Reklama

Reklama

Belgica

Trailer 2

Obsahy(1)

Belgica je příběh dvou bratrů: charismatického a temperamentního Franka – manžela, otce a nevyléčitelného sukničkáře – a jeho ambiciózního, ale nezkušeného bratra Joa, který je majitelem baru zvaného Belgica. Stanou se obchodními partnery a rychle promění Belgicu v místo plné skvělé hudby, krásných lidí a nezřízené zábavy – dokud nezjistí, že vést takový podnik je náročnější než čekali, a jejich vztahy a osobní život tím začnou trpět. Belgica nabízí pohlcující zkušenost euforie z nejžhavějšího nočního klubu ve městě. Zasazen do eklektického zvuku uznávané belgické kapely Soulwax, film ukazuje opojnou cestu obou bratrů vzhůru k úspěchu – a pád, který následuje. Belgica je film o tom, jaké je to žít přítomnou chvílí, a o tom uvědomit si, že pohyb kupředu je nejen nevyhnutelný, ale i nutný. (Artcam Films)

(více)

Recenze (46)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - dalo by se razantně pokrátit, což by bylo ku prospěchu věci. Zvlášť v první polovině jsem měl často pocit vaty. S prvními konflikty to ale začne být zajímavé a dojem se pak až do konce jen zlepšuje. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V něčem nadměrně schematické a navzdory solidnímu zvukovému duševnímu vosku to nohu na plynu neudrží celou stopáž, ale vztah a charakterová kresba dvou ústředních postav jsou znamenité, navíc Van Groeningen si vedle rozeřvaných pasáží obstojně poradí i s řešením tišších momentů. Celkově příjemná kocovinka. #kviff2016 ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Felix van Groeningen točí filmy plné vášně. Opět skvělý soundtrack, povedený cast (původně měl ve filmu hrát můj oblíbenec Matthias Schoenaerts, ale po zhlédnutí si ho tu neumím představit) a i nějaký ten přesah o vztazích a nevděčném údělu kreativců. Myslím, že Van Groeningen má ještě potenciál na režisérský růst. Uvidíme příště. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica žiadna sláva, no odstupom času začnú konflikty natoľko naberať na obrátka, až sa divák ocitne v krutej realite dnešných vzťahov. Dnes už sa skrátka nedá veriť nikomu ... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Od takých vidlákov, ako boli tí dvaja bratia, by som čakal skôr šupácku diskotéku a nie taký nabombovaný undergroundový podnik! Ten soundrack ma dostával do varu a len veľmi málo chýbalo k plnému počtu. 85% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Belgická, filmová pralinka. Sice ne úplně nejvyšší jakost, chuť přesto velmi obstojná. Už dlouho jsem měl chuť na nějaké pořádné drama a tady se mi ho dostalo měrou vrchovatou. Jo a málem bych zapomněl. Výtečná mjůzik. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Felixove filmy sú ako skutočný život ... vie navodiť tú správnu atmosféru, hercom to vždy všetko uveríte a tentokrát to malo aj skvelú muziku. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

...a že ma neodradilo meno režiséra....pre mňa čistý prvý plán, videoklipový vizuál, ktorý zakrýva scenáristické nič. Menej škodlivé ako The Broken Circle Breakdown, ale rovnako zbytočné. Ani ten ost ma neuchvátil, práve naopak, vyhnal z kina. Duc duc duc duc. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V nedávné době druhý francouzský, i když v tomhle případě spíše více belgický snímek, který se věnuje relativně mladým lidem, snaží se zachytit určitou atmosféru a vlastně i dobu. A to se mu daří, stejně jako se to podařilo snímku "Après mai", ale mě prostě nedovedou postavy zaujmout, stejně tak ani příběh mě nebere. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Ty nemáš jedno oko." "No, říkají mi to." "Včera jsem si nevšimla, asi jsem viděla dvojitě." Hodinka a půl pařeb, rvaček a sexu by bohatě stačila. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Hudba výborná, atmosféra v baru strhující, děj o vzestupu a pádu zbytečně natažený. Lepší trojka, mírné zklamání, na film jsem se těšil. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Snad všechny nás někdy napadlo, jaké by to asi bylo, vlastnit bar. Jak velká paráda by to byla. S největší pravděpodobností by nastal pravý opak. Podobnou situaci prožívají dva bratři, kteří společně v Brusselu vybudují úspěšný bar/klub/hospodu (prostě něco takového) až jim všechno nakonec přeroste přes hlavu a mezilidské vztahy budou tím největším kamenem úrazu (což ostatně už od začátku čekáte). Námětem atraktivní belgické drama, které ovšem lehce doplácí na přepálenou stopáž a poměrně hodně hluchých míst a postupem času i stereotypu. Závěrečná gradace je příjemným osvěžením, ale výsledný dojem výrazně nevylepšila. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Slovy montypythonovského klasika - miserable fat Belgian bastards! Šikovně gradující film o nespoutanosti lidské duše a lidských snech, které se nedejbože začnou naplňovat. Tam, kde to mají rozflákat Marokánci, si to lidé interně nakonec rozjebou (někdy doslova) sami. Ocenil jsem onu na nic si nehrající, necenzurující se a autentickou notu. Teď už jenom zbývá si vyshazamovat a vyyoutubovat veškerou tu parádní muziku. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší soundtrack ve Varech! Na to se já většinou chytim, nesnášim ty filmy, kde je celou dobu v pozadí takovej ten zvuk z pouště (fffffššššš....fffffššššš), to mě vždycky tak akorát spolehlivě uspí. Belgica má tempo, skvěle natočený scény z klubu (to je asi tak 4/5 filmu) a taky ty slibovaný drogy, sex a rocknroll, ale zároveň to není žádný plochý feťácký drama, jehož jedinou pointou je "drogy se nejdřív zdají být super, ale vlastně jsou špatné" (áno? mkay...). Je to příběh o budování jednoho klubu, několika přátelství a jedný nádherný (slzička) bratrský lásky. Dobrý scénář doplňují skvělí herci, třeba "ten z rammsteinů" jako starší rapl-brácha nebo neméně zdařile vybraný dvojník Matthew McConaugheyho v roli kámoše s knírkem. Belgica hlavně podporuje chuť taky občas (kurva) trochu žít... (90%) ()

birdie. 

všechny recenze uživatele

Natáčení muselo být nadmíru hektické, ale vyšel z něj film, který si určitá skupina lidí zamiluje. Krásně šel vidět kontrast mezi rozličnými povahami obou bratrů. Nejvíce mě však zaujala práce kamery a světel, plus nezapomenutelný soundtrack. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Velice slušný drama, kterýmu škodí jenom přemrštěná stopáž - úvodní půlhodinka by se dala klidně šmiknout pryč. Každopádně je to zajímavě vystavěný na tom, jak dva nezkušení bráchové otevřou bar (klub, diskotéku), a přitom nemají moc tušení, co s tím. No ono se jim začne dařit a hlavně jim to začne přerůstat přes hlavu, především pak staršímu z nich. No a tady jsem si vzpomněl na text ze skladby od D. Kollera: "...i když už nejde zrychlovat, bereš ten nejrychlejší vlak, co v zakázaným pásmu lítá...". Vedou se tam obchodní spory, osobní spory, opilý spory, no je to vcelku náročný, ale naprosto chápu tu postupnou gradaci mířící až k závěru. Dobře jsou vybraní i herci (nejen ti hlavní), o soundtracku z prostředí baru není třeba mluvit, takže až na tu stopáž jsem byl docela spokojenej. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tady 69%, pro mě 80- ani o jedno míň. Film, kterej fakt dejchá, prdí, bolí, tepe... Kdo ale trochu pařil, ten tohle všechno zažil a nenajde v tom nic světobornýho- vyjma té kvality podání. Ale životný je to teda fest. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Turn Off The Lights!" Prostředí atraktivního hudebního klubu jako Noemova archa, nabízející dočasný únik z neútulného psího útulku a vlezlého sychravého počasí v jejímž útulném podpalubí příjemně vyhřátém živočišným teplem roztančených těl, propukla po krátké horečce sobotní noci ponorková nemoc, která tento biblický koráb málem proměnila na Titanic. ()

Reklama

Reklama