Reklama

Reklama

Mahóka kókó no rettósei

(seriál)
  • Japonsko 魔法科高校の劣等生 (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Sci-Fi / Sportovní
Japonsko, (2014–2024), 20 h 48 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Cutomu Sató (kniha)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Júiči Nakamura, Saori Hajami, Džun'iči Suwabe, Jošicugu Macuoka, Kana Hanazawa, Kódži Jusa, Takuma Terašima, Tomokazu Sugita, Iššin Čiba, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál je zasazen do světa, kde existuje magie a je využívána ve spojení s technologií po celá staletí. Příběh se odehrává v roce 2095, kdy Tatsuya Shiba a jeho sestra Miyuki Shiba vstupují jako noví studenti na Soukromou magickou univerzitu. Studenti jsou zařazeni do kurzů podle výsledků vstupních testů: Studenti s nejlepšími výsledky jsou zařazeni do kurzu 1, zatímco ti s nižším skóre jsou zařazeni do kurzu 2. Tyto kurzy jsou hovorově známé jako "Bloom" a "Weed". Miyuki dosáhla nejvyššího celkového skóre u přijímací zkoušky a je tedy v kurzu 1, zatímco Tatsuya je umístěn v kurzu 2 kvůli jeho nízkým výsledkům praktických testů, i když získal nejvíce bodů ze všech v písemné / teoretické části zkoušky. Seriál sleduje osudy této zvláštní sourozenecké dvojice během jejich studia a jejich vliv na některé události jak školního, tak i národního významu v tomto zvláštním magickém světě. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (10)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Když jsem si začátkem jarní sezóny vybíral anime, jimž dám tu ctěnou možnost mě oslovit, zaujmout, pobavit a potěšit, u Mahóky jsem váhal nejvíce. Zpětně si říkám, že oprávněně, neboť synopse nebyla zrovna dvakrát lákavá a po zkušenostech s předchozím, velmi špatným výtvorem studia Madhouse, jenž rovněž pojednával o světě magie, byly mé rozpaky na místě. Co však naplat, nakonec jsem Mahóce přeci jen šanci dal, ovšem taktéž odcházím nepotěšen. Lze-li to považovat za kompliment, můžu přiznat, že oproti Magickým válkám je Mahóka jen špatný seriál, jehož sledování nepředstavovalo takový okabol, břichabol a nervové drásání jako při výše zmiňovaném díle. Mahóce se zjevně dostalo vyššího rozpočtu, což mělo za následek zlepšení kresby, animace, hudby i zvýšení počtu dílů, ovšem postavy i děj zůstaly na zhruba stejně tragické úrovni. Za dobu devíti dílů jsem zaznamenal opravdu jen střípky čehosi, co by se s přimhouřením obou očí dalo považovat za děj, přičemž ten zbytek, na nějž jsem koukal, byla jen všudypřítomná vata plná vyprázdněných dialogů, jejichž pisatelé by si mohli podat ruku s Havlem, pár akčními momenty (slova „pár” a „moment” zde chápejte opravdu doslovně) a vzdycháním sestry hlavního hrdiny. Právě hlavní hrdina Tacuja a jeho sestra Mijuki jsou ukázkovým příkladem toho, jak by hlavní postavy neměly vypadat. Nejvýstižnějším adjektivem pro popis Tacuji je totiž „nijaký”. Opravdu. Zeptám-li se totiž sám sebe, čím mě Tacuja zaujal, respektive čím si aspoň trochu zasloužil mé sympatie, dostanu odpověď: ničím. Jde o tak mizerně napsanou postavu, že bych se možná ani nepozastavil nad tím, kdyby si je spolu se sestrou od desátého dílu odnesli kami a až do konce seriálu by se na obrazovce neukázali. Vlastně bych to i uvítal, neboť by do silně stojatých vod tohoto anime byl vnesen aspoň nějaký zajímavý prvek. Bylo by to mnohem lepší než sledovat současnou statickou podívanou plnou klišé o jakémsi třídním boji na škole umělé magie, kde asi z nějakého záhadného důvodu nefunguje vedení školy a pedagogové se zjevně stali přežitkem. Že vás můj komentář už nebaví číst? Nebojte, mě ho už taky nebaví psát. Končím po devátém díle v naději, že snad dá Madhouse aspoň na rok s anime o školách magie pokoj. A pokud náhodou přemýšlíte, že byste se na Mahóku přeci jen podívali, radím vám: pusťte si raději znovu celého Pottera, uděláte lépe. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Finally ended. Posledních pár episod už jsem jen skimoval. Nepředbíhejme však. O co se jedná? Anime, které má nyní 6 hodnocení (3x5*, 1x4*, 2x3*), žádný popis, ani neuveden počet episod... To je smutné :-) Vo co jde: krom normálních lidí existují ve světě i tzv "magiči", neboli magií obdaření lidé. Ti se vídají a učí ve škole, pořádají soutěže, ohňostro.... Ano. Je to Harry Potter, akorát že hlavní hrdina má sílu jako 10 "Brumbálů" naráz. Celá série se točí okolo snad 5 tématik. "Jdeme do školy" "jsme ve škole" "školní hry" "bůh ví co" "útočí nám na školu". Jaké to bylo:, ze začátku super (moc kecání však), poté (cca 7-8. ep) horší (Moc kecání), poté (cca 15. ep) začíná nuda (MOC kecání) a posledních pár dílů shlédnuto ve zrychleném temtpu. V čem je problém? Problém je v tom, že hlavní hrdina je neuvěřitelný zázrak, který vše vyřeší, na vše má čas a ještě doprovází svou sestru na WC. Spousta neosvětlených věcí, naprosto über-power (čti úba-powá) studenti, kteřím ti starší, zkušenější, učitelé i vojenští důstojníci, mohou jen a jen závidět. Poté šílený incest-like-vztah, stupidní spolužáci, žádný záporný hrdina a mohl bych pokračoval. Dojem: slow peace, nuda, nezajímavý příběh, mnoho povídání a hlavně... hlavně - (stejně jak poslední době v Narutovi) - na VŠECHNO existuje magie (ninjutsu). Rozbila se mi zbraň? Nevadí. Abrakadabra. Mám šaty od krve? Nevadí. Abrakadabra. Někdo umřel, popřípadě mu usekli nohu? Nevadí. Abrakadabra... Tak příhodné kouzla tento seriál prostě odsoudily. Je fajn, že se alespoň na konci drží už představených a nevymýšlejí (krom asi 2 v každé episodě...) na potkání samé nové, ale i tak to dost přehnali. Pokud bych to počítal, dostanu se tak na číslo kolem 70-100 představených kouzel. Někdo by to mohl dát na Wiki, vcelku by mě to zajímalo. Závěrem: Je to nuda... Je to nuda obalená v krásném grafickém kabátku a úžasných kouzelných scénách, přehnaných vysvětleních a nepochopitelně chladného hlavního hrdiny a nepochopitelně nažhavené hlavní hrdinky. Není to pro ty, co rádi akci, ani pro začátečníky, ani pro zbožňovače mystery, prostě snad pro nikoho, nedokáži zařadit, ale kvůli tomu, že je hlavní hrdina COOL a kouzla jsou COOL a grafika je COOL a incest je COOL a není tam cenzura na uříznuté končetiny, to bude mít hodnocení vysoké. A já se nedivím. Lidí, kteří ocení opravdu dobrý příběh, který není strojený, ale prožitý, je stále méně a méně. Doufám, že mi to ještě chvíli vydrží též. 35% ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Jsem velice potěšená. Anime, kde mi jako největší zápor připadá barva školních uniforem (jako vážně. Při scéně, kde je Tatsuya jen v černé košili a vestě, mi spadla čelist v tichém PROČ tak nechodí pořád), je slušně udělané anime. Zdá se to ironické, ale pravidelná dávka stereotypních postav, školního prostředí s klasickými událostmi (které se naštěstí udržely z dávných a dávných časů), slušných bitek a super-schopných hrdinů mi dělá opravdu dobře. Ano, platonický incest mě zprvu dost vytáčel, ale po pár epizodách už jsem se tím upřímně bavila. Vlastně u všech postav, co mi přišly otravné, jsem v závěru už jejich otravnost akceptovala jako celkem fajn vlastnost. A světe div se, hned bych se koukla na pokračování. Nebo třeba na podobné anime. Ale těch je překvapivě málo. Ale stejně mě na tom nejvíc bavila ta agent-se-strašně-nenápadně-skrývá-ve-škole-pod-zástěrkou-neschopného-žáka zápletka. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Potěšila zase jednou normální mužská postava, která nebrečí na každém rohu, ale dělá, co chlap musí... a také podtitul skrytý mezi řádky, který říká, že místo skuhrání o diskriminaci a dožadování se nějakých "práv" je lepší dělat to, co člověk umí a rozvinout to. Překlad na lehce podprůměrné, poameričtěné úrovni. Prozatím 4* (nakonec s odřenýma ušima za 5*, protože té sestře jsem opravdu ochoten její city věřit). Mám na anime rád, že není pro masy a tak každá jedna z nich někomu sedne zcela a někomu vůbec. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem měl v plánu si tohle anime pustit, ale nemohl jsem se k tomu nějak dostat. Až nyní se mi to povedlo a upřímně toho nelituji. Byla to velmi zajímavá a zábavná podívaná. Musím přiznat, že jsem ne zcela pochopil tamější zákonitosti magie, ale nijak mi to nepokazilo zážitek ze sledování. Konečně jsem se i dočkal opravdu silné hlavní postavy, které nemusel pořád někdo pomáhat (i když byl občas až příliš neporazitelný...). Zajímavé jsou i ostatní postavy, např, Erika, Mibu, Mayumi, Mari, Leo, Mizuki a samozřejmě také Miyuki (nepřipadá vám, že jsou si ta jména až příliš podobná?), jejíž tak trochu "netypický vztah" s bratrem většině lidí vadil, ale mě nikoliv, ba dokonce jsem jim fandil (možná nejsem normální... no a co). Animace mě potěšila, dobře se na ni koukalo. Hudba včetně openingů a endingů se také velmi podařila. Jediné, co mi zatím výrazně chybí je pokračování... Takhle to doufám nezakončí. - 100% ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Sourozenci Shiba Tatsuya a Miyuki vstupují na střední školu, kde se učí mágové (rozuměj, kouzelníci). Miyuki je rozeznaná jako značně nadaná a proto se dostane do prvního kurzu, Tatsuya však skončí v druhém kurzu a jeho sestra má pocit, že ho proto jako nedoceněného musí pořád obhajovat a ochraňovat. Mezitím různě nějaké ozbrojené skupiny útočí na školu, spolužáci se perou, účastní se skvělých soutěží, nějaké ozbrojené skupiny útočí na účastníky soutěží atp. Hlavní hrdina má samozřejmě "skryté" skvělé a úžasné schopnosti a přestože je ve druhém kurzu, nechává daleko za sebou všechny sempaie, padouchy z útočících skupin (hromadně) i všechny kladné hrdiny a armádní muže/ženy v akci, navíc ho jeho sestra zbožňuje a i u dívek je oblíben. Dívat se na to dá, ostatně kresba je pěkná, všichni hlavní hrdinové jsou fešní, ale je to takové prázdné, navíc moc ukecané a místy i dost hloupoučké - viz při přepadení v sále Miyuki čistí svému bratrovi uniformu od krve, místo aby mocným kouzlem sejmula zbytek zmetků. Jak už jsem psala výše, je to koukatelné, ale je to dost průměr, místy podprůměr. Openingy ani endingy nezaujaly. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhý době anime, z kterýho jsem doslova žasl. Konečně nějaký dílo o magii, které dává smysl a je správně zasazené do prostředí. Nejedná se tak ani o typický fantasy žánr s různými rasami a nadpřirozenými příšerami, ale o sci-fi, kdy magie je vlastně produktem vědy a je to zasazené do skutečného světa. I když je tu opět ono ohrané téma školy, tak zde to ani nevadí - naopak divák sám se učí pomocí různých technických vysvětlení (i když bych řekl, že je to trochu i na škodu u tohohle anime, protože je to zbytečně přehnané), takže není vynechán z dění. Obecně je to vedeno v akčním stylu, kdy se nebojej i některých neetických či krvavých scén. Sem tam je to odlehčeno správným humorem, najde tu člověk nějakou tu romantiku a jsou tu i nějaké ty "politické" machinace. Příběh je obsáhlý a pestrý a já jen očekávám, že udělaj pokračování, aby se vyřešilo těch několik rozvázaných konců. Hudba je hodně dobrá, i když sem tam se najdou takové doslova zvláštní kousky, a animace je taková zpochybnitelná - obecně by se dalo říct, že je dobrá, ale sem tam, když člověk vidí ty kostrbaté počítačové prvky, tak je to bolest pro oči na tak dobrým anime. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem po delší době narazil na anime, které je celkem kvalitně nakreslené a má dobrý hudební doprovod. Hlavní hrdina je racionální, vážný, vyrovnaný a cílevědomý. Přestože si zachovává odstup, je laskavý a nesobecký. Jak tu už nějaká fanynka napsala "chlap, jak má být". Negativní stránkou jeho charakteru pro diváka je, že působí poněkud nudně. To by nebyl problém, kdyby v anime byly nějaké další postavy, které by ho vyvážily ...bohužel tam nejsou, ztřeštěná postava je tam jen jedna a to jen trochu. Všech 26 dílů má jen 3 "kapitoly", například všechny díly 8-18 se týkají soutěže ve sportovní magii. Byť se na pozadí odehrávají i další příběhy, to hlavní se točí kolem studentské soutěže - jeden čas, jedno místo, stejní lidé a v zásadě stejný průběh dílu ...na můj vkus zde byl příliš malý vývoj a občas byla nuda. Pokud jde o souboje ...díky enormní převaze hlavního hrdiny jsou svým způsobem někdy nudné i ony. Na druhé straně kladné body dávám za to, že se vysvětlují jejich principy, takže krom hezké světelné podívané divák zhruba ví, co se děje a proč se to děje. Dialogy jsou celkem dobré a občas jsou vyzrálé reakce a myšlenky Tatsuya inspirativní, na druhé straně je v nich věnováno dost prostoru zdvořilostním frázím ...což se též spolupodílí na skutečnosti, že anime není svižné a napínavé tak, jak bych si představoval. Podobných anime je nicméně nedostatek, takže na příští sezónu mrknu taky. 65% (edit: japonci fakt umí nasrat -- druhá série je oznámena na červenec 2020.. ! ...točit druhou sérii za 6 let od první ??! ...magoři) ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Po skvělém začátku, přišel tuctový konec. Jako kdyby autoři na vyhodili vztahy mezi postavami z okna. Očekáváte nějaký vývoj jejich vztahů? Ani omylem. Ze začátku to vypadá jako zajímavý mix akce a romantiky mezi bratrem a sestrou, ale pak romantika zcela zmizí a nikde se znovu neobjeví. Stala se z toho suchá akce bez špetky něčeho zajímavého. ()

sh3riff 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nějak vůbec nepochopil o co jde .. uměle vytvořená postava která je brána jako bratr a je naprosto perfektní v "magii" na dálkové ovládání, což ještě skrývá. V září nastupuje do školy se svoji sestrou a v říjnu čaruje atomovky z boku. Velké plus za to, že se zde nebulí každou minutu, ale jinak pro mě opravdu chaotické. ()

Reklama

Reklama