Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Užovka (Matěj Hádek) je ztracen ve svém vlastním životě. Je mu už skoro čtyřicet a nemá holku ani práci, přičemž cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpověděné dítě a feťák, bydlící s věčně opilou matkou (Jana Šulcová). Staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že by Užovka mohl být už konečně šťastný, se objeví Kobra. Užovka se mu rozhodne dát pořádnou lekci, situace se ale vymkne kontrole. (Falcon)

(více)

Recenze (816)

Anubiska 

všechny recenze uživatele

Hluboce smekám. Vynikající film ve všech ohledech,syrové drama z českého maloměsta. Charaktery pokřivené chudobou,beznadějí,alkoholem. Jako kladný hrdina mi z toho kupodivu vychází Kobra,ta ubohá,opovrženíhodná fetka bez budoucnosti. Plný počet,naprosto jednoznačně. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Zase po čase dost dobrá podívaná z české produkce,bratři Hádkové zvládli svoje herecké role na jedničku,jeden jako napravený a docela úspěšný podnikatel a druhý jako nenapravitelný zloděj,opilec a pořád sjetej a nakonec i špatně skončil.I když má film nálepku drama byly chvíle kdy jsem se skvěle bavil a zasmál. ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

"Brašule, já mám plán...":))). Jsem moc rád, že vidím, že český film dokáže upoutat diváka, a naservírovat mu husté sociální prostředí rodiny, ve se jeden brácha snaží prodrat ze sraček okolí plného nul, ale právě okolí mu dává najevo, že je stejná nula jako on. A do toho druhý brácha, který je až na samém dně díky závislosti na drogách a gemblerství a první se ho snaží stále zachraňovat i když ví, že je to marné. Do toho, matka ožrala, babička, která na své "kluky" nedá dopustit. Prostě skvělé prostředí filmu, navíc pro mě díky vlastním zážitkům autentické. Ale co je nejlepší, že přes těžkost tématu si film nese lehkost bytí v podobě parádního humoru, kterého je první třetina filmu plná - ať už začátek filmu, kdy jde brácha "feťák" vykrádat chatky v pravé poledne a s obrovskými štípacími kleštěmi na zádech, nebo zejména, když "nuly" povídají, jak se brácha "slušňák" snažil podnikat s andulkami. To jsem fakt nemohl smíchem popadnout dech. Vynikající. Ve zbylých dvou třetinách filmu již drama vystupuje a humor logicky mizí, ale přesto se podaří opět odlehčit aspoň scénkou, kdy brácha "feťák" si místo fetu sežere hromadu prášků na erekci. Tím, že si film citlivě zachoval humor i v takových těžkých životních situacích, jako ve filmu a že tyto situace opravdu nastávají, což vím na vlastní kůži, tak smekám před tvůrci filmu. Rovněž hudba odpovídá situacím a prostředí a užijete si ji a zaryje se pod kůži. Více takových projektů. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Hm, zdá se, že konečně tady máme novou filmařskou a konečně i do filmu promítnutou hudební generaci, která se už koukla po světě a chce dělat konečně věci po svém. Nebylo to zlé, vlastně to bylo docela dobré, ty čtyři hvězdy ale hlavně za umělecky rafinovanou kombinaci názvu filmu s příjmením hlavních představitelů, s textem jedné z ústředních písní a konečně s chováním téměř všech hlavních protagonistů filmu. Ale ruku na srdce, já myslím že až takové zmije nejsme... ()

Calabria 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebavilo. Vůbec jsem nepochopil důvod proč bych se na to měl někdo podívat. Nicméně když mě zklame český film tak si z toho vrásky nedělám. Prostě to (až na vyjímky) neumíme. :-( ()

zmirix 

všechny recenze uživatele

Slušně zahrané jaký jsou někteří lidi hovada. Tak jsem si u toho uvědomil v jakém, že světě žijeme. Na druhou stranu jsem nepřišel na nic čím by mě tento film obohatil. ()

w0rm_cz 

všechny recenze uživatele

Třikrát hurá bratrům malým hadům! Kryštofovi obzvlášť. Zajímalo by mě kde a jak dlouho mladší z bratrů okoukával svoji roli, protože dokonaleji zahranou smažku jsem ještě neviděl, víš jak. Bohužel jsem si ale film pouštěl bez jakýchkoliv podrobnějších informací a sáhl jsem po něm hlavně z důvodu Prušinovský a červené hodnocení. Hlavně kvůli prvnímu z důvodů jsem od filmu čekal úplně něco jiného. Naštěstí mě už první "BUBUBU" scéna poslala správným směrem a tak prvotní zmatení cože to ten "Průša" vlastně natočil za komedii ze mě brzo vyprchalo. Ostatní herecké obsazení s Janou Šulcovou v čele je také téměř dokonale vybrané. Akorát nevím co na obraz jejich města řeknou Kralupáci ;-) Ale mě nezbývá než doufat, že tak jako Kobra s Užovkou mají plán, má plán i režisér na další skvělé filmy... ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Sonda do života na hraně,oba bráchové výteční,akorát pointa mi přišla do ztracena.Nic se nakonec nevyřeší,ale tak to asi v životě je. ()

Lady_Gaga 

všechny recenze uživatele

Takové zklamání! Nechápu proč ten film má tolik procent na ČSFD... CO tam bylo tak zajímavého? Nic... Nuda, nuda, nuda. Ztráta času :-( ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Film úplně o ničem. Jeden je dementní fetka a druhý vyčůranej měkoň. Vůbec mě nezajímali a mohli klidně zhebnout oba. Světu by se jenom ulevilo. Stále jsko kafemlejnek opakuju, že Češi už prostě točit neumí. ()

icewhite 

všechny recenze uživatele

Kobrety s Žofkou... no co dodat jeden blbej, druhej taky feťák a od rána do večera zmrsklá matka na gauči. Krásnej pohled na prosperující českou rodinku. ()

Ferguson 

všechny recenze uživatele

České filmy jsou často špatné, nicméně občas se objeví pár zcela opačných výjimek (maximálně jedna za rok). A toto je výjimka pro rok 2015. ()

Drooo 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek má u mě jedničku s hvězdičkou a vlastně dvě, protože v mém hodnocení jsou dvě pro něj. Výborný film, který je podtržený skvělým hereckým výkonem. ()

rass 

všechny recenze uživatele

Film není sice žádné veledílo, ale v kontextu současné domácí tvorby určitě nadprůměrná práce. Opravdu mě to bavilo. Bratři Hádkové velmi dobří, i ostatní méně známí herci odvádějí slušné výkony. Celé je to realistické a uvěřitelné, dialogy jako živé. Prušinovský dokazuje opětovně svoji třídu jako režisér, jeho styl mi zkrátka sedí. Chvilkama mě trochu rušila divná hudba, konec se dal taky dotáhnout nějak lépe, takže ve výsledku pěkných 75%. ()

HugoZass 

všechny recenze uživatele

Rád chodím do kina na české filmy, a i když vybírám dlouho a poctivě, často jsem zklamán. Jana Prušinovského považuji za nadějného režiséra. Jeho filmy František je Děvkař a Rafťáci jsou sice velmi pochybné kvality, seriály Okresní přebor a Čtvrtá hvězda a konečně film Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka již ale daly tušit, že režírovat umí, což definitivně potvrdil právě tímto filmem. Film je obstojně řemeslně zpracovaný, příběh je ze života (podobné loosery s podobnými životními příběhy najdete v každém maloměstě), skutečnou výhrou bylo angažování hadích bratří do rolí hadích bratří. Jedná se o film, který sice neohromí, ale za který se Prušinovský ale ani česká kinematografie nemusí ve světě stydět. Tentokrát jsem tedy peněz za lístek nelitoval a film doporučuji i ostatním - za mě 80%. ()

horal3310 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct,ale po dlouhé době jsem si vychutnal film jako celek,bez nějakých ruchů ve formě zbytečných keců nebo rádoby umělecky ztvárněných patetických scén.Oba Hádkové tu excelentně hrají svoje postavy a to tak,že jim to necelý dvě hodiny bezmezně věřím.I když to jsou oba pěkný hajzlíci.Ovšem,ne jen oni.Smetákama se to jen hemží a svých rolí se zhostili všichni velmi dobře.Zdá se,že české drama ještě nezhynulo.A pokud budou režii dělat lidi jako je Jan Prušinovský tak bude nejspíš i vzkvétat.Za mě pět hvězd. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Nový seriál televize Mall.tv

Nový seriál televize Mall.tv

28.03.2019

Ústřední trio mediální agentury VJJ je mladé, nadějné a odhodlané přicházet s unikátními kreativními koncepty, kterými zasáhnou srdce koncového spotřebitele a přepíšou dějiny marketingové komunikace.… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama