Reklama

Reklama

Objevování vesmíru

(seriál)
  • Česko Odhalování vesmíru (více)
USA, 2013, 3x49 min

Scénář:

Gilbert King

Obsahy(1)

Jakou podívanou bychom nalezli uvnitř takového ocasu komety nebo uprostřed hvězdné mlhoviny? Jaké bychom zažívali pocity při pohybu vykonávaném rychlostí světla a jak je asi horký povrch Merkuru. Z nejnovějšího seriálu televizního kanálu Spektrum, který se pídí po tajemstvích vesmíru, se nejen dozvíme odpovědi na položené otázky, ale s pomocí animací využívajících dosud nevídaných možností vytvářet reálně působící prostorové iluze budeme mít pocit, že si na předváděné jevy můžeme přímo sáhnout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Trojdílný orgasmický výlet napříč vesmírem. Animace jsou skutečně pěkné, nikoli krásné. Při porovnání s dokumenty podobného zaměření je tohle absolutní standard. Souhlasím se dvěma zdejšími kolegy kosmology, že se skutečně jedná o laickou záležitost, ale takhle laicky jsou rovněž podány snad všechny dokumenty, které jsem doposud viděl. První díl byl lehce slabší průzkum naší sluneční soustavy. Následující dva díly si berou na paškál starý známý Velký třesk, na který dosud nevěřím a s ním spojené formování celého vesmíru. Samozřejmě dojde na pár teorií o krásném zániku vesmíru. A poslední díl, možná vůbec nejzajímavější, teoretizuje o našem potenciálním novém domovu. Do toho všeho nám zlepšuje zážitek úderná hudba a příjemný doprovodný komentář, kde je ovšem třeba občas přeslechnout neexistující slova, jako "potencionální", fuj fuj, apod. Celkově tedy je na co koukat. Dokument spíše opakuje a stvrzuje, takové ty klasické fakty o vesmíru, které už jste dost možná někdy někde slyšeli a nepřidává nic závratného navíc. To mi ovšem absolutně nevadilo. Opakování je matkou moudrosti a ačkoli dost možná bude velká část tohoto teoretizování jednou opravena, či úplně vyvrácena, tak budu velmi rád mít alespoň nějakou představu o tom, jak úžasně je to tam kolem nás zařízeno, než vůbec žádnou. Pro podobné záležitosti mám lehoulinkou slabost, takže pálím pěkně zostra. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a poněkud netradičně pojatý dokument o vesmíru. Je krásně audiovizuálně zpracovaný a obsahuje obrovské množství různých informací. Řadu z nich však v současnosti rozhodně nelze nijak ověřit ani dokázat, a tak je na každém, kdo čemu chce věřit, nicméně brát celý informační obsah dokumentu jako dogma, to chce větší, než velké množství víry :-) ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Stručně řečeno se jedná o základy vesmíru z pohledu obyvatel Sluneční soustavy. S drobnými výhradami a klidným svědomím dávám plný počet. Zvláštně poslední díl sebou přináší v podobných dokumentech málo známé skutečnosti. ()

haffen 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý dokument, ktorý nejde moc do hĺbky a tak bude dobrý hlavne pre laikov. Vzhľadom na rok vzniku je vizuálna stránka oproti ostatným dokumentom o Vesmíre dosť veľkou slabinou (človek tak nejak už počíta že dostane vizuálne orgie). Aj preto pol hviezdičky dolu. 85% ()

Domonte 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument věnovaný vesmíru. Nezachází příliš do detailu,ale pro laika,který se chce dozvědět nějaké zajímavosti je naprosto dostačující ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Jednoduchý a zrozumiteľný dokument, ktorý akékoľvek číslo a údaj pre predstavu diváka prenáša na "príklad zo života" - ako ďaleko je mesiac od zeme, koľko by trvalo cestovanie rýchlosťou svetla na pluto a pod. Takže človek si tie obrovské údaje vie aj predstaviť. Animácie pekné, spracovanie pôsobivé. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 60% je více za vizuální stránku a poutavost, už méně za důvěryhodnost. Serie mnohokrát zneužívá slovo "důkaz", protože sama zůstává hlavně sci-fi fantazií. Vědecký přínos průvodního komentáře je nicotný. Recenze obsahující posudek jako "pro laiky" jsou více než shovívavé, spíš úsměvné. Musíte přemýšlet jak v zábavném povídkovém seriálu s průvodcem kapitánem Jamesem T. Kirkem - "je to skutečné, nebo je to výmysl?". ()

Reklama

Reklama