Reklama

Reklama

Last Ten, The

Krátkometrážní / Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, 2011, 14 min

Režie:

David Higgs

Scénář:

David Higgs

Hrají:

Lino Facioli

Obsahy(1)

"Muž prichádza domov, kde zisťuje, že niečo nie je v poriadku..." Tak by sa dal stručne charakterizovať "príbeh" krátkometrážneho debutu Davida Higginsa bez vyzradenia pointy. Štrnásťminútový film bez použitia slov nakrútený na takmer úplne statickú kameru sa odohráva na jednom schodisku vo vnútri obyčajnej bytovky, v ktorej sa čoskoro začnú diať neobyčajné veci... (Madsbender)

(více)

Recenze (5)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jako vcelku zdařilou reklamu na výrobce výtahů popř. nápadité self promo konkurenceschopné realitky, odpovídající pádným argumentem, na stále se množící pohoršené reakce potencionálních klientů, stěžujících si na neadekvátní navýšení ceny bytové jednotky, v případě mobilnosti v podobě výtahu, to beru. Jako nápaditý filmový neonoir kraťas, nadějného tvůrce, nikoliv. Kdepak, De Palma, to je „ten jediný správný“ voyeur. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný, zajímavě zpracovaný nápad, který vychází z toho, že sledujeme schodiště shora, navíc statickou kamerou, která se ani nepohne. Nechává nás sledovat postavy, které schodištěm přicházejí k bytu a v něm se něco děje. Nevíme přesně co. Skvělá hra se zvukem a představivostí diváka. Přívlastek "hitchcockovský" tomu docela sluší. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Šmírácká kamera odhaluje krach jednoho vztahu, který má jen zdánlivě jednoduché řešení. Světla, stíny, bouře a náhodní obyvatelé. Schodiště propadající se do hlubiny připomíná trávicí trakt. Významné místo mají zvuky, ruchy a hudba. Hudby tu moc není. Jen trochu. Po prvním zablýsknutí a hromu je jasné, že temnota převáží... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Delikátny krátkometrážny nervák a rafinovaný atmosférický noir, pri ktorom som si poobhrýzal všetky nechty s výnimkou palca na pravej nohe. Žiadne dialógy, absolútne neznáme postavy, formálna jednoduchosť postavená na 2 druhoch statického záberu na schodisko v jednej bytovke. Čo začína pomaly a nevinne, končí kruto a záverečná záhadná, mrazivá pointa mi asi chvíľu nedá spať. Radšej ani nechcem vedieť, čo to malo znamenať. Mimochodom kamera, hudba, herci, scenár aj réžia na jednotku. Vlastne nemám prakticky čo vytknúť, len to mohlo zo začiatku nabrať lepší spád a ešte sa trochu pohrať s postavami aj divákom. 90% Video tu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama