Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (227)

Krysa SPK 

všechny recenze uživatele

Prej romantická oddychovka. Prosím, více takových oddychovek ! Žádná uslintaná limonáda se nekoná. Už dlouho jsem ve filmu neviděl dva tak sympatické, perfektně napsané charaktery. Navíc skvěle zahrané a především Chris Evans dává zřetelně najevo, že neumí jen Captaina Americu. A jeho režie ? Nechce se mi věřit, že je to jeho debut. Přenádherně nasnímaný večerní New York a přesný soundtrack jsou už jen třešničkou na dortu. Secsakramensky doporučuju ! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Konverzačka hrající na divákovu romantickou strunu. Poměrně stupidní konverzačka mezi mužem a ženou typu „Mezi mužem a ženou“. Emocionálně plochý film o muži a ženě, kteří se do dnešního večera nikdy neviděli, kteří se ale během jednoho večera poznají natolik, že zjistí, že jejich dosavadní životy a závazky nemají žádný smysl a proto se do sebe zamilují. Protože to mají emočně plytcí diváci rádi a my tvůrci jsme přece hodní a tu sračku jim ještě vice osladíme. Modelová situace: ženu v cizím městě okradou a ona se vydá všanc pennerovi, který jí každou chvíli slibuje a přesvědčuje o tom, že její trable v mžiku vyřeší. Dokonce se vydá do doupěte loupežníků s tím, že jí přinese její ukradenou kabelku zpět. Myslím, že být to jiný žánr, kluci by mu udělali z prdele tupý mlýnek na maso. Přičemž řešení je velice jednoduché – jít na policii, nahlásit krádež nebo přepadení a ztotožnit se. Ne, ta hloupá kráva se místo toho bude celou noc tahat po ulicích s pitomým muzikantem, který u sebe nemá ani cent. Stupiditu celé té srandy podtrhuje scéna, kdy se jde muzikantík v baru zeptat své dávné přítelkyně, jestli o něj ještě nemá zájem. A světe div se, ona mu po šesti letech řekne, že ne. No a on po této překvapivé odpovědi slavnostně zjistí, že vlastně miluje holku, se kterou se seznámil před pár hodinami. Těch věcí, co útočí na nejprimitivnější city a opravdu nízké IQ tam je fakt hodně. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Captain America, keď jeho režijná prvotina vznikala, chcel dokázať, že má aj na viac – herecky pred kamerou, či ako režisér za kamerou. Noc v New Yorku si nájde azda viac priaznivcov na televíznej obrazovke než na filmovom plátne, ale nemožno poprieť, že Chrisovi Evansovi sa podarilo vytvoriť síce nie originálnu, ani nie vždy vyváženú, ale mimoriadne zaujímavú komornú romancu s psychologickým podtextom, s istou dávkou vtipu, s kultivovanými dialógmi, s otvoreným koncom a s pôsobivou atmosférou, ktorá osloví vnímavého diváka. Veď kto z nás by si niekedy neuvedomil, že to najhoršie, čo sa nám v živote prihodí, môže zároveň znamenať aj to najlepšie, nuž a že konce znamenajú neraz nové začiatky. 71% ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Before we go je příjemným filmem. Líbí se mi námět odehrávající se jednoho večera. Charismatický muž potká ženu, která nestihne poslední vlakový spoj. Začíná tak jeden večer, nočním New Yorkem, dva lidé, kteří se právě poznali. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že takéto filmy sú len pre romantické duše, a nie pre mňa. A predsa, odkedy som videl predúsvitnú trilógiu, keď sa schyľuje k tomuto typu filmu, tak si pohodlne sadnem a mohol by som ich počúvať až do rána. No, tak do rána nie, ale hodinka a pol je presne to ideálne trvanie a v prípade tak sympatickej usmievavej dvojice to ubehne ako nič. ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Chris Evans už se stihl úspěšně zařadit do mého pomyslného žebříčku herců, kvůli kterým se na ten či onen film s očekáváním kouknu. A postupem času už se v něm vyhoupl pěkně vysoko. Když si to teď vyzkoušel i z druhé strany čočky, nebylo to vůbec špatné, ba naopak, bylo to velmi dobré! Je to prostě pašák (teď mluvím o jeho hereckých kvalitách), jeho repertoáru výrazů a obličejových grimas se může rovnat jen málokdo a to charisma z něj přímo přetéká. Prostě paráda. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Pěkný, milý film, sázející na poetiku Před úsvitem s Ethanem Hawkem a Julii Delpy. Funguje to, byť scény a dialogy nejsou tak atraktivní. Holky si bodík přidají. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Kapitán Amerika je opravdu rozený dobrák a kromě zachraňování světa nám dělá radost také režírováním sympatických romantických snímků. Zdejší příběh odehrávající se během jedné noci je jednoduchý, ale v jeho jednoduchosti je krása, neboť děj zbytečně nerozptyluje a pouze nabízí postavám příležitost ke konfrontacím, zajímavým zážitkům a bohatým konverzacím, během kterých se navzájem poznávají. Noc v New Yorku nakonec příliš filmově nepůsobí a při jejím sledování jsem si říkal, že bych si dokázal představit, že by se podobné setkání mohlo stejným způsobem odehrát i ve skutečnosti. A v tom je krása tohohle snímku - jeho uvěřitelnost a sympatické postavy jako ze života. Pokud jste unaveni klišovitými romanťárnámi, určitě dejte tomuto snímku šanci, neboť jde o celkem svěží vánek v rámci žánru. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Smekám! Chris Evans kurevsky překvapil a musím se jednoznačně přidat k názoru, že z daného tématu dokázal vytřískat naprosté maximum a snad ještě o něco víc. Přiznávám, že podobné „upovídané“ filmy tedy jinak zrovna úplně nevyhledávám, tohle je ale jednoznačně pecka, kterou jsem zhltnul naprosto bez dechu a na jejím konci jsem uronil i slzičku, jak moc mi ústřední pár přirostl k srdci, prostě nádherný. Celý ten příběh jedné noci mě oslovil ale každopádně hlavně tím, jak na mě strašně moc lidsky a upřímně zapůsobil, tohle byl dokonale odvyprávěný úsek ze života dvou mladých lidí, kteří se dostali na rozcestí, kdy nevěděli kudy kam, ale měli to neuvěřitelné štěstí, že čirou náhodou potkali osobu, která jim dokázala bezelstně a upřímně pomoci udělat ono zásadní rozhodnutí, co dál a ona pomoc byla navíc vzájemná. Celé je to neuvěřitelně přesvědčivý a reálný, každá věta z úst obou hrdinů zní pravdivě, chování a jejich reakce taktéž, zde je prostě vidět, že tvůrci věděli, o čem vypráví a ví, že přesně takhle život funguje. Obrovským pozitivem Noci v NY jsou pak i neskutečně působivé a fungující emoce, já jsem si tu noc prostě prožil s Nickem a Brook minutku po minutce a byl jsem doslova okouzlen. A vynechat nemohu samozřejmě ani perfektní herecké výkony, mezi Evansem a Eve to zde úžasně jiskřilo, oba zde vytvořili dokonalý herecký pár a celý film svými přesvědčivými výkony nehorázně obohatili, rozsvětlili a zlidštili. Já jsem zkrátka nadšený, zde nemám absolutně co vytýkat, bez zaváhání napaluji maximální hodnocení, neboť pro mne jde jednoduše o DOKONALOU romantickou podívanou, za kterou jsem neskutečně vděčný. Děkuji, Chrisi! ()

Jaccobos 

všechny recenze uživatele

Before sunset, Before sunrise, Before we go... Filmy postavené na tom, že se obě postavy střídavě chovají jako labilní puberťáci a labilní puberťačky. Chris Evans předvedl další přehled postav, kterým není věřit ani slovo ani pocity a v nudné až směšné plejádě dokazuje, že se stejnými chybami, ale pěknější herečkou lze natočit lepší kus než before sunrise a before sunset. Never more... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

U Šílená krásný jsem se v komentáři před pár hodinami přiznal ke své citové vyprahlosti, ale tenhle film mi opět dokázal, že to se mnou ještě není tak špatný. Tohle mi lahodilo, tohle totiž bylo ze života. Jednoduchý příběh tak, že už ani jednodušší být nemůže. Ale o to zřetelněji by z něj mohly vystupovat falešné tóny. Žádné se ale neozývaly. Já jsem je tedy rozhodně neslyšel. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Pokud mají alespoň trochu solidní scénář, tak mě tyhle minimalistické vztahové konverzačky prostě baví. A to je naštěstí případ i Before We Go. Když jsou navíc v hlavních rolích sympaťák Evans a neskutečně hot Alice Eve, která mimochodem prokazuje, že není pouze tou hezkou tvářičkou, tak není co řešit. Vývoj jejich náhle navázaného přátelství, v jehož pozadí už zpočátku roste vzájemná náklonnost, a které postupem času přerůstá v cosi většího, je vážně radost sledovat. Většina dialogů má ten správný šmrnc, silnější scény jsou citlivě prokládány těmi humornými a především jsem ani na moment neměl pocit, že sleduji něco umělého či násilně šroubovaného. Skutečně velmi příjemná záležitost, takže nezbývá než Steveovi, teda Chrisovi k jeho prvotině pogratulovat. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Pohodová atmosféra, sympatická ústřední dvojice a příběh, ze kterého vyzařovala naprostá přirozenost. Chris Evans opravdu umí a příjemně překvapil, jelikož jestli toto byla jeho prvotina, už teď se těším na jeho další filmy. Nechci snímek úplně zařadit do kategorie klasický nezávislý film, ale jestli by podobně laděné filmy vypadaly nějak takhle, tak s takovou bych začal pravidelně jezdit i na filmové festivaly. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Docela povedený nápad, kdy náhoda svede dohromady na jednu noc dva nešťastníky v lásce. Budou si chtít vzájemně pomoci a snažit se stihnout dát za pár hodin věci do pořádku. Stihnou to? nebo bude vše jinak? Každopádně oba dva herci se mi líbili a vzájemně to mezi něma celkem fungovalo,ale to, proč se jim děje to, co jim právě děje, bylo trošku přitažené za vlasy. Ale to už bych spoilerovala a to nechci. Vlastně filmu nemám jinak co vytknout, přesto na mě působil tak nějak studeně. Zatím za 60%. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Taková příjemná konverzační oddychovka. Má to hlavu a patu a je to hlavně strašně milé. Jako režijní prvotina určitě kvalitní film a Chris Evans se pomalu začíná přesouvat mezi oblíbené herce. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Další z melancholických výletů nočním NY. Takové "Před úsvitem" je sice někde jinde, ale i tak Evans v téhle své prvotině nabízí dost přijemných okamžiků. Rozhodně chlapec za tou kamerou překvapil. ()

Reklama

Reklama