Reklama

Reklama

Noc v New Yorku

  • Česko Osudná noc (více)
Trailer

Brooke spěchá domů do Bostonu, ale pronásleduje jí smůla. Okradou ji a navíc jí ujede poslední vlak. Nádraží zavírá, nemá ani dolar a venku ji čeká jen noční New York... V tu chvíli se osud smiluje a pošle jí do cesty zachránce v podobě pouličního hudebníka Nicka (Chris Evans). A tak začíná jedna noc v New Yorku, která může mnohé změnit... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (227)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Chris Evans je tak pohledný, charakterní, konverzačně obratný, vtipný, pohotově improvizující, vyrovnaný, disciplinovaný... že mu prostě není možno věřit, že vůbec existuje, natož aby měl nějaký letitý vztahový problém. Dokonce i přeražený nos se mu zahojil asi tak za 15 minut. Mohlo by to být zajímavé, pokud by postavy byly poněkud reálnější lidé. Je to takové limonádové cancání, které postrádá nějaké napětí, zvrat, dilema... přitom to tam všechno tak nějak je, jenom se to nevytěží. A tak nakonec nejzajímavější je úplně poslední scéna, která možná zase všechno vrací do hry. Za tu bych skoro byl ochoten ještě hvězdičku přidat. (70%) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kapitán Amerika si moc lásky neužil, tak se rozhodnul, že si o lásce natočí svůj film a bude v něm i hrát. Pro jistotu si tam vybral i hezkou holku. Ale opět dopadl jako převálcovaný dobrák. Naštěstí film není z kategorie přiblblých romantických hříček. Divadlo dvou herců. Směs několika drobných příhod jedné noci. Konverzace na slušné úrovni, milé, drobné vtípky. Navíc to působí tak nějak přirozeně ze života – pokud vnímáte, že se to děje v Americe. Telefonáty do minulosti – fakt dobrý nápad, nejlepší ten poslední. Spoustě diváků vrtá hlavou, co bylo napsáno na tom papírku v závěru filmu. Taky mě to zajímalo, tak jsem zavolal Nickovi. Ten mi řekl, že toto: „Moje náhodná kamarádko Brooke! Až přijedeš domu a zjistíš, že ten koho neustále miluješ je opravdu debil, nebreč a zavolej mi. Ne tím sluchátkem do minulosti, ale na můj vybitý mobil, který si hned, slibuji, dobiju. Budu čekat, protože jsem zvyklý čekat, to ty víš, i několik let. Ale ne zas moc, protože pak už budu slavnej trumpeťák a budu hrozně nafoukanej a tak. Nick.“ Ale zapomněl jsem se ho zeptat, jestli taky zavolala. Takže zase otazník. Ale za film 68%. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Blablabláblá..... takhle zbytečnou hodinu a půl zbytečných keců jsem už zase nějakou dobu neviděl. K usnutí ideální. ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Before we go je pro mě jeden z největších překvapení za poslední dobu. Příběh vypráví o dvou lidech na hraně - deciding whether to jump or not. Vypráví o slabinách, který si každý sebesilnější člověk nese v sobě a které se nevyhnutelně propisují do našeho osudu. A také vypráví o tom, jak je potřeba v určitém momentě tento řetězec přetrhnout a vydat se jiným směrem. Snímek v případě emotivní Brooke a charismatického, avšak zlomeného Nicka, kteří se v danou chvíli každý po svém ztělesňují s rolí the greatest looser in NY, divákovi ukazuje, že takové rozhodnutí vůbec nebývá jednoduché a někdy je potřeba, aby vám někdo řekl do očí vše, co hluboko uvnitř víte, ale nechcete si to přiznat, a to způsobem, který velmi tvrdě zabolí. Dvě osoby, jenž desperately need to face to music, nečekaně poskytnou jeden druhému berli, která od hrdinského dobrého skutku, přes finanční pomoc dále ve filmu nabývá podobu zlých jízlivých slov a slov útěchy, vzteku, slz, smíchu. Příběh vyzvedá sílu nečekané zpovědi a romantiky a všemněnící kouzlo intimní atmosféry mezi mužem a ženou. Je neromanticky romantický a romanticky neromantický. Before We Go jako film je symfonií ztvárnění veškerých pěkných i nehezkých emocí, kterými člověk prochází, když má učinit životní rozhodnutí. V průběhu sledování jsem se už viděla, jak klikám na 4*, ale pořád mě hlodala má filmová tetelící se dušička, která škrabkala prstíčkem a naváděla, že to cítím za 5. Protože jsem před shlédnutím nevěnovala popisu na čsfd moc velkou pozornost, až v závěrečných titulcích mi spala čelist ze zjištění, že snímek režíroval sám Chris Evans v hlavní roli. O to více mě odzbrojila skutečnost, že jde o jeho první režijní počin. Before We Go mne nadchlo svojí propracovaností a vyspělostí, kterou bych od 33-years-old pretty face Captain America absolutně, ale absolutně neočekávala. Skvělé herecké výkony obou herců a navíc opravdu zdařilý režijní debut - nakonec dávám plnou palbu. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ pre mňa nedopozerateľná dráma, ktorá síce námetovo vyzerala ako slušný newyorský nostalgický román, ale vykľula sa z toho hodina pomalého divadelného monológu bez kvapky emócií.ˇ ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tady je krásně vidět, že i na ,,málem´´ prostoru se dá předvést krásné divadlo. Chris Evans natočil kouzelný komorní snímek, do kterého si k sobě přizval Alice Eve, se kterou jim to jiskří od vlaku po hotelový pokoj. Moc jim ten jejich společný večer závidíte a rozhodně si budete přát zažít něco podobného, pokus jste již to štěstí neměli. Ani na chviličku jsem se nenudil a děkuji, že jsem si Vámi dvěma užil krásný večer v NY. Škoda jen, že to tak rychle uteklo. Turn over:) ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Něco tak nepřirozeného, umělého, jsem v tomto žánru snad ještě neviděl. Nevím, zda mám být na sebe hrdý, že jsem to dokoukal... ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Velice poutavý a napínavý romantický komediální dílko. Tímto bych ti chtěl Pavle poděkovat za první film kterej byl TOP po tvým doporučení :) fakt smekám - udrželo mě to hodinu a půl hltajícího co dalšího kromě pevnejch koz Alice Eve přijde. Hned další recenze nebude ale růžová 3:-) ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Ale k zapamatování by to chtělo přece jen něco víc než Chrisovu plačtivou image a podobu Alice s Reese. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Nic o ničem, film bez vtipu a s minimem nápadů, rádoby psychodrama. Bez překvapení, nedoporučuji a děkuji Chrisovi za rozumnou délku tohoto ničeho. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Je docela fajn zjistit, že až Thanos rozseká Steveovi štít, jeho alter ego Chris se ve světě neztratí. A taky není špatný zjistění, že se dá z rolí hovad ve slátaninách typu Bulšit posunout do civilně sympatickejch a uvěřitelnejch vod. Příjemný, do jistý míry zázračný (ale v snesitelný míře) setkání každodennosti lidskejch problémů a dilemat. Východisko je vždycky, papír má dvě strany. Tak jej otoč. ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Příjemný film na hranici 4 hvězd. Přesto dávám jen tři, protože druhý den po sledování filmu už jsem tak nadšená nebyla. Je to milé, ale na "Před usvitem" to prostě nemá. Jako jo, rozhovor ohledně jména Carrie mě fakt pobavil a oceňuju, že hlavní hrdinové nakonec neskončili v posteli, i když těsně :). Taky se mi moc líbilo, že její příběh nebyla nějaká absurdita a šlo opravdu jen o dopis, který má vše změnit, což příběhu dodalo na realitě. Přesto, viděla jsem lepší :). 60% ()

george82 

všechny recenze uživatele

Nesnáším ty otevřený konce, kdy celou dobu čekám, jak to dopadne a pak nic. Chápu, že ta otevřenost mi slouží k vytvoření vlastní idylky, ale na to kašlu. Oba protagonisti super a film byl hodně zajímavý, ale za twn konec jen 3 hvězdy. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Jedna za hudbu, jedna za obě tváře a ta poslední za tohle: "Láska buď je, nebo není." a "Ten, koho miluješ, nesmí určovat způsob tvé lásky." ()

LdaVinci 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásný a milý... Tak Chris Evans si zarežíroval, wow. Bylo to nádherný. Postupně se dozvídáme, o co tu hlavním postavám jde a nakonec si z toho můžeme odnést nějakou inspiraci. Ty 2 jsem fakt žral. ()

nikus120 

všechny recenze uživatele

Au. Tento film mi totáne zlomil srdce a všetky kosti v tele. Výborný scénar a jednoduchý príbeh, ktorý zaujme už od začiatku. Príbeh odohrávajuci v noci v NY sa mi zapáčil hňed. Ale nemysle som si, že sa dokážem s postavami stotožniť tak ako teraz. Jednoduché a originálne obohatené s chytľavými momentami. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Život. Ze začátku hodně nenápadné setkání, které může potkat prakticky každého z nás. Následné seznámení, kterému se nedává moc šancí do té doby, pokud jeden druhému nezačnou více věřit. Poté už klasicky příběh vypráví život ženy a muže, kteří jsou oba dva zamilování, akorát osud jim jaksi nepřeje. Na závěr se postupem času do sebe více a více zamilují a jsou si čím dál tím blíž. Končí to otevřeným koncem, který asi každý z nás někdy prožil či prožije. V jednoduchosti je prostě síla! ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Film v sobě skýtající zvláštní auru nad příběhem dvou lidí, které něco osobního trápí. Jejich osudy se najednou hodně propletou a prožijí ojedinělou noc, v které si navzájem několikrát pomohou. Chválím herecké výkony obou hlavních protagonistů, na kterých celý film stojí. Jak Alice Eve, tak ještě více neskutečně trpělivý a citlivý Chris Evans svoje role zahráli znamenitě. Když to shrnu, tak děj o jedné noci, kde nebylo moc akce, byl pořád zajímavý a nenechával diváka nudit se. Možná i proto, že obě životní situace si mnoho z nás už prožilo. Dialogy mezi oběma byly na vysoké úrovni, k tomu zimní atmosféra New Yorku, romantické pohledy a krásné dílo bylo na světě. Natáčelo se jen 19 dní a to na ruční kamery, ale že by bylo něco odfláknutého? Ani náhadou. Naopak, všechny detaily seděly a ti dva toho zažili během jedné noci více než někdo za měsíc. (Ne)líbil se mi konec filmu, když byl divák ochuzen, jak dopadl vztah Brooke a Michaela, na druhou stranu, jsem se divil, že oba neskončili spolu, ale působilo to na mě více realisticky. Dávám vysoké čtyři hvězdy - 80%, hlavně za tu nepopsatelnou atmosféru po celou dobu filmu, která na mě působila. ()

Reklama

Reklama