Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (227)

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a príjemna indie romantická konverzačka, ktorú zráža akurát existencia Lost in Translation a Before trilógie 8/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Noc v New Yorku mě zaujala nejen svým námětem, ale také upoutávkou, tudíž jsem neváhal a snímek si pustil. Nebyl jsem zklamán. Prostředí zimního New Yorku má kouzlo, stejně jako krátké časové orámování příběhu, čímž mi Evansův počin připomněl i jiné filmy, které se mi taktéž líbily. Na Noci v New Yorku se mi pozdávaly nejen herecké výkony, aranž scén či dialogy a samotný děj, ale také celkové ztvárnění, kdy se v ničem příliš netlačí na pilu, vše tak nějak rozvážně a příjemně plyne kupředu a nedočkáme se žádných laciných happyendů nebo srdceryvných gest. Opravdu povedená záležitost za lepší 4*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekde som zakopol o to, že Chris by rád sedel v poslednom čase za kamerou ako pre ňou, ale vtedy ma ani len nenapadlo, že by si vybral takýto film. Každopádne musím uznať, že to chlapcovi sadlo. Je to jeden s tých obyčajný filmov bez príbehu, kde sa prekecá celý film ako v trilógií Richarda Linklatera, ale dávam mu plusový bod, že ako sparring partnerku si vybral tu sexi blondínu s filmu She's Out of My League, Alice Eve. A klapalo im to. Neviem, či sa spoliehal na charizmu Kapitána Ameriky, ale vyšlo mu to. A záver tiež. 80% - 4* ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Cap není špatnej rejža (na debut), ale ten scénář je strašně jednoduchoučkej, neodžitej a neuvěřitelně předvídatelnej. Jako kdyby se někdo podíval na Before Sunrise, upravil pár věcí a zasadil to do New Yorku místo do Vídně. A obsadil Alice Eve. Nic to se mnou neudělalo, ten scénáristickej prefabrikát bych napsal zajímavěji i já. 5/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Svojim poňatím, scenárom a záverom ide o netypickú a nezávislejšiu romantiku (takýchto snímkov je málo), čo je svojim spôsobom celkom príjemné osvieženie. Dejová linka je niečo podobné ako film Pred úsvitom (1995) - dvaja sa náhodne stretnú a pri konverzácii na rôzne témy a pri rôznych príležitostiach strávia spolu niekoľko príjemných pár hodín, pričom za tých pár hodín sa toho v ich vnútri udeje veľa... Kvalít spomínaného snímku to však nedosahuje, avšak netvrdím, že to tejto dvojici nesvedčalo a že neboli výborní, len si myslím, že dvojica Ethan Hawke a Julie Delpy bola po emotívnej stránke presvedčivejšia a ich spoločný dialóg bol vycibrenejší. 70/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak si kapitán America zkusil zarežírovat a zvládl to slušně. Ono na tomhle solidně napsaném dramatu není moc co zkazit. Sympatický muzikant potkává vystresovanou paničku, stráví spolu noc procházením po New Yorku, odhalí se malá i větší tajemství. Dvojice je sblíží, ale řada věcí jim stojí v cestě. Evans a Alice Eve v hlavních rolích mají dobrou společnou chemii a je zábavné je sledovat. Slušný film ano, ale nic přelomového. Na cestu vlakem nebo do letadla ale doporučuju. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Evans si natočil svoju verziu Before sunset a NY je tiež k podobným osudovým stretnutiam ako stvorený. Hrá sa tu na strunu "niečo podobné by sme chceli zažiť všetci", takže nás film nechá snívať ešte nejaké tie momenty po jeho skončení. Či to budete brať ako civilný kúsok odrážajúci tak trochu netradičný všedný deň, či skôr noc, alebo z reality vytrhnuté scenáristické a herecké cvičenie vhodné aj na divadelné dosky, bude závisieť na miere vašej cynickosti a empatie. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bolo sledovanie tohto filmu absolútnym hodinu a pol trvajúcim zážitkom skvelej a úprimnej komédie, uveriteľných postáv a veľmi príjemnej drámy v komibinácii s ľahkou romantikou. Komédia je úprimná, no rovnako aj dialógy medzi postavami pôsobia reálne. Ako keby sme sledovali reálnych ľudí, ktorí majú reálne problémy a príbehy, ktoré nepôsobia ako nalinajkované scenárom. Je skvelé ten film sledovať, počúvať a rovnako ako tohto roku dokázal aj film "Match" tak menej je niekedy viac. A tých pár hercov, na čele s Chrisom Evansom je radosť sledovať. Záver filmu je absolútne dokonalý a môžem len povedať, že dúfam, že od Chrisa uvidíme viac filmov v jeho réžii. Pre mňa veľmi pozitívne prekvapenie roku a film, ktorý si môžem kedykoľvek pozrieť znovu. Hodnotenie: A ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Chris Evans si pozrel Linklaterovu "Before Trilogy" a povedal si, že veď to je easy - dve postavy, jedno mesto, jeden večer a 90 minút dialógov. To dokáže aj on. Nedokázal. Postavy síce sú, ale sú nudné, nesympatické, chýba im charakter a nefunguje medzi nimi žiadna chémia. 90 minút dialógov tu je, ale kým tie Linklaterove sú chytré, živé a prirodzené, tie Evansove šuštia papierom a sú dosť banálne. Nočný indie New York je fajn, ale to je tak všetko. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na režijní debut Chrise Evanse to není špatné. Především Chris Evans, který ve filmu i hraje, je fajn a celkově příběh není špatný. Ono i ta Alice Eve do toho příběhu sedí. Ale je tam několik hluchých míst, já jsem už pak měl pocit, že se ten film táhne snad 2 hodiny. Chce to příště do toho zakomponovat více napětí či akce. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku trošku zmatené, což oba velmi sympatičtí a navzájem pasující jedinci lehce vyvážili přítomností sebe sama, ale postupem času se rozjela hodně pohodová jednohubka, jejíž chuť je víc než příjemná a dlouhotrvající. Víc než slovy, kterých bylo opravdu hodně, se bohatě hovořilo neverbálně, což umocňovala celá řada lidem neodmyslitelných emocí. Kupodivu vše hezky dohromady rozehrálo pestrý koncert, který rozhodně nebyl ani bezvýznamný, ani určen vybrané cílové skupině diváků a posluchačů. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

No sakra. Kapitán Indie to zvládl ukočírovat a rozdrtil mě na celé čáře. Postupné zatápění pod vztahovým kotlem každou minutou, trocha vtipu, trocha šarmu, naprosto přirozená, netrapná ústřední dvojice a opravdu skvěle ukočírovaný a o to víc drtivý závěr. Kdo by nechtěl něco podobného prožít. Už dlouho jsem nenarazil na tak příjemnou a překvapivě silnou romantickou konverzačku. Stačí se nechat unášet. 9/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nápad to moc nemá. Dialogy občas kulhají a scénář žene hrdiny do konfliktu až moc násilně. Ale na jedno podívání je to fajn a ještě potěší ne zcela tuctový konec. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

The only thing that is stopping you from being the biggest loser in New York is the fact that I haven't left the town yet... Docela se kaju, že jsem někdy na Alice Eve měl takovou pifku, jakou jsem na ni měl po Decoy Bride. V týhle netradiční konverzačce, kde namísto slov hraje prim mimika obou protagonistů (Evans na svym vlastnim úsměvu regulérně ujíždí), se totiž projevila jako vrcholná sympaťanda. V lecjaký poloze. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Bylo by příliš nespravedlivé říci, že tento snímek je jen lacinou kopií trilogie s duem Hawke-Delpy, protože v mnoha směrech to má něco, co zmiňovaná trilogie zase naopak postrádá. Děj se odehrává v nočním New Yorku, kde není nouze o špatné náhody, zajímavé dialogy a ani sympatickou dvojici. Brooke se chce dostat zpět do Bostonu dříve než její manžel ze služebky, ale okolnosti jsou proti a nasadí jí následující překážky: okradou ji, zmešká vlak a na stanici zůstat rozhodně nemůže. Současně se její osud slituje a pošle jí sympatického záchránce; pouliční hudebník Nick sice není NYC-rezident, ale zase má dost času (avšak ne peněz), aby jí pomohl. Cíl je jasný, ale cesta nevyzpytatelná: musí zapojit všechny možnosti, aby se dokázali vypořádat s nefunkčními telefony a nepřející nocí. Mezitím si začnou povídat o sobě, životech a zjistí o sobě daleko více, než spousta lidí na prvním rande. Jak často a rychle se dokáží neznámí lidé otevřít a vést náhodnou konverzaci? Extroverti bokem, toto není běžná posloupnost, protože okolnosti a místo někdy mají svoje kouzlo a to právě potvrzuje tento film. V tento okamžik jdou bežné praktiky bokem a najde se prostor pro konverzaci, která se lehce neposlouchá. Inspirace z předtím zmiňované trilogie může být zřejmá, ale Chris Evans v tomto debutu nasadil jiný element; jakousi neohrabanost, civilnost a přímočarou obyčejnost. - "But I guess I got to be grown up. Got to be okay with not being okay. Which completely sucks." ()

Reklama

Reklama