Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědic velkého jmění, který má v patách detektivy, se po sérii příjemných i tragických nedorozumění rozhodne dát dohromady svého dvojníka a jeho tajnou lásku. (Netflix)

Recenze (68)

emma53 

všechny recenze uživatele

No jistě, že jsem si to pustila hlavně kvůli Gilbertovi a jako relaxační chvilku mezi všemi dramaty, jak filmovými, tak skutečnými. A Marrinetta měla nádherné, princezničkové šaty. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ultimátní vánoční film. Skvělá klidná a poetická atmosféra, milý příběh a slavné skladby. Nikde žádný zasraný tlustý fetišista na červenou. A vůbec, nemluv sprostě nebo ti Ježíšek nasere. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Je tam pěkná písnička od Becauda Le pays, d'ou je viens, jež titulem filmu a která tehdy dost letěla. Svého času ji zpíval s českým textem Jiří Vašíček. Jak Bécaud tak i Vašíček jsou již nebožtíci. P.S. Pro Januchu: Ja si na osoby a obsazení nezvzpominam, jelikoz jsem film videl naposledy nekdy v 60 letech. ale mozna v tom filmu bylo uvedeno jen jeho prave jmeno François Leopold Gilly a nikoli umělecký pseudonym Gilbertt Bécaud. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Báječná komedie, která znásobí vánoční atmosféru. Neboť je v ní zábava i jemný a inteligentní humor. K tomu je třeba přičíst písně, ale zároveň libozvučnou francouzštinu. To je jeden z důvodů, proč vlastně mám tenhle film tak rád.Už ani nevím, kolikrát jsem viděl. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Opětovně podávám Gilbertovi ruku, abych mohla štěstí prožít, nejen vysnít. A znovu jsem hodinu a půl v ráji plném blažených úsměvů. Bécaud zde vydává nejen svých pověstných 100.000 voltů, ale přidává k nim i neskutečnou radost z bytí. Tolik pozitivní energie mi zase vystačí na celý rok. Kdyby náhodou ne, vím, kam si mám dojít pro další dávku dopingu ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, prečo túto nádhernú francúzsku vianočnú klasiku ignorujú všetky slovenské, aj české televízne stanice? Krásny univerzálny príbeh, typická vianočná atmosféra reznutá francúzskym šmrncom, veľká láska, čo by sme chceli pod vianočný stromček viac. Možno je už pre masy ten francúzsky feeling príliš, možno dokážeme absorbovať iba naše rozprávkové klasiky a americké nenáročné komédie. Neviem. Film som videl na Vianoce v hlbokých 90tych rokoch a na Vianoce 2012 si to konečne jedna z našich staníc rozmyslela a film uvedie. VIDENÉ O ROKOCH: Tak to kúzlo už dosť vyprchalo, ale je to aj vekom. Už som sa platonicky nezaľúbil do Madeleine Lebeau a nedalo mi nezamyslieť sa nad tým, prečo chodia deti v zime v krátkych nohaviciach a ženy v šatoch, pri ktorých majú odhalenú skoro celú hruď, keď je vonku sneh a zrejme mrzne. Funkčná kombinácia crazy komédie, sentimentálnej vianočnej romantiky a muzikálu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Bol som mimoriadne zvedavý, aký to je vlastne film, na ktorý si pamätám vyše päťdesiat rokov. Samozrejme, že sa dostavilo sklamanie. Marcel Carné bol slávnym režisérom a Gilbert Bécaud slávnym spevákom. Napriek tomu sa im podarilo nakrútiť vianočný film s tuctovou zápletkou, veľmi slabučkými hereckými výkonmi a jednou príťažlivou, ale donekonečna, reprízovanou pesničkou. Nečudo, že som išiel s hviezdičkou dolu. Zo spomienok sa nedá vyžiť. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vlastním TV rip nahraný ještě z dnes již neexistující ČT3 - a proč to říkám? Protože o tenhle kouzelný jednoduchý příběh o dvou v jádru dobrých dvojnících ve vysílacích schématech našich televizí jen tak nezavadíte. V českém znění v hlavních rolích Dana Batulková a Jan Jiráň (ČST 1992), přičemž především Jiráňův ryze civilní a možná až místy ostýchavý projev je naprosto kouzelný, je to nevšední a v dabingu neznámý hlas, s výborně zvládnutou intonací, který narozdíl od velké části dabérské obce své dialogy ani trošku nepřehrává, jemné pohlazení po duši. A krásné francouzské písničky, nepředabované, jako bonus k tomu všemu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Romanický příběh s vánoční atmosférou a trochou vášně, kterou bychom v americké romanci asi nenašli. Ale tohle je francouzský film, takže se není co divit, že zamilovaný muž klidně stráví noc s úplně jinou ženou, když je dostatečně vstřícná. Becaudovy šansony byly někdy až na pomezí jazzu a rock n rollu. ___ Hlavní hrdinka okouzluje neuvěřitelně štíhlým pasem. /25. 12. 12./ ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST = 24.12.1969, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = MARTA MRLIANOVÁ+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 3 = ?.?.199?, réžia českého znenia (ČT 1992) = ZDENĚK STĚPÁN+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: LUNA = ?.?.200?, réžia slovenského znenia = (8.2.2009) ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Kouzelný vánoční příběh pro malé i velké, navíc zkrášlený písněmi a šarmem Gilberta Bécauda v hlavní dvouroli. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Napíšeme o tom Ježíškovi !!" - "Ty jsi hloupá !! Říkal jsem ti, že Ježíška dělají rodiče !!" - "My žádný nemáme, tak můžeme napsat !!" - "To máš vlastně pravdu !!" ;) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Půvabná věcička, z níž sálá kouzelná vánoční atmosféra. Françoise Arnoul je nádherná (obzvláště v těch bílých šatech) a Gilbert Bécaud v zábavné dvojroli nesmělého Juliena a sebejistého Erica výborný. Krásné, jedním slovem krásné... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Toto je vážně okouzlující vánoční fantasy příběh, zahřeje je to po duší pobaví a přidá vánoční náladu. K tomu skvělé písničky a okouzlující pohádkovost snímku.:-) Pokud chcete vidět i něco jiného vánočního než po sté Sám doma tak rozhodně doporučuji. Moc milé.:-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu nejlepší si pouštět o Vánocích, kdy jste v té správné atmosféře, nechcete se nechat ničím trápit a prostě si jen chcete užít příběh, který je hezký, vtipný a navíc se v něm něco děje. Poetika tohoto filmu vás ale může potěšit i mimo vánoční čas, protože je prostě milé a lidské. To už není jen Vánocemi. ()

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama