Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (227)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nezávislé a romantické, což je pro mě absolutně vražedná kombinace, ale na tohle se mi koukalo víc než dobře. Největší zásluhu na tom mají oba hlavní představitelé, kterým to klape na jedničku a své si odvedlo i celkově pohodové pojetí, díky kterému si člověk nepřipadá jako debil ani v těch nejkýčovitějších chvilkách. Tohle se Evansovi povedlo. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

New York je prostě nekrásnější město světa. A v kombinaci s režijním debutem Chrise "Captaina Americy" Evanse, jenž zvolil skvěle střižený romantický příběh s úžasnou Alice Eve, vypadá ještě krásněji. „I think if you're committed to somebody, you don't allow yourself to find perfection in someone else.“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Od filmov Zacha Braffa som nevidel úprimnejší a krajší film. Linklater je trochu art. Before we go je viac Indie. Ale bez tých hlúpych pózerských postavičiek. Príbeh lacný ako nejaké víno kúpené v Lídli na spríjemnenie večera. Ale herecké výkony Evansa aj Eve to povyšujú na dokonalý večer s priateľmi. Čo na tom, že víno je lacné. Spoločnosť sa ráta. Počas príbehu nastávajú drobné reminiscencie môjho vlastného života a mojich vlastných rozhodnutí. Kedy nie je od veci byť prehnane romantický alebo len tak chytať príležitosti za pačesy a nechávať sa unášať momentom. Konverzačka, ktorá nerozoberá filozofiu, ale sonduje dve duše našich blízkych priateľov, alebo dokonca nás samých. Ľudský príbeh je celkom rarita. Scenár je ťažko napísať tak odžitý, aby tvorcu postavil na určitý piedestál a prinútil ho tak umne narábať s jemnocitlivými emóciami. Ak plytkosť a pátos dostanú plášť zvláštnej aury a predurčujú naše zmýšľanie k túžbe zažitia niečoho rovnako príjemného a jednoduchého, tak viete, že ste si vybrali správny film a film si zase vybral správneho diváka. Ako debut viac než dokonalé. Niečo čo zarezonovalo tak silno, až som tomu sám príjemne prekvapený. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nie, naozaj ani táto rádoby festivalový snímok kopírujúca zlátanina ma neokúzlila natoľko aby som si, ako veľká časť populácie začala myslieť, akéže to je New York čarovné mesto. Všetko je holywoodsky prehnané a ani tí dvaja prvoplánovo sympatickí hlavní aktéri to nezachránili, práve naopak. Neznášam tieto romanťárny z pomedzi múrov civilizácie ospevujúce ju samotnú a stavajúce ju na piedestál, ako nejaký nenahraditeľný najvyšší počin a poklad stvorený človekom. Je to proste priemerný príbeh lásky s veľmi nepravdepodobným dejom a citovo vydieračským zakončením odohrávajúci sa v pre mňa ničím nepríťažlivom prostredí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkná, civilně a upřímně působící indie konverzačka v romanticky působícím nočním New Yorku, kterou bych čekal od Linklatera, ale rozhodně ne od Kapitána Ameriky. Evansova prvotina je to vskutku povedená, Chris se tentokrát vytáhl a to nejen po herecké stránce, ale především po té režisérské. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Romance jedné noci, to je základním motivem Noci v New Yorku. To v čem však uspěl film Před Úsvitem, v tom naopak vcelku propadá právě Noc v New Yorku. Nedaří se navodit pocitu osodu, jež by měl ústřední dvojici provázet. Film táhne především charisma Chrise Evanse, který si film i natočil. No nevedl si úplně špatně, ale nezapomenutelně taktéž ne. Ruční kamera, kouzlo New Yorku (byť i jeho by se dalo využít lépe) a charisma herců. To jsou hlavními taháky filmu. Příběh už je bohužel nijaký. A byť postupně rozvíjíme minulost dvojice, očekávání se nedaří naplnit. Dialogy taktéž ničím výrazně neoslňují a ve výsledku se proto jedná o veskrze průměrný film. I když je to škoda, potenciál tu byl. 5/10. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný režijný debut Kapitána Ameriky. Chris Evans má rozhodne talent a v Before We Go ponúka príjemnú, nenútenú romancu, ktorá sa odohráva počas jednej noci a prevažne sleduje rozhovor dvoch veľmi sympatických postáv. Nepotrebuje tu nijako tlačiť na pílu, citovo vydierať, ale iba prirodzene sledovať rozvíjanie jedného nečakaného vzťahu. Feel-good oddychovka s fajn atmosférou, ktorá pohladí po duši. Akurát nabudúce ešte o niečo viac zapracovať na dialógoch. Before We Go totiž pripominá Before trilógiu od Linklatera (neviem, či tie názvy sú zvolené zámerne alebo je to iba náhoda), no ten v Sunrise, Sunset, Midnight predsa len ponúkol o niečo prepracovanejšie dialógy, ktoré sa šikovne zavŕtavali do rôznych oblastí života (prvé lásky, starnutie, manželstvo ...). Na Before We Go sa síce príjemne pozerá, aj sa príjemne počúva, ale v podstate nepovie ani raz nič zásadné, iba postupne odkrýva osudy postáv. Nenútene, prirodzene, ale aj trochu obyčajne. Na ďalšie počiny Chrisa Evansa sa však budem rozhodne tešiť. Dokázal, že nie je iba herec čo si zmyslel, že chce byť režisér, ale pre filmárčinu má skutočný cit a na svoj indie počin môže byť patrične hrdý. Nabudúce si však vybrať ešte o niečo silnejšiu látku a už to bude perfektné. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Plný dardě brání nakonec přeci jen slabý slabounký začátek, kterej si ale ospravedlňuju tím, že přeci jen v konverzačce se partneři musejí prve poznat. Naopak plnou dardu si zaslouží konec s pointou. Takže co s tím? Je to křehký, je to sympatický, je to skromný a nemá tendence něco předstírat, ale možná přeci jen k tomu stoprocentnímu prožitku něco chybí. Režijně ale překvapivě solidní debut. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem doufal, že to Chris ze svého režisérského postu ukočíruje lépe. Hudebník Nick je sice sympaťák, který schytává jednu životní ránu za druhou, ale oblíbíte si ho. Možná si i trochu oblíbíte ztracenou Brooke, ale to nestačí. Film se potlouká od nikud nikam, není zde žádná gradace, nějaké překvapení, proste nic, co by tuto "romanťárnu" pozvedlo aspoň o stupínek výš... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

A ono to jde, a ne že ne. Romantika bez patosu, bez zbytečné přecitlivělosti, prostě tak, jak si ji přejete. Neprvoplánovou a krásnou. Až mě - přiznám se - překvapilo, že tohle režíroval Chris Evans. Je vidět, že v něm něco je a já doufám, že se do režie pustí i někdy příště. Tohle bylo prostě krásné. Až je neuvěřitelné, jak přirozeně film vyzněl. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrásnejších romantických filmov aké som videl. Normálne som tomu uveril, že dvaja neznámi ľudia môžu zažiť takúto noc ... ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Na Before we go ma odrádzali dve veci...Kapitán Amerika nepatril k mojím obľúbeným hercom a námetov "dvaja cudzinci, jedna noc" už je spracovaných až až a poväčšine ma bolia zuby z množstva cukru, ktoré sa z nich sype. Vôbec netvrdím, že tých 89 minút tu nie je sladkých. No Nick a Brooke sú tak neskutočne očarujúci, že mi to neliezlo na nervy. Návšteva u starčeka, ktorý predpovedá budúcnosť už bola veľa a vôbec sa tam nemusela objaviť, ale to tak už s tými romantickými filmami býva... no nie každý má tak snovú, pokojne plynúcu atmosféru. Po Gifted mi Kpt. Amerika len potvrdil, že keď zahodí štít, je veľmi príjemný. Nadpriemerná jednohubka, ktorá nie je až tak predvídateľná, ako sa zo začiatku môže zdať - nedajte sa odradiť. Nebránila by som sa ďalšiemu režisérskemu počinu od Evansa. ()

Martpod 

všechny recenze uživatele

Sympatické, skromné, osobní a skrz naskrz feel-good záležitost pro podzimní večery. Prvotina za čtyři hvězdy, pátá za zarostlého Chrise. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

…………a mohla to byť pekná poviedka v Bakalároch......tliachanie aj to jalové.....ozaj ak by mladá pekná pani nevyzerala ako vyzerala,ale bola z nej 120 kg mašina....asi by film nebol....takéto rozprávky čo chcú byť realitou -nemusím.... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, jednoducho úžasné! Chris Evans absolútne trafil do môjho vkusu a v tej nádielke konverzačiek, ktoré sa v poslednej dobe predierajú na filmové plátna, bolo pre mňa Before We Go absolútne tou najlepšou konverzačkou celkovo. Celá Linklaterova "trilógia" Before... (Sunrise, Sunset, Midnight), ktorá bola všeobecne považovaná za vrchol tohto žánra, zostane pre mňa po tomto zážitku už len v tieni. A to som sa spočiatku bál, že to bude ďalší film o nádejnom hudobníkovi, ktorý nájde múzu a zrazu sa dostane do povedomia nejakých nahrávacích spoločností. Ale našťastie nie, toto malo proste všetko čo od konverzačky očakávam - sympatická dvojica v hlavnej úlohe, postupné odkrývanie minulosti oboch aktérov, príjemná atmosféra znásobená zaujímavým dialógom, ktorý sa niesol vo veľmi prirodzenom rytme doplnenom dôvtipom. Naozaj, som nadšený! Chris Evans pôsobil veľmi sympaticky, no a Alica Eve si ma získala svojim prirodzeným šarmom a pôvabom! Nie je o čom, 5 hviezd! ()

Reklama

Reklama