Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na bretaňském pobřeží objeví jednoho dne kněz místní vesnice Ménard (Roland Lesaffre) bezvládné nahé tělo mladého muže. Vezme ho na faru, po prohlídce lékaře se mladík probere a prohlásí, že je anděl, který právě dorazil na Zemi. Farář ho pojmenuje Jean (Gilles Kohler). Jeho příchod zprvu ve vesnici nezpůsobí žádný velký rozruch nebo pohoršení, ale časem začnou vesničané brát Jeanovu laskavost a dobré úmysly jako narušení jejich života. Původní ostražitost se mění v naprosté nepřátelství, které se ještě vystupňuje nevědomým zaviněním nehody. (curil)

(více)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Na pláži je vesnickým farářem a jeho sluhou nalezen v bezvědomí mladý nahý muž, který se posléze prohlásí za anděla. Na své okolí působí obojace - okouzluje svým hudebním uměním, ale popouzí svou naprostou upřímností a neznalosti společenských pravidel. Nejvíce si rozumí s tvory nevinnými, zvířaty a dětmi. Ovšem postupujícím časem popuzenost drtivé většiny vesnické komunity roste, neb téměř každý soudí dle sebe, takže téměř nikdo není schopen věřit, že někdo činí skutky naprosto bez nějakého sobeckého úmyslu. Ta nebeská nevinnost, které se většina není schopna byť jen trochu přiblížit, nakonec budí závist, žárlivost a zášť, které vyústí v hromadnou ozbrojenou výpravu - hon na anděla. Celý film doprovází nádherná hudba Alana Stivella. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Milý, kouzelný staromódní příběh o příchodu anděla, který způsobí ve vsi zmatek, popudí lidi a nakonec odletí jako pták.(max.70%) ()

Reklama

Reklama