Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Dívka jménem Rúko je na nové škole a její babička se bojí, že se tam řádně nesocializuje. Rúčin starší bratr ji proto jednoho dne daruje hrací karty WiXoss, které jsou zrovna mezi dívkami Rúčina věku velice populární. Jaké je však Rúčino překvapení, když na ni roztomilá postavička vyobrazená na kartě s hráčovým avatarem zvaným lrig začne mňoukat a dožadovat se karetního souboje. Odtud už události nabývají rychlého spádu – Rúko se ani neotočí a už se ocitá ve virtuálním světě WiXossu, kde na ni útočí její spolužačka, aby si mohla splnit své obskurní přání. (Ximara)

(více)

Recenze (3)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První episodou druhé série jsem si připomenul, že jsem neohodnotil sérii první. Ani se nedivím. Nechce se mi to tu nijak obhajovat / hanit / větvit důvody ke koukání, dropnutí, takže zkráceně: vykašlete se na to. Pokud se opravdu nenudíte - ani s tím nezačínejte. Nervy-rvoucí hlasy a stálá deprese budou jen začátek. Pak to půjde níž a níž. za 8. episodu: 15% ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

Dosti rozporuplný seriál. V jeden moment do vás pumpuje hustou atmosféru a jindy vás otravuje protivným chováním některých postav. Co ale musím vypíchnout, jsou cliffhangery (tady jasně vede závěr 8 dílu), které vás nějakým záhadným způsobem vždy přinutí zhlédnout další epizodu i když předem tušíte, že se to zase poveze ve stejných kolejích. Seriál je navíc v podstatě bez konce a dává jasně najevo, že se tu bude pokračovat další sérií, která vám pravděpodobně naservíruje sladký happyend (kéž bych se mýlil). Slabé tři. ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jak okomentovat tohle anime, tak abych dokázal popsat, co můžete od Selectorů očekávat. Dovolím si citovat jiný komentář: "Dosti rozporuplný seriál. V jeden moment do vás pumpuje hustou atmosféru a jindy vás otravuje protivným chováním některých postav. Co ale musím vypíchnout, jsou cliffhangery (tady jasně vede závěr 8 dílu), které vás nějakým záhadným způsobem vždy přinutí zhlédnout další epizodu i když předem tušíte, že se to zase poveze ve stejných kolejích." (fr3ak) To je dosti přesné :) Je to anime o jakési karetní hře, o níž se nikdy nic nedozvíte, takže se to ani nepřiblíží k typu sportovního či akčního anime. Snaží se to být psychologickým thrillerem, ale ani tady to neuspělo. Postavy jsou hrozné, děj plyne naprosto nepřirozeně. Běžně příběh tvoříte tak, že vytvoříte postavy a umístíte je do vámi vytvořeného světa, ať už je podobný realitě nebo se jedná o fantasy/sci-fi apod. Následně vytvoříte konflikt, které musí postavy řešit, a tak příběh plyne vpřed. To je naprostý základ, který tu ovšem selhal, jelikož postavy pouze prožívají svá traumata nad tím co se děje a jsou naprosto neschopné dělat rozhodnutí, čili posouvat příběh vpřed. To má za důsledek traumatizování diváka, který začne jednoduše tyto postavy nenávidět. Proto aby se příběh vůbec hnul z místa, tlačí se do něj neustále nové fakty, i když jasně popírají již nastolená pravidla. Tvůrci zkrátka selhali ve vyprávění "jejich světa". Dokonce i drama je zde nucené a umělé. Proč vás ale zdejší cliffhangery dokážou přinutit shlédnout další epizodu? To vězí v potenciálu tohoto konceptu či tématu. Jelikož nápad to není špatný, je pouze špatně zpracovaný. Proto všem, kteří tento potenciál viděli a byli zklamáni nad jeho zpracováním, radím: běžte shlédnout Mahō shōjo Madoka Magika, jelikož je to až směšně moc podobné. Odeberte karetní hru, přidejte magické dívky a dostanete Mahō shōjo Madoka Magika :) Avšak lépe zpracované samozřejmě :) ** ()

Reklama

Reklama