Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Barrow má specifickou práci. Plánuje a prodává plán loupeží tomu, kdo nabídne nejvíc peněz. Když se jedna loupež podle jeho plánu zvrtne a všichni tři lupiči jsou zastřeleni, je nucen utéct i se svou dcerou Cate, se kterou se celý život moc nevídal. Dívka se musela o sebe starat sama, protože její matka Lucy je alkoholička. Zpočátku je Cate na svého otce naštvaná, protože jeho kriminální činnost narušila a kompletně změnila její život. Nick potřebuje vědět, kdo ho zradil. S pomocí staršího muže Harpera zjistí, že za tím stojí tajný policista, kapitán Keenan. A ten se snaží Nicka zabít. Cate postupně nachází k Nickovi vztah a začíná budovat dávno ztracenou důvěru. Keenanův policejní tým je celý zkorumpovaný a Keenan ho chce vyčistit a zjistit, kdo ho chce na oddělení vnitřních záležitostí zničit. Proto zabije detektiva Mattyho a prostitutku, která Mattyho přivedla, přičemž z vraždy obviní Nicka. Současně ho tak pronásledují mafiáni, jejich nájemní vrazi i zkorumpovaní policisté, a proto si sjedná životní pojistku, aby pro Cate něco zanechal. Učí ji, jak přežít ve světě zločinu... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (26)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Vysoce nenáročná záležitost kombinující v sobě prvky akční krimi a vztahovky o nápravě zakrnělého citového pouta mezi otcem dcerou - tedy kombinace, která sama o sobě není zcela originální (viz např. nedávné 3 dny na zabití, kde shodou okolností dceru ztvárnila taktéž Hailee Steinfeld). Budování onoho vztahu je sice pojato zkratkovitě, ale oběma aktérům fandíte, aby si k sobě cestu našli, krimizápletka se drží ve stravitelných proporcích udržovaných v těch nejotřepanějších šablonách daného žánru. Scénář je velmi jednoduchý, přímo hloupým se stává až v samotném závěru, ale znechutit jsem tím už nenechal. Vince Vaughn je při svých vybočeních z komediálních křečí poměrně stravitelný herec, Hailee Steinfeld je celkem miloučká pubertální protiva. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika. Relativně drobný zloděj se zaplete se zkorumpovanými policajty a mexickým kartelem a díky tomu se v ohrožení ocitá nejen on sám, ale i jeho dcera, se kterou má, světe div se, komplikovaný vztah. A tak, kromě toho, že musí dávat pozor na to, aby nepřišli o kejhák, buduje hlavní hrdina ztracené rodičovské pouto. Film ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. Vaughn docela ujde, Hailee Steinfeld je také fajn, seděl mi i odlehčený tón a tak jediné, co mi výrazněji vadilo, bylo občasné kolísavé tempo, nejvýraznější ve chvílích, které se věnovaly výhradně vztahu otec-dcera. Za jedno podívání to ale určitě stojí. 60% ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Špatně napsaný, špatně zrežírovaný a ke všemu špatně zahraný a natočený. Tipuju, že celej film byl ohromná rychlovka - někdo viděl, jak Liam Neeson i Kevin Costner si na starý kolena zahráli na akčního hrdinu, zatímco zachraňovali svoje dcérušky, a napsal hodně slabou odvařeninu během zhruba dvou hodin. Pak to prodal studiu, které se během dvou hodin rozhodlo, že obsadí Vince Vaughna, kterej ani neumí držet zbraň, natož aby byl rádoby akční hrdina. A protože Hailee Steinfeld zrovna chytla hollywoodskou formu za pár dollarů, byla do dvou hodin obsazená taky. Dva týdny se pak sháněly prachy na to, aby se zaplatili Bill Paxton a Jon Favreau, nebo bůhvíproč tam hrajou taky, a šup na natáčení, který zabralo zhruba tak dva dny a dvě noci. Pak se to pěkně ve studiu během dvou dní sestříhalo a vznikla totální sračka bez nápadu, špatně natočená, špatně zahraná... a prostě špatná. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ocko to vybaví zlatko, áno ? Opätovne je Hailee posadená do roli dcérky akčnejšie naladeného otecka. Costner ale nielen on filmovo zlyhal, a toto dopadá predsa ďalej od stromu. Síce stromu skazy, zhnitých plodov, priškrtenej zábavy, ale... Plusy sú v snahe povolať aj slávnejších hercov a dať im len pár minút života. To sa ráta. Škoda, že to vedie slabučký režisér, lebo zvratov je dosť, plán dobrý aj motivácie, pričom niekde v diaľke je Ayer. Vynechať dcérku, vymeniť hlavného plánovača, pridať na plyne. A ukážkový dospelý film je na svete. Takto sa to vyvrhlo v podobe nemastnej drámy, kde otecko tápe a dcérka rieši. Nuž, film s takou zápletkou, a je infantilný ? Damn it. (videné 07.08.2016, BDrip) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době je to film, kde se mi Vince Vaughn líbil, takže už jen proto bych tomu dal průměr, ale ono celkově to na mě působilo docela dobře. Nic velkého, žádné velké umění, ale prostě celkem fajn akční film se zajímavými postavami, ne úplně nudnou zápletkou, ale s jednoduchou přímočarostí toho, kdo je zlý a kdo je dobrý. Takže průměr jo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Vince Vaughn zůstane vážný

Vince Vaughn zůstane vážný

31.07.2015

Druhá sezóna Temného případu definitivně potvrdila, že Vince Vaughn (Vybíjená) zvládá i vážné role. Slavného komediální herce příště uvidíme v akčním thrilleru Term Life, kde bude utíkat před mafií a… (více)

Reklama

Reklama