Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velké dějiny představují vybrané rozhodující okamžiky uplynulých 13,7 miliard let a zkoumají vazby mezi dějinami lidstva a vědou, která vládne našemu vesmíru od úsvitu věků. Tato relativně nová metoda studia historie zkoumá cokoli a všechno - jak je vidět v seriálu. Každý díl začíná základním tématem, jako je gravitace nebo i sůl, a zkoumá jak samotná přítomnost věcí tvořících náš svět formovala dráhu lidstva i život sám v míře, kterou si neumíme představit. Pořad také obsahuje postřehy předních akademiků a odborníků z různých profesí poskytujíc tak co nejširší a nejživější obraz světa kolem nás. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

mm13 

všechny recenze uživatele

Informačne bohatšie než Butterfly Effect, v honbe sa senzačnými odhaleniami triezvejšie. A tiež sa to až tak veľmi nesústredí na konkrétne milisekundy dejín, skôr na pohyby, tok jednotlivých civilizačných prúdov, na sieť vzájomných vplyvov, ktorú tieto prúdy - nevyhnutne - vytvárajú. Podčiarkujem, že nevyhnutne a celkom prirodzene. S adekvátnejším komentárom by sa teda v hodnotení dalo ísť aj vyššie. ()

romanz123 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární seriál se snaží o netradiční přístup k historii - každý díl se věnuje jedné věci nebo fenoménu (např. zlato, sůl, koně, dobytek, hory, kofein) a ukazuje, jaký měla daná věc vliv na lidské dějiny. Problémem je podle mě kolísavá kvalita, některé díly jsou super (třeba o koních), některé naopak nejsou moc zajímavé a přišly mi trochu vycucané z prstu (např. hory). ()

Reklama

Reklama