Reklama

Reklama

The Offspring - Why Don't You Get a Job?

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební / Komedie
USA, 1999, 3 min

Režie:

McG

Hrají:

Dexter Holland

Obsahy(1)

Hudební videoklip punkrockové kapely The Offspring byl natočeno v prostorách Universal Studios Hollywood a během celého vidoklipu lze vidět několik známých a hojně využívaných studiových lokací, včetně slavné Koloniální ulice např. ze Zoufalých manželek, nebo Soudního náměstí z trilogie Návrat do budoucnosti. Video představuje členy skupiny, kteří jdou těmito místy, zatímco za nimi neustále roste dav. (Epistemolog)

(více)

Recenze (13)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Why Don't You Get a Job?" je v poradí jedenásta skladba z piateho radového štúdiového albumu americkej hudobnej skupiny The Offspring. Album nesie názov "Americana". Vyšiel sedemnásteho novembra roku 1998 pod značkou vydavateľstva Columbia Records. Ku songu "Why Don't You Get a Job?" bol vyprodukovaný oficiálny videoklip, ktorý je profesionálne natočený, ktorý je zábavný a v ktorom vystupuje dav looserov, jeden hodne nechutný lenivý chlap a jedna fakt parádna sexi kočka. Protest marš s The Offspring je päť hviezičkový. ***** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Punk is dead! Ano i ne. Ovšem filutové z kapely Offspring šli na to chytrou metodou a se zaběhanými stereotypy žánru si v době své největší slávy uměli dovedně vyhrát. Hovoří o tom i tenhle úspěšný singl, který byl opatřen vtipným videem, které pro mnohé zkultovnělo. Na konci 90.let to bylo pro mnohé to nejlepší, co hudební svět zrodil. Dexter Holland a spol už dnes kroutí tředí dekádu existence kapely a už to dávno není ono, ale tehdy měli solidní formu a jejich tvůrčí potenciál se zdál být nevyčerpatelný. Jejich klipy měly i jakousi originání kontinuitu, kdy se například v předchozím singlu "Pretty Fly (for White Guy)" objevil kluk, který se mihne i v tomto klipu. Offspring se po typicky nářezových a ostře punkovo-grunge skladbách ve kterých společnost kritizovali po svém otevřeli postupně širší posluchačské základně, kterou už tolik netvořili vyznavači punk-rockového stylu. Jejich písničky nabraly na melodičnosti a na invenčnosti, což se také odrazilo na tom, že jejich songy byly zařazeny ve větším měřítku na playlisty komerčních rádií, kterým se v minulosti jejich tvorba obloukem vyhýbala. V přibližně stejné době se něco podobného podařilo dnes již strádající příbuzenské kapele "Blink 182". I když jejich vlna už dávno pominula, byla to příjemná změna slyšet tyhle kapely a jejich písničky z éteru. Tahle se omílala velkou měrou i na hudebních stanicích, což se trochu promítlo na "přeposlouchanosti" tohoto singlu. Obrazová podoba je v tom typickém nadhledu a ironizaci, který je kapele sobě vlastní. Klip je vtipný a originání. Jenže zestárnul a docela rapidně. Dneska už je to z poslechového i vizuálního hlediska slabší než bych čekal. Hudební posun po roce 2000 kapela s takovým přehledem až tak nezvládla. Tenhle song drží především jeho rytmicky melodický nápěvek s prvky reggae a vtipný text, který ovšem při častějším poslechu nemá daleko k vlezlé odrhovačce. Hudebně kapela dnes dost stagnuje a podobnou písničku už od nich očekávat nelze, ačkoliv jejich vtipný singl z roku 2012 "Cruisin California" dal vzpomenout na jejich dřívější hitovou tvorbu. Ani jejich tehdejší popularita se nedá s dnešním jejich objížděním hudebních festivalů srovnávat a jejich mega úspěšné album "Americana" z něhož pochází i tenhle singl sotva někdy překonají. Tahle kapela ztratila svůj punc a u mě vyvstaly pochybnosti, jestli dříve jejich tvorba nebyla nadhodnocená a vesměs se jednalo jen o kapelu, která chrlila konzumní songy. Tehle do něj s odstupem času nemá daleko, ale nechce to na sobě nechat znát a koneckonců hudební i žánrové stereotypy, jak už o nich byla řeč, odbourat uměl. Dneska už tolik u mě nezaboduje. I hudba stárne. Mé hodnocení: 60% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější song od kapely The Offspring. Parádní videoklip, jak se všichni hezky přidávají... :) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z čias, keď klipy ešte bavili aj niečim iným, ako trapkovskými modelotanečníkmi na pláži pri nejakej elektrolatino hopsande. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Pankáči vzdělávají o důležitosti zapojení do tržního procesu a aby se neřeklo, že vyměkli, zmáčknou na konci tlačítko s nápisem "nemačkat". To nejde nemilovat. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Klasika z konce devadesátek od kalifornské neopunkové kapely Offspring. Píseň o tom, kterak je těžké být ve vztahu s holkou, které se moc nechce do práce. Prostě ze života. Klip, v němž frontman Dexter Holland pějě odu na ženskou finanční i jinou negramotnost a přidávají se k němu další a další. ()

Reklama

Reklama