Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

FromHell 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekne natočená vykrádačka všetkých novodobých horrorov.Po technickej stránke nieje ani moc čo vytýkať a typek v hlavnej úlohe tiež obstál v podstate na jednotku.No to čo v zásade tomuto plagiatu chýba,je aspoň kvapka originality.Nemalo to tú potrebnú iskru,aj napriek naozaj kvalitnému spracovaniu a nezachránilo to ani ,,šokujúce,, záverečné rozuzlenie. 45% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné. The Canal je zřejmě prvním a snad né posledním solidním hororovým zástupcem z Irska. Atmosféra je po většině času až drtivě silná a znepokojující doprovázena slušným nenudícím tempem, mrazivými výjevy a alespoň pro mě konečně perfektně vysvětlená pointa bez žádného "domýšlení" . Byť málokdy tomuhle hororovému subžánru mohu přijít na chuť, zde jsem si vychutnával každý detail i záběr. Tohle určitě bude v Top 10 letošního roku. 75% ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

"Married Feedback" podaný írskym vetrom vysmiatého, dúfam že nie jednorázového Ivana. Pecka, ktorá konečne rozčerila nie len tamojšie, ale aj celoeurópske stojaté, žánrom skoro až dehydrované vody. Ázijská výpomoc je síce nepopierateľná a keďže na ľahkovážne ľakačky zhusta kašlem, tak vstrebávam väčšinou atmosfear a ten prekvakpkavo zafungoval. Úfam, že si Ivan udrží tento smerodat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hororový žáner je už pomerne aj v súčasnosti etablovaný. Wan s ním urobil svoje a určite si ešte pár rokov počkáme, kým sa znova pozmení koncept a oživia sa niektoré témy. Zatiaľ teda pracujeme s tými čo máme( aspoň na poli duchárskeho hororu) a berieme si trochu s japonskej hororovej školy a trochu z tej americkej. Aj napriek tomu, že je to vykrádačka žánrov( film je veľmi podobný takému Sinistrovi) Kavanagh si vytvára svoj vlastný mýtus a to ho vlastne zachraňuje z pod krídiel klišé a predvídateľnosti. Nemôže prísť ako tvorca s ničím novým, tak si aspoň volí poctivú filmársku cestu. Je pravda, že koniec nedosahuje také kvality ako by si zasluhoval( bolo by naozaj zlé, kebyže sa niekto s tým "zlým" aj konfrontuje?) Ale postupné budovanie napätia a pohrávanie si s témou daddy goes crazy a s témou daddy truly sees some weird shit robí z The Canal žánrovú chuťovku. Ktorej koniec vnímam paradoxne ako jeden z tých pozitívnejších. Duchovia predsa musia zostať spolu. Evans tiahne celý film na svojich ramenách a robí to parádne. Chcelo by sa mi písať viac, pretože je o čom, ale nechcem to skaziť pre ostatných a tiež nechcem pôsobiť ako príliš veľký expert( čo rozhodne nie som). Pre mňa ale skvelá záležitosť. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka? No trochu. Ale to mi vůbec nevadilo. Hodně slušnej atmosférickej mrazivej film -Sympatickej psychotickej tatík, neuječený neotravný dítě a týpek co bydlí za zdí. Já jsem se u toho dost dobře bavil a nevidím důvod proč bych měl tenhle fim podhodnocovat, jako někteří místní rádoby kapacity. Po řadě žumpovitých hororů jako je Plague town, Mercy nebo Den po konci světa, je tohle tak o tisíc levelů vejš. Za mě silnější čtyři. 85% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama