Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpočátku romantický příběh o lásce Roba a Betty se postupně stává začátkem konce mužského protagonisty, když ze zaměstnání přinese celou mrtvolu (zatím nosil jen části lidského těla) a společně ji pomilují. Nicméně ani pak není Betty spokojená a svého snoubence opustí…
Tento poloamatérský snímek německého režiséra Jörga Buttgereita si získal svou proslulost během let, kdy se obaloval do hávu nepodložených legend. Je skvělým důkazem, jak se může film proslavit jen na základě „orální“ reklamy. Bez jakékoliv kampaně se stal Nekromantik vyhledávaným kouskem pro všechny zvrhlíky i obdivovatele neoficiální kinematografie (to už dnes o Buttgereitovi neplatí, o čemž svědčí i podpora Goethe Institutu).
Režisér vsadil na atraktivní téma erotické náklonnosti k nebožtíkům, protože obecenstvo dychtí po nechutnostech. Nekromantik 1 i 2 měl neuvěřitelný úspěch. První díl byl do konce 90. let zakázán v polovině evropských zemí. U druhého dílu chtěla německá cenzura zničit i negativ filmu. Nakonec se z něho stal předmět seriózního zájmu, a tak se dnes setkáváme s výklady, že jde o metaforu neschopnosti komunikace nebo že jsme svědky podobenství o nebezpečí AIDS a důležitosti bezpečného sexu, anebo také že Nekromantik je podobenstvím o rozděleném Německu. Bohužel jako minulý rok v případě filmu Kanibal holocaust (1979) i letos musíme upozornit na reálné scény zabíjení zvířat, které režisér očividně používá jen pro navození realistické atmosféry (např. Robova koupel s vyhřezlými kočičími vnitřnostmi). Naopak zábavně působí neumětelské triky jako rozpůlení lidské hlavy. Ale Buttgereit má již své slavnější předchůdce: Buio Omega (1979) (známější pod názvem Demencia) od Joa D´Amata nebo Macabro Lamberta Bavy.
Schraňování lidských ostatků a erotická vzrušivost smrti je, ať chceme nebo ne, součástí naší společnosti. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (135)

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dalo.Trochu humusárna, milování s osliznou mrtvolou, ale proti gustu.......... Je to ptákovina,žádný mistrovský dílo se nekoná, ale tak tři hvězdičky za originální sex. ()

Harakiri13 

všechny recenze uživatele

Nekrofilní úchylárna z Německa. Pokud bych hodnotil pouze film je to 1 a půl hvězdy, ovšem soundtrack si zaslouží vyšší ohodnocení proto tedy 5/10. ()

F2003F 

všechny recenze uživatele

Všeličo som už videl, ale práve som narazil na svoj strop. Zhliadnutie tohoto je len zbytočným venovaním pozornosti samoúčelnému zlepencu nechutností bez scenára, ktorý ale niektorí dokážu nazývať umením. ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Jedna z deviz filmu Nekromantik je vzbudzovanie otazok, na ktore by (zrejme, asi, mozno, snad...) clovek za inych okolnosti ani nepomyslel. Pri pomysleni na vsetky mozne i nemozne uchylky sa nikdy neda so 100% istotou vylucit, ze by sa podobne praktiky nemohli zopakovat i v reali. Prave danym sposobom sa snimka snazi vyvolat co najvacsiu vlnu kontroverzie. Ako urcita forma sokovej terapie v ramci hororoveho zanru - preco nie? Len skoda, ze herecky amaterismus, zalostna rezia, smiesne efekty a masky ci usmevna hudba, to cele zrazaju za hranicu podpriemeru. Osobne si radsej nechcem predstavit, ako by dopadol film s uplne totoznym nametom/scenarom, akurat v neprijemne realnom prevedeni v style Srbský film. 40%. ()

dawexx 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle bžundu jsem měl možnost vidět v rámci Festivalu otrlého diváka v kině Aero. Věděl jsem na co jdu z vyprávění jistých šílenců, ale tohle byl úděs. Ne, mně nevadila morbidní brutalita filmu, člověk se i párkrát usmál při nějaké komediální vložce...to by bylo celkem v pořádku...ale já se tak nudil, jak kdyby Nekromantik trval čtyři hodiny. Filmu totiž podle mně chybí snad všechno, co dělá dynamiku děje a sorry, ale to u fimů vyžaduju. ()

morbido 

všechny recenze uživatele

Bol som hodne zvedavý čo to bude zač ked je okolo toho tolko kriku ale je to celkom nuda pre mna teda nič poburujúce alebo nechutné je to vlastne iba romantický film o nekrofiloch a to že je to nemecký romantický film je vlastne jediná úchylná vec na tomto filme.tá 1* je vlastne iba zato že to vôbec Buttgereit natočil kedže som ho celý prezíval a hladel na čas kolko sa asi budem ešte nudit...teda ešte smrť hlavného "hrdinu" bola celkom svetlý moment BEST SUICIDE EVER!!! ()

Vital odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem doporučen jením uživatelem,a dokonce srovnával tento snímek s Holocaustem.No,tento snímek nesahá ani po kotníky Holocaustu co se týče bizarností.Sex s mrtvolu,co vám budu povídat je hnus,ovšem je otázka,jak se budete na tento film dívat.Buď jako fanoušek extrémních filmů,nebo se vám bude dělat zle.Co se týče úplného závěru,tak to bylo nejvíc trapné,protože dosáhnout orgasmu vlastním zabitím,to už je něco extra.Buď to rejža myslel vážně,nebo to celý myslel jako vtip.Ať to myslel jakkoliv,byl to děs. ()

Richie4422 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som o tomto filme počul prvýkrát. Na ulici boli "starší" metalisti resp. pseudosatanisti a skrz nich som sa dozvedel o filme, kde je sex s mŕtvolami. V tej dobe som sa neodvážil ani na Psích vojakov, takže som to odignoroval, až doteraz. Ono ten samotný koncept znie naozaj sľubne. Mladý pár so spoločnou záľubou. Chlap s prístupom k mŕtvolam svojej milej podaruje "parťáka" a dopadne to tak, ako väčšina nezrelých vzťahov. Príde lepší chlap a žena ide za ním. Následne začína emocionálny rozpad chlapa, svoje prázdno nedokáže ničím zaplniť a skončí sa to tragicky/šťastne. Naozaj nejde teda o čistú prasačinu. Bohužiaľ to akosi aj napriek tomu nefunguje. Tá grotesknosť (teda verím, že ide o účelovú grotesknosť, aj keď ide o no-budget film) bola úplne mimo, dialógy taktiež, neiktoré scény absolútne mimo misu. Za koncept a veľmi nepríjemných 15 minút dávam dve hviezdy. ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický film. ..........Ok a teď vážně. Některé scény nejsou natočeny vůbec špatně a skvělá hudba, umocňuje úchylný zážitek na 100 procent, ale stejně jsem si říkal, až to skončilo, na jakou chujovinu jsem se to zas díval. Úchylný, perverzní, dojemné a debilní. ()

JAhny 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol asi najdojímavejší film, aký som videl. Vrele odporúčam ísť naň do kina s priateľkou :))), buď bude na konci filmu grcať, alebo plakať. Len pre silné žalúdky!!! PS. Nádherná hudba, odporúčam soundtrack. ()

Cenobita 

všechny recenze uživatele

Od Nekromantika 1. není možno očekávat zázraky - kouká mu z kapsy amatérismus a některé scény jsou i přes hororový námět filmu trapné, jiné nutné a zdlouhavé. Obsahuje však několik míst, které jsou zpracované dobře - odklízení účastníků dopravní nehody v začátku filmu firmou JBC, postelová scéna, kdy si Betty s mrtvým přítelem dokonale rozumí a čtou si knížky :-) Kritizovaná scéna se zabitím králíka - tak ta myslím že do filmu přesně zapadá a patří tam. Rob byl v dětství konfrontován se smrtí. Každý kdo to zažil si také pamatuje svoji první "domácí zabíjačku" až do dospělého věku. Denně se zabije množství zvířat - a proč ? - aby živí přežili v tom je koloběh života - něco musí zemřít, aby něco jiného mohlo žít - v tom je smysl "věčného" koloběhu života. Ti co tedy zabíjejí jsou vlastně ti, kteří jeden život berou, aby druhý mohl existovat. Proč tedy ta fascinace smrtí ? Asi proto že nikdo neumí vložit život tam odkud odešel. Nekrofil je fascinován mrtvým tělem ze kterého život vyprchal, myslím že se je snaží oživit a část svého života do něj předat. ()

pauledgecomb 

všechny recenze uživatele

Bože lidi undergroundové filmy ok ale tohle je nekrofioní porno,nechápu jak někdo při sledování tohohle zažije filmový požitek. ()

ciapok

všechny recenze uživatele

a sakra ... hodnotiť to samozrejme nemožno, avšak toto sú významné medzníky v nahliadnutií do človeka... áno, toto natočil človek a hrali mu v tom ľudia, a preto treba aj takéto dielka vnímať trochu ako zrkadlo ;) Sexuálne preferencie začínajú v rovine blondínka/bruneta a pozvoľna prechádzajú až k masívnej ejakulácii počas rozparovania si svojho brucha; no, proste ľudská duša je široká :D ()

Související novinky

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama