo sledovat, spíše jsem se nudil a nic nového mi to nepřinášelo, ani nic zábavného, čeho bych se mohl zachytit. Snad jen díky za Toma Hankse, bez něho bych to po třetině čekání na krále vzdal. Ne, rozhodně to není špatné, jen spíše nicneříkající a obešel bych se bez toho, aniž bych ho viděl. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Pěkný vztah s lékařkou to trochu oživilo , tuto nudu z pouště . Jinak to bylo slabé dílko . Mohlo se více využít prostředí , více zápletek , různých situací , nejen dánský večírek . Jak říkám , slabší tři . ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Jejda, to je slabota!. Hledání smyslu života, bude asi pointou toho filmu? Komedie? Mě je z toho spíš smutno. To mělo být vtipné, pod týpkem spadly celkem 2 židle a jedna lavice?...Stačí vtípky z grotesek před sto lety? Asi jsem neměla tu správnou náladu. Kdybych tušila, tak se opiju, třeba by to pomohlo alespoň o hvězdičku. Alespoň, bodík za Toma H. Souhlasný komentář: mzss1. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Tom Tykwer vypráví vcelku nezajímavě poměrně nezajímavou epizodu ze života amerického salesmana z USA, vrženého v nepříliš dobré duševní, duchovní a zdravotní kondici do pouště Saudské Arábie. Neustále padá ze židlí, naprosto nerozumí kultuře země, v které se ocitl a je alespoň takový frajer, aby sbalil věkem odkvétající a nijak pohlednou lékařku v hidžábu. Film se vleče, obdobně asi jako kdyby nějaký vlezlý „obchodní cestující“ přisedl do vašeho vlakového kupé na dlouhé cestě a začal vám vykládat něco, co vás nezajímá a co ani moc nechcete slyšet, protože to váš život nijak neobohatí. A mě tento film s překvapivě křepce vypadajícím Hanksem (působícím daleko vitálněji než jeho Robert Langdon v Infernu) nijak neobohatil a vracet se k němu nehodlám. Na druhou stranu, film není dlouhý a než vám dojde, že už se nic zásadního nestane, tak je tu konec s potápěcími scénami, jako vystřiženými z TV National Geographic. Film je zkrátka lehký nadprůměr s dobrou muzikou a kamerou. A jako takový zaslouží pěkných 60%. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Název filmu a obsazení Tomem, diváka tutově přitáhne. Člověk čeká ale něco víc. Film neni špatnej, jen je takovej klidnej, neutrální a z názvu je tam snad jen pár minut. Je zajímavý vidět Toma v prostředí, který ho staví do pozice mimo jeho klasický "vedení". Celej film je příjemně klidnej a rozhodně se nebudete nudit a naštěstí se z pár scén, kdy se mohlo rozjet něco kýčovitýho, nevyklubalo nic, co by do filmu nepatřilo. Za mě parádní 3* a DOPORUČUJU ()

NSN 

všechny recenze uživatele

Exotickej příběh, kterej celou dobu mlel z posledního, co ho nezachránila muzika ELO ani Chicago a kterej to tou nalepenou romantikou na konci zprznil úplně. ()

Reklama

Reklama