Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Scott Charles Stewart by si zasloužil polít dehtem a posypat peřím. Už zprznil námětově skvělé Legii a Kazatele a teď do podprůměru neomylně míří i jeho další projekt. A věren hesla "když do pekla, tak s muzikou", tak mu napsal scénář kombinující klišovitou vztahovku a intrikánské drama. Takže místo atmosférického survival / mysteriózního dramatu vyplivl post-apo soap operu. Ani po třech dílech to nevypadá, že by se děj toužil někam rozběhnout. Hodně se debatuje, rozpitvává rodina, předurčenost, nenaplněné touhy, dávné křivdy a osobní démoni. A jako v každém správném zauzlovaném seriálu, i tady má každý svoje pečlivě střežené tajemství. Nevím co by se muselo stát, aby z Dominionu vznikla stejně psychoidní a návyková záležitost, jako z Battlestar Galactica. K vzteku je, že potenciál by na to byl. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak po prvých 2 epizódach zatiaľ celkom spokojný..Hlavný hrdinovia mne prídu nesympatický.MIchael neviem , nepríde mi ako pán ktorý zachránil ľudstvo a vo Vege je vlastne ako obyčajný občan.Tak nakoniec som tomu šancu dal a práve dopozeral prvú sériu.Musím povedať že sa to vlastne celkom dobre rozbehlo , pozerá sa nato celkom dobre.Súboje celkom pohodička.Hl hrdinovia po 2 diely neviem zrazu sympatický a celkom sa im aj dá fandiť. Určite seriál potiahnem samozrejme je to skôr také na pohodku . ()

Reklama

matini 

všechny recenze uživatele

Nápad na seriál s anděly byl celkem zajímavý, jen se jim ho nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Prostředí kde se seriál odehrává vypadá zvenku často jako kasino, uvnitř se navrací do období antiky. Ano spousta dalších zřícených nebo opuštěných budov, které nám mají říct, že lidstvo je pěkně v háji. A proto by člověk čekal, že se lidstvo bude snažit s danou hrozbou něco udělat. Ale místo toho, aby řešili Gabriela, raději řeší politiku a boj o moc. Postavy jsou nezajímavé, nudné a často dost otravné. Dá se to shrnout pár slovy: "naprosto nevyužitý potenciál". ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Samotná Legie (filmová předloha) mě nezaujala a zde to bohužel není o nic lepší. První díl byl sice celkem akční a poměrně přehledně uvedl do děje "hledání vyvoleného, který spasí lidstvo nad nevraživými anděli" ... 2. díl už byl bohužel pouze nudnou konverzačkou. Andělé mě prostě a jednoduše netáhnou. 50% [skončil jsem po 2. epizodě] ()

Uesbe 

všechny recenze uživatele

dosť dobrá telenovela pre intelektuálov, klišé sa dá prehadzovať bagrom, ale aspoň si človek v tom sparne oddýchne....keď vidí, že ,,iní ľudia sú na púšti v zdevastovanom las vegas a zisťujú, že fráza z mafstory -dokúšem ťa do krku- môže nabrať aj vizuál" ......nehovoriac o hunger games spoločnosti, nas....rdených anjeloch, a dobrých hercoch.....ja neviem, či casting manager bol génius alebo sú herci fakt až taký dobrí, že to celé utiahnu.....niektoré detaily sú skvelé (povážme, že napr. anjeli sa vlastne naozaj správajú ako opustené/stratené deti), aj vzťahy ľudí sú uveriteľné, len ten scenár...... diery hodné vyzretého ementálu....navyše charaktery sa vyfarbili príliš skoro...odmyslíme, mne sa celá táto zmes páči ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama