Reklama

Reklama

Soredemo sekai wa ucukušii

(seriál)
  • Japonsko それでも世界は美しい (více)
Trailer 2

Epizody(12)

Princezna Nike, která umí přivolat déšť, prohraje los se svými staršími sestrami a musí se provdat za krále Slunečního království, jež je znám pod jménem Hrozivý král, neboť si za tři roky podmanil už celý svět. Nike však po svém příjezdu zjistí, že tento král a její nastávající manžel je dítě mladší než ona. (Ladi)

Recenze (6)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrné shoujo, které pro změnu není zasazené v přítomnosti, ale v minulosti. Hlavní hrdinka princezna výjimečně ve světlých chvilkách aspoň trochu používá mozek a k tomu je navíc ještě bojovná a tvrdohlavá, což jí dodává dostatek zajímavosti, abyste neměli chuť ji odstřelit už od první epizody. Pak je tady samozřejmě i její princ, který taktéž výjimečně není dokonalý (aspoň na první pohled). V jejich vzájemném vztahu se začíná pěkně od nuly, takže žádné takové, že se do sebe zamilují hned na první pohled, ale pěkně pomalu, krůček po krůčku. Z ostatních postav mě ještě bavil sluha Neil, zbytek vesměs nuda nebo jsem se nemohla rozhodnout, jestli jsou mi sympatické nebo nebo je naopak nemůžu vystát (třeba u takového Bardwina to nevím doteď). Příběh je klasicky jedno klišé za druhým, občas romantický, párkrát dokonce i vtipný, ale nic, co by zůstalo v paměti nějak dlouho. Animace je pěkná, soundtrack též (akorát mi už ke konci vadilo, že Nike pořád zpívá jednu a tu samou písničku pořád dokola), opening s endingem nic extra. 6,5/10 ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka s princeznou a kráľom, ktorý je v podstate dieťa, ale je v niečom vyspelejší ako tvrdohlavá Nike. Nike dokáže privolať dážď a do neho dať svoje pocity, čo je tiež celkom zaujímavý nápad. Najviac so všetkého zaujme Soredemo Sekai wa Utsukushii romantickou časťou. Vzťah medzi dvoma hlavnými predstaviteľmi sa postupne buduje. Nedá sa povedať, že ide o klasický príbeh "popolušky" z dôvodu, že postavy sú komplikovanejšie a zachrániť potrebuje skôr kráľ Livius I, ktorý v podstate predčasne dospel. Samozrejme mi mierne vadil vekový rozdiel medzi Nike a Liviusom, ale som si zvykol. Čo je ešte zaujímavejšie oveľa hanblivejšia bola Nike. Ostatné postavy nie sú vôbec zlé a niektoré sa objavujú len na malú chvíľku ako napríklad Amaluna. V strede anime to trochu stratí dych a kvalita ide dole a to ako napríklad už v spomenutom diely kde bola princezná Amaluna. Takže v podstate je najlepší začiatok a koniec tohto anime. V strede by som povedal, že tie tri či štyri diely nedosahujú dostatočnú kvalitu. Nike by som prirovnal k dievčaťu z dediny, ktoré dokáže promptne reagovať na všetky rôzne situácie a nebojí sa ničoho. Hudobne je to na priemernej úrovni a viac zaujme spev Nike ako opening a ending. V určitých momentoch je spev Nike, alebo Baba-sama (Tohara) veľmi krásny a odporúčam si zabezpečiť pesničku s názvom Beautiful Rain (Tender Rain). Druhá veľmi pekná pieseň, ktorá zaznie na konci má názov Rain Goodbye. Ak máte záujem o príjemný romantický príbeh tak Soredemo Sekai wa Utsukushii odporúčam a tiež je to vhodné pre osoby, ktoré si radi poplačú pri niečom krásnom, lepšie povedané pre osoby, ktoré niečo ľahko rozplače. Situácii na uronenie slzičky tam zopár je. Problém je trocha s hodnotením a veľmi ťažko sa mi rozhodovalo medzi troma a štyrmi hviezdami. Nakoniec sa, ale prikláňam k štyrom z dôvodu môjho celkového pocitu z tohto anime, ale má to v podstate o pol bodu aj tak menej. (Hodnotenie 3,5) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Sebevědomá mladičká princezna ze vzdáleného zapadákova přichází do hlavního města mocného Slunečního království, aby se provdala za jeho krále. Nejdřív zažije nějaké to dobrodružství s místními lidmi, pak nakráčí do paláce a protože je to děvče, které se nenechá nic líbit a obvzláště ne od drzého nafoukaného fracka, tak logicky skončí v hladomorně pro urážku královského majestátu. Odtud ale uteče a jde si to s králem vyříkat ještě jednou ... Právě neustálé hádky, pojaté většinou groteskním způsobem, jsou motorem onoho zvlášního vztahu mezi Nike a Livim. Většinou působí jako hádky tvrdohlavého mladšího bratra se starší sestrou, souběžně s nimi se ale dočkáme i silných emocionálních okamžiků, kdy je život jednoho nebo druhého ohrožen a pak se ukáže, že mezi nimi vznikla skutečná náklonnost. Zajímavé je i odhalovaní Liviho pravé povahy, jeho geniality, psychické nevyrovnanosti a skrytých obav. K tomu vynikající kresba, slušný opening i ending, a ta píseň, kterou Nike přivolává déšť, je opravdu nádherná. Tím ale bohužel výčet kladů končí. Intriky a politika Slunečního království, které by měly v příběhu hrát dost podstatnou roli, jsou neuvěřitelně odfláknuté. Téměř všechny vedlejší postavy (snad s vyjímkou sluhy Neila) působí otravně a jejich motivace jsou těžko uvěřitelné. Další nedostatek vidím v tom, že autoři nejsilnější scény vyplýtvali hned ve druhé epizodě. Pak se sice ještě dočkáme prohlubování vztahu, smrtelně nebezpečné zkoušky, žárlivosti z jedné a pak i z druhé strany a nakonec návštěvy Dešťového království, kde se Livius setká s rodinou své ženy, ale to všechno už je obalené balastem nesmyslných podzápletek nebo hromadou zbytečných prázdných dialogů. Ale jako netradiční romantika s pohádkovým prvkem to naštěstí stále funguje. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že i v dnešní době mohou vznikat romanticko-komediální anime bez ecchi, kterého je už všude opravdu přespříliš... Ale teď k hodnocení samotného anime... Trochu jsem se obával toho, že král je vlastně ještě relativně mladý kluk, který je sotva poloviční výšky, co jeho nastávající... Naštěstí se to ukázalo jako naprosto v pohodě, autoři to pojali ze správného úhlu, takže z toho není žádná kontroverzní záležitost. :-) Je to příběh se silnou hlavní hrdinkou a sice poněkud nestabilním, ale jinak velmi hodným králem. Vše se točí kolem nich, ale to nijak nevadí, protože postupný vývoj jejich vztahu je to, co se mi na tomto anime líbilo nejvíce. Rozhodně je vidět větší zaměření na dámské publikum, ale rozhodně bych neřekl, že je to pouze pro ně... Ostatně já to také viděl a líbilo se mi to... :-) A takový dotaz nakonec: Jsem jediný, kdo by měl déšť mnohem raději, kdyby během něj zněla tak krásná píseň? :-D - 90 % ()

Rachi 

všechny recenze uživatele

Téměř pohádkový příběh o lásce. Hlavní hrdinkou je zde, čtvrtá dcera krále Deštivého království Nike. Jež ovládá speciální schopnost svého národa, písní přivolat déšť. Na druhém konci země nalezneme, velké téměř celý svět si podmaňující Sluneční království. Kterému panuje král Livius, jež požádal krále Deštivého království, aby mu poslal jednu ze svých dcer. A on ji mohl pojmout za ženu, ovšem princeznám deštivého království se do sňatků se slunečním králem , pro jeho neblahou pověst nechce. Dokonce mezi sebou losují, která se za králem vydá. Los padne na Nike a tím tento dobrodružný, pohádkový komediální příběh začíná. Příběh je slušně propracovaný, věkový rozdíl mezi Liviusem a Nike, mocenské záležitosti ve Slunečním království, intrikaření místní církve proti králi i samotný životní příběh Liviuse a Nike . Nejen o tom je tohle anime. Oslovila mě hloubka , kterou tento příběh hojně poskytuje. 4/5 Milovníkům romantiky vřele doporučuji ()

Teelus 

všechny recenze uživatele

Pohádka o princezně Nike , která je proti své vůli (protože prohrála se sestrami los) poslána do dalekého království, aby si vzala slunečního krále Liviuse I., který si vyžádal jednu z dcer vévody z malého vévodství dešťů, neboť členové z vládnoucího klanu dokáží zpěvem přivolat déšť a tuto schopnost chce sluneční král využít. Nabízelo by se klasické klišé, neboť král je chamtivý protiva a princezna něžná dívka se srdcem na pravém místě, která ho naučí milovat svět a samozřejmě i ji. A ono to v podstatě takové klišé je, až na jednu drobnost, a to, že místo sexy nafoukaného bishíka je král malý protivný kluk a místo křehké květinky je Nike ženská od rány, co si nenechá jen tak něco líbit. Takže tu máme trochu netradiční romantickou komedii, zasazenou do pohádkového středověkého světa. Pro mne velmi osvěžující zážitek, neboť jakmile zadám do filtru při vyhledávání anime romance, cca 80% je ze školního prostředí a většina zbytku jsou spíše variace jiných žánrů s nějakou tou bokem probíhající romancí. Tenhle seriál se především vyznačuje uvěřitelným vývojem vztahu hlavních hrdinů, kdy díky věkovému rozdílu je jejich interakce zprvu spíš komická a taková sourozenecky výchovná, ale později roztomile romantická (ve vší počestnosti, žádné úchylné shota nečekejte). Nike je typ hrdinky, který preferuji - žádné máslo, resp. chlapama obletovaná fňukna, ale normální holka, která to má v hlavě v pořádku. Liviho charakter se v příběhu odhaluje postupně, kdy zprvu je to spratek, posléze mazel k umačkání a postupně s tím, jak vychází najevo jeho minulost a jak se vlastně stal králem, dobyl celý svět, i proč má tak nevyrovnanou povahu (krom působení puberty samozřejmě) ho člověk začne mít rád stejně, jako hlavní hrdinka. Každopádně výborná pohádka, spíš tedy zaměřená na slečny, ale vtipná, milá, romantická, trochu i dramatická, s promyšleným, byť ne příliš složitým příběhem a rozhodně hezky nakreslená. ()

Reklama

Reklama