Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá fashion bloggerka Viktorie si musí po smrti matky vybrat, zda žít v dětském domově nebo na malé vesnici s otcem, kterého nikdy neviděla. Venkovské prostředí na ni zpočátku působí jako zoo plné exotů, kteří jsou sice zajímavou náplní pro její blog, ale žít se s nimi nedá. Její otec navíc úspěšně vzdoruje všem pokusům o převýchovu a raději se věnuje své praxi zvěrolékaře a poklidnému popíjení s kamarády. Do rodinného souboje je postupně zatažena celá vesnice i sociální pracovnice, která hrozí násilným rozdělením nově vzniklé rodiny. A to právě ve chvíli, kdy Viktorie kromě vztahu k otci nachází i první lásku... (Indigo Film)

(více)

Recenze (269)

silentname 

všechny recenze uživatele

Strašne ale strašne otravný film. Kadeřávkovej postava je neznesiteľná a Řezníček je neskutočne nesympatický, čo to skutočne maximálne podkopáva. Výber hercov nie je najhorší, ale herecké výkony mnohých z nich sú absolútne tragické a kraľujú tomu Latinák s Vacvalovou. Nápad nie je zlý a mohlo by to byť vtipné, no všetko je to na jednom probléme. Spôsob, akým sa tvorcovia snažia vykresliť Viktóriu môže dopadnúť len na 2 spôsoby - maximálne vtipná, alebo maximálne otravná. A toto je práve tá druhá varianta. Humor zo začiatku je síce schopný, no celý film je postavený na jednom vtipe a predvídateľnom príbehu a keď tam nie je nič čo to môže ťahať, výsledne dostanete len kanonádu hovadín. Neodporúčam. Hodnotenie: D- ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dno to není, ale jen proto, že české filmové dno je zatraceně hluboko. Komentář kolegy xxmartinxx je asi to nejvýstižnější, co by se dalo napsat. Možná měli vybrat mladší holku, nebo postavu Viktorky udělat starší. Světlých momentů je velmi málo, vesměs jsem cítil jen sentiment a soucit, když tam někteří HERCI měli nějakou lepší repliku (Vladyka, Černocká, kupodivu sympatický Knor). Pokud tvůrci chtěli do role někoho staršího, tak si měli někoho staršího vybrat, protože ten dabing René Slováčkové je šílený. Od Juraje Šajmoviče a jeho předchozího jezevčíkového dobrodružství pořádný krok zpátky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To to je takmer žumpa českej kinematografie. Bez príbehu, bez scenára, nevtipné až to bolí. Stačí si pozrieť herecké esá, ktoré sa v tomto snímku mihnú a nechápete, či to myslia vážne. Zo Slovenska pozvaná Elena Vacvalová, to je vrchol kastingového amatérstva. Kadeřávková by nebola herečkou ani v divadle pre mentálne postihnutých. O Hrachovcovej výkone hovorí už jej meno. Stačí, aby sa objavila na plátne dve sekundy a dostanete záchvat plynatosti. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Andílek na nervy navazuje na troškovské trendy a vykresluje všechny lidské vlastnosti jako nedůstojné terče posměchu. Představuje prototyp "špatného českého filmu". Recenze - Jsou chvíle, kdy člověk sedí v kině s němým úžasem. Je zatlačen do sedačky a není schopen se ani pohnout, jak nevěří, že promítané obrazy bylo možné dostat na plátno. V ideálním případě proto, že se mu poštěstilo zakoupit lístek na výjimečně povedený film. V horším, když nějakým nedopatřením zašel na jednu z nejhorších tuzemských produkcí za poslední roky, na film Andílek na nervy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem nedobrovolně koukal, když jsem byl na návštěve. No to byla blbost. A ta mladá blondýna to byla kráva (ta její postava). A ono i ta herečka (jestli to je vůbec herečka, nikdy jsem o ní neslyšel) hrála příšerně. Stejně jako ten blb Mišík, o tom jsem se teprve nedávno dozvěděl, že prý je to nějaký zpěvák. No mě už je od pohledu nesympatický. Jediní celkem dobří tam byli Pavel Řezníček a Lukáš Latinák, o tom jsem ani nevěděl, že stejně jako já umí krom slovenčiny i češtinu :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako bych koukal na levnější verzi Doktorů z počátků nebo jakéhokoliv podobného "vesnického" seriálu. Celé je to vyloženě televizní, jestli to šlo do kin, tak chudáci diváci. Mizerná výprava, a jako lokace stačil jeden statek, kde si filmaři asi užili hezké prázdniny. Bez nápadu, bez stylu, bez vtipu, s trapnými dialogy a hláškami a sociální pracovnicí, která kdoví proč je Slovenka (!) - kam se hrabe na Zubatou z Kolji! Řezníček zde hraje na půl plynu, nebo možná drží dokonce celou dobu nohu na spojce a jede na jedničku, je úplně bez života, povrchní je až hrůza. Celé to vlastně nejde hodnotit, protože film to není, spíš jeden díl televizního nekonečného seriálu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Námět je prima. Zhýčkaná puberťačka u nově objeveneho otce na vesnici. Kontrasty a paradoxy. A v podstatě jsou tu i někteří šikovní herci, třeba Řezníček v hlavní roli, nebo Černocká a Vladyka. Bohužel i horší, nebo vysloveně umělí, třeba ta dcera nebo Mišíkův syn. Má to klasické slabiny českých komedií. Dialogy nejsou špatné, ale jsou obvykle špatně zahrané (nebo zrežírované?) . Ty postavy a situace působí křečovitě, přehnaně. Televizní laciná kamera tomu taky nepřidá. Nedal jsem tomu odpad, ale víc než jednu si to bohužel nezaslouží. Myslím, že z toho scénáře se dal udělat lepší film, možná i o dost. Akorát by ho museli dělat úplně jiní lidé. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Prostě jsem ji párkrát krátce znal." Jako, ono to není zase tak úplně blbé. Silně idealistické, to jo, ale pár dobrých vtipů to dá. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já mám Annu Kadeřávkovou rád, je sympatická, hezká a má tuze příjemný hlas. Roli namyšlené husičky zvládla slušně, Pavel Řezníček podává rovněž vždy sympatický výkon. Nenásilná a nenáročná oddechovka, jež obsahuje jen pramálo trapností aneb další pohádka na téma napravení zlobivé dcery/zkrocení zlé ženy apod. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Mé putování stokami českého filmu zdárně pokračuje a díky dvojici hrdinných průzkumníku bubun a KM Phoenixe jdu často najisto. Tohle tedy byla příšernost. Už po deseti minutách jsem sváděl krutý vnitřní boj; zoufale jsem toužil tuhle hrůzu vypnout, zároveň jsem ale nechtěl hanebně selhat. Sebral jsem tedy všechny síly, vzchopil jsem se a vydržel jsem až do hořkého konce. Zápletka byla naprosto průlomová, město se nastěhovalo na vesnici, něco takového jsem fakt ještě neviděl. Čtyři (číslovkou 4) scénáristé dali dohromady takový paskvil, jaký se dá jinak vidět jen u Evy Toulové, a smutnými hrdiny jejich příběhu se stali rozmazlená instatuberka a veterinář bez kuskusu. Já nemám nic proti ženským hlavním hrdinkám, ženy mám rád, ale jen ty, které nefungují jen jako gangliovou nervovou soustavou řízený podpůrný vyživovací systém pro vagínu. Náhodná srážka s tímto druhem žen u mě vyvolává automatickou reakci, při níž se mi začíná mimické svalstvo organizovat do odmítavého úšklebku, což ale můžu kdykoliv uhrát na své postižení. Idiotský děj a dementní dialogy byly bravurně doplněny herci, které už opravdu nemusím: Mišíkem, Černockou, Hrachovcovou, Latinákem a hlavně Lindou Rybovou, kterou důvěrně mezi mnou a obrazovkou nazývám Leklou Lindou. Byl to skutečně silně nepříjemný zážitek, který bych si dobrovolně už nikdy nezopakoval, a vůbec netuším, odkud se ve mně vzala ta nutkavá touha přečíst si Joy. / Poučení nebude, protože mám otázku: Proč Dominika Myslivcová? ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem dostala přesně to, co jsem čekala. Ze začátku nebyl úplně nejhorší a docela jsem se i zasmála, ale potom mě film začal nudit. Výběr herců se moc nepovedl. Anna kadeřávková na mě pořád působila jako hrozná amatérka a to mi kazilo celkový dojem z filmu. A výběr jejího kluka taky nebyl úplně to pravý. Oba mi k sobě vůbec neseděli. Jak už jsem tu několikrát psala, tak co čekat od českýho filmu, že jo? ... 35%. ()

malylada odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nepatří ani do českých inscenací. Trapné naprosto vše, žádná hláška, která by pobavila a nemůžu si vzpomenout na ani jeden kladný moment v tomto patvaru......0/10 ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Příběh o měšťácké fifleně, kterak k rozumu přišla a svého manekýna i na venkově našla. Námět hledání cesty a vzájemného porozumění mezi dcerou a otcem by byl fajn. Jenže je to takové uspěchané a přehnaně přidrzlé. Zpočátku je "Ví" tak na facku, až mne vytáčelo, že ji pořádně za svou drzost neschytala. Potom se najednou časové období střídá po pár minutách a režisér diváka nechává jen tápat a domýšlet si, jak postupně se vztahy vyvíjejí. V tom to mělo dle mého největší slabinu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tohle by podle mě mohla být taková ta klasická letní komedie, kterými by v posledních letech chtěl být Zdeněk Troška. Není to nikterak objevný snímek, není ani třeskutě vtipný (kromě pár trapných momentů, že jo Kateřino Hrachovcová s Puňťou Herčíková) a hlavně se tu konečně začínají objevovat nové tváře nebo alespoň herci, které jsem ve filmu dlouho neviděla (Linda Rybová, Miroslav Vladyka, Vlasta Žehrová nebo Pavel Řezníček). Ano, působí to instantním dojmem (umělé řasy, celý ten plastový svět a najednou prásk přerod ve venkovskou děvčicu) a celé je to dost růžové, naivní, sluníčkové... Ale ve svém žánru to zkrátka není špatné a snad už se konečně trochu rozhýbou vody českého filmu. PS: Ústřední trojice Řezníček (sexy veterinář), Kadeřávková (sexy poloviční sirotek) a Mišík (sexy sexoň) mi tedy nesedla. Zachraňuje to právě postava Lindy Rybové a pak, a to mě samotnou dost překvapilo, Petra Černocká. Zkrátka takové ty normálnější a možná i potkatelné postavy. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Po setkání s hlavní hrdinkou jsem se chtěl nejdříve oběsit (slečnu bych ale ještě předtím zabil). Postupem času si film zachoval jakžtakž hrdost a zasloužil si 1-2 hvězdy. Moderní česká pohádka po vzoru amerických sr*ček ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Naše generace je samozřejmě plná blogerek a občas i dost hloupých blogerek. Hlavní postava tohoto filmu je ovšem megablbá, megaprotivná a nikdo by s ni nevydržel v jedné místnosti ani zlomek sekundy. Je to už jenom tím jak je napsaná, taková sbírka klišé o blogerkách jí ještě zbavuje veškeré lidskosti a plastičnosti. Ech, ale o co se tady vlastně snažím? O nějákou seriozní kritiku? Tady je vše hloupé a klišoidní. Je to film přesně ve stylu komerční televize a přesně pro svou cílovku která bude nejspíš nadšená. Já nadšen rozhodně nebyl, ale koukal jsem se sourozenci a dalo se to...některé momenty jsou celkem snesitelné. Zrovna Řezníček je fajn (jen kdyby zase neměl tak debilně napsanou postavu, ach jo), Latinák asi nikdy nic nezkazí a neherec Mišík naštěstí moc často na plátně neotravuje. Obsazeíní Jablonského s Knorem jsem nepochopil ale co už. Ve výsledku se Andílek dá přežít bez nežádoucích, vedlejších ale ani pozitivních účinků. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rozmalzený spratek vs vesnice a hledání vlastní cesty k tatínkovi. Od začátku je jasné, kdo musí zákonitě vyhrát. Holčička nebyla pouze na nervy, ta potřebovala rovnou pár výchovných, aby se jí konečně v hlavě rozsvítilo. Já jsem kliďas, ale několikrát jsem se při sledování přistihla, že chci Viktorce pár fecek vrazit. Tenhle příběh je jednoduchoučky a šablonovitý. Jede podle stokrát ověřených ingrediencí. Nicméně, ta nafrněná husička byla ztvárněná naprosto přesně. Herecké obsazení dospělých herců mě potěšilo. Už jsem delší dobu nikde neviděla Petru Černockou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to naprosto nesnesitelný film, snad i proto, že představitelka hlavní role je v tom, co předvádí, tak přesná, tak otřesná, tak příšerná. Těžko říct, jestli je jen tak dobrá, ale nemyslím si, proměnu, která byla naprosto nezbytná, jsem jí nevěřil, ale sem tam se tu objevil i vtip, jemuž se dalo zasmát. Jinak celkem tragické a hlavně místy hodně špatné postavy. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Odvážný pokus zaujmout, se bohužel nesetkal až s takovým úspěchem, jaký asi tvůrci filmu čekali. Dost zoufalá snaha oslovit jiné, než ty náctileté, obávám se že ti z "buranova" k nim ale taky patřit nebudou. ()

Reklama

Reklama