Reklama

Reklama

Reggie (Reggie Bannister) sa stále nevzdáva, dlhé roky je posadnutý jediným - nájsť priateľa Mikiho (A. Michael Baldwin), ktorý sa pred rokmi stratil a konečne sa pomstiť démonickému Dlháňovi (Angus Scrimm), ktorého ešte dlhšie rovnako márne prenasleduje. Aj teraz, v púštnej pustatine narazil na jeho démonické gule a zviedol s nimi neľútostný boj.  Ale je to všetko pravda? Reggie sa odrazu prebúdza na vozíčku, vedľa neho je dlho hľadaný Mike a má pre Reggieho samé zle správy, pred nedávnom ho totiž našli potulovať sa v púšti, okrem toho mu lekári diagnostikovali demenciu a navyše mu Mike historkám o jeho dobrodružstvách neverí. Fakt je jeho život v niekoľkých posledných desaťročiach len ilúziou, alebo je to len ďalšia lesť v podaní jeho najväčšieho nepriateľa? (beso74)

(více)

Recenze (49)

obitus 

všechny recenze uživatele

Film je samozřejmě špatný, laciný a v mnoha, mnoha ohledech nepovedený. Ale už není šance, že by mi kdy něco tak silně zahrálo na strunu nostalgie. Natočeno pro nějakých tisíc lidí na celé planetě, jsem šťastný, že jsem mezi nimi. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sakra, tak tohle bolelo. Z Reggieho se nám stal stařeček v pyžamu a papučích - to se vzhledem k jeho věku dá celkem pochopit. Horší je však skutečnost, že pokročilá demence ho nutí stále a dokola bojovat proti Tall Manovi a jeho ďábelským přisluhovačům i přes to, že se nachází v důchoďáku. Sorry za mírnej spoiler, ale čtenáři jistě rádi odpustí. Pro fandy téhle dlouholeté série je fajn vidět všechny (doslova a do písmene) starý ksichty zase pohromadě a naposled si užít těch pár lítajících odšťavovačů mozkoven, ale tim to dost možná končí. Nehezký CGI boří původní minimalistickou náladu a každičkou zajímavější scénu naruší otravný přepínání mezi realitou a přeludy. Takhle si konec prostě nepředstavuju. Takže mě omluvte, vážení. Jdu si dřepnout do koutu, brečet jako beruška a zkusim si vymyslet vlastní, lepší konec. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Urážka hororového žánru. Jakožto hororový expert jsem již viděl mraky mizerných hororů, ale Phantasm V: Ravager většinu z nich hravě překonává. Snímek již od počátku upoutá svým amatérismem, kterému vévodí katastrofální CGI, za které by se musel styděl i žák prvního ročníku pomocné filmové školy. Režisér patrně vůbec nevěděl, jakým směrem se má film ubírat, a tak pro jistotu smíchal všechny možné žánry dohromady, jen na horor dočista zapomněl. Hlavní postava trpí demencí, takže proč podobným způsobem nevylepšit i celý scénář, řekli si zřejmě tvůrci. Agresivní létající míče, které likvidují všechno, co jim přijde do cesty, patří ještě k tomu lepšímu, co zde divák uvidí. Příběh nemá hlavu ani patu. Střih zaujme leda svou zmateností... Zkrátka škoda slov a 87 minut času. Někdy opravdu lituji své velké hororové odbornosti, která předpokládá znalost hororového žánru jako celku, tedy i těchto odpadových skvostů. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

The Tall Man (Angus Scrimm) ničí svet a neustále používa svoje zbrane a nezastaví ho nič, čo mu stojí v ceste. Reggie (Reggie Bannister) sa snaží zachrániť svojich kamarátov a poraziť ho, ale kvôli starobe a s ňou súvisiacej demencii je táto úloha stále ťažšia, pretože stráca pojem o tom, čo je skutočné a čo je len sen. On sa však so svojím osudom nehodlá zmieriť a napriek osamelosti sa rozhodne naposledy postaviť svojmu najväčšiemu protivníkovi, pretože verí, že to je len ďalšia z jeho pascí. - Mne osobne sa ani nechce veriť, že toto nemá na svedomí The Asylum / SyFy. Herecké výkony sú absolútne podradné, kamera vyzerá ako z osemdesiatych rokov a scenár zrejme napísal nejaký študent, ktorý mal v sebe ešte stále výpary z víkendovej párty. O gore a digitálnych efektoch už radšej ani nebudem písať, pretože tie nedosahujú ani úrovne našich milovaných žraločích hororov od spomínaného štúdia. Mrzí ma aj to, že vo väčšine rebríčkov sa to objavovalo ako najočakávanejší horor roku 2016, ale tento výsledok je nesmiernym sklamaním. To priemerné hodnotenie dávam hlavne z úcty k tejto sérii a ako poďakovanie za všetko, čo pán Angus Scrimm pre tento žáner urobil. Verím tomu, že si takto svoj posledný projekt v živote nepredstavoval. + Daniel Roebuck + herec z Disciples a Always Watching: A Marble Hornets Story ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Tahle série je pro mě jedna z největších hororových srdcovek a její zakončení po 37 letech (!) a to za příslovečných pět minut dvanáct (těsně před smrtí Anguse Scrimma, bez kterého by to nešlo) pro mě bylo hororovou událostí roku. Bohužel, po zhlédnutí posledního dílu si přeju, aby nikdy nevznikl. A to ze dvou důvodů - obrazově vypadá až odporně lacině a co hůř, je naprosto o ničem. Už první a čtvrtý díl byly pořízeny za směšné peníze, ale rozhodně nevypadaly jako mix homevidea se starou počítačovou hrou. A už trojka a čtyřka poněkud natahovaly sérii a přitom tlačily na její trademarky, které se okoukávaly, takže pětka měla už dopředu regulérně vystřílené střelivo a to, co nabízí, z principu nepřekvapí a nevzruší, ať už jde o nové (obří) zabijácké koule, další návrat starých známých, který tolik potěšil už ve trojce, nebo zástup Dlouhánů a la MATRIX RELOADED. Obzvlášť když těch pár nových nápadů zabíjí nenápaditá realizace, viz. úvodní honička Hemicudy s koulemi. Přestárlý Dlouhán už také žádný strach nenažene a byl velmi špatný nápad, že tu toho nažvaní víc než ve všech předchozích dílech dohromady - Dlouhán nemá mluvit, má jen hláškovat. Ve výsledku tu fungují jen dvě věci - hudba a nostalgie, které u téhle série kráčí ruku v ruce. Závěrečné posezení starých kamarádů v obrněné Hemicudě mě přece jen dojalo. Milovaná kultovní série se - krajně neuspokojivě, ale přece jen - uzavřela. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Najdlhšie očakávaný, no zároveň aj očakávateľne najslabší PHANTASM, ktorému 4* rád doklepnem z nostalgického potešenia. A možno je lepšie, že sa séria končí v takomto menšom štýle, než keby sa ju pokúsili komerčne vydojiť / zrebootovať, ako to býva pri iných hororových značkách. Mňa to stále bavilo, štýl predchádzajúcich filmov sa nestratil a ako taký malý trip do minulosti to bolo dosť fajn, takže kritizovať nebudem. Ten film sám o sebe nemal ľahkú cestu a je úprimne cielený na fanúšikov, bez toho, aby bral nejaké všeobecné divácke ohľady. Aj keď ani predošlé Phantasmy vlastne neboli nejako divácky prívetivé a dejovo uhladené. Takže pozor.. Balls are back ;) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původní obavy, podle zdejšího hodnocení, se naštěstí rozplynuly. Ano, je to spíše nostalgie pro fanoušky série, a já si ji užil. Dlouhán a jeho koule! Mimochodem další inovace od předchozích dílů - tentokrát se vám do hlavy zabodne koule ježatá a vaše hlavinka exploduje. Snad jen skákání z jedné časové roviny do druhé + různé dimenze může trochu ztížit orientaci, ale nakonec je docela zábavné sledovat, kde se zase Reggie vynoří. Ostatně vtipná je i scénka s ozbrojováním se - kam se hrabe Rambo! Nejvíce mi vadily levné počítačové efekty. Snad alespoň oheň mohl být skutečný... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Môže mi niekto vysvetliť, prečo Coscarelli dal záverečný diel svojej kultovej ságy do rúk režiséra jediného celovečerného filmu a to "My Friends Tigger and Pooh: Tigger and Pooh And A Musical Too"? Nakoniec to skončilo aj tak viac menej, ako to aj začalo. Ako poloamatérsky film robený pre pár známych, ktorý sa akosi dostal k širokej verejnosti. Akurát kým pred 40 rokmi dokázal Coscarelli a spol. zúžitkovať obmedzené podmienky, teraz je to presný opak. Scenár je over-the-top bullshit a miesto toho, aby peniaze išli na poriadnu kameru a schopného osvetľovača (!!!), idú na nezmyselné samoúčelné efekty gúľ ničiacich mestá. Určite majú scény s hlavnými hrdinami veľký nostalgický nádych a svojské čaro pre tých pár vyvolených, ale zase to majú aj videá zo stužkovej. 1* za to, že ma to vyslovene neurazilo, i keď stále nechápem ako niekto, kto dokázal držať kameru a nasvietiť scénu, môže skončiť produkovaním takejto amatérskej sračky. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na poslední Phantasm jsem čekal opravdu dlouho a po shlédnutí dokonce i chápu poměrně nízké hodnocení a případné rozčarovaní zdejších uživatelů, protože Phantasm: Ravager není dokonalý film, naopak má obrovské množství nedostatků, ale já při sledování cítil jak mě zalévají vlny nostalgie a každou špatnou minutu si neskutečně užíval... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí bude hodnotiť tento zhusta béčkový film na základe tragických trikov, ale čo tam po nich, keď aj napriek absencii financií na renderovanie dokážu vytvoriť temnú atmosféru postapokalyptického sveta a červeného sveta. Tentokrát ide o mindfuck s prelínaním troch realít, postupom času už len dvoch a neprekvapí, že v jednej sme na psychiatrickej liečebni. Hartman sériu oživil a určite s Coscarellim vedeli, pre koho Ravager robia a že do kín nepôjde a kritici ich nezaujímajú. V rámci trojdňového maratónu s celým Phantasm som v rámci možností spokojný aj s týmto finále. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Coscarelliho opusu magnum, kde už však přenechal režii někomu jinému, mi dlouho unikal. Návrat po dlouhých letech a rozpočet nižší než na kdejaké céčko od Asylum, možná se není čemu divit, že Coscarelli, jenž si přál epické završení nakonec rezignoval i na režii.  Škoda. Na druhou stranu, ač není pátý Phantasm, žádným zázrakem, pořád je to vcelku z hovna upletený bič, kde se realita už definitvně hroutí sama do sebe a zůstává vlastně jen Dlouhán s vědoucím úsměvem a hláškou : "Každý Dlouhán potřebuje svou zábavu".  V konečném vysvětlení celého  "phantasmického všehomíra" vlastně dokonalé a podtržení tohohle prohlášení návratem černé Rocky v závěru mne vede k opět slušné čtyřce.  Tall Man rulez! ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nesúrodý zlepenec scén z prechádzajúcich Phantasmov, nepoužitého staršieho materiálu, ktorý mal Coscarelli odložený doma v šuflíku a zopár nových záberov s Reggiem, zväčša natočených v prostredí blázninca, v ktorom je umiestnený (Reggieho spomínanie má slúžiť ako spojítko všetkých tých flashbackov), zaodetý v šialene lacno pôsobiacom digitálnom šate. Špeciálne efekty mala na starosti Reggieho manželka Gigi Bannister, ktorej zrejme nedocvaklo, že finty, ktoré dokáže na PC spraviť s domácimi videami budú sotva stačiť na fanúšikmi tak očakávané zakončenie kultovej série. Ravagera vnímam ako úzkospektrálnu záležitosť, určenú skôr zarytým fanúšikom série, nakoľko si nedokážem predstaviť, čím by asi tak mohol zaujať nezainteresovaného a phantasmovskou nostalgiou nezaťaženého diváka. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Divnost. Zakončení mělo být lepší, ale mohlo být i horší. Alespoň je tu Tallman, na toho sem čekal léta. Jako když máte takovou divnou pachuť v držce.. 5.5/10 a brzy návrat ke klasice. Stejně dík. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, tahle série kultovního hororu pro mě znamená více, než mnohem známější Pátky 13tého a podobně. Každý díl se točil po x letech a vždy znamenal jakousi nostalgii. O tomto pátém dílu se mluvilo dlouho a osobně to byl nejočekávanější horor letošního roku. Nedělal jsem si nějaké iluze o kvalitě, neboť Phantasm nepatřil k těm komerčně úspěšným hororům. Nicméně trošku zklamaný jsem, přece jen ta lacinost z toho jde znát, ale scénář je chaoticky a studio si mohlo více pohrát s filmem. Děj a triky jsou kámen úrazu, ale na druhou stranu vidět všechny herce po x letech zanechává stopu na srdíčku. Reggie táhne celý film jako za mlada a má své momenty a čekal jsem to celé horší. Akce je pořád dost a jako fandovi díky za to.......5/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nezostarli iba herci, ale aj samotný PHANTASM ako taký. Má to presne tie isté problémy, ako OBLIVION, čiže kecy a kecy. Doby druhého dielu sú nenávratne preč a moderný kabát nevyhovuje zase všetkým starým kultovkám. Možno to, čo mohlo snímok vylepšiť, sa ukáže iba na pár sekúnd v závere. Ďalšiu časť nečakám, aj keď sme predsa len v časoch, keď nič nieje nemožné. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Strata času. 1* dávam len z úcty k hercom ktorí s touto sériou vydržali takmer 40 rokov. Tak príšerné CGI som už dlho nevidel. O deji ani nemá zmysel hovoriť. Najslabšia časť zo série. ()

Reklama

Reklama