Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Po stáročia trvajúcej vojne nastal konečne mier. Nie všetci sú z toho nadšení. Bojovníci zrazu nemajú čo robiť. Toru, sabotér bez práce, pri hľadaní niečoho do úst v lese natrafí na zablúdené dievča s veľkou rakvou na chrbte. Krátko na to na nich zaútočí nebezpečný jednorožec. Toru nad ním zvíťazí a získa prácu. Dievča totiž o sebe tvrdí, že je Chaika, dcéra porazeného kráľa, veľmi mocného mága. Vraj sa snaží zozbierať pozostatky tela svojho mŕtveho otca, aby ho ho mohla pochovať. To však nepôjde bez boja. Avšak je tento úmysel dievčaťa úprimný? (Palisander)

(více)

Recenze (10)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Akari! Tóru! Hromino, dvanáct dílů, zhlédnuto! Seriál, moc divný! Jména, hodně divná! Čaika Trabant! Dominika Škoda! Má mluva, taky divná! Draci, oceloví! Oni přeměna, kočky! Jednorožci, děsiví! Má zbraň, fajn! Však svět, celkově, poměrně zajímavý! Konečně fantasy, prostředí! Však postavy, slabota! Tóru, moc nijaký! Akari, moc nijaká! Frederika, otravná! Já, ještě v pohodě, pěkné šaty! Děj, průměr! Putování odnikud, nikam, pocit! Záživnost, nic moc! Nějaký rámec, ano, provázanost však, slabá! Téměř nijaká! Hromino brzy, seriál, zapomínání! Však pořád, lepší! V této sezóně, než Captain Earth! Taktéž! Bones! Méně bolest, oči! Uši! Tak co, Hromino, hodnocení! Utrpení, újma, málo! Vyloženě špatné, ne! Však dobré, nikoli! Druhá sezóna, podzim, nekoukání! Asi! A když druhá sezóna! Dvojka, dobré číslo! Hodnocení, hvězdy dvě! ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk čas od času při prohrabování se skrz harabudí narazí na nečekaný klenotek. Haraburdí budiž vhodněji překřtěné na vrakoviště aut plné Gaz Chaik, Gaz Bogdanů, Škod, Akur, Koenigseggu, Lančií, Scanií či Ivec. Tenhle zvláštní prvek automobilové inspirace mě ale nikterak nerozhodil a má nízká očekávání byla překonána o parník. Snažím si vzpomenout, kdy naposledy jsem byl svědkem shounenu, kde se neřve, kde mozek má navrch před jakoukoliv kombinací ega/hrdosti/návalu testosteronu, souboje nemají terraformující dopady ale přitom disponují kreativitou, stylem a grády. Děj, který rozumně plyne, ani zdaleka není vycucaný z prstu během svačinové přestávky a motivace hrdinů, která už není tak perfektní, stále má uvěřitelné rysy vůči jejich povahám. Když už někoho miluji, tak se mu nebojím vlepit pusu a sem tam nějaká smrt je taky, ať to zní sebekrutěji, vhodné okořenění. Chaika je jako lolitka roztomilá, ať už vzhledem či kousanou mluvou, a lehce se ji fandí, Toru nemá za zády obrovský harém a sympaticky koná, jen ta Fredrica mohla být lepším producentem vtípků. Slabší prvek je tentokrát forma: Animace průměr, u hudby mě zaujal jen ED. Celkově přesto, že nic vyložene nevyčnivá do výšin dokonalosti, tak se hlavně Chaika a spol umně vyhýbá jakýmkoliv hluchým pasážím. Nemužu jinak, než tuto dobrodružnou cestu pochválit. 2. série je u mě jistá. Shocking truth! ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak pěkný příběh o čaji jsem nečekal. Začíná to uvedením dívky, Čajky, odbornici přes čaje a Coffin - Kávu. Po vzoru Spice & Wolf cestují po světě a shánějí přísady do Kávy, aby obohatili tajnou recepturou Čaj natolik, že vznikne něco naprosto nového. Dimenze doposud nepoznaná. Netušil jsem, že mě to tak chytne, respekt. Konec byl malinko urychlený, ale co se to říká. Důležitá je cesta, ne cíl, že ano. Takže ať už byla výsledná chuť Čaje a Kávy dobrá či špatná, ingredience, které cestou nacházeli a obchodníky, které potkávali (červenou Spice girl, Černou Blackberry girl) byli natolik zajímaví, že si ode mne vyslouží zasloužených Mňau 72 % ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně originální, lehce morbidní a rádoby temná magicpunk fantasy, která společně s druhou sérií tvoří jeden uzavřený příběh, trochu zbytečně rozseknutý na dvě poloviny. Už úvodní střetnutí hlavních hrdinů s lidožravým jednorožcem, který má úsměv a choutky Tyrannosaura Rexe, nás poučí o tom, že tenhle svět nebude určený pro sluníčkáře. Snaží být o něco drsnější než obvykle shouneny bývají a předestírá nám politicky nestabilní zemi, která se snaží vzpamatovat se z mnohaleté války a navíc je sužována magickými monstry. Temnou atmosféru se ovšem daří navodit jen z části, zejména kvůli nadlimitnímu množství bizardně oblečených lolitek a občasné nečekané šlechetnosti některých postav. Tím nejzajímavějším, co příběh nabídne, je vývoj vztahu mezi dvěma téměř protikladnými hlavními hrdiny – neobyčejně naivní, upřímnou a odhodlanou Čajkou a chladnokrevným, až krutě pragmatickým Toru. Na Čajku a její úsečnou mluvu jsem si musela zvyknout, ale postupem času se z ní stane nejsympatičtější postava, nelze si jí totiž nezamilovat. Se sabotérem Toru, kterého si Čajka spolu s jeho sestrou najme k dosažení svých cílů, je to trochu složitější. Život v míru je pro něj důvodem k depresím a letargii, a teprve až úkol vloupávat se do sídel hrdinů, bojovat s nimi a krást magické ostatky mrtvého císaře mu dá nový smysl života. Už v druhé epizodě při konfrontaci s Gilletovou skupinou, která Čajku pronásleduje, jsem se přistihla, že si úžasem sbírám čelist z podlahy, protože tady je něco úplně obráceně. V každém normálním shounenu by byl totiž Toru typický záporák a rytíř Gillete klaďas. Tenhle osvěživý koncept s morálně nejednoznačným protagonistou a jeho trochu jiným žebříčkem hodnot opravdu potěší. Zároveň je to spolu s pár slušnými souboji a velkolepou finální bitvou přesvědčivý důvod, proč tomuhle, v ostatních ohledech průměrnému kousku věnovat přízeň a pozornost. ()

Kingi 

všechny recenze uživatele

Slabý děj a slabší postavy, nicméně celkový dějový rámec je dost zajímavý, takže se vrhnu i na sérii druhou. Kromě děje a postav, které jsem již vytknul má toto anime vše, co má správné Fantasy mít. Jako celek je to víceméně průměr, ale jako Fantasy to má, co nabídnout. Navíc já osobně jsem si 'Hitsugi no Chaika' užil, takže přihazuji trošku větší hodnocení s očekáváním, které mám od druhé série. ***** ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela zajímavý anime, ale trochu chaotický. Fantasy prvky a pozadí je úžasný, ale příběh, pozadí frakcí a jednotlivých lidí jaksi hodně trpí. Akce je také dobrá a anime se nebojí ukázat i nějakou tu krvavou smrt. Animace je průměrná (ty obličeje těch ženštin s výjimkou Akari se jim opravdu nedaří). Hudební stránka je též průměrná. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto anime ji místy nečekaně brutální, přesto díky všudepřítomným lolitkám docela úchylný. Příběh je nepříliš soudržný s otevřený koncem bez nějaký větších zvratů a nepředvídatelných událostí. Docela prostoduchý. Postavy jsou, alespoň co se ústřední skupiny týče celkem různorodé. U hlavního hrdiny jsem čekal trochu vetší lenost, jenž byla na začátku silně naznačována. Co se samotné Chaiky týče, její hlavní typickou vlastností je mluva bez sloves. Hudba žádná sláva, ale koukat se na to dalo. Určitě se najdou anime. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na to, jak se Japonci neustále snaží tu svou kawaii lolita-módu cpát horem spodem i do všech anime ...tak se jim to teda na můj vkus dvakrát nedaří. Ženské postavy, zvláště pokud jsou "kawaii" bývají to nejhorší, co v anime je. No - toto je jedno z mála anime (možná zatím druhé nebo třetí, které jsem viděl), kde se jim to fakt povedlo a "kawaii" se hrdinka zdála i mě. A to přesto, že slovo kawaii v anime snad nepadlo ani jednou. Pokud jde o zbytek, tak příběh zatím moc hodnotit nejde, dá se spíš říct, že ke konci divák dobře pronikne do zápletky, ale k rozuzlení je ještě daleko. Pokud jde o hlavního hrdinu, nemá žádné velké superschopnosti, na choreografii bojů se nicméně dívat rozhodně dá. Doufám tedy, že druhá série to nepokazí. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priznávam, začal som pozerať kvôli trabantu. Ale krvilačný jednorožec bol celkom dobrým znamením, že sa oplatí vydržať. Zápletka vymyslená veľmi dobre. Lámaná japončina sa tiež len tak nepočuje. A slečnu s rakvou na chrbte som si rýchlo obľúbil... teda až na jej podivný hlas. Súperiacich skupín bolo na taký krátky seriál pomerne veľa, takže nedostali veľmi šancu aby sa predviedli, ale aspoň to nemalo hluché miesta. Romantika aj akcia. Ideme ďalej. PS: S dračicami radšej opatrne ;-) . ()

PseudonymNR 

všechny recenze uživatele

Úžasné, čerstvě dokoukané zanechalo ve mně velkou chuť vrhnout se hned na 2. sérii. Dlouho jsem neviděl zajímavější a vtipnější partičku jako právě zde v Chaika. Nicméně námět mohl být originálnější než hledání ostatků mrtvého krále no o zábavu a akci bylo postaráno i tak. Velmi pěkně animované s originálními občas až moc uhlazenými postavami. Proč si podívat: Chaikine zoufalé očká když něco pokazí, neokoukané bojové scény a občas až komický celkový dojem. Mínusy: Zdlouhavé povídačky bez pointy v některých dílech. Celkově hodnotím: Akce 4/5 Humor 3/5 Příběh 3/5 Napětí 2/5 = 70% (hlavně díky animaci, a Chaikiným očkám) ()

Reklama

Reklama