Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejedenkrát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do okamihu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (57)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se Španělé v závěru neodvázali daleko více ( prostředky i potenciál zde byl až moc vysoký). Musaraňas je tedy tradičně originální, inteligentní, místy slušně napínavý, podtržený skvělými hereckými výkony, především Macarena Gómez a její psychopatická role, ale na pecky Mientras Duermes či La Cara Oculta se to nechytá. Slušný, ale očekávání bylo hold výše, vyšší hodnocení si tedy šetřím na Sweet Home a Summer Camp. 65% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Montse nechce zůstat sama. Montse je chudák. Nikdo ji nemá rád, v životě nemá žádné potěšení. Své mládí obětovala výchově malé sestřičky, o kterou by se po smrti matky (při porodu) a po zmizení otce (ve válce) neměl kdo jiný postarat. Je bohabojná a upjatá. A ještě ke všemu trpí agorafobií, takže ani není schopná opustit vlastní byt. Tenhle film stojí na výborném výkonu Macareny Gómez. Ta svou postavu zahrála neuvěřitelně nervním způsobem. Člověk úplně cití, jak se co nevidět přestane ovládat, cítí její bezmoc a zlobu. A zároveň ji chápe a svým způsobem s ní soucítí - ona by sama od sebe nechtěla být zlá, ale životní okolnosti, které jí nedopřály byť špetku radosti, z ní udělaly zapšklou osobu, která teď znepříjemňuje život ostatním. Pro mě velmi působivý film, jen to finále je možná až moc jižansky přepjaté. Už dlouho mi nějaké filmové "záporné" postavy nebylo takhle líto. Takže po poměrně dlouhé přestávce u mne zase spokojenost se španělským hororovým thrillerem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JSI TO UDĚLALA? NIC, JEN BRÁNILA SVŮJ DOMOV“… /// Montse a La Niña jsou sestry. Montse je trochu rozbitá (a strašidelná). Pomalej a klidnej příběh dvou sester, do kterýho má vnýst trochu vzruchu chlap… Lehce krvavá a ironicky úsměvná komorní podívaná, která moc strašení nenabídne. Ale originální to asi bude! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Taťka ve mně vidí mamku (že seš kluk? Tak to potěš klobás…). 2.) Nevím, kolik mrtvol se vejde do 3+1 (malýho). 3.) Thx za titule „hladass“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Montse je psychicky narušená žena, ktorá je závislá na svojich liekoch a zjavuje sa jej duch otca. Spolu s mladšou sestrou žije v byte, z ktorého kvôli psychickému bloku nevychádza von. Nemá rada, keď sa jej sestra stýka s chlapmi, pretože si myslí že im ide len o sex. Jedného dňa sa u jej dverí zjaví zranený muž. Montse prekoná svoju nenávisť k mužom a začne chlapa liečiť. Jej liečebné metódy ale viac škodia ako pomáhajú. - Španielske horory mi proste sedia a Shrew's Nest to len potvrdil. Zo začiatku mi prekážalo umiestnenie do 19./20. storočia, ale postupne som si na to zvykol. Dej je parádny a neustále odkrýva temné rodinné tajomstvá. Taktiež tu je velmi zaujímavý vzťah medzi dvomi sestrami. Na taký staromódne ladený horor tam bolo dostatočné množstvo krvi. Príbeh je taktiež dosť uveritelný. Pár krát sa objavili hluché miesta bez hudby, ale to je len taký detail. Pravdepodobne najlepší horor s historickou tematikou roku 2014. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ségry to zase nezmákli a pro tentokrát ta s agoraphobií, která si nárokuje svou mladšiu sestru vyleštila snímek do rudo rudý červeně. A tak som si pročetla vizuálny manuál , jak by si asi poradila s těma šmejdama absolvujícima home invázi ve snímcích odvedle ( aj keď tady žádná invaze nehrozí ). Macarena svoju rolu doslova sežrala a nenechala ma pri hodnotení na pochybách. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

2 sestry v 1 baráku; každá iná a predsa nezaujímavá. Kedysi atraktívna Macarena Gomez tu pôsobí ako nejaká psycho babička a tá druhá už má zrejme zbalené do kláštora. Vtedy sa však v ich byte ocitne nedbalý sused, ktorý sa nemusí dožiť toho luxusu, aby aj odišiel. Nevýrazný mix rodinnej psycho drámy a opozeraného interiérového väzenia na mňa bohužiaľ nefungoval a ani záverečný „bloody reveal“ už nemal čo zachraňovať. Španieli upadajú čoraz viac, škoda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejeden krát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do momentu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. "Misery" príbeh z pohľadu španielskych tvorcov, pestro obohatený o sesterský "love story súboj", aneb, ako to prejebe dvom ženám v hlavách, ktoré si z rôznych dôvodov, po pomerne dosť dlhú dobu - nevrzli. "Musarañas" je slušný thriller, no slabší horor, ktorý zhruba po uplynutí prvej tretiny nijak nenudí. Herecký výkon Macareny Gómez je skutočne excelentný. Najmä vďaka nej pôsobili niektoré psychicky vypäté pasáže, veľmi realisticky. Mimoriadne gore zábery síce nemožno očakávať, no tie ktoré sa objavili, boli spracované na slušnej úrovni. Navzdory uvedeným plusom, od tohto snímku som očakával viac - 65% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Akonáhle sa mi pred oči na csfd dostane španielsky horor alebo thriller tak neváham. Oni tieto veci zvládajú na výbornú. Musaranas je komorný film, v ktorom takmer neopustíme jeden byt, ale o to viac času divák dostane na zoznámenie s postavami. Je to taký realistický jemný horor/ thriller, žiadna ducharina či nezmyselný krvák. Film pekne graduje, dokáže prekvapiť i šokovať a aj keď pointu odhalíte, zážitok z filmu vám to nepokazí. 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku tuctové psychologické drama se pozvolna promění ve variaci na Misery nechce zemřít. Současný španělský film je pro mne vždy velmi nevyzpytatelný - buď směřuje k odpadu, nebo mě mile překvapí. Soužití dvou dospělých sester (mladší právě slaví 18.narozeniny) bez rodičů není jednoduché, zvláště když divák postupně zjišťuje, jaké noční můry z dětství ta starší v sobě ukrývá. Pro neznalého je škoda cokoliv prozrazovat, snad jen že na krev dojde. A osobně si myslím, že tvůrci šli na hranici a nenechali se strhnout do zbytečného masomlejnu, který by filmu spíše uškodil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Španělé nezklamali, takže je spíš na škodu cokoliv prozrazovat. Jedná se o gradující light exploiťák s tradičně rozmanitou hereckou skvadrou a s grande finale. Spokojenost na 80%, letos zatím patří Musarañas k tomu nejlepšímu. Doporučuju! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Španieli sa opäť raz predviedli a prišli s vynikajúcim hororovým thrillerom. Dve ženy zavreté v jednom byte, z ktorých jedna vôbec nevychádza von a k tomu jedno desivé rodinné tajomstvo.... Len škoda, že pointu úplne zbytočne a neuvážene prezradili autori už hneď na začiatku, celkový dojem tak mohol byť ešte lepší, žiadne mystérium ani dráždivé otázky ohľadom záhady sa teda nekonali. Na druhú stranu sa mi však pozdávala postupná gradácia napätia a atmosféry, ktorá fungovala hlavne vďaka po psychologickej stránke výborne prepracovanej postave Montse a nadpriemernému výkonu herečky, ktorá ju hrala. Ku koncu sa divák dočká aj niečo málo gore, takže u mňa veľká spokojnosť. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jak mě to z počátku nebavilo, ke konci už jsem z toho byl nadšený. Určitě bych to neoznačoval jako horor - podle mě je to spíše thriller, ale na tom vcelku nesejde. Vynikající obsazení (mého oblíbence Luise Tosara jsem zatím neviděl v žádném vyloženě blbém filmu) a skvělé herecké výkony, perfektní budování atmosféry a postupné gradování děje až do výtečného krvavého finále - na tom filmu mi sedlo téměř vše, snad s výjimkou lehce nudného rozjezdu. Rovněž děj mi občas přišel lehce předvídatelný či nelogický, ale ve výsledku to nebylo nic, co by mi nějak extra vadilo. Musarañas je skvělý španělský film, který jsem si hodně užil, a jsem rád, že jsem se o něm dozvěděl. Btw. trochu mi to připomínalo film Oklamaný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak i tady Španělé zabodovali a předložili divákovi hutný psychologický drama o dvou sestrách(z nichž jedna je dobrý psycho)a jednom muži kterej se snaží před něčím utéct. Shodou okolností se ocitne v bytě sester. To co ho tady ale čeká bude daleko daleko horší. Vše se odehrává v jednom bytě.  Slabší 4vězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Na panně (krejčovské), visí šaty svatební... Trápení obrovské, bez taťky co býval v ní." Chudinka Klára Issová :-), trpící těžkou agorafobií, větší část filmu mi jí bylo líto. V krvavém závěru jsem jí pak i nepokrytě fandil, při sympatické snaze defend a sweet home. Ona se aspoň, na jasně vykresleném, byť bytem omezeném, půdorysu své Misery postavy, chovala plus mínus normálně a psycho(pato)logicky uvěřitelně. Což bohužel nemůžu říct o její sestře, která mě čím dál víc iritovala. Na jednu stranu mohla neomezeně a třeba i vilně poletovat mimo byt, ve venkovním svobodném světě, ale pak ve vypjatých situacích, zejména v krejčovském finále, se chovala nelogicky a tak omezeně, jako by taktéž trpěla agorafobií, kombinovanou s jednociferným IQ. Btw, tím finálním zabouchnutím dveří to fakt zazdila. Slabé tři hvědy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

První půlka k uzoufání nudná a druhá, jako by to chtěla dohnat, což se jí však vubec nepovedlo. Dvě sestry spolu léta žijí, ale ve finále o sobě nic neví. A k tomu Louis jako kdysi zlý otec a na konec trochu kečupu a akce...Sorry, ale tohle vážně ne. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrová jednohubka. Příjemně krátká, svižná a odsýpající (lehce přes 80 minut), říznutá Misery nechce zemřít ve španělském provedení. Bohužel si nemyslím, že by nějak zvlášť dobře fungovala v jakékoliv rovině (body nahoru za to, že nás tvůrci nezatěžovali flashbacky). Kdo se těší na Luise Tosara, nechť jde o dveře dál, moc si ho tu neužije. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

53 minút som bola presvedčená, že dám filmu 3 hviezdy aj napriek famóznemu výkonu Macareny Gómez, na ktorú sa výborne pozeralo. A potom to začalo ... nestačila som sa čudovať, aká skvelá krajčírka je Montse a aké má výborné nápady. Atmosféra a herecké výkony naozaj slušné a príbeh zaujímavý o to viac, že sa to odohrávalo v jednom byte. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Musel jsem to posunout až do závěrečné třetiny, jinak bych se unudil k smrti. Španělé tentokrát bohužel příliš nezabodovali, umí natočit mnohem lepší thrillery / horory. Herecky to sice je na úrovni, ale zpracování je špatné. Napětí se nedaří budovat tak, jak je u Španělů zvykem. Za ten docela povedený závěr nakonec dám 2 hvězdy, ale pochybuju, že bych se na to chtěl někdy dívat znovu a prokousávat se hodinou nudy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Španělská tvorba patří dlouhodobě mezi moje oblíbené, takže jsem se po zhlédnutí traileru na tento kousek docela těšil. Montse je sama o sobě dosti komplikovanou postavou, nicméně velmi dobře zahranou a vy vlastně ani nevíte, jestli jí máte litovat, nebo nenávidět. Její postupná proměna ze zatrpklé ženy s narušenou psychikou v běsnící psychopatku a vražedkyni, byla doslova excelentní. Macarena Gómez se své role zhostila opravdu na výbornou a místy mi z ní skoro až běhal mráz po zádech. Tahle herečka sice vzhledově rozhodně nepatří mezi kdovíjak velké krasavice, ale herecký talent má opravdu od „pánaboha“. Rozhodně si mou pozornost získala mnohem více, než její filmová sestra – taková šedá myška na scéně. Tvůrcům se podařilo navodit opravdu nepříjemnou atmosféru, která po poněkud nudnější cca první půlhodině začne nabírat na obrátkách a vyvrcholí v jednu velkou osobní tragédii. Slza mi sice neukápla, ale nemůžu říct, že bych odcházel se zrovna dobrými pocity (tím myslím hlavně fakt, že i po emoční stránce nakonec tak nějak naleznete trochu cestu k pochopení a soucitu s tímhle bláznem – zvláště po odhalení celé pravdy). Ruku k dílu přiložit velkou měrou i další skvělý herec Luis Tosar v roli otce, který rovněž předvedl slušný výkon, přestože tu zas až tolik prostoru nedostal. No a pak samozřejmě vaší pozornosti nesmí uniknout ani finální půlhodina, která je nejen pěkně krvavá, ale i atmosféra dostává pořádné grády. Jen je velká škoda, že se hodně důležitých momentů odehraje mimo záběr kamer. Musarañas vidím jako lepší průměrnou záležitost, která si dozajista zaslouží vaší pozornost. Zpočátku však musíte mít velkou trpělivost, za kterou budete následně odměněni. Za výkon Macareny Gómez dám ještě o deset procent navíc, než jsem měl původně v plánu. Protože její výkon byl opravdu pozoruhodný. 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A tohle je oříšek, do kterého mlátím paličkou na maso jak vzteklý a on pořád ne a ne puknout. Příběh je svým způsobem hrozně jednoduchý, tuctový, předvídatelný a vlastně nijak překvapující či zajímavý. Ale... Je tu to obrovské ale, jehož hlavním jménem je Macarena Gómez, která na sebe strhla veškerou pozornost. Ujala se své postavy tak skvěle, že ač jí samotnou máte hrozně rádi, a já mám, dokáže se vým na okamžik znechutit. Záriveň jí (tu postavu) nakoken budete i chápat. Tohle je něco neskutečného, Macarena tady smazává veškeré pochyby o jejím herectví, které byste kdy mohli mít. Filmu hodně pomáhá i silný retro nádech (obzvláště to bije do očí u Caroliny Bang, když ji máte naposled zažitou jako sexy čarodějnici na motorce). Opravdu zvláštní film, se zvláštní atmosférou, výbornými hereckými výkony, jen trochu slabším příběhem. 3.5* ()

Reklama

Reklama