Reklama

Reklama

Netvor z Yucca Flats

(festivalový název)
  • USA The Beast of Yucca Flats (více)

Obsahy(1)

Ruský vedec Joseph Javorsky prilieta pracovne do Ameriky, no hneď po príchode je naňho zo strany KGB spáchaný atentát. Ten sa síce nevydarí, no pri úteku pred nebezpečnými agentami sa Joseph dostane do zakázaného vojnového územia, kde práve prebieha skúška atómovej bomby. Výbuch a následujúca radioaktivita z neho spravia vraždiacu beštiu. A keď sa v okolí nájde prvá obeť, vyberá sa po stopách "atómovej obludy" elitný mariňák Jim Archer. (POMO)

(více)

Recenze (40)

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Fenomenálně špatný film. Dokonce skoro tak nesnesitelně špatný, jako Turecké hvězdné války. Špatně je úplně všechno, pokud to nechybí úplně. Scénická hudba je ukradena v několikasekundové délce z nějakého jiného filmu, a je do tohoto bez dialogů natočeného filmu libovolně namíchána dokola a dokola. Herecké výkony jsou takové, že by je sýkorky a krysy (namátkou) hravě mnohokrát překonaly. Práce s kamerou je geniální, pokud možno se zabírá proti slunci, takže nejen že máme němý film s pomateným komentářem, ale dokonce je to oživlý obrysový film (to byl takový předchůdce daguerotypie), opravdu černobílý -- černá a bílá, bez odstínů. Je nesmysl srovnávat s Edem Woodem, to byl nadšenec a malinko génius, kdežto tohle je děs... P.S. ale scéna z prvních sekund filmu je vlastně historicky zajímavá -- zatímco odhalená ženská bradavka by cenzurou neprošla, půlce bradavky se to podařilo... ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zřejmě ten nejšílenější a neúchylnější film (jestli se to dá filmem vůbec nazvat), co jsem měl možnost vidět. Kam se hrabe nějakej Plan 9 from outer space. Tohle je fakt úplně jiná liga. Trochu mě akorát překvapilo, že je to v podstatě němý film. Postavy toho moc nenamluví a celym filmem nás provází hlas vypravěče a příšerná hudba. Jinak se divák může pokochat např. přestřelkou, automobilovou honičkou, honičkou letadlo vs. běžící muž, několika scénama se škrcenim, scénkou, kdy šukna jednoho z policajtů leze z postele a kamera se soustředí jenom na kozy, co jí lezou z výstřihu a v neposlední řadě je tady Tor Johnson, kterej celou dobu vydává různý podivný skřeky, máchá ve vzduchu klackem a občas hází šutry. Navíc se pohybuje, jak kdyby měl v sobě tak 20 piv a nasráno v kalhotech. Co víc k tomu dodat? Kvalita filmu je asi tak na úrovni roku 1920 a vůbec všechno je úplně strašný. Z hereckejch výkonů stojí za zmínku snad akorát zajíc (nebo králík?), co se na závěr objeví ve filmu asi tak na 30 sekund a svym výkonem všechny "herce" s naprostym přehledem zastíní. I když je to naprostá píčovina, tak všem doporučuju se na tohle dílko podívat. Trvá to jenom 54 minut, takže to celkem rychle uteče... ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Coleman Francis byl jistojistě ještě větší tragéd než Ed Wood Jr., jehož tvorbou je BEAST OF YUCCA FLATS ostatně silně inspirován. Snímek sotva dává smysl, naštěstí je v záloze režisér vypravěč jenž vše komentuje a objasňuje, používá při tom hlášky "Nejdřív střílet a pak klást otázky" apod. Snímek se téměř obejde bez dialogů, je doprovázen dramatickou hudbu a v momentě kdy dojde i na režisérovy komentáře připomíná dokument. Hlavní a též svoji poslední roli zde odehrál TOR JOHNSON a nutno říct, že jeho polodementní monstrum patří k jeho nejlepším rolím. Ačkoliv snímek má něco kolem 50 minut, vleče se jak tříhodinová sága, díkybohu ale obohacena o spoustu nadmíru komických momentů. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych mohl hodnotit buď 0% nebo 100% v závislosti na hodnotě promile alkoholu v krvi. Na jednu stranu neuvěřitelně špatná příšernost, na druhou stranu nehorázná zábava, u níž se dá často smát nahlas. Zkrátka další perla v pokladnici nejhorších filmů světové kinematografie, kterou její extrémní nepodařenost a tvůrčí neschopnost na úplně všech úrovních dělá nesmírně vtipnou. Fanjšmekrovina jako prase. Naprostá bomba, podobně jako Plán 9, Turecké Star Wars nebo Robot Monster, ale jen na vlastní nebezpečí. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Ed Wood je sympaťák, ale vôbec si nezasluhuje honosný titul "Najhorší režisér všetkých čias". Tento titul by mal patriť buď pánovi Tuckerovi za skvost Robot Monster alebo nemenej talentovanému Colemanovi Francisovi. Toto je totiž megaultrahyper ťažký kaliber po každej stránke. Tor Johnson je záruka nekvality a trápenia bránice (najmä keď nasratý naháňa tie decká a vydáva pritom zvieracie zvuky:)))... ale načo to pitvať- skrátka všetko je tu tak neuveriteľne zlé a KATASTROFÁLNE, že všetky woodovky sú umelecké skvosty. Ako fun je to skvelé (..a ten záver-čistá rebélia!!!:))), inak je to jedna z dvoch najväčších katastrof, čo som kedy na "filmovom plátne" videl!!! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama