Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Recenze (170)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ostrované odhodili sukně stranou a freneticky se vyblbli v dalším horůrku, kde sejmuli šlapku a rebelsky snědli pár koblih navíc. Sice jsem už velkej kluk, takže mě dokáže pořádně rozházet snad jen plastická trhavina C-4, nicméně zde jsem v několika scénách preventivně ztlumil zvuk a odsunul si laptop z pupíku na podbříško. Žádná mě pochopitelně nevyděsila tak, že bych byl nucen nedobrovolně zaplnit prostor mezi prdelí a vnitřní stěnou slipů řídkými hovny, ale pár tichých podlouhlých uprdnutí proběhlo, co si budeme povídat. Nečekejte nic převratného, jenom klasický cerebrální výplach, pár fleků na projektoru a několik kusů mrtvých dětí, ale na to, že jsem si to pustil v deset dopoledne uprostřed kruhu skandujících klaunů, tak docela dobrý. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Kavanagh v závěru tu pointu nepointu odhaluje tak strašně doslovně, film by se bez toho úplně obešel, raději se mělo hrát na nejistotu. Což se nakonec stejně tak trochu hraje, takže o to víc je to zbytečné. Tušil jsem, že to bude dobré, festivalové ohlasy nelhaly. Ale upřímně mě překvapilo, jak hezky vizuálně film vypadá. Super hra s barvama, ruchama, střihem. Pár sekvencí je opravdu strašidelných, celou dobu film ale hlavně šponuje divákovy nervy a znepokojuje jej, takže začne mít o postavy regulérní obavy. Na tom nese velký podíl i kvalitní (u dospělých) a roztomilé (u dítěte) herectví hlavních představitelů. Irský Ivan se zkrátka na hororovou mapu umístil bez většího zaváhání a věřím, že se jej vyplatí do budoucna sledovat. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

iba cisto pocitovo, pretoze som film pozerala na trikrat. vecer som to vzdala, presunula som premietanie na doobedie, lebo to bolo cele take hnusne, depresivne, tazkopadne, utahane... nepacili sa mi farby, kamera, hudba, sceneria... vlastne asi nic :D a takmer zaverecna scena rodenia, no neviem. znesiem vselico, ale toto mi akosi vliezlo pod kozu a nie prilis prijemnym sposobom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V MÉM DOMĚ JSOU DUCHOVÉ. VÍM JAK TO ZNÍ. JE TO ZKURVENÁ PRAVDA. ALE NĚCO JSEM VIDĚL A SLYŠEL. A TO JE JEDINÉ RACIONÁLNÍ VYSVĚTLENÍ…" /// Týpek archivuje starý policejní filmy a najednou – co nevidí: svůj (novej) barák v roce 1902. Pak se mu ztratí stará, taky se vobjevuje podivnej přízrak… Hrabárna. Chvíli se mi to zdá bejt zajímavý. Po stopách starý tragédie (ale hovno, tvoji manželku nikdo nesleduje…), která v současnosti… no však víte. Týpek na pokraji duševního zhroucení pátrá a pátrá, trochu to straší, chudákovi z toho rozčilení vyběhnou na na lebce žíly, ale místo děšení mě sere. Jsem konsternován jeho chováním, páč je fakt zralej pro Cholouška. Hororový momenty dobrý! Ale jinak je to slátanina. Navíc – i díky pointě, hloupá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Frajer vod vedle doma kladivem hledá někoho ve zdi. 2.) Zomrela mi žena. Už som vdovec. Jen tak nějak nevím, jestli mám mít radost. 3.) Thx za titule ,,LIVINGDEAD“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

OBSAH: Hlavní postavou filmu je David, který se svou rodinou bydlí v domě, ve kterém kdysi došlo k brutální vraždě. Zpočátku se tím nezabývá, ale když se začínají dít podivné věci, rozhodne se zjistit pravdu. To vyvolává posedlost, která by mohla zničit nejen jeho, ale i jeho blízké. MÉ HODNOCENÍ: Tak nějak jsem si v horrorech zvykl na spoustu krve, na naháněčky v zapadlých lesích, na mutantní kanibaly... :-) V tomto filmu je neuvidíte. Ale musím pochválit mrazivou hudbu, sympatické herecké obsazení, dobrou kameru a občas i to napětí. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že horor čerpá z viacerých známych kúskov, ale stále tvrdím, že pri tých duchárskych hororoch sa už veľa vymyslieť nedá, pretože všetko tu už bolo. Ide skôr o to, či sa tvorcom podarí navodiť tú správnu atmosféru, či sa im podarí občas vydesiť, alebo aspoň niečím prekvapiť. Prvé dva ciele sa splniť podarilo, ten tretí len čiastočne (pointa mi nesadla, pretože takéto konce jednoducho povedané nemám rád, ale na druhej strane tam režisér pridal "aspoň niečo", aby to nedopadlo úplným klišé). Je to v každom prípade veľmi zručne nakrútené, hudba výborná, niektoré zjavenia rozhodne stoja za to. Takže bolo to fajn. Na Sinister sa to u mňa nechytá, ale je množstvo podarených ducháriniek, ktorých úroveň zodpovedá tomuto snímku (áno, kľudne aj The Pact alebo Oculus... atď, veď takých žánroviek je neúrekom). I keď to je diskutabilné, čo bolo lepšie a čo nie, záleží skôr od vkusu. Či je to bomba, to už netuším, ale nemám problém film pochváliť. Len sa treba zmieriť so slabším scenárom. Ale to už nezmeníme (veď Kavanagh nie je pokiaľ viem nejaký známy hororový "borec", takže jeho čas možno ešte len príde). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné. The Canal je zřejmě prvním a snad né posledním solidním hororovým zástupcem z Irska. Atmosféra je po většině času až drtivě silná a znepokojující doprovázena slušným nenudícím tempem, mrazivými výjevy a alespoň pro mě konečně perfektně vysvětlená pointa bez žádného "domýšlení" . Byť málokdy tomuhle hororovému subžánru mohu přijít na chuť, zde jsem si vychutnával každý detail i záběr. Tohle určitě bude v Top 10 letošního roku. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý, nie zlý, ale ku koncu čoraz zmätenejší horor o chlapíkovi (Ruper Evans alias Hellboyova babysitterka z jednotky), ktorý zistí, že býva v dome, ktorého minulosť je riadne, riadne, ale fakt riadne brutálna. Stratu tempa ku koncu kompenzuje niekoľko nepríjemných scénok a náruživá - hoci krátka - erotická scéna. Na konci nebudete niektorým veciam a súvislostiam (pravdepodobne) chápať, ale i tak zostane dobrá atmosféra so snažiacimi sa hercami a režisérom. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takovou prasáárnu!! Jak si vůbec mohl někdo mi dovolit předložit jako kvalitní horor !!! Tohleto už fakt ale ne, už dost ... Tyhle novinky jsou tak strašně špatný ...chjo ... plusy - dobrej vizual , mínusy - VYKRÁDAČKA jako prase snad všeho možnýho od Sinistera, přes Oculus, po japonskej Kruh a samozřejmě Insidious ... Tam není nic originálního, nic nepředvídatelnýho. To už i mě bylo jasný, vo co tam gou, i když film osciluje neustále mezi vizemi, sny a flashbacky hlavního hrdiny ... a divák by tak neměl přesně dokázat určit, v čem je jádro té celé "hrůzy", ale je to tak vykradený a jasný a 1 000 x už zde bylo všechno, že i poslepu bych dokázal určit, kdo je vlastně vinen, na čí straně je chyba a kdo to všechno zpackal ... Tohle nejde brát vážně a proto taky píšu tenhle nevážný - nasranecký koment ... :-D Z narativního hlediska naprosto nepřípustné, ba až přisprostlé!! :-D:-D ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kde se vzal, tu se vzal, jako blesk z čistýho nebe do mě udeřil Kanál. Atmosférická bomba, která bude v mojí letošní Top hodně vysoko. Po většinu času silně mrazivá, v několika případech dokonce nechutně děsivá. A to i přesto, že je víceméně jasné, kam celé to závěrečné rozuzlení spěje. Jenže tady se výjimečně neptáme proč, ale jak. Velkou práci zde totiž odvádí temná smyčcová hudba, snad přímo ze samotného pekla. Ta navodí opravdu strašidelnou kulisu pro rozehrání hororového inferna, která předává štafetu bizarním výjevům a nepochopitelným událostem hlavního hrdiny. Na úplném konci pak dostane facku ten divák, co se tolik kasal, že do písmene odhadl, jak to celé skončí. Už se nemůžu dočkat, jak se tu všichni budou ohánět slovíčky typu Sinister nebo The Pact. (90%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vyvařené z vody, až moc přepjaté a opájející se sebou, aniž by bylo čím. Nelíbily se mi ani ty barvičky, kterými bylo vše vyvedeno. Motivy mi přišly nerozpracované ve prospěch toho jednoho, nejočividnějšího prostě celkově slabé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud se do toho míchaly partnerské problémy a znepokojivé náznaky, mohl dublinský kanál nabídnout neokoukanou tvář, jenže co je to platné, když ji s prvním úmrtím ztratil a vydal se na cestu bloudění v Kruhu J-hororů, tzn. strašidelné nahrávky, nasraní duchové a trhavě se pohybující neučesaná majitelka vagíny. Suma sumárum, Ivan nebyl Hrozný ani v jednom významu toho slova.. S filmy o domech, ve kterých straší, si teď dám na chvíli pauzu, už mně z té jednotvárnosti straší.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

"Married Feedback" podaný írskym vetrom vysmiatého, dúfam že nie jednorázového Ivana. Pecka, ktorá konečne rozčerila nie len tamojšie, ale aj celoeurópske stojaté, žánrom skoro až dehydrované vody. Ázijská výpomoc je síce nepopierateľná a keďže na ľahkovážne ľakačky zhusta kašlem, tak vstrebávam väčšinou atmosfear a ten prekvakpkavo zafungoval. Úfam, že si Ivan udrží tento smerodat. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David sa spolu s manželkou Alice a synom nasťahuje do nového domu. Napriek tomu že partneri pôsobia ako idylický pár, David podozrieva svoju ženu z nevery. Keď nájdu jedného dňa jej telo v miestnej vodnej nádrži, prípad uzavrú ako nešťastnú náhodu. Podľa vyjadrenia polície mala milenca, a chystala sa Davida opustiť. Ten ale danej verzii neverí a myslí si svoje. Z vraždy upodozrieva jej milenca Alexa, ktorý po smrti Alice skončil na psychiatrii. Je ale všetko skutočne tak, ako sa spočiatku David domnieva? Odstupom času zisťuje že v jeho dome a blízkosti miesta, kde bola nájdená Alice, došlo k viacerým nevysvetliteľným úmrtiam. Neustále tvrdím (a aj budem), že duchariny sú (pre mňa) jediný hororový subžáner, ktorý (vo mne) dokáže vyvolať emócie, ako žiadni iní. Bohužiaľ, priemerných je "milión", podpriemerných "trilión", a naraziť na skutočne taký, ktorý by vyvolal pocit zimomriavok, je snáď forma náhody v kombinácii so zázrakom. Nečudujem sa, že je divák z tohto druhu hororového subžánru "unavený". Mne osobne veľmi o príbeh nejde (aj tak je to všetko na jedno a to isté "kopyto"). "Ducharina" musí zaujať svojimi najsilnejšími zbraňami. Atmosférou, lakačkami, vyvolaním nepríjemných pocitov, čiže kompletne, "nepríjemne" emocionálne zasiahnuť. "The Canal" síce je snímok jeden z milióna, ktorý kopíruje mnoho predchodcov, ale presto všetko sa mu podarilo pár krát nejakou tou atmosférickou pasážou, či ojedinelou lakačkou potešiť. Záver síce predvídateľný, ale zato zaujímavým spôsobom uzavretý. Nebolo to až také špatné - 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Atmosférická bomba? Ale kdeže... Já už bych se vážně do žádnýho současnýho hororu neměl pouštět, ale říkal jsem si, že když už v tomto žánru podobný kverulant jako já kterým je uživatel sotek dal 3*, tak to tak strašný nebude. No ono není. Na druhou stranu plesat nad tím taky nebudu. Dám lepší 2* ať nežeru.45% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V základu se vlastně jedná spíš o solidně vystavěné strašidelné drama o vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka, než o čistokrevný horor. Několik znepokojujících obrázků ale z hlavy přesto jen tak nedostanu. Skvělý minimalistický soundtrack a dobrá volba hl. herecké hvězdy. 7/10 s tím, že ten vysvětlovací konec nemusel být. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když vám někdo desetkrát za den řekne, jak vás miluje, pak vězte, že opak je pravdou. Film o psychopatovi, co si myslí, že je v zajetí démonů, není samozřejmě nic nového pod sluncem. Podobných filmů o domech, kde údajně straší (chybělo jen upozornění, že film je dle skutečných událostí), je řada. A v tom je kámen úrazu - pokud žádný takový neznáte, asi vám docela sedne, pokud znáte, pak vás příliš nepřekvapí. Lehce se dá odhadovat děj až k samotnému konci. Jen Billy potěšil, ten si za závěr zaslouží pěknou hvězdičku. Slušná kamera, vliv novodobých ducháren a Asie, dobrá hudba s často přestřelenými ruchy, fajn herci. Obávám se, že tenhle subžánr se natolik vyčerpal, že vnést do něj originalitu je zřejmě nemožné. Škoda. Spíš než horror je to psychologické drama. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dobrá podívaná, kde sice tušíte jak to doopravdy je, ale do odkrytí tajemství si stejně nejste stoprocentně jisti. Střípky různých hororů jsou tu poskládány a vytváří docela originální příběh. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Sledování rozkladu z počátku sympatické postavy – to jsem v hororech nikdy zrovna dvakrát nemusel. V Canalu je to naštěstí podpořené sympatickým strašením, které vám chvílemi naježí všechny chloupky na těle. Podezření budete mít různá a záverečné rozuzlení vás dost možná neuspokojí. Přesto je film hodný vašeho zájmu. Nadějný režisér Ivan Kavanagh ukázal, že umí a je třeba s ním do budoucnosti počítat. ()

Reklama

Reklama