Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užovka (Matěj Hádek) je ztracen ve svém vlastním životě. Je mu už skoro čtyřicet a nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpověděné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou (Jana Šulcová). Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že by Užovka mohl být už konečně šťastný, se objeví Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole. (Falcon)

(více)

Recenze (816)

universal 

všechny recenze uživatele

Absolutně vedle. Nejenže mě naprosto minulo chování postav, vzhledem k silným sociálním vazbám (rodina, přátelství) , ale nejméně jsem věřil hlavnímu protagonistovi. Můžeme se měnit v průběhu událostí, ale !spoiler! reakce na smrt bráchy je zcela mimo mísu. Pokud filmu a příběhu nelze věřit, je to pro mně naprostý fail. Takže 3/10 ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsme taky natočili nějaké pořádné sociální drama!......HAD, HÁDek, kobra, užovka....doufám, že jste už pochopili vtípek s přezdívkami hlavních postav...mě to taky trochu trvalo...no nevadí, tak jak to ohodnotíme? Konečně film, ve kterém jsem tu postavu Kryštofovi zobal z ruky, fakt hustej feťák, co má pořád nějakej plán....Jeho brášin sympaťák Matěj je trvale můj oblíbenec.....ostatní jen v roli přicmrndávačů, takže perfektní herecký koncert ústřední dvojky....jo, ještě babička byla taky neskutečná....(90letá paní Kubánková)......jinak příběh jsem čekal trochu víc rozmanitý a složitější, tohle bylo spíš na povídku do cyklu Nevinné lži.....ale jinak fajn, končím a jdu si sehnat píseň "Na hadím ocase".... ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Téma a zpracování lepší průměr, ten je o dost povýšen hereckými výkony především bratrů Hádků (dobrej nápad dát je dohromady). . ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Fakt zážitek. Film svým zpracováním a úžasnýma hereckýma výkonama, chytne a nepustí. Od začátku do konce je člověk vtaženej do děje a chtě nechtě prožívá všechno na plno. Spojení bratrů Hádků, je úžasnej nápad a filmu to jen a jen dodává. Reálný drama ze života, který právě svojí autentičností, neuvěřitelně zaujme. Za mě zasloužených 5* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, jeden sice nemá holku ani práci, ale možná bude mít šanci vrhnout se do legálního podnikání. Druhý je na tom o poznání hůře - fetka zlodějská. Okresní přebor mě bavil, na Kobry jsem se těšil, ale výsledek je pro mě poněkud rozpačitý. (2D dabing) Rozpočet: 20 milionů Kč, Tržby: 9 697 263 Kč. ()

@nthr4X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ve svém žánru je tenhle snímek nadprůměrem. Závěr je sice takový nemastný neslaný celkem předvídatelný ale jako celek si 4* určitě zaslouží. ()

RedAntCZ 

všechny recenze uživatele

Ve městě ve kterém to bylo točené bydlím a je divné se na ten film koukat když znám ty místa, i když některé záběry byly jakoby z toho města, ale nebyli tam točené. Jezdil jsem okolo natáčení i když to točily a to bylo super! Film se mi moc líbil jelikož, už sem viděl ne jednoho feťáka tak můžu říct slovy mého taťky, že tam toho Kryštofa buď fakt sfetovaly nebo už nějakého feťáka taky někdy viděl, aneb velmi dobrý herecký výkon! Film se mi líbil jako takový takže dávám 85%! ()

r007 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase výborný český film ( a hned 2 - ještě Domácí péče ). Realita života v přímém přenosu, syrově zachycená kamerou. Bylo mi obou bratrů nesmírně líto. Život se někdy ubírá pěkně trnitými cestičkami. Oba Hádkové podle mě podali perfektní výkon. Zajímavá byla i postava kamaráda Užovky. Jen ten závěr se mi moc nelíbil. ()

raxxx 

všechny recenze uživatele

Konečně česky film za něhož se nemusíme stydět,K. Hádek to dáva skvěle s občanými výpadky akorat nechápu tolik vulgarit v rozvorch mezi "chytými lidmi" , soudtrac výborny.Při sledováni jsem si vzpoměl na "Americke nezavislé léto" co kdysi běželo na ČT2 podobné sqvěle bijaky tam běžely. ()

Pavlosos 

všechny recenze uživatele

Maso!!!!!!!!!!!!! Jinak si neumím vysvětlit pocity ze shlédnutí filmu, který: 1) má výbroný příběh pramenící z důsledků dnešního chápání světa a drog; 2) má ty nejlepší hlavní protagonisty, jež své role oba dva nejen že zvládli, ale díky vzájemnému bratrství jejich emoce a výrazová mimika působí o to víc než věrohodně; 3) dobrá látka dostala ještě lepšího režiséra (od Okresního přeboru je Jan Prušinovský snad nejschopnější český režisér, jehož počiny se netopí v tzv. "českých formalitách", mají švih a scény zde netrpí obrazovou roztrhaností, používají se dlouhé záběry, které vždy nejlépe ukážou herectví jako takové). Z bratrů Hádků (jejichž příjmení nejlépe dostála konceptu obou bratrů - hádci Kobra a Užovka, oba dokážou působit bolest, akorát že jeden štká kdykoliv se mu zamane; druhý se jen vine k větvi stromu a vědomě štkát se mu nechce, podvědomě ovšem kouše - jako správná Užovka - kohokoliv, kdo mu trochu odporuje, popř. mu nepomáhá řešit jeho problémy) vítězí jednoznačně Kryštof, jeho zpodobnění fetky jsem vpravdě pokousal až po druhém shlédnutí, jelikož ten borec je feťácký ďábel!!! Zcela jednoznačně tahoun filmu! Matějova postava mi dosti připomínala Edu ze Zdivočelé země, tudíž mě až tak moc nepřekvapil. Samozřejmě, že všichni zde hrají na výbornou, ale výkon Kobry prostě nemůže zůstat bez odezvy.... 5***** a šmitec. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu lehce nadprůměrný film, bratři Hádkové své role zahráli bravurně, samotný příběh už mě zas tolik nezaujal. Vždy, když sleduju tato sociální dramata plná těch nejpodivnějších exotů, připadám si trochu jako ufoun z jiného světa a vážím si toho, že lidé v mém světě jsou díky Bohu celkem v pohodě... ()

AnysekMel 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem ten film ve svý hlavě zhodnotila ještě předtím, než jsem ho viděla. Stačily mi ukázky a obsazení. Byla jsem přesvědčená, že to je určitě to nejlepší, co česká tvorba vyprodukovala za posledních pár let. Dokonce jsem pro něj naslepo i hlasovala v anketě pro Českýho lva, což mě už dohnalo i k tomu se na něj kouknout. Docela mě ze začátku zamrazilo, když film nesplnil očekávání. Naštěstí jsem to ale nečekala lepší, jenom trošku jiný. (Jo a skvělej, skvělej Hádek. Vlastně oba.) ()

lukas11the 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, jediný důvod proč nedávám 5 hvězdiček je, že jsem se na konci nedozvěděl jak vlastně dopadne finální scéna. ()

andrea181 

všechny recenze uživatele

Konečně jedno skvělé české drama , které je tak reálné až je to smutný. Kryštof Hádek je vážně Pan herec, luxusně zahraný, klobouk dolů, věřila jsem mu absolutně všechno, jako by fetka byl. Oba bráchové hráli skvěle. Skutečný příběh, který prostě vystihuje realitu. Luxus ! ()

Kakofon 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek tady v tomto filmu předvedl, že je hercem par excellence. Může se opravdu měřit s mistry. Což se o generaci Madlů, Kotků, aj vlastně vůbec říci nedá. Mám z toho radost! Mám velikou radost i z hereckého výkonu herečky Lucie Žáčkové! Je pro mě objevem minulého roku. Režisér Prušinovský má dobře našlápnuto. Jen tak dál. Jeho film je drsný a syrový jako skutečný život kdekoliv na periferii. Film jsem viděl jednou a to mi bohatě stačí na celý život. Amen. 80% ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Po delší době vcelku kvalitní český film, který se nutně nesnaží být další hořkosladkou komedií z dob totality ;) Skvělé bratrské duo Hádků tu opravdu září. ()

Puppy 

všechny recenze uživatele

Toto má být nejlepší film roku 2015, ve srovnání například se Ztraceni v Mnichově ? Někdo se musel patrně zbláznit. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Nový seriál televize Mall.tv

Nový seriál televize Mall.tv

28.03.2019

Ústřední trio mediální agentury VJJ je mladé, nadějné a odhodlané přicházet s unikátními kreativními koncepty, kterými zasáhnou srdce koncového spotřebitele a přepíšou dějiny marketingové komunikace.… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama