Reklama

Reklama

Black Bullet

(seriál)
  • Japonsko ブラック・ブレット (více)
Trailer 1

Epizody(13)

Obsahy(1)

V roce 2021, kdy je svět zdevastován pandemickými parazitickými bytostmi Gastrea, přenášejícími specifický virální virus, po jehož zasažení se z lidských hostitelů stávají stejné animální bytosti, postrádající byť i ty sebemenší lidské vlastnosti, jsou pozůstatky kdysi globálně prosperující lidské společnosti zahnány do poslední bezpečné zóny, výspy, nacházející se v hlavní japonské metropoli, v Tokiu. Pandemický virus ale větší či menší měrou prosakuje i skrze obranný val, a tak se matkám rodí potomci, v nichž dřímají zárodky viru, díky němuž mají novorozenci nadlidské schopnosti. Ty jsou shodou okolností také jejich záhubou, neboť lidé je vnímají jako potenciální hrozbu, jako virus, který je nutno eliminovat. Děti, převážně dívky, neboť modifikovaný virus v době stádia vývoje lidského embrya potlačuje mužské hormony, společností zavržené a označené pomyslným cejchem "prokleté", jsou vlastními matkami odstaveny a vystaveny krutým podmínkám, v nichž samy bojují o vlastní přežití, a často umírají. A nebýt speciálního útvaru Civil Securities, zabývajícím se potlačováním expandujících bytostí z poza obranného valu po celé jeho délce, jehož členové díky svým schopnostem, a s vysoce moderní armádní technikou, bojují v párech právě s těmito dětskými vyvrženci, byl by život pro mnohé z nich tím nejhorším představitelným zlým snem. S přibývajícími útoky parazitických bytostí hrozí izolovanému městu fatální hrozba, neboť jeden z obranných monolitů se pod vahou útoků hroutí, obranná schopnost valu tak přestává plnit svoji primární funkci a tisíce hladovějících bytostí, mnohdy dosahujících abnormálních rozměrů, míří do útrob modernizovaného města, přímo k jeho bezbranným obyvatelům. Jejich poslední nadějí na záchranu jsou heroičtí členové Civil Securities, kteří společnými silami čelí kvantitativně převyšujícími náporu parazitických bytostí. Za koordinovaným útokem parazitů se ale skrývá mnohem víc, než jen animální dravost. (Conspi)

(více)

Recenze (21)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardni variace na "drsny hrdina s traumatem", "mala supersilna holcicka", "podivne bytosti, co chteji vyhladit lidstvo", "politicke pletichareni na urovni zakladni skoly" a "nastavovani zrcadla dnesni dobe". Jen proto, ze jsem takove cune bez vkusu, ktere je jednoduche pobavit a zaujmout, davam tohle hodnoceni, ale vetsina normalnich divaku, co se tehle neustale dokola omilane formulky uz prejedli, at si predstavi radeji slabsi 3 hvezdy, at pak nejsou zklamani. Je to pitomy, kdyz jsem s anime zacinal pred patnacti lety, skoro kazdy novy serial a film byl uzasny a originalni. Ted je stesti, pokud se nahodou objevi dva tri zajimave napady v peti hodinovem serialu... ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Máme tady postapokalyptickou budoucnost, kde jsou lidé prakticky odříznuti od okolí a uzavřeni v několika městech chráněných jakýmsi polem a kdy je pravidelně ohrožují různí přerostlý brouci (označováni jako Gastrea) a prakticky jediným, kdo s nimi dokáže adekvátně bojovat jsou lolitky, které jsou nakažené jejich DNA, díky čemuž jsou však ostatními zpravidla nenáviděny a tak musí žít na okraji společnosti... Že to zní dost divně, no pro člověka co viděl Attack on Titan a viděl co to s komunitou anime fanoušků dělá to vlastně ani nic překvapivého není... Navíc tohle anime mělo asi vše co mě dokáže ihned nadchnout a zaujmout. Postapokalyptický svět je jedním z mých nejoblíbenějších prostředí, hmyz je jedním z mých nejoblíbenějších protivníků a tady se mi dostává v různých tvarech, velikostech a provedeních a roztomilé lolitky s unikátními povahami jsou nejoblíbenější anime postavy. Animace byla velmi pěkná až na ty CGI příšery, kterým toto provedení občas lehce ubíralo na děsivosti, hudba se mi také líbila a do děje mi celkem slušně pasovala. Charaktery mě také velmi bavily, Enju jsem si zamiloval během pár sekund a ještě dnes jí považuji za jednu z nejroztomilejších anime postav co jsem zatím viděl. Satomi mi přišel naprosto v pořádku a neměl jsem problém se do jeho postavy vžít, choval se zkrátka tak, jak bych se v jeho kůži choval i já. I další charaktery mě zaujaly, ať už to byla roztomilá Tina Sprout, Kisara, která mě ale zaujala až v poslední episodě a taky Kagetane, který byl jako záporák prostě skvělý. Nejvíc se mi líbilo prostředí v jakém se to odehrávalo a na mě opravdu působilo depresivně a obzvlášť jsem nenáviděl společnost za to jak se k prokletým dětem chová a také jsem dost prožíval smrt každé nebohé lolitky a tak jsem měl mizernou náladu docela často. I děj mě bavil a tak jsem každou další episodu očekával s nadšením. Jistě toto anime bude mít pro ostatní určitě spoustu nedostatků, ale pro mě se zde sešlo mnoho aspektů co mě baví a v provedení více než uspokojivém a proto za sebe nemám nejmenší problém tomu dát 5*, protože tohle je pro mě "ušité na míru". 10/10 ()

Madsbender

všechny recenze uživatele

Existujú dve možnosti, čím sa tento seriál javí byť. Za prvé, jedná sa o rafinované dielko s luxusným fanservisom, brilantným popkultúrnym podfarbením, hojne rozsiatymi odkazmi a referenciami, a brilantnou fúziou akcie, temného príbehu a humoru. Len povážte - vpád prvej Gastrei pred diváka je podporený zvučkou ako z kaiju filmov 60. - 80. rokov, hudba z OP pripomína obstarožné anime kúsky z minulého storočia, máme tu uchechtaného záporáka, ktorý chce zničiť svet a malé dievčatká, ktoré sú zneužívané svojimi "podporovateľmi" (aký to termín pre pedofilov, to skrátka inde ako v Japonsku nevymyslia) na boj so zmutovanými monštrami. Za druhé, je to hlboko podpriemerný flák z bitúnku, u ktorého je príbeh úplne druhoradý, hyperhysterické postavy bežné, obdivovanie poprsia ženských hrdiniek na mieste, demencia nákazlivá a preskoky medzi frenetickou akciou a infantilnými rádoby humornými vsuvkami vyriešené tak skvele, až sa mi v hrdle vzpriečila včerajšia večera. Ja osobne sa teda prikláňam k druhej teórii, ale definitívny ortieľ vynesiem až po dobehnutí série. Prvé dve epizódy: 20% ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Před psaním tohoto komentáře jsem byl nucen vytvořit takové dvě teorie týkající se objasnění skutečnosti, proč se s DaweForemanem tak drasticky neshodneme na tom, zda je seriál Black Bullet vyváženým seriálem. Ta první teorie – méně pravděpodobná – říká, že jsme s DaweF koukali každý na jiný seriál a možná zde každý jiný seriál hodnotíme. A ta druhá říká, že by si měl DaweF zkrátka přečíst nějaký stručný manuál pro začínající scenáristy, než o nějakém filmu či seriálu prohlásí, že je „hodně dobře vyvážený”. Seriál s názvem Black Bullet je totiž dílem vskutku diletantským a nedá mi to, abych si nezačal pohrávat s myšlenkou, zda dramaturgem seriálu nebyl náhodou nějaký orangutan z libovolné japonské zoo. Na jedné straně se seriál pokouší navodit atmosféru bezvýchodnosti, zoufalosti, strachu ze zmutovaných stvůr a obav z konce světa, na druhé straně je v něm plno momentů, při nichž hlavní hrdina flirtuje a vesele se mazlí se spoustou lolitek a osud světa je mu zjevně úplně u zádele. Prvních pár dílů se v seriálu opravdu něco děje, pak až zhruba do jedenáctého dílu se neděje nic pro hlavní zápletku významného (jinak řečeno: děje se tam úplné h*vno) a až v posledních pár dílech se děj opět stáčí ke zmutovaným zrůdám. Prostředek seriálu by tak mohl být v klidu vystřižen a ničemu by to neuškodilo, neboť pokud je v seriálu někdo zabit, jsou to jen vedlejší postavy, které měly před svou smrtí prostor jen pár minut a jejichž smrt se za pár minut opět zapomene. Smutný ovšem je fakt, že kdyby byl seriál právě o něco vyváženější a dal přítomnosti několika neuspokojivě dotažených dějových linek a vedlejších postav smysl, jež zoufale postrádají, tak by se seriál dal i přes svou neoriginalitu, nehezké CGI stvůr a nijakého hlavního hrdinu brát aspoň jako takové oddychové béčko na sobotní odpoledne, jemuž bych v klidu dal 3*. Hudba (jak OST, tak opening, tak ending) je totiž celkem fajn, kresba je kromě již zmiňovaných CGI modelů příšer slušná a některé naťuknuté myšlenky by mohly být při lepším rozvedení a vyváženosti seriálu přinejmenším zajímavé. Takto jsem se ale dočkal seriálu, při jehož sledování jsem kolikrát nevěděl, zda jej mám brát smrtelně vážně, nebo jako parodii. Studio Kinema Citrus mě tak opět o svých kvalitách zdaleka nepřesvědčilo. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý to bylo, dobrý no.........jo zní to trochu křečovitě, no bodejť by ne. Když vezmete v potaz že to je další seriál, který je ukončen ve chvíli, když to začalo být zajímavé. A až moc otázek bylo nezodpovězených, a věřím tomu že za vším tím stojí někdo schopnější, než trapný brejloun a bratr který se zjeví ke konci. K bratrovi sem za těch pět minut, nestihl pocítit nenávist, takže to s ním bylo trochu zvláštní. Jo a taky mně štvalo, že v akčních scénách některé postavy začali pojmenovávat svůj styl úderu/chvatu či stylu se kterým budou bojovat. No né tak tohle je fakt rušivý element, a totálně to odvádělo pozornost, tím pádem akce neni čistá. Ale pozor né že by akce byla špatné, víc jak dobrá, katany, bojová umění, střelné zbraně jooo dojde na bezbolestnou, akce je prostě fajn. Akorát to pojmenování to bylo fakt divné, další věc co mi vadila, je ta perverznost, ze začátku to ani tak nevadilo, ale jak šel čas, tak nebyl díl, kdyby nebyla nějaká úchylnost. Když v každém díle, desetiletá holčiny navrhují sedmnáctilétému hrdinovi, že si ho v brzké době vezmou a abych do nich pustil trochu té lásky, tak přesně po sto padesáté, to začalo bejt fakt trapný a nepříjemně úchylný. Příběh jako takovej neni špatný, má svoje překvapení a napjatý situace, jen to chtělo dotáhnout. Některé postavy sou v pohodě aaa některé zase ne, osobně sem žádné nijak výrazně nepřilnul, možná jich tam bylo až moc, takže žádná z nich nemohla vyniknout. Upřímně moc nechybělo a díky tomu bych, se na to vykašlal a celý seriál zavrhl. No neudělal sem to, ale zase se by se nic nestalo, kdybych to nechal bejt. Je to sice fajn seriál, ale má to prostě chyby a velký, trochu hořká pachuť zůstává po zhlédnutí. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Za mě se vší upřímností mírné překvapení, hlavně kvůli první polovině. I když mi svět nepřipadá dostatečně vysvětlený, dokázal jsem si ho zhruba přirovnat k světu Darker than Black, který též popisuje uzavřený Tokio před vnější pohromou, přičemž se ve městě objevují nadpřirozené následky vedlejších účinků onoho externího okolí. Hlavní postava se chová a přemýšlí poměrně racionálně; častokrát se nacházím, že bych reagoval stejně a to je pro mě dobrá známka. Příběh nabízí rozumnou hloubku a divák je zvědavý, proti čemu lidstvo stojí a co jsou zač ony proklaté dívčiny. Ano, nevadilo by mi, kdybych pro jednou byl ušetřen světu lolitek, ale dejme tomu, že zde nejsou využívány pro naplnění úchylnějších potřeb oplzlejších diváků. O to smutnější je poté drobný sešup kvalitou s blížícím se konci, kdy jakoby dochází nápady a začíná to být zbytečně přímočarý a pro mě i trochu nepochopitelný. Samotný konec je vůbec podivný, protože veme problematiku seriálu úplně stranou a nabídne obočí-zvedající cliffhangeřík. Animace slušná, opening a ending se docela vyjímaly. Víc netřeba dodat. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Black Bullet je dosť ťažký oriešok na posudzovanie lebo toto anime má trošku volnú formu a strašne sa ponáhľa, aby ukázalo čo najviac zo sveta a tým aj zaujalo, ale všetko má svoj čas a tak budovanie príbehu je zrýchlené, ale zaujímavé. Postavy nie sú nejako prepracované, ale sú zaujímavé a bavia. Podobný nápad ako toto anime má malo veľa filmov, alebo aj anime v podstate treba chrániť nejakú oblasť zabezpečiť ju a vonku je "peklo" svet kde sú príšery, a čo majú za úlohu hlavný hrdinovia? Vlastne svet v ktorom nie je jasné čo sa môže stať zajtra a svet je natoľko krutý, že netreba brať ohľad ani na svojich vlastných ľudí, lebo prežije ten najsilnejší. Jednotlivé postavy majú svoje vlastné nezameniteľné schopnosti a to sme už videli všade nie? Čím je teda anime Black Bullet samo o sebe špecifické a nezameniteľné? Pravdou je to, že ničím a preto vlastne baví, lebo si zobralo z podobných počinov to najlepšie a snaží a divákom ponúknuť to čo mali inde radi... Pre mňa by určite nebolo na škodu keby tento počin mal viac dielov a svet ukázal pomalšie nechal tak povediac diváka spadnúť do príbehu. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zhrnutie epizód: oplatí sa pozrieť prvé 4 epizódy a posledné 3. Zvyšok sa dá v pokoji vypustiť a divák nemá pocit, žeby o niečo zásadné prišiel. Prikladám aj pár výborných hlášok najtemnejšej postavy zo všetkých, bohužiaľ som ich videl len v angličtine. „Papa, can I kill them?“ „You may kill half of them.“ -„So this is death... So this is war. Marvelous!“ ()

seth82 

všechny recenze uživatele

To hodnotenie by bolo možno aj vyššie, ale strašne mi liezol na city Rentaro s tým jeho večným vyrevovaním a preskakujúcim hlasom. Doteraz ma v anime vedeli rozhohniť iba ženské postavy, prípadne všetky tie malé zvieratká, ktoré sa v niektorých žánroch objavujú, no toto vrieskanie a chrchlanie ma neuveriteľne rozladilo. Holt, nie všetko môže byť dokonalé...Príbeh ako-tak dobrý (niečo podobné sme tu už ale videli X-krát), postavy ničím výnimočné, jednoducho už to tu raz bolo... ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře vyvážený anime. Obával jsem se, že z toho bude slátanina, ale konci se to ukazovalo čím dál lépe. Sci-fi - ano, sice bychom mohli toho nepřítele nazvat hmyzem, který se objevuje jinde, ale pořád je to do určitý míry originální. U technologií je určitý kompromis mezi současností a budoucností. Komedie - sem tam ano. Jednotlivé vtipné scény nejsou hlavním obsahem a vždy jsou vhodně umístěny jako odlehčení. Krimi - to možná tak poskromnu (alespoň z toho není klasická detektivka). Akce - tohoto prvku je tu asi nejvíce. Boje nejsou nudné a neopakují se neustále jedny a ty samé situace dokola, kdy je tu určitá rozmanitost. Nejvíce asi musím na tomhle anime pochválit ony začleněné filosofické, psychologické a politické otázky. Po celou dobu se ony abstraktní myšlenky celkem drží v určité umírněnosti a nejsou zbytečně složité. Napínavosti a překvapení je tu také dost. Sem tam se dočkáme i náznaky romantiky. Jak už jsem psal - autoři si na tomhle opravdu dali záležet, kdy se jedná o celkem žánrově rozmanité anime, kdy každý prvek je správně vybalancován. Animace je velice dobrá a hudební stránka vystihuje většinou danou atmosféru. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Na tohle anime se pěkně koukalo. Rekl bych lepší 3*. Rekl bych, že je to trochu mix Shingeki no kyojin a Resident Evil. Při délce seriálu se zbytečně nešťourá v minulosti postav, ačkoli to má možná trochu negativní dopad na dojákovou část anime, která by zde měla hrát velkou roli. Těžký osud a šikana v kontrastu s roztomilostí Prokletých dětí. Tohle by měl být hlavní tahák seriálu. Nicméně ocenit musím pěknou kresbu a animaci, která si dovolí být místy vulgární, jindy hororová, přitom nepotřebuje cenzuru a je přístupná. Dále musím zmínit pěkný rockový ending a slušný opening, na který je však potřeba si zvyknout. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Nespravodlivé utrpenie bojovných malých dievčatiek, ktoré napriek nenávisti väčšiny normálnych ľudí aj ďalej obetavo zachraňujú svet ma nenechalo ľahostajným. Ale vypestovať si vzťah k postavám je ťažké. Pretože aj dospelí ľudia v príbehu sa správajú často ako malé deti. Neznášam hysterických chlapov ;-). Celé je to trocha uponáhľané, zmeny motivácie postáv sa strácajú a tak neviem prečo mám zrazu bojovať po boku s niekým čo ma chcel ešte nedávno zabiť. Dilema medzi loli komédiou a hustým postapo sci-fi neriešiteľná, no niečo z toho tam bolo navyše. Radšej robiť jednu vec poriadne, ako dve napoly. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica bola super. Zaujímavé postavy, nabité neznámym množstvom potenciálu. Boj proti záhadným nepriateľom na viacerých frontoch. Prostredie plné profesionálnej rivality a politických intríg. Dosť sa mi páčil humor so sexuálnymi narážkami. Rentaro a Enju boli naozaj skvelé duo. Seriál nemal zábrany v hrubosti, drsnosti a ukazovaní psychických útrap postáv. Zlom prišiel niekde v polovici keď sa epizódy začali vyberať príbehovo nezáživným smerom a upustili od predošlého diania. Atmosféra zostala podobná, ale ubudlo humoru a vytratilo sa napätie. Čo sa tam dialo bolo nezaujímavé a akcia stratila kreativitu. Čiže okrem sociálnych interakcií ma to neskôr už moc nebavilo. Charakteristika tohto seriálu je pre mňa definitívne humor a interakcie medzi postavami. Škoda tých posledných pár epizód, inak to mohli byť solídne štyri hviezdy. edit: Aj napriek hodnoteniu tromi hviezdami, určite odporúčam si seriál pozrieť, kvôli skvelým prvým epizódam. ()

Agraynel 

všechny recenze uživatele

Black Bullet je jedním z anime, o kterých si říkám "proč jsem to sakra ještě neviděl". Máme tady variaci na covid, kdy to není o kašláníčku, ale rovnou o přeměně na gigantický monstra, jakože, love it. Klasický anime, kde hlavní postavu samozřejmě všechny holky instantně milujou. Je tu akce, je tu takový to roztomilý sexuální napětí, co víc. Není tady žádnej push na big boobs ani přehnanou nahotu, postavy vykreslený úplně super. Ve všech dílech se něco děje, je to hodně protkaný emocema a divák se podle mě s postavama dost sžije. Bohužel klasicky jak už to bejvá, ty dobrý anime maj bohužel jednu sérku co jde shlídnout za večer... Anyway za mě 10/10, anime tohodle typu jsou strop a rozhodně doporučuju na kukandu ;). ()

Teelus 

všechny recenze uživatele

Tento seriál se mi hodnotil trochu těžce, dát mu za 3, tak by to vůči této svižné podívané s dobrým námětem a vyváženou porcí legrace, akce i morálních otázek včetně dnes moderního umírání postav nefér. Nadto když přidám sympatickou animaci (až na některé počítačem dodělané brouky, ti vypadají fakt hrozně) a skvělou hudbu (Crisis point od Shiro Sagisu se stal trvalým prvkem mého mp3 mixu ve složce epická masáž :D), je to adept na nadprůměrné hodnocení. Jenže seriál ke dnu táhne strašný spěch a nevyřešené díry v zápletce. 13 epizod je pro tento příběh zoufale málo, konec je sice otevřený, ale těžko říct, kdy (a jestli) se dočkáme pokračování. Servírují nám zde hodně postav, z nichž mnoho umře, ale tak rychle, že si k nim člověk moc nevybuduje vztah a k autory zamýšlené emoční masáži tak nedojde, což beru jako hlavní mínus této série. Zatím dávám za 4, jelikož je to letos rozhodně nad průměrem a za shlédnutí to stojí. Příběh zahrnuje i témata k zamyšlení, není to jen akční rubačka s bandou sladkých lolitek. ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Potenciál tam byl, ani animace nebyla marná, postavy jsou sice dost podle základních šablon typu nevýrazný ale OP hrdina, cute lolitka, atd., ale to všechno by pořád znamenalo přinejhorším průměrné anime. Co to za mě zkazilo nejvíc bylo zbytečně rychlé tempo příběhu. Kdyby to kazilo emotivní scénky nebo nějakou romantiku tak budiž, ale mě přijde, že to pak kazí dokonce i ty akční momenty, což seriálu stojícímu na bojových scénách jednoduše neodpustím. Drop po čtvrtém dílu. 5/10 ()

Harroc 

všechny recenze uživatele

Z počátku když jsem četl různá preview jsem si myslel, že to bude další tuctové anime se spoustou bum bum a bang bang. Ale opak pravdou. Akční scény tu skutečně jsou, ale je to promícháno se spousto dalších směrů. Zde není jediný nepřítel Gastrea, ale jsou to i samotní lidé, kteří nebojují jen proti samotním Gastreám, ale i proti Cursed Children. Je to směsice akčního scifi s kriminálkou a politikou, která je velmi chytlavá. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

www.animenewsnetwork.com_Black Bullet (TV) Ako väčšina anime aj táto je veselo aj neveselo uletená a ponúka plejádu divných emócií. Čo je na tejto nezvyčajné? Spojenie dospelého Iniciátora (bojovníka proti Gastoree) a malého nakazeného dievčatka s nesmiernou silou závislou na zvieracej predlohy. Prvá séria neprináša veľa vysvetlení o čo presne ide ale celkom dobre navodzuje atmosféru a predstavuje hlavné postavy a hlavnú linku. Zámery hlavných postáv nie sú celkom známe až na zámery všetkých ženských postáv v okolí Rentarō Satomiho a to, že si ho chcú zobrať. Vykreslenie malých dievčat s červenými očami je trochu oplzlé. Koniec prvej série je trochu patetický. ()

contreras 

všechny recenze uživatele

Maximálně to na mě funguje, charaktery mě neuvěřitelně baví a celé to šlape skvěle. Malou ultimátní fighterku co se rozhodne dělat všechno proto, aby se stala Vaší manželkou chce snad každý chlap. A kdo říká, že ne, je ještě větší úchyl a blázen, než Hiruko Kagetane :D ()

Reklama

Reklama