Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejedenkrát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do okamihu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A tohle je oříšek, do kterého mlátím paličkou na maso jak vzteklý a on pořád ne a ne puknout. Příběh je svým způsobem hrozně jednoduchý, tuctový, předvídatelný a vlastně nijak překvapující či zajímavý. Ale... Je tu to obrovské ale, jehož hlavním jménem je Macarena Gómez, která na sebe strhla veškerou pozornost. Ujala se své postavy tak skvěle, že ač jí samotnou máte hrozně rádi, a já mám, dokáže se vým na okamžik znechutit. Záriveň jí (tu postavu) nakoken budete i chápat. Tohle je něco neskutečného, Macarena tady smazává veškeré pochyby o jejím herectví, které byste kdy mohli mít. Filmu hodně pomáhá i silný retro nádech (obzvláště to bije do očí u Caroliny Bang, když ji máte naposled zažitou jako sexy čarodějnici na motorce). Opravdu zvláštní film, se zvláštní atmosférou, výbornými hereckými výkony, jen trochu slabším příběhem. 3.5* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Na panně (krejčovské), visí šaty svatební... Trápení obrovské, bez taťky co býval v ní." Chudinka Klára Issová :-), trpící těžkou agorafobií, větší část filmu mi jí bylo líto. V krvavém závěru jsem jí pak i nepokrytě fandil, při sympatické snaze defend a sweet home. Ona se aspoň, na jasně vykresleném, byť bytem omezeném, půdorysu své Misery postavy, chovala plus mínus normálně a psycho(pato)logicky uvěřitelně. Což bohužel nemůžu říct o její sestře, která mě čím dál víc iritovala. Na jednu stranu mohla neomezeně a třeba i vilně poletovat mimo byt, ve venkovním svobodném světě, ale pak ve vypjatých situacích, zejména v krejčovském finále, se chovala nelogicky a tak omezeně, jako by taktéž trpěla agorafobií, kombinovanou s jednociferným IQ. Btw, tím finálním zabouchnutím dveří to fakt zazdila. Slabé tři hvědy. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Montse nechce zůstat sama. Montse je chudák. Nikdo ji nemá rád, v životě nemá žádné potěšení. Své mládí obětovala výchově malé sestřičky, o kterou by se po smrti matky (při porodu) a po zmizení otce (ve válce) neměl kdo jiný postarat. Je bohabojná a upjatá. A ještě ke všemu trpí agorafobií, takže ani není schopná opustit vlastní byt. Tenhle film stojí na výborném výkonu Macareny Gómez. Ta svou postavu zahrála neuvěřitelně nervním způsobem. Člověk úplně cití, jak se co nevidět přestane ovládat, cítí její bezmoc a zlobu. A zároveň ji chápe a svým způsobem s ní soucítí - ona by sama od sebe nechtěla být zlá, ale životní okolnosti, které jí nedopřály byť špetku radosti, z ní udělaly zapšklou osobu, která teď znepříjemňuje život ostatním. Pro mě velmi působivý film, jen to finále je možná až moc jižansky přepjaté. Už dlouho mi nějaké filmové "záporné" postavy nebylo takhle líto. Takže po poměrně dlouhé přestávce u mne zase spokojenost se španělským hororovým thrillerem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A další skvělý kousek španělské thrillerové školy! Tentokrát je to tak na čtyři a půl, ale já zaokrouhluju nahoru, i když: 1)La Niña (tedy samozřejmě myslím její představitelku) byla typově i svým hereckým projevem nepříliš šťastně zvolena 2)Naštvalo mě, že kamera nasadila decentní ústup ve chvíli, když Montse porcovala blondýnu nebo když mordovala dvě ženštiny v pokoji pletacími jehlicemi. Ale na druhou stranu 1)Macarena Gómez (Montse) je geniální 2)Natočit téměř celý film v jednom bytě tak, aniž by se divák chvilku nudil, považuju za vysoké scénáristické i režisérské umění 3)A hlavně proto, že mě irituje zdejších modrých 69% pro tuhle krásnou filmovou lahůdku, zatímco spousta dementního mainstreamového hollywoodského shitu se tu vyhřívá na červeném výsluní! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ségry to zase nezmákli a pro tentokrát ta s agoraphobií, která si nárokuje svou mladšiu sestru vyleštila snímek do rudo rudý červeně. A tak som si pročetla vizuálny manuál , jak by si asi poradila s těma šmejdama absolvujícima home invázi ve snímcích odvedle ( aj keď tady žádná invaze nehrozí ). Macarena svoju rolu doslova sežrala a nenechala ma pri hodnotení na pochybách. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo len 22 dní.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama