Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Usa Kazunari začíná svůj první rok na vyšší střední a očekává, že mu začne normální a svobodný život. Vzhledem k tomu, že jeho rodiče se stěhují pryč za prací, najdou Usovi pokoj v jednom ubytovacím komplexu. V den, kdy si má jít obhlédnout své nové bydliště, se mu život obrátí vzhůru nohama. Nejprve potkává ve školní knihovně dívku dle svého gusta. Poté, cestou ze školy do komplexu, se zaplete do situace s úchylem, který okukuje základní školu. Jakmile mu uteče a dorazí na určené místo, zjistí že bydlení není takové, jaké si ho představoval. Dozví se, že onen úchyl je jeho novým spolubydlícím a dívka z knihovny zde bydlí také. Vzhledem k tomu, že nemá na výběr, začne zde bydlet a postupně poznává i zbylé obyvatele komplexu. Sen o poklidném životě se rozplývá a začíná tak další podivná etapa jeho života. (DaweForeman)

(více)

Recenze (7)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení, jaké jsem tomuto seriálu napařil, by mohl nejeden uživatel nabýt dojmu, že Bokura mi přineslo utrpení srovnatelné například s jiným seriálem sezóny, Captain Earth. Proto bych rád hned na úvod mého komentáře předeslal, že seriál není až tak špatný, jako spíše hrozně zbytečný. Anime s podobným, ne-li přímo identickým námětem je přehršel, ovšem za těch dosavadních devět dílů jsem nenabyl dojmu, že by si právě Bokura zasloužilo mezi nimi nějaký čestný piedestal kvality nebo – chcete-li – že by Bokura přineslo do této oblasti něco neokoukaného, nevšedního. Tvůrci nám k očím a uším předkládají seriál s velmi barevnou, skoro až kýčovitou kresbou, jež mi právě svou „duhovostí” často připomínala film Nerawareta gakuen, dále se spoustou všude možně létajících onomatopoií, deformovaných a karikovaných obličejů a zjednodušeně nakreslených scén, jež dávají diváku najevo, že za tímto výtvorem stojí režisér seriálu Blood Lad, a s několika postavami, jejichž příhody mají diváka potěšit i pobavit. A to se nedaří. Mám pocit, jako by tvůrci studia Brain's Base od dob Tonari no kaibucu-kun úplně pozapomněli, jak se tvoří zajímavé postavy, přirozená chemie a dobrý vtip s dobrým timingem. Rysem hlavního hrdiny v Bokura je totální obyčejnost, rysem hlavní hrdinky je totální odtažitost, rysem hlavního přicmrndávače je totální úchylnost. Jak je vidno, pestrost a hloubka charakterů zde byla ohlodána jen na jediný povahový rys, který má asi člověka chytnout, bavit, přinutit jej sympatizovat…? Nevím, těžko odhadovat myšlenkové pochody tvůrců, ovšem ve výsledku je to opravdu bída na pohled, při jejímž sledování jsem myšlenky spíš než na dění v seriálu upínal na to, co si udělám dneska na oběd a kdy půjdu konečně vynést odpadky. Sečteno podtrženo: tohle jest koncentrovaná nuda, která toho kromě vcelku dobrého vizuálu a celkem fajn openingu a endingu nemá mnoho co nabídnout. Otráven a unaven končím po devátém díle. Lepší 1*. ()

JackStrange 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky, mírný nadprůměr, bohužel. V ideálním světě bych dal jednu, v moderním Japonsku jsou ale schopní vyprodukovat až deset mnohem horších anime za sezónu. Kýčovitá kresba a ploché postavy, střídání dobrých a horších vtipů.... je to nadělení, ale aspoň jsem se občas zasmál, aspoň to předstíralo že tam někde existuje příběh, aspoň se snažili dosáhnout nějaké úrovně a to oceňuji, mnoho jiných se ani nepokusí. ()

Reklama

daGGos 

všechny recenze uživatele

Šablonovité charaktery, humor stojící na asi tak pěti premisách, jež se neustále recyklují, romance jenž se line tempem hlemýždě rehabilitujícího se po setkání s křovinořezem a stylizace, že by při pohledu na ní nejspíš i Dan Nekonečný prohlásil "Kur*a, to je ale kýč", to všechno dává dohromady ... tři hvězdičky? Divné co? ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Romantické dramedy kopírující klasickou šablonu tohoto žánru anime. Máme tu tedy hlavní dvojici, kdy celé dění serialu jde o jejich sblížení, jeden z dvojice je samozřejmě ten hodný a normální (V tomhle případě kluk - občas příliš snaživý trouba), zatímco druhý z dvojice je ten trochu divný (V tomhle případě holka - introvertka milující knihy). Jde tedy o obyčejný scénář, který lze vidět třeba v Toradora! nebo Chūnibyō demo koi ga shitai!, zde je ovšem hrdinka vesměs normální, inteligentní a nemá žádné sklony znemožňující se o sebe postarat sama. Chemie mezi touhle dvojicí ovšem neni to, co by serial táhlo nahoru, spíše naopak. Vše zachraňují vedlejší postavy, které sice také moc originality nepobraly a máme tu tak typicky bandu podivínů. Paní domácí, masochista Shirosaki, který je terčem všech jedovatých výlevů ostatních a nármaně si to užívá, roztomilá Sayaka a nakonec příležitostná alkoholička ve středním věku, která má neustálou depresi ze svých neuspěšných vztahů, Mayumi (Má oblíbená postava), ale pobavit dokáží všichni. No a tahle parta spolu bydlí na jedné ubytovně a sledujeme jejich příběhy. Celé to tak vypada jako slabší verze Sakurasō no Pet na kanojo, jen s trochu odlišným humorem, zde tedy přehršel dvojsmyslů a celkově je humor trochu odvážnější (Ale ne vždy lepší). Na své si zde příjdou spíše milovníci anime z normálního života bez všech těch fantasy a ecchi zbytečností, což jsem přesně já, takže za mě spokojenost. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

No po dlouhý době anime komedie, která se neorientuje na klasické trapné momenty, ecchi prvky nebo harém. Konečně něco vyspělejšího s tím, že to je nehorázně vtipný. Problém může být v tom, že v celém anime je hodně dvojsmyslů a pokud to člověk sleduje bez českých titulků, tak to může být ještě hůře čitelnější, pokud neumí perfektně anglicky nebo japonsky. Nebo případně, když nepochopí, na co konkrétně to anime naráží. Největší mínus právě vidím u toho to, že autoři spíše dbali na dané situace, než aby udělali nějaký ucelený příběh. Je to něco mezi klasickým seriálem s uceleným příběhem a seriálem, kdy příběh se odehrává podle každého dílu. To že se tu střídají různé styly grafiky ani nevadí, naopak to tomu přidává. Animace je perfektní, protože se přibližuje více reálnosti. Hudební stránka je taky celkem dobrá. Doufám, že udělají i druhou sérii. ()

Galerie (427)

Zajímavosti (1)

  • Název seriálu, jenž se dá přeložit jako My všichni z komplexu Kawai, v sobě skrývá slovní hříčku v podobě homonymie slova „kawaisó”. Znaky, jakými je název zapsán, znamenají „ubytovací komplex Kawai”, ale stejně se dá číst i výraz 可哀相, který znamená „zoufalý, ubohý, politováníhodný”. (Hromino)

Reklama

Reklama