Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Recenze (119)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda takovou depinku na začátek roku jsem si snad ani nezasloužil, krom příběhu tomu pomohla i značně smutná hudba. Jenn tady zahrála životní roli, to ano, ale já jí stejně asi chci potkávat především v komediálních polohách. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších hereckých rolí Jennifer ve smutném dramatu o tragické ztrátě nejen svých blízkých, ale v souvislosti s tím i sebe samotné. Nabízí se jí pomoc v mnoha podobách, které Clarie vnitřně odmítá, až na jeden moment, který jí utkví z psychoterapeutického sezení, ten jí nedá zapomenout a to je možná její poslední odrazový můstek k alespoň malému zacelení velké rány její duše. Pomůže jí to opravdu? Přenést tu přemíru bolesti, zoufalství, apatie a bylo toho daleko víc, na filmové plátno, aby jste se s tou osobou dokázali ztotožnit a nebo cítit velkou dávku empatie, je nesmírně obtížné. Já bych možná v něčem trochu ubrala, protože jsem byla tím jejím stavem až moc ubitá a těch odlehčujících momentů tam bylo velmi málo. A co se týká těch jejich halucinací, které se zdají někomu až absurdní, tak jen vím, že když jsem chodívala navštívit svou přítelkyni v posledním stadiu rakoviny do nemocnice a byla už pod velkým vlivem prášků, ukazovala mně krávy na stropě a smála se tomu, za chvíli tam viděla zase něco jiného a mně nezbývalo nic jiného než se smát s ní i když to bylo ve skutečnosti strašně smutné........ale pro ní v tu chvíli úlevně vysvobozující od strašných bolestí........ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jizvy po celém těle, nehojící se duše. Ztráta bolí. Psa, partnera, dítěte. Překročit ji, je snad ještě bolestnější. Claire přišla o syna. A vzápětí i o manžela. Truchlí, kleje, zobe prášky, chlastá, roztahuje nohy dělníkovi, fláká rehabilitace, vysmívá se podpůrné skupině. Podobné látky zavání velkým množstvím klišé, stejně jako laciným topení se v prvoplánové depresi. Tady se pohybujeme tak nějak na hraně. Scénář rozhodně není vybroušený, režie je poměrně sterilní a nijak nápaditá. Naštěstí dává vyniknout hercům, respektive ústřední sarkastické hvězdě, která si nominaci na Zlatý glóbus zřejmě zaslouží. Víc už ale ani ránu. Na ostatní postavy se už moc nemyslí, příběh nestrhne, výsledek je až moc očekávaný. Zanevřela na svět – a co? Filmová historie se kvůli Cake určitě přepisovat nebude, ta hodinka a půl s ním ovšem neurazí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nepřitažlivá Jennifer v dramatické roli... Dinosauři vymírají častěji, než se vidí tohle. Je mi záhadou, proč je to její jediné čistokrevné drámo v playlistu, protože kdyby jako ona tady hrál o víkendu Berdych na Laver Cupu, mohli by si Nadal s Federerem vzít volno a jít na procházku po nábřeží. Příběh je i zajímavě vystavěn, oproti americkým zvyklostem jsem nedostal všechno na podnose jako kdybych byl zproštěn samostatného uvažování. Vadu na kráse Dort ale má, protože mi přišlo, že trval tak dva dny a ne hodinu čtyřicet. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek silnému príbehu ma to nechalo pomerne chladným. Možno to chcelo vložiť do toho herectva viac kumštu, neviem. Postava Claire ma však bavila, sem tam sa podarila aj nejaká zaujímavejšia situácia. Najviac ma oslovila práca maskérov, ich výsledok stál naozaj za to. Ani hudba nebola zlá. Na druhú stranu ale záver mi prišiel ako taký telemarketing z Hallmarku. Chcelo to niečo razantnejšie, jedným alebo druhým smerom. Priemer. 60/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja tej Anne Kendrick nemôžem ani zaboha prísť na chuť. Ona je dobrá herečka, i sexy, ale tak zvláštne... taká tupá bábika, že by som ju najradšej nakopal do riti! Ale inak to je veľmi pohodová záležitosť so sarkastickými kecami Jennifer Aniston, ktorá stále vypadá dobre i nenalíčená! ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Výborné drama, kde Jennifer Aniston předvádí nejlepší výkon své kariéry. Skvěle vypjaté scény a emoční výbuchy. Co se mi líbilo, bylo že první hodinu filmu nevíte, co se Claire stalo a o to víc mě zajímalo, co nám režišér dál nabídne a poodkreje. A poslední scéna je přesně taková ta třešnička na Caku :) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní snímek. Takový zmatený a neúplný. Mám z něj celkem rozporuplné pocity. Ale musím uznat, že výkon Jennifer Aniston byl výborný! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa veľmi ťažké hodnotiť "Cake" pretože na jednej strane tento film obdivujem, no na druhej strane to nie je zrovna príjemné sledovanie. Povedzme si najprv dobré momenty. Jennifer Aniston po hereckej stránke je v tomto filme absolútne fantastická. Človek jej verí všetky bolesti, ktoré svojej postave dáva a aj jej povaha je veľmi zaujímavá. Scénky, kde vidí ducha svojej známej Niny (v podaní Anny Kendrick) sú tie absolútne najlepšie a je to komické a desivé súčasne. Príbeh a hlavná myšlienka sú rovnako zaujímavé, no potom sú tu aj body, v ktorých film padá a to je najmä podanie príbehu. Je to jeden veľmi deprimujúci film, v ktorom je samovražda asi ešte viac zastúpená než vo filme "Skeleton Twins" a miestami to už nie je veľmi príjemné ani ľahko stráviteľné. Je dosť možné, že vám tento film skôr privodí depku, než čokoľvek iné. Napriek tomu, že Jennifer Aniston je skvelá, myslím si, že film nemal tak veľmi tlačiť na emócie a možno mohol priniesť aspoň pár pozitívnejších miest. Toto bolo trošku moc násilné. Hodnotenie: C+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Myslela som si, že Jennifer príde, zahrá a ohromí. Nič také sa nestalo, ale musím priznať, že toto je prvý film, kde som na ňu nemyslela ako na Rejčl. Zvládla to slušne, aj príbeh bol celkom v pohode. 3,5* ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Herecký výkon Jennifer Aniston, bol v tomto filme nad moje očakávania výborný. Keby film hodnotím len na jeho základe, tak je určite vyššie. Jej úloha bola zahratá aj napísaná skutočne výborne, ale to ostatné vo veľkej miere zaostávalo. Najviac my však dodnes leží v žalúdku to, že ju po vyslovení jej názoru vylúčili z terapeutickej skupiny. Neviem totiž dodnes čo to malo znamenať, či to absolútne neprofesionálne správanie pracovníčky bolo scenáristickým nevydareným žartom alebo absolútnou neznalosťou. Nech už to teda bolo tak či onak, je to hlavná príčina môjho nižšieho hodnotenia. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston podává překvapivě silný herecký výkon koncentrovaného fyzického i psychického utrpení, jež zvládá většinou důstojně. S jednou jedinou, ale dobře do filmu zapasovanou, scénou nekontrolovaného výbuchu emocí. Kdyby ji k tomu napsal někdo taky slušný scénář, bylo by na co se dívat. ____ Místo toho sledujeme bezúčelné bloumání a nepodložené zjevování se sebevražedkyně, která za živa patrně neměla pro Claire téměř žádný význam. Takže její role je hodně vachrlatá a moc mě nepřesvědčila, že má ve filmu vůbec co dělat - kromě jediného - dát aspoň bloudění hlavní hrdinky jakýs takýs důvod. Chabé. /31. 3. 15./ ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Anistonku myluju 😘 už dávno. V této dramatické rovině, kdy jsem se ani minutu nenudila, svůj status megahvězdy jen potvrdila. Krásně silný příběh, a co víc, dovolil mi na 2 hodiny naprosto zapomenout na ještě chmurnější realitu dneška. 👍😉💗 ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Cake nabídnul Jennifer Anniston vynikající hereckou příležitost a ona ji využila na sto procent. Nejlepší výkon její kariéry, který prokázal, že vedle komediálních rolí umí střihnout i vážnější notu. Komorní, psychologické drama, které neomračuje akcí, zvraty nebo napětím, nýbrž sondou do života lidí, již si prošli osobní tragédií, s níž se nemusí do konce života vyrovnat. Já bych přece jen uvítal trochu více thrilleru, napětí a nějaký ten zvrat, ale respektuji, že to tvůrci uchovali v civilní a poklidné rovině. Po dlouhé době jsem zase viděl Sama Worthingtona, připadá mi, jako by zmizel z povrchu filmového. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem si po dlouhé době zreprízoval Dort, a hned potom jsem na něm zapálil pátou svíčku. Bez mučení se přiznávám, že jde z mé strany o hodnocení čistě subjektivní, protože kdyby tvůrci vybírali diváky do cílové skupiny, se mnou by udělali terno. Do emocí hlavní hrdinky jsem se dokázal vcítit dokonale, přestože máme každý jinou diagnózu, ale my mrzáci si holt rozumíme:-) Jennifer Aniston sehrála svou roli podle mého názoru parádně a já jsem se (na rozdíl od valné většiny diváků) po celou dobu bavil stejně dobře jako u akčního filmu. Tvůrci dokázali (pro mě překvapivě) potlačit patos a velmi správně vystihli, že se nám kriplům možná mnoha věcí nedostává, ale pořád nám zbývá náš sžíravý sarkasmus a těm šťastnějším z nás i cynismus. / Poučení: Nenacpávej se farmaky a dej si pokec s vačicí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Cake má rozhodně velký potenciál stát se milníkem v herecké kariéře Jennifer Aniston, nicméně plnohodnotný úspěch jí kazí zbytečně roztahaná první polovina filmu, která na mě osobně působila uspávajícím dojmem. Snímek tedy alespoň pro mě, odstartoval až v polovině stopáže a od té chvíle nepostrádal spád, emoce a patřičnou gradaci. Bohužel, vzhledem k nezvládnutému tempu se Cake řadí do řady spíše průměrných filmů. Ale už kvůli skvělé Jennifer Aniston, která zde předvádí patrně svůj nejlepší výkon vůbec, se film vyplatí dokoukat až do konce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srovnávání se se ztrátou nejbližších vždycky zavání citovou vydíračkou a toho jsem se bál i tady. Obavy ale byly, díky Bohu, plané. Postava hlavní hrdinky byla napsaná tak, že jakékoliv účelové hraní na emoce bylo vyloučené a když pak na nějaké vzedmutí citů došlo, působilo to přirozeně. Jenniffer Aniston si tu vystřihla zatím svou nejlepší roli a nějakým záhadným způsobem jí to seklo i nenalíčené, zjizvené a potácející se v cynické depresi. 75% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Zvláštny patvar. Žánrovo nevyrovnaný, postavený na silnom a veľmi chcenom presvedčení, že Jennifer Aniston má na viac než "len" komédie. Slabý scenár, nevyrovnaná dramaturgia a všetky absurdne koncipované scény s Annou Kendrick (akokoľvek majú mať svoj význam) mu podrážajú nohy a inokedy výborní herci nemajú vlastne čo hrať (viz cameo, ak sa dá tak nazvať, Williama H.Macyho). Z celých 98 minút si tak odnášam vlastne pomerne smutné zistenie, že viac než vývoj hlavnej postavy ma bavili scény s jej opatrovateľkou - Adriana Barraza je vynikajúca. ()

Reklama

Reklama