Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Co asi tak může vzniknout podle příšerného béčkového filmu? Překvapivě podobně příšerný béčkový seriál. Děj je primitivní a nudný, postavy nezajímavé, dialogy tupé... zkrátka tohle balím už po prvním dílu. Pilot - 20% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zdaleka tak špatné jako ten idiotský film, podle kterého byl seriál natočen. Jenže čím déle jsem se díval, tím jsem měl větší pocit, že s ním jen ztrácím čas a ničím mě doopravdy nepřekvapí. A poslední asi dva díly jsem ani neviděl a nelituji. Toť vše, co chci říct. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Téma andělů mě celkem zajímá, tedy přesněji andělé chtějící zničit lidstvo, a tak dávám seriálu Dominion šanci. Obavy jsou, né že ne, už Legie mě celkem dost zklamala, přitom jsem se na ní tak těšil. Komentář začínam psát po pilotu a bohužel mě to tak moc nechytlo. Uzavřené město před okolním světem, pár zápasů, ale jinak nuda. Každopádně potencionál to určitě má a uvidíme, jak si s tim tvůrci poradí. Šance, že se to rozjede tu stále je.*** Tak první série za mnou. Sice to neni vyloženě špatný, ale na další sérii, jestli bude, se pravděpodobně dívat nebudu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový pokus o Řím mixnutý nějakou tou politickou sérií, jen s tím rozdílem, že zde běhají andělé, sem tam se někdo porve v aréně a holky se snaží vypadat sexy. Kdyby to mělo nějakou myšlenku za celým tím světem, ale nemá, je to jen laciné kupení různých klišé bez napětí, atmosféry, sympatických hrdinů, vlastně čehokoliv, proč bych chtěl ten seriál dál sledovat. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Archandělé, váleční andělé, tuctoví andělé, vyšší andělé, zlí andělé, hodní andělé a jeden vyvolený, který má spasit lidstvo. A to všechno jen proto, že Bůh si vzal dovolenou a někam zmizel. Navíc krom toho, že na Zemi vládne mytologický bordel, všechno směřuje i k bordelu politickému, protože na trůn republiky Vega si brousí zuby nezbedný konzul. Veskrze se jedná o maglajz, ve kterém o sympatické či slušné herce nezakopnete a mě docela vytáčí, že absolutně netuším, kam má seriál směřovat. A to podle mě netuší nikdo. Předpokládám, že seriál bude utnut po první sérii a konec zůstane otevřený, což možná tvůrcům uleví. Jenže marná sláva, já mám pro ty nebeské čulibrky slabost, takže i když vím, jaká je to stupidita, každý týden se na to těším. Pro mě zatím seriálové guilty pleasure roku. 55% Po druhé sérii zvedám na 75%. Rozjelo se to parádně. ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Pasáček andělů Scott Charles Stewart tu s větší tu s menší úspěšností neustále variuje totéž téma, nutno dodat, že dost bizarní, a tak je jeden docela zvědav, čeho se dočká, když je mu nabízen seriálový sequel vůbec ne špatného bijáku Legie.. Ovšem už samotná produkční stopa Syfy naznačuje, že nebude příliš o co stát.. Zajímavé nápady sráží tradičně špatný scénář, a tak soudný divák trpí u další šmíry, která však skýtala velký potenciál.. Příště bych prosil něco inteligentnějšího, když už se tvůrci chtějí brát tak vážně.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Navzdory nic moc hodnocení a faktu, že to je seriál z produkce Syfy, jsem příliš nečekal a na seriál se podíval spíše díky pěkným propagačním plakátům a zajímavému námětu. Seriál vychází z filmu Legion spíše jen volně a ač dějově navazuje, vizuálně a pravidly světa si jde svou cestou. První série dostává své pověsti. Je to totiž klasická Syfy produkce posledních let. Podobně jako první série Defiance, je i Dominion spíše soap-opera ve fantasy prostředí. Dějově je to nevýrazné, nikam to nesměřuje a o slovo se hlásí intriky uvnitř zajímavé nadesignovaného města postapo varianty Las Vegas, kde lidé zahodili křesťanství (pochopitelně) a vrátili se do dob antického Říma. V druhé řade jako kdyby se naprosto změnil tvůrčí tým, seriál se zbavuje takového toho laciného looku levných seriálů, kulisy výrazně potemňují (místo antiky špinavé postapo), postavy prochází často dost zásadními charakterovými proměnami, výrazně se zlepšuje akce i CGI a to nejlepší na konec, má to daleko zajímavější scénář a prohlubuje se svět i jako celek. Samozřejmě, pořád se to nechytá na moderní vysokorozpočtové seriály, ale jako oddychové béčko se to dostalo z generické šedi skoro až na vrchol (snová epizoda) a troufám si tvrdit, že kdyby to Syfy nestopli (jak mají ostatně ve zvyku), mohla to být velice slušná konkurence pro Supernatural. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Lamentoval som nad tým, už pred rokom pri Defiance a musím znova. Časy Battlestar Galactica sú pre Syfy už nenávratne preč, no aj napriek tomu sa takmer rok čo rok pokúšajú nadviazať na úspech s nejakou novou sci-fi, prípadne fantasy, sériou. Bohužiaľ neustále neúspešne a neuvedomujú si to ani takmer po 10 rokoch.. Dominion nie je žiadna výnimka a aj keď téma bojujúcich anjelov vyzerá zaujímavo (síce vychádza zo slabého filmu Légia), výsledkom je len ďalší jednoduchý projekt bez akejkoľvek ambície. Pilotný diel odprezentoval namiesto očakávaného fantasy seriálu skôr soap-operu s tými najprevarenejšími romantickými klišé a stereotypnými postavami (vzťah obyčajného bojovníka s vysokopostavenou dcéru akéhosi guvernéra). Herci neskutočne prehrávajú, biblická mytológia je do toho sveta nasilu zasadená a dielo skazy dokoná lacný vizuál ako z dielne štúdia Asylum. Papundeklové interiéry, otrasné CGI exteriéry, amatérske súboje a k tomu otrasné kostýmy ako za čias Power Rangers (hlavne ten červený bojovník v závere). Ale tak čo chcieť, keď sa spojí druhotriedny režisér Légie, Priesta alebo Temného Neba s druhotriednou televíziou Syfy. Matematika je v tomto prípade jasná = seriál štvrtej cenovej. Po ťažkopádnom Defiance, pokašlanom Helixu, ďalšia až C-éčková seriálová produkcia, ktorá dokonale zrazí všetky očakávania na nulu už v úvodnej epizóde. Nemienim s tým strácať čas ani o sekundu viac. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Já jak jsem namlsaná těch zábavných andělů ze Supernatural, tak jsem si řekla, že vyzkouším i tohle. Že to asi podle hodnocení bude příšerné béčko, ale aspoň si přijdu na nějakou vychytanou akci. Jenže to jsem netušila, že se tam bude hlavně tlachat a politikařit, andělé budou spíš otravní a co je vůbec nejhorší, celé se to bere neskutečně vážně. Přitom, když už se nějaká ta akční scéna objeví, tak není vůbec marná, akorát jsem nepochopila, proč se tam někteří andělé producírují v barevném neoprénu nebo co to je. Korunu tomu nasazuje vyvolený hrdina, nejenže to australské dřevo vůbec neumí hrát, ale jako by si v castingu umanuli, že ještě k tomu vyberou někoho s nejnevýraznějším obličejem na který narazí, což se jim povedlo dokonale. Ženský jsou tam celkem kočky, ale nic zvláštního nepředvádějí a tak jediný, kdo tam disponuje nějakým charismatem je archanděl Michael, jenomže to zase sráží fakt, že je tak neuvěřitelně podobný Keanu Reevesovi, že kdybych nečetla černé na bílém jeho odlišné příjmení a zemi původu, tak bych si myslela, že jsou dvojčata. A aby toho nebylo málo, tak se tam producíruje v kabátu z černé kůže, takže to vypadá, jako by si tam odskočil Neo z Matrixu. Od tohohle vážně ruce pryč, na druhou stranu je to dostatečně blbé na to, aby to v USA dostalo už druhou sezónu. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Opatrná očekávání po "pilotní" Legii byla samozřejmě na místě, a přiznám se, že i přes nadšeni do zpracovávané látky jsem se jen stěží přenášel přes předsudky o budoucích kvalitách série. K mému překvapení se ale mé střízlivé naděje naplnily téměř naplno. Oproti většině jiných seriálů se totiž biblický děj ve Vega vyvíjí překvapivě rychle, a přestože ne všechny linky jsou právě vrcholem scénáristické invence, právě ta stále se měnící situace spolu s podobně svižným vývojem postav mě na konci série zanechala v téměř bezvýhradném nadšení, který nějak víc narušoval jen nemístný Gabrielův harém a jeho občasné přepálené přehrávání. Na protější straně barikády však stojí jeden z nejsympatičtějších seriálových hrdinů, Michael, který možná občas prázdným výrazem zbytečně připomíná Nea, ale je v této neměnící se poloze tak badass, že jsem se jeho účasti na obrazovce nemohl nabažit. Ani zbytek osazenstva pak není úplně k zahození, ale to hlavní, z čeho seriál těží je samozřejmě příběh. Ten bohudík není tak jednoduchý a nudný, jak se může z úvodu zdát, a lidské i nebeské pletichaření, ač už sto a jednou viděno i jinde, je tak akorát komplikované a zábavné, aby si udrželo mou pozornost a nikdy zvlášť nenudilo. Takže jsem se přece jen konečně dočkal vysněného povedeného zpracování konce světa rukou Boží. Aleluja! Druhá série pokračuje ve vyjetých kolejích více než obstojně. Noví aktéři v konfliktu stejně jako nová odhalení o vzatzích andělů osvěžili příběh a vývoj vyvoleného konečně navozuje velkolepější dojem. Škoda je jen docela levně zavánějících románků ústředního páru a především jejich ukončení, především ale přímo nakrkne snová epizoda. Obzvlášť protože na ni dojde až těsně před koncem série a ani parádní závěrečné odhalení nedokáže rozporuplné dojmy úplně napravit. Což se už bohužel nepovede, protože spolu se zapojením Lucifera do post-apokalyptických událostí došlo na zrušení série. Obrovská škoda. ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Je to takové béčkové, ale mě to děsně baví, i když je to v podstatě blbina. Prostě guilty pleasure jako prase. První řada byla totální béčko, druhá řada to zvedla a musím říct, že mě mrzí, že to právě po takovém zlepšení zatípli. ()

Efik_CZme 

všechny recenze uživatele

Pilot. High budget triky jsou pěkné. Svět vypadá propracovaně. Příběhové linie... jedno cliche za druhým. Zatím lehký nadprůměr...70%. Z čeho mám strach, že se seriál utopí ve vztahové rovině a stane se z něj soap-opera pro superširoké publikum. A utopilo. Je to slabé slabé. Přestal jsem sledovat v polovině třetího dílu. Bylo to prostě už moc hloupé. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Samotná Legie (filmová předloha) mě nezaujala a zde to bohužel není o nic lepší. První díl byl sice celkem akční a poměrně přehledně uvedl do děje "hledání vyvoleného, který spasí lidstvo nad nevraživými anděli" ... 2. díl už byl bohužel pouze nudnou konverzačkou. Andělé mě prostě a jednoduše netáhnou. 50% [skončil jsem po 2. epizodě] ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých možností, ktoré som si vedel predstaviť ako seriálové pokračovanie LÉGIE, ani jediná neobsahovala politické intrigovanie v postapokalyptickej utopickej spoločnosti PO prebehnuvšej vojne s anjelmi... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Další typický sci-fi seriál od Syfy - takže pokud máte vysoká očekávání, spadnete z nebe dosti tvrdě na zem. Pokud vás však bavila produkce z posledních pár let této televize, tak dostanete standartní produkt, který vás rozhodně neurazí. Já se hlavně bavím americkým přízvukem Anthonyho Stewarta Heada a to mi zatím stačí... Stejně však jako u nedávného Helixu se na případnou druhou sérii zjevně nepodívám, ale aspoň tu první sérku dokoukám (archanděl Gabriel je celkem zajímavá postava...). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart by si zasloužil polít dehtem a posypat peřím. Už zprznil námětově skvělé Legii a Kazatele a teď do podprůměru neomylně míří i jeho další projekt. A věren hesla "když do pekla, tak s muzikou", tak mu napsal scénář kombinující klišovitou vztahovku a intrikánské drama. Takže místo atmosférického survival / mysteriózního dramatu vyplivl post-apo soap operu. Ani po třech dílech to nevypadá, že by se děj toužil někam rozběhnout. Hodně se debatuje, rozpitvává rodina, předurčenost, nenaplněné touhy, dávné křivdy a osobní démoni. A jako v každém správném zauzlovaném seriálu, i tady má každý svoje pečlivě střežené tajemství. Nevím co by se muselo stát, aby z Dominionu vznikla stejně psychoidní a návyková záležitost, jako z Battlestar Galactica. K vzteku je, že potenciál by na to byl. ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Dala jsem šanci dvěma dílům, ale sotva jsem si pustila třetí, nudila jsem se tak příšerně, že jsem to vypnula. Postavy nejsou zajímavé, dialogy také ne. Nelíbí se mi ani zpracování andělů. Zdá se, že Dominion rozhodně není tak zajímavý, jak jsem si myslela, že bude. Toto je už druhý seriál, na který jsem čekala a ukázalo se, že zbytečně. 40 % ()

Reklama

Reklama