Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marta (Oona Chaplin) a její manžel se stěhují do nového bytu. Zdá se, že po partnerově odchodu do práce musí Marta trávit první noc sama. Večer jí ale na dveře zaklepe sousedka se svým synem, kterého potřebuje pohlídat. Chlapec se v průběhu večera začne chovat podivně a přesvědčuje Martu, že je s nimi v bytě ještě někdo další. (fisus)

(více)

Recenze (10)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Typická španielska mysterióznosť. Zúfalá suseda zaklope na dvere hlavnej hrdinky a požiada ju, aby jej postrážila pubertálneho spratka, ktorý sa však chová divne a snaží sa ju presvedčiť o tom, že v tom byte nie sú úplne sami. Takže je to skôr také spomalené naháňanie duchov a čakanie na nejaké dobré scénky či ľakačky. K tým napokon síce nedôjde, ale atmosféra po väčšinu stopáže funguje celkom dobre. Sympatické ústredné duo to v mojich očiach vyťahuje aspoň na priemerné hodnotenie - a to aj napriek tomu, že ma to po obsahovej stránke absolútne nezaujalo. Latka španielskych duchárskych hororov je už totiž nastavená omnoho vyššie. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Pomerne zamindrákované espa, ktoré prinieslo do žánru vynásobené nič. No aj tak mi tento striedmy thrill svojím spracovaním a interiérovým obsadením chutil. Oona ako nová nájomníčka a susedov synek, ktorý toho vidí viac, ako je zdravé. Bolo to tu už pradávno, uležané v každej forme a chutiace niekedy viac- inokedy menej. V tomto prípade síce skromné, bez prebytočných pachutí, žanrových hmatov a chvatov, no chutilo možno viac, ako inokedy menej. Spokojná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I přes kratší stopáž byla většina snímku pro mě očistec a dodívat se mi dělalo problém. Mysteriózní snímky mám rád, ale když po x-té sledujete psychicky labilní ženu bloudící po zhasnutém bytě a následně i domě, už vás to moc nebere. A ten spratek byl jako osina v zadku, naštěstí za vše zaplatil... Chaplinová je velmi dobrá herečka, ale tady na mne až tak nefungovala. Mizerná kamera a ještě horší hudba bohužel napomohly jen celkové šedi podprůměru. Nedoporučuji. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V poměrně krátký době moje druhý setkání s vnučkou Charlesa Chaplina a pravnučkou čtyřnásobného nositele Pulitzerovy ceny a Nobelovy ceny Eugena O'Neilla, kterou není nikdo jiný než Oona Chaplin. První setkání s ní bylo u šitózního Lullaby(2022). Tohle druhý setkání už vyšlo o poznání líp. Dle zdejšího hodnocení jde o poměrně málo známej snímek. Ale je pravda že asi nejde o nic co bych s klidným srdcem někomu doporučil ale mě to celkem sedlo. Jde o takovej komorní, mysteriózní horůrek ve kterým se za celou dobu mihne jen 5 herců z toho většinu stopáže je to o dvou hercích a jednom bytě. Škoda, že napětí a znepokojivá atmosféra funguje jen v některých pasážích. Ono když se nad tím člověk zamyslí tak film nepřichází s ničím závratným ani originálním. Takže dokážu pochopit, že pro mnohý to bude 79 minut nicneříkající nudy. Já bych tenhle snímek ale až tak nezatracoval. Něco do sebe určitě měl. A tím nemyslím jen sympatickou Oonu Chaplin😏 Slabší 3 dám. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Komorní duchařinka vlastně jen o dvou hercích a jednom bytě. Film sází především na znepokojivou atmosféru, což mu sice ne vždy vychází, čímž vznikají hluchá místa, ale jejich délka nepřekračuje únosnou mez a naopak když se zadařilo, dalo se napětí krájet. Herecky potěšila depresivní Oona Chaplin a něco do sebe měl i představitel podivného chlapce. Líbil se mi i závěr. Příjemná jednohubka. 65% ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Purgatorio není horor. Je to mysteriozní film s napjatou atmosférou. Pro diváka se ve filmu nic hororového neděje. Divák je ale zaujat zajímavě napjatou atmosférou s očekáváním, jak se situace vyvine, až nakonec zjistí, že se prakticky nevyvine, ale to už je konec filmu. Zajímavé to tedy na první zkouknutí je, když divák neví, co ho čeká. Kromě toho si pak po skončení bude divák lámat hlavu s pochopením určitých souvislostí. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Film, pokud se tak dá nazvat, je o ženské, co je v bytě a chodí a kouká a hlídá nějakého spratka. Za 5 minut jsem doskákal do konce, vůbec nebylo nic, co by stálo za dívání se. Absolutní nuda. (0%) ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Pokud čekáte horor tak Vás to zklame je to spíše thriller s nadpřirozenými prvky (objevuje se tam duch). Jinak nejedná se o nic světoborného (cca 5 herců jedna ženská v doma s klukem, který tvrdí, že mluví s duchy a nakonec to dokáže) o španělských hororech/thrillerech vím,že bývají občas divné, ale tohle mě nějak neuchvátilo. Chválím jen ze začátku atmosféru a herce co hrál toho kluka. 40 procent ()

Reklama

Reklama