Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za vlády šóguna Ienariho Tokugawy (1787 - 1837) se ani prostému lidu, ani samurajům nežilo snadno. Obyčejný život žije i Džirokiči se svou sestrou Kosode. Nikdo netuší, že Džirokiči v noci jako Nezumi Kozó okrádá bohaté úplatné samuraje a peníze rozdává chudým. (MagrátaČ)

Recenze (2)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Přeloženo. (Když jsem koukala na první díly, říkala jsem si, že je to docela drsné – se smrtí se nešetřilo. Naštěstí se k ní nikdy nepropůjčil Nezumi a navždy zůstal zlodějíčkem. Četla jsem si, jak to s ním bylo doopravdy a vážně to vypadá na milého a rozumného chlapíka. Bohužel skončil dost neslavně. Seriál by příjemný, zase něco trochu jiného, pokud nekoukáte na historické seriály, ale ne v špatném slova smyslu. Za pokus určitě stojí, každopádně jsem si dost jistá, že mezi historickými počiny se v Japonsku najdou lepší věci. Co mě ovšem vždy vesele vykolejilo, byl ending. Tak moc se k tomu nehodil, až se tam hodil, a já si ho pokaždé musela několikrát opakovat.) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sympatická série a obsazení, taková pohodová jednohubka jako Kočičí samuraj, ačkoliv je to žánrově trochu jinde, jsem zvědav na druhou sérii. Opět pro lidi neznalé Japonska ideální série na vpravení do reálií a demýtizaci japonské historie a kultury. Hideaki Takizawa mě baví jako málokdy, od dod Orthos no Inu, marně vzpomínám, kde by zářil, tato série a role mu vyloženě sedí. Nemohu si po repríze pomoct, je to tak příjemné, hudba Kenji Kawaie tak geniální, že musím přihodit čtvrtou hvězdu a těšit se na pokračování. ()

Reklama

Reklama