Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok je čistá klasika,mladá rodinka si kúpi nový priestranný dom.A po nejakej chvíli pán manžel zistí,že ten dom má temnú minulosť.Film to rozohral veľmi všednou formou aj ked trocha sa potom rozbehol ale aj tak minimálne.Snové sekvencie boli kvalitne spracované.Tu vidíme totálne detalne rozobratie psychiky človeka.Má to atmosféru,miešanú z napätím.Len spracovanie mi pripadalo chaotické a hlavný hrdina mi bol neskutočne nesympatický a po celú dobu ma nasieral.P.S.-Už Bloody 13 napísal k čomu by prirovnal tento film ale zabudol na koniec tohoto filmu,ktorý sa veľmi podobal na The Ring. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

iba cisto pocitovo, pretoze som film pozerala na trikrat. vecer som to vzdala, presunula som premietanie na doobedie, lebo to bolo cele take hnusne, depresivne, tazkopadne, utahane... nepacili sa mi farby, kamera, hudba, sceneria... vlastne asi nic :D a takmer zaverecna scena rodenia, no neviem. znesiem vselico, ale toto mi akosi vliezlo pod kozu a nie prilis prijemnym sposobom. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo desetkrát za den řekne, jak vás miluje, pak vězte, že opak je pravdou. Film o psychopatovi, co si myslí, že je v zajetí démonů, není samozřejmě nic nového pod sluncem. Podobných filmů o domech, kde údajně straší (chybělo jen upozornění, že film je dle skutečných událostí), je řada. A v tom je kámen úrazu - pokud žádný takový neznáte, asi vám docela sedne, pokud znáte, pak vás příliš nepřekvapí. Lehce se dá odhadovat děj až k samotnému konci. Jen Billy potěšil, ten si za závěr zaslouží pěknou hvězdičku. Slušná kamera, vliv novodobých ducháren a Asie, dobrá hudba s často přestřelenými ruchy, fajn herci. Obávám se, že tenhle subžánr se natolik vyčerpal, že vnést do něj originalitu je zřejmě nemožné. Škoda. Spíš než horror je to psychologické drama. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David sa spolu s manželkou Alice a synom nasťahuje do nového domu. Napriek tomu že partneri pôsobia ako idylický pár, David podozrieva svoju ženu z nevery. Keď nájdu jedného dňa jej telo v miestnej vodnej nádrži, prípad uzavrú ako nešťastnú náhodu. Podľa vyjadrenia polície mala milenca, a chystala sa Davida opustiť. Ten ale danej verzii neverí a myslí si svoje. Z vraždy upodozrieva jej milenca Alexa, ktorý po smrti Alice skončil na psychiatrii. Je ale všetko skutočne tak, ako sa spočiatku David domnieva? Odstupom času zisťuje že v jeho dome a blízkosti miesta, kde bola nájdená Alice, došlo k viacerým nevysvetliteľným úmrtiam. Neustále tvrdím (a aj budem), že duchariny sú (pre mňa) jediný hororový subžáner, ktorý (vo mne) dokáže vyvolať emócie, ako žiadni iní. Bohužiaľ, priemerných je "milión", podpriemerných "trilión", a naraziť na skutočne taký, ktorý by vyvolal pocit zimomriavok, je snáď forma náhody v kombinácii so zázrakom. Nečudujem sa, že je divák z tohto druhu hororového subžánru "unavený". Mne osobne veľmi o príbeh nejde (aj tak je to všetko na jedno a to isté "kopyto"). "Ducharina" musí zaujať svojimi najsilnejšími zbraňami. Atmosférou, lakačkami, vyvolaním nepríjemných pocitov, čiže kompletne, "nepríjemne" emocionálne zasiahnuť. "The Canal" síce je snímok jeden z milióna, ktorý kopíruje mnoho predchodcov, ale presto všetko sa mu podarilo pár krát nejakou tou atmosférickou pasážou, či ojedinelou lakačkou potešiť. Záver síce predvídateľný, ale zato zaujímavým spôsobom uzavretý. Nebolo to až také špatné - 60%. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka? No trochu. Ale to mi vůbec nevadilo. Hodně slušnej atmosférickej mrazivej film -Sympatickej psychotickej tatík, neuječený neotravný dítě a týpek co bydlí za zdí. Já jsem se u toho dost dobře bavil a nevidím důvod proč bych měl tenhle fim podhodnocovat, jako někteří místní rádoby kapacity. Po řadě žumpovitých hororů jako je Plague town, Mercy nebo Den po konci světa, je tohle tak o tisíc levelů vejš. Za mě silnější čtyři. 85% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama